Followers

Somerset Medini Nusajaya Johor Hotel Review

7:32:00 AM

Ok mari kita habiskan cerita untuk USS Trip masa cuti sekolah hari tu..Kiteorang tak stay dekat Singapore tapi pilih untuk stay dekat Johor..Jimat wak. Kalau stay dekat Singapore kang menangis lagi tengok duit keluar hahahahaha..So kami decide untuk stay di Somerset Medini Nusajaya..Dekat jer dengan Legoland hotel ni..

Kiteorang pilih Somerset Medini Nusajaya ni sebab selesa untuk kiteorang 6 beranak..Mana tak nya, dekat sini korang boleh pilih nak yang 1 bilik ataupun 2 bilik..Haa pilih jer..Kiteorang pilih yang One Bedroom Premier Room..Mak dengan pak tidur dalam bilik..Anak anak tidur luar sambil tengok TV hikhik..Mak siap bawa toto dan bantal extra yer HAHAHAHAHAH..Typical mak mak sangat..


Dalam bilik ni ada 2 TV..So tak berebut la dengan budak budak tu..Diaorang semendang jer citer kartun..Boleh mak tengok cerita dewasa macam drama drama tu haaa..Rancangan Singapore pun dapat juga dekat sini. Yer lah jiran kan..Luassss..Sebab tu aku cakap selesa untuk anak ramai..Siap ada kitchen dan dining table..Boleh masak ya tapi aku tak masak pun ahahahaha..Kata pergi bercuti kan..Rehat lah dari masak masak ni..


Oo lupa nak kongsi dengan korang, untuk stay dekat Somerset Medini Nusajaya ni, parking dia korang kena bayar sebanyak RM10.00 untuk 3 hari 2 malam..Sekali jer bayar masa mula mula masuk tu..Lepas tu kalau kata korang nak keluar,  keluar jer macam biasa..Guard akan tanya, balik lagi ke tak ke situ, cakap jer balik ahahahaha..Guard dia myanmar. Kadang tu pening juga nak paham dia cakap apa..Ko cakap jer Yes come back, come back. Dia paham lah HAHAHAHAHA..Dah balik tu, tunjuk jer tiket tadi. Tak payah bayar dah ok..


Segala peralatan dapur seperti periuk, pan, pinggan, garfu, sudu, cawan dan segala senduk tu ada ya..Selalunya bila malam, aku tapaw jer makanan dari kedai dan makan dekat bilik..Lebih selesa ko nak makan..Aman boleh makan sambil bertenang sambil layan TV..Jangan risau, sabun cuci pinggan pun diaorang sediakan hahahaha..Bagussss!



Ni view daripada swimming pool..Cantik tak wak..Boleh nampak hotel Legoland dari sini..Memang dekat jer nak ke Legoland tu..Jalan kaki je pun dah sampai..Lepas tu ada view yang sangat cantik dekat bawah tu kan..Haa tu Oasis Garden dia..Banyak spot menarik untuk korang ambil gambar..Kalau jalan pagi pagi dekat sini memang tenang sangat..Dengar bunyi air lagi..Huwaaa best!


Satu level dengan swimming pool ni pula ada Playroom untuk budak budak..Luas juga..Ada lego dan beberapa permainan lain untuk anak anak main. Yang penting ada TV untuk mak pak chill sambil tunggu anak anak main dekat sini..Budak budak kan..Dapat main lego memang boleh jadi berejam dekat situ..



Dari lobby, korang hanya perlu turun satu tingkat jer untuk ke Oasis Garden ni..Memang kena ambil lift dari lobby tau..Dari swimming pool ataupun bilik tak boleh terus ke garden ni..Kiteorang pergi pagi pagi..Tak ramai orang pun..Orang semua tengah busy breakfast..Kiteorang tak ambil breakfast dia sebab husband dah pergi beli dekat luar, lepas tu makan jer ramai ramai dekat bilik..Lagi sedap wak..Anak pun boleh bangun lambat sikit..Tak terkejar kejar..Maklumlah balik dari USS tu, esoknya tu semua penat kaw kaw..Mana tak nya, dari pagi sampai malam dekat USS


Ni bahagian bawah lagi..Memang cantik la taman ni..Pandai diaorang jaga..Yang kaki instagram tu memang seronok dekat sini..Kawasan pun luas..Untuk morning walk memang seronok..Korang jangan lupa pula jalan jalan dekat Oasis Garden ni bila check in Somerset Medini Nusajaya ni ok..


Bamboo tunnel!!!! Homaiii ni tempat paling aku suka..Cantik kan? Dekat sini juga ada surau disediakan tau..Dari Oasis Garden ni juga, korang boleh terus ke depan tu untuk ke Legoland..Memang dekat sangat dah..Kalau kata korang nak jalan ke Legoland, stay dekat Somerset Medini Nusajaya pun boleh..Jimat sikit parking tak payah dekat Legoland nanti hihi..


Ada 2 kolam disediakan di sini..Yang satu ni untuk budak budak macam umur kembar tu haaa..Tak dalam pun yang ni..0.4 meter jer..Tapi abang ngah pun mandi dekat sini ahahahaha..Dia kan penakut sikit dekat tempat dalam dalam..Kesian abang long terpaksa mandi sorang sorang dekat kolam lagi satu..


Nasib ada papa yang rajin nak temankan abang long..Nak mandi dekat kolam adik adik kang tak terendam badan dia HAHAHHAHAHA..Panggil abang ngah dia buat tak paham jer..Tak pe lah nak, mandi sorang sorang lagi aman..Boleh berendam tanpa percikan air dari adik adik..



Ni kenapa ni? Nak acah acah tidur tapi muka senyum ahahahahah..Sodahlaaaahhh..Propa sangat..Patutnya aku duduk kerusi tu tapi demi nak mengambil gambar kepura puraan dia tidur tu, terpaksa lah kakak bangun kejap..Dekat depan swimming pool ni juga ada gym..Semua satu level yang sama. Swimming pool, playroom and gym di satu tempat yang sama..


Sebenarnya kalau nak pergi USS, ada banyak hotel yang lagi dekat tapi kiteorang memang choose Somerset Medini Nusajaya. Selesa. Ikut budget masing masing ya..Untuk Somerset ni tak de lah jauhhh sangattt. Dia macam tengah tengah. Lagi satu sini tenang sebab tak bising..Kawasan ni sunyi jer..

Dari bilik kiteorang ni, boleh nampak waterpark Legoland tu..Tengok dari jauh pun jadi lah ahahaha...Legoland tu dah pergi banyak kali pun, tak pernah puas wak..Nak pergi lagi dan lagi..Tapi trip kali ni memang tak pergi lah..USS jer dah penat..Kalau Legoland mau pengsan 4 orang hulubalang tu..

Somerset Medini Nusajaya Johor
Alamat: Lot 5 Jalan Medini Utara 4, Medini Iskandar, Medini, 79200 Iskandar Puteri, Johor

kak fink bagi 8.5/10..boleh stay lagi kalau ke Johor..
next entry adalah entry ke USS ya..gambar banyakkkkk ni..fuhhh!



You Might Also Like

4 828 PinKy PinKo say Hi!

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!