Followers

Kecutkan Jerawat Dengan Magic Jelly

7:30:00 AM

Sebenarnya kan sekarang ni aku ada masalah kulit berjerawat di pipi yang sangat berleluasa. Eiii geram lah. Mungkin aku ada tersalah guna produk. Sebab kulit aku jenis kulit  yang sangat sensitif. Kalau nak pakai apa apa kena guna produk dari bahan semulajadi. Tak boleh guna sebarangan. So hari tu aku ada tersalah pakai produk sebab lepas aku pakai produk tu, jerawat naik banyak. 


Sampai lah hari tu ada kawan bagi aku cuba Magic Jelly kelauran Lovera Malaysia ni. Sebenarnya dah lama dengar tentang kebaikan Magic Jelly ni tapi tak rasa nak guna sampai la ada kawan sendiri yang guna dan cakap ada kesan positif pada kulit dia. Ok lah disebab dia pun geram sebab ada masalah jerawat. Aku pun cuba dengan harapan nak kurangkan masalah jerawat ni..


Lagipun bahan bahan yang terkandung dalam Magic Jelly ni daripada bahan bahan semulajadi. Tu antara sebab kukuh untuk aku cuba sebenarnya selepas nampak kawan sendiri berjaya mengurangkan jerawat. Antara bahan bahan nya adalah:
✔Chamomile
✔Timun
✔Aloe Vera
✔Jicama


Kalau korang nak tahu, Magic Jelly ni bukan hanya boleh digunakan dimuka tapi juga di rambut. Yang lebih menarik, ianya sangat sesuai digunakan oleh mereka yang ada masalah kulit terbakar dan kulit bibir kering. Magic Jelly juga boleh dijadikan sebagai serum tau. Serum muka boleh. Serum rambut boleh. Serum untuk bulu mata juga boleh..


MANFAAT UNTUK KULIT:
- Merawat jerawat dengan berkesan
- Menghilangkan kulit yang kusam
- Parut pudar (lama / baru)
- Pudar bintik gelap
- Menenangkan Ekzema
- Menghidratkan kulit kering
- Rawat selaran matahari
- Mengecilkan liang
- Bantu meringankan ruam, kulit alergi dan sensitif
- Anti penuaan
- Membaiki dan mengembalikan kulit dari dalam
- Menjadikan kulit lebih lancar dan lembut


MANFAAT BAGI RAMBUT:
- Membantu mengurangkan kelemumur
- Melicinkan rambut yang tidak teratur
- Boleh digunakan sebagai serum rambut
- Menggalakkan pertumbuhan rambut


Tapi serius korang, masa aku sapu Magic Jelly ni pada jerawat yang timbul timbul dekat muka, dalam masa 2 hari biji biji jerawat tu mengecut. Lepas tu aku suka sapu dekat hidung sebab dihidung aku ada masalah pori pori besar tau. Bila pakai mekap, nampak macam tak best sebab atas hidung tu bila ada pori pori tu terbuka besar. Tapi lepas sapu rasa kawasan hidung tu licin. 


Ni apa yang aku nampak lah sebab memang aku guna..Untuk jerawat tu memang aku rasa kena ambil masa lebih sikit sebab melibatkan parut kan. Yang penting aku nak kecutkan dulu jerawat ni. Buat masa ni, aku memang konsisten pakai setiap lepas cuci muka. Aku jadikan Magic Jelly ni sebagai pelembap. Kalau tak memerlukan aku keluar untuk mekap, memang aku tak mekap.


Yer lah setakat nak balik rumah ayah jer, aku keluar dengan sapukan Magic Jelly tadi sebagai pelembap. Sebab memang nekad nak baik kan balik muka ni. Biarlah naked face jer kalau boleh. Kalau ada sesiapa ada masalah sun burn pun boleh gunakan Magic Jelly ni. Rasa sejuk je bila dapat sapu ke muka..

Dekat sini juga aku kongsikan beberapa testimoni yang berjaya dengan Magic Jelly ni. Mana tahu korang pun ada masalah yang sama seperti mereka kan. Semua orang mengimpikan kulit muka yang licin tanpa masalah kan. Siapa jer tak nak kulit flawless. Bila kulit flawless ni, nak mekap pun nampak cantik jer. Tak mekap pun cantik betul tak..




Untuk sesiapa yang berminat nak cuba juga Magic Jelly ni, aku kongsikan link di bawah ni untuk orang dapatkan info yang lebih lanjut ya.

Instagram: @loveramalaysia

Harga : RM70.00 (Exclude Postage)
Saiz : 60 ml
WhatsApp: +6011 3234 8255

doakan aku dapat kulit muka yang elok macam dulu..
serik dah kulit bermasalah akibat tersalah produk ni..



You Might Also Like

5 828 PinKy PinKo say Hi!

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!