Followers

Team Raya Melaka Dari Nak Pergi 5 Rumah Terjadi 11 Rumah!

8:30:00 AM

Kiteorang balik dari Terengganu hari raya ketiga..Balik tu tuju Rawang dulu sebab nak settlekan mendobi baju yang dari Terengganu..Aku tak basuh dekat sana sebab ada baju yang kena hand wash, ada yang kena asingkan takut terturun warna..So senang bawa balik Rawang lah hahahahaha.. Encit papa basuh baju yang boleh masuk mesin dekat dobi..Aku balik rumah settle kan hand wash..Phewww


Pagi raya keempat tu terus balik Cheras..Lepas subuh terus gerak..Kalau lambat lambat nanti sampai Melaka lambat pula..Bawa atok sekali balik Melaka masa ni..Berhenti kejap untuk breakfast, lepas tu terus start beraya..Memang nak pergi 5 rumah jer wak..Tapi jalan dengan Atok macam macam boleh terjadi hahahahahaha..Nan hado la 5 rumah..Tup tup sampai malam haaaa..Semua sekali 11 biji rumah..


Tu pun ada rumah yang terpaksa skip..Atok kalau dia dah sampai tempat kelahiran dia, memang banyakkk oii rumah nak dituju..Rumah sedara, rumah kawan kawan sepermainan, sepupu sepapat..Ya tuhannn, tak reti penat betul dia..Hilang haa sakit lutut dia tu..Kemain cergas ahahahahaha..Ajaib sangat ni..


Antara rumah yang aku pergi juga hari tu, rumah Chip Munk tittew..Yayy dapat jumpa Ida..Dekat KL kemain susah nak jumpa makcik ni, nasib lah dekat Melaka dapat jumpa hahahahaha..Tu pun macam hampir hampir tak jadi tapi tak sangka jadi juga kan da..Adoii susahnya nak jumpa orang sibuk kalah PM ni hahahahaha..


Orang ramai cakap muka suami aku dengan Ida sama..Macam adik beradik..Sama ke? Aku rasa memang ada iras adik beradik tu ahahahahahahaha..Adik beradik tak sedarah gittew..Merasa lah suami aku ada adik lelaki sebab dia kan tunggal je lelaki dalam keluarga..Jadi lah yer pa, acah acah pun ada..Kemain andi senyum suka apetu ahahahahahahaaha..


Duduk rumah Ida kejap jer..Atok tak sabar pulek nak pergi rumah kawan dia..Ni rumah tiap tiap tahun wajib pergi wak. Rumah best friend Atok..Rumah kampung kan luas..Suka la budak budak ni..Tengok lembu la, main buai la, tengok burung lah..Rumah Pakcik Md Yunos ni memang banyak benda ko boleh buat hahahahaha..


Mak pun teringin juga walaupun sebenarnya risau juga, kang jatuh pula buai ni HAHAHAHAHAHAHA.. Nasib tak jatuh, ringan lagi nampaknya..Suka betul dapat naik buai..Duduk jer lah wak..Nak berayun kita ada rasa was was sikit dengan badan secomel ini kofkofkof..


Diaorang memang tak nak duduk dalam rumah..Suka duduk dekat luar ni beranginnn jer..Sementara nak tunggu Atok puas berborak, meh lah kita duduk luar jer nak..Atok tu kalau dah jumpa kawan, dia lupa tengok jam HAHAHAHAHHAHAAH Adoii..


Papa dia siap petik buah jambu lagi haaa..Amboi sangat kan..Petik satu jer pula tu..Dia ingat anak dia mampu tengok jer ke ahahahahahah..Nak petik, petiklah betul betul kan..Aku pun tak merasa jambu tu. Takkan lah akak nak panjat kerusi tu dengan kain duyung itu ahahahahahaha


Lepas tu tido! Haihhh sabar je lah..Ke sebab dah menambah 2 kali pun yer juga tu..Makan sajer..Rumah ni kami makan lauk gerang asam daging & sambal garing ikan bilis..Fuhh sedapppp! Tak pernah mengecewakan menu rumah Pakcik Md Yunos ni hahahahaha..Setiap tahun ok sedap..Tu yang encit papa sampai menambah tu..


Akak nak acah acah ootd juga ni..Tapi pakai selipar jamban Atok jer aci tak HAHAHAHAHAHAHAHA.. Dah la tudung dah berpeluh peluh masa ni. Yer la wak dari pagi kot jalan raya..Wuuu melayan Atok balik kampung memang macam ni yer tiap tiap tahun..Rasa nak mandi jer masa ni..


Lepas tu ke rumah sepupu Atok..Ada ada rumah jer aku gigih nak ambil gambar..Cuba nak gigih ambil gambar dekat semua rumah tapi tak larattttt..Penat yakmat oiii..Abang ngah tu posing kemain sangattt ni..Mak cakap amik gambar jer.. Tak de pula suruh posing macam Tyra Bank ni nak HAHAHAHAHA..


Kembar memang dah penat tapi mood diaorang ok jer..Dia boleh chill chill jer baring haaaa..Tak de lah nak meragam sebab penat ke..Atok kalau cucu dia cakap penat baru dia nak balik..Selagi cucu ok, selagi tu dia berjalan ahahahahahaha..Padahal aku dah hint dah dekat dia, sebab dah penat kan..Dia buat tak paham jer wak..Chaitt


Masa ni kembar memang dah tak larat sampai papa dia terpaksa dukung..Tak nak jalan dah ahahahhaha..Tengok siapa yang depan sekali tu..Atok jadi ketua pengawas duduk depan sekali HAHAHAHAHAHAHA


Alhamdulillah tahun ni ada rezeki dapat raya dekat Terengganu dan Melaka sekali. Ini sekadar memenuhi permintaan anak anak yang nak sangat raya dekat dua dua kampung sebab dua dua kampung ada keistimewaannya..Dekat Terengganu ramai sepupu dia yang nak sama baya. Dekat Melaka pula, seronok ikut Atok bawa pusing 1 kampung ahahhahahaaha..11 rumah dalam masa 1 hari..Fuhhh hebat Atok ahhahahaah..

lepas ni kita sambung entry Team Raya KL pula ok kofkofkof..




You Might Also Like

6 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. hah mmg raya sakan ni smp 11 rumah..meriah

    ReplyDelete
  2. Tu dia...memang sakan nooo berjalan raya. Nampak sangat Atok masih gagah perkasa berhari raya. Dapat jumpa kawan lama lagi la syok. Budak-budak memang enjoy kalau dapat jumpa benda yang derang tak pernah jumpa. Macam contoh di rumah Pak Cik Yunus tuh laa..hahah! Alhamdulillah...dapat beraya both sides kan?

    ReplyDelete
  3. bestnya sampai 11 rumah. tuan rumah mostly mesti hidang air gas kan? haha

    ReplyDelete
  4. Kalau raya kat melaka mmg meriah kak.. kitorg penah 1 mlm shj sampai 7 rumah.. tu jalan ngan adik beradik mak semua.. haha

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!