Followers

Team Raya Port Dickson Merangkap Reunion Kawan SeUngku Omar

3:28:00 PM

Mesti semua orang ada kawan yang korang rapat masa zaman belajar belajar dulu kan..Macam aku la juga..Yer la duduk dekat Ipoh sorang sorang, memang masa tu banyak dengan kawan kawan..Dari semester 1 kiteorang rapat sampai lah naik semester 2 kami decide nak duduk satu rumah sama sama..Senang bila nak buat assignment nanti..

Zaman aku belajar dulu memang tak de laptop ke komputer dari mak pak..Nak buat assignment memang kena pergi cyber cafe..Kadang tokey cyber cafe tu dah tahu dah ni kalau masuk, memang tengah malam baru keluar HAHAHAHAHHAHAHAHA..Assignment pula kena menaip banyak benda..Budak Business wak..Penat ok tapi percayalah zaman belajar la paling seronokkan..Rasa nak ulang balik jer..

Mak aku bagi duit RM200.00 jer setiap bulan..Itulah duit sewa rumah, itu lah duit makan, itu lah duit assignment dan tu lah duit belanja sepanjang sebulan..Pandai pandai lah nak cukupkan duit tu..Kiteorang pergi kelas naik basikal jer..Basikal pun sewa dengan lecturer jer wak ahahahahah..Pandai lecturer buat side income ok..So jimat la sikit tak de nak pikir duit minyak kereta atau motor..

Kadang tu bila dah sesak sangat..Kumpul duit beli beras dan barang barang dapur yang simple jer untuk buat nasi goreng..Hari hari makan nasi goreng sambil bayangkan makan KFC HAHAHHAHAHAHA..Dasyatnya zaman belajar..Time ada duit baru makan nasi bungkus dekat luar..Seminggu sekali pergi Jusco dekat situ naik basikal sebab nak makan Sizzling Mee..

Jauh juga la perjalanan dari rumah nak ke Jusco tu..Yer lah naik basikal oiii..Bukan naik motor..Tapi sebab ko ada kawan yang gila gila..Apedehal naik basikal sama sama..Cool gila rasa..Pergi pagi balik malammmmm kahkahkah..Duduk jalan jalan dalam Jusco jer pun..Tak mewah tapi seronok sangat rasa..

Kiteorang punya tahap rapat sampai bertukar la dari panggilan nama ke panggilan Ayong, Angah, Alang & Achik.. Achik tu aku lahh..Yang bongsuuuu, anjer kededek HAHAHAHHAHAHAHA..Ikut hari jadi sebenarnya..Nak buat macam mana i kan october baby..So last antara 4 orang ni..So i lah Achik..

Semua ada karektor masing masing..Ayong ni orang dia lembut jer..Jenis ayu ayu..Tak de lah terpekik pekik macam yang lain..Angah pula jenis matang..Macam mak kiteorang dekat sana ahahahahhaa..Pandai masak..Dia la penggoreng nasi goreng tersedap dalam rumah tu..Alang dengan aku perangai lebih kurang jer..Paling lambat bangun tidur..Paling lambat mandi waktu pagi..

Yang Ayong dengan Angah tu dah siap mekap mekap, aku krooohh lagi ahahahahahaha..Ya Allah nakal nya la zaman belajar oii..Sampai kena jerit baru nak bangun..Aku tengok Alang tidur, aku tidur lagi..Pastu suka main..Sebab aku rasa aku budak budak lagi..Yer lah baru 18,19 tahun kan..Apeni mekap mekap ni..Dah lama lama kawan dengan diaorang baru lah pandai cari lipstik kofkofkof..

Dari kiri: Angah, Achik & Ayong (Alang tak dapat datang)

Tak sangka raya tahun ni kiteorang dapat jumpa balik..Haaa amik kaw dah beranak pinak dah semua haaa..Paling ramai anak aku lah, 4 orang HAHAHAHAHHAHAHAAH..Padahal dulu aku lah yang paling kebudak budakan sekali..Rinduuunyaaaa dekat diaorang ni..Alang jer tak dapat nak join sebab family dia dari Melaka nak datang rumah..Kalau tak dah cukup dah kiteorang berempat..

Macam tak percaya weii setelah beberapa tahun akhirnyaaaa..Reunion ni menjadiii! Alhamdulillah..Walaupun saiz kami dah berbeza ahahahahahahaha..Eh tapi Ayong tu maintain jer..Kurus macam zaman belajar juga..Jelesss betul..Dulu kiteorang ni student Ungku Omar dan tak sangka laki masing masing pun dari Ungku Omar juga kahkahkah..

Angah jer tak. Angah suami dia cikgu sekolah teknik kihkih..Dah nama BFF, cari pun dekat tempat yang sama..Abang seniorrrr kofff..Alang tak cari yang senior..Cari kelas sebelah hahahahhahaah adoi kelakar lah kalau ingat balik zaman belajar dulu..Bersyukur sangat tuhan temukan kami berempat dulu..Sama sama susah..Eh gaduh ada jer..Tapi macam adik beradik la..Gaduh gaduh baik balik...


Terima kasih Ayong, Angah & Alang sebab hadir dalam perjalanan hidup orang..Moga kita terus kawan sampai kita dah bercucu tau..Bila isteri dah rapat, para para suami pun boleh blend juga hikhik..Suka tengok diaorang borak borak hari tu..Nanti kita plan pergi short vacay pulak k..Moga tuhan tautkan kasih sayang ni sampai ke akhirnya..Ni lah kawan kawan yang susah senang dulu..Sebak!

walaupun kami adik beradik tak sah dalam undang undang
tapi kasih sayang kami sah dalam hati setiap seorang..peluk ramai ramai



You Might Also Like

4 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. seronok jumpa kawan-kawan lama kan..terasa macam muda semula haha

    ReplyDelete
  2. bila dpt reunion ngan kwn2 time study and ingt kenangan time sama2 susah pyh sure sebak kn...eh hebat bj raya color block biru+ ijo

    ReplyDelete
  3. Seronok dapat reunion bila menjelang raya ;)

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!