Followers

Team Raya KL: Jalan Jalan Open House Raya Rumah Rumah Kesayangan

10:43:00 AM

Disebabkan hari ni hari terakhir Syawal, maka mari lah kita kasi settle entry raya dan habiskan dalam satu entry..Entry raya korang dah siap belom tu HAHAHHAHAHAHAHA..Entry Beraya di kampung dah..Orang datang beraya di rumah pun dah..Kali ni entry beraya kak fink dan keluarga yang pergi beraya di rumah orang tapi version Team Raya KL pula hikhik..

Sebenarnya banyak rumah yang aku dapat pergi tahun ni tapi tak semua rumah gigih bergambar. Selalunya rumah yang pertama atau rumah yang terakhir jer ahahahahahahaha..Yang tengah tengah tu selalu kira halal je lah..Mak dah penat + kekenyangan..Kalau tak lagi banyak gambar yang kena edit hahahahaha..


Yang ni masa kak fink ke open house salah seorang PR Sunway Putra Hotel..Alhamdulillah tiap tiap tahun dapat jemputan dari Azkia..Kalau tahun lepas dia buat di rumah, kali ni di Dewan Tun Dr Ismail, PWTC..Terima kasih Azkia sudi jemput kami sekeluarga..Makanan sedap sedap..Ni minggu ketiga Syawal.

Memang banyak sangat jemputan kalau diikutkan tapi kami tak dapat nak memenuhi semua jemputan sebab petang tu family nak datang rumah pula..Mana yang sempat jer..Plus aku bawa anak sorang..Husband kerja..So maaf tau korang..Jangan kecik hati ya..


Sempat bergambar dekat photobooth hahahahaha..Bab bergambar mak memang gigih sikit..Oh ya, open house Azkia ni gabung dengan open house Indah Water Konsortium..Memang meriah yang amat..Ramai betul orang..Dah macam kenduri kahwin pun ada hahahaha..Happening habis..Seronok lah budak budak ni..



Balik tu singgah kejap ke Sunway Putra Mall sebab aku park kereta bawah tu..So ada alasan nak singgah dekat Kaison kejap ahhahahahaha..Sempat kannnn...Dalam pada nak kejar ke sana sini, sempat lagi nak singgah Kaison cari bunga..Tak habis lagi dengan demam bunga dia..Maklumlah kembar dah besar ni, boleh lah rumah nak berbunga bunga..Kalau tak, togel jer rumah akak..



Sempat juga bergambar dekat Center Sunway Putra Mall ni hahahahaha..Cantik sangat..Rasa macam desa desa ada air terjun, jambatan, pelita..Haihh tak boleh jadi, terus ajak hulubalang turun bawah kejap semata nak ambil gambar jer..Aku bersyukur juga dapat anak anak yang rajin nak melayan mak dia gila gambar tu hahahahaha..Walaupun kadang mata ntah mana mana..Tak pe nak, janji berdiri di situ tanpa stress ya HAHAHAHAHAHAHAHA..


Minggu ketiga tu jer aku kosongkan hari sabtu dan ahad untuk family dan kawan kawan datang rumah sebab tahu minggu keempat lagi tak sempat nak duduk rumah hahahahaha..Yer wak, jemputan open house sesajer..So minggu keempat terpaksa tutup pintu sebab kak fink nak merayap di rumah kawan kawan hahahahahha..


Hari sabtu tak dapat nak pergi 2 buah rumah. Ampunn korang..Kalau korang baca entry ni, i minta maaf banyak banyak sebab ada event di PJ yang kena attend juga sabtu tu..Ni pun rumah Kak Sue takut nak janji. Tapi nasib baik lah Kak Sue cakap rumah dia sampai pukul 7.00 malam..So macam sempat lah nak lari..Sampai rumah Kak Sue pukul 6.00 petanggg..Phewww satu jam sebelum tamat ahahahahaha..Yayy thanks Kak Sue jemput dia..Laksa dan air kedondong + kelapa laut tu sedappp!


Hari sabtu tu juga aku kena balik Cheras..Atok cakap disebabkan aku tak raya Cheras tahun ni, so dia nak lah hujung hujung Syawal tu anak menantu dan cucu berkumpul..Siap masak 8 ekor ayam pencen ok..Banyakkkk yang amat tokk oii masaknyer hahahahah..Hari sabtu tu juga encit papa ada Kejohanan Futsall company dia..Malam baru habis..Tapi dia cakap, tak pe lah papa habis jer futsall kita terus balik rumah ayah..Kiteorang sampai Cheras tengah malam..Balik tu tak terus tido, makan rendang atok dulu HAHAHAHAHHAHAHA..Mood malam raya sangat..


Ahad tu pula ke Dengkil untuk sambut raya bersama adik bloggers kekehpam sayang kita ni wak..Ya Allah Suzai tu busy yang amat..Pastu bising bila nak beraya dengan dia..Orang dah suruh datang rumah raya minggu ketiga, dia sibuk masuk hutan hahahahahaha..So demi merealisasikan raya bersama kekehpam, hujung Syawal dapat pun kiteorang jumpaaa! Yayyy..Tenkiu Suzai masak untuk abang dengan kak kehpam..Eh pandai dia masak. Dah boleh dah tu jadi isteri mithali HAHAHAHAHHAHAHAHA

Tapi serious la suka rumah kampung Suzai..Rasa macam tenang jer..Pojie siap nak buat BBQ nanti dekat sini ahahahahahahah..Kena tanya Mama Eton (Mama Suzai) lah camni..Kalau Mama Eton ON nanti kita bawa segala barang tok nek BBQ yer ahahahahhahahaha..Mohon dipermudahkan niat ini LOLLL..Takotnyaa nak bentang idea dekat Mama Eton tu kahkahkah...Mama Eton nak suruh review homestay kan? kan? Haaa kiteorang dah come out with brilliant idea ni hahahahaha..


Bukan dengan kehpam jer tapi dapat juga beraya dengan blogger Sabby dan mak hayam blogger Susu hahahahaha..Jumpa diaorang ni kalau tak gossip tak sah lah..Gelak sajer..Tu belum lagi sesi bergambar dan berboomerang yang lama tu hahahahahaha..Pasrah lah please wahai suami suami..Siapa kata senang nak jadi suami blogger ni HAHAHAHAHAHAH..Tahap sabar dan redho  perlu tinggi wak..

Ok lah tamat kisah Raya 2017 tahun ni..Alhamdulillah raya paling meriah, paling seronok dan paling banyak rumah juga dapat kiteorang ziarah..Walaupun ada yang tak sempat nak ziarah, sekali lagi kami mohon maaf..Kita dah cuba wak tapi kadang kadang masa tak mengizinkan..Maklum lah aku ni kalau berjalan raya, nak nak di area KL ni selalunya aku berjalan dengan anak anak jer..

So sorang sorang handle anak, tak semua tempat boleh pergi hukhuk..Tu pun kira dah habis gigih dah bawa anak ke sana sini..Macam mana raya 2017 korang? Harap semua happy dan seronok disamping orang orang tersayang..Raya kena happy happy ok..Panjang umur moga kita dapat jumpa lagi Ramadan dan Syawal pada tahun depan..Kak fink signing off untuk Raya 2017..Terima kasih family, sedara mara dan kawan kawan yang tersayang sebab hadir memeriahkan raya kami..Maaf Zahir Batin!

actually kan i dah pikir dah tahun depan nak tema warna apa 
HAHAHAHAHAHAHA



You Might Also Like

5 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. meriah raya...dh abis ek cite raya..kita xabis lg citer raya kt kampung sbb gmbr byk..update cite ry kl dlu haha

    ReplyDelete
  2. HAHAHHAHAHHAHAHHA HOMAIGADDDDDDDDDDDD HAHHAHA mampu gelak je kak HHAHAHHHA adoi *tutup muka lari sorok bwh bantal*

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!