Followers

JPO: Jalan Jalan & Jualan Murah Padini Outlet di Johor Premium Outlet

10:27:00 AM

Sebenarnya dah lama nak singgah Johor Premium Outlet (JPO) ni..Pergi Johor dah banyak kali tapi tak de masa nak singgah sebelum ni. Kebetulan kiteorang check out dari hotel awal sikit, so cakap dengan husband, nak pergi JPO tak..Dia tanya nak beli apa? Aku cakap lah just nak kenal kenal tempat jer hahahaha..Eh memang tak plan nak membeli pun sebab mak dah rasa nak pitam tengok duit mengalir masa anak anak minta beli souvenier dekat USS hahahaha..


Tempat pertama yang kiteorang masuk hari tu di Padini Outlet..Bahaya wak tempat ni..Daripada tak nak beli, tibaaa jadi nak beli..Ya Allah dia buat sales ke apeni..tengok harga dari serendah RM5.00 jer sehingga lah RM19.00..Mana lah ko tak geram kan..Size pula banyak lagi..Senang haa nak pilih sebab baju tu berlipat dan bergantung..


Kalau dekat KL, sales sales macam ni semua berlonggok dalam bin tu kan..Amik masa sikit lah nak cari size dan corak yang berkenan sebab semua dah bercampur..Ni tak, senang nak pilih..Dari size kembar sampai lah abang long, semua di satu tempat..Bukan mak jer pening nak pilih yang mana berkenan. Apak lagi over haaaa...Amboiii banyak nya pilih hahahaha..Saper nak bayar tu? Kihkihkih


Bukan baju budak jer wak. Baju dewasa pun murah murah haaaa..RM19.00 pun dah cantik dah. Banyak sangat pilihan..PDI Men, Seed dan banyak lagi bawah Padini Outlet ni semua harga lebih kurang jer..Kalau badan macam laki akak tu, memang berlambak lambak haaa size dia..Tiba rasa nak duduk Johor niiii..Syoknyaa!


Selalunya baju budak lelaki tak banyak pilihan tapi dekat JPO ni banyak. Baju budak perempuan ko tak payah cakap la..Lagi banyak ye tak? Yang seronok size abang long tu banyak.. Maklum lah abang long sebelum ni susah betul nak cari size dia..Kali ni tak, dapat lah beli baju raya sama corak dengan adik adik..Kembar 4 anak kita raya ni hahahaha..


Dari tempt baju baju, lepas bayar tu kiteorang pergi ke Vincci pula..Sebelah tu jer..Adoi mengugat keimanan juga dekat sini..Tapi dah set, kasut dah banyak jangan beli hahahah..So aku tahan nafsu dekat situ..Tiba terbeli sunglass pula..Harga sunglass tu 2 RM40.00 tapi lepas tu ada potongan lagi 10%..Aku tak beli pun sampai 2..Beli 1 je sunglass..Tetap dapat 10% off..Yayy belas belas jer sunglass akak hahahahaha..Janji warna pink..Ada aku share dekat instagram..


Lepas tu jalan jalan pula dekat atas..Sajer lah nak tengok tempat..Dengan harapan tak de beli apa apa lagi hahahahah..Mengarut sangat ni..Bila kiteorang jumpa sandal untuk kembar dengan corak yang berkenan di hati..Terus beli la juga..Alang alang ada sales masa tu kan..Tapi size kembar jer ada..Size abang abang tak de..



Ni sementara tunggu papa masuk Levis..Haihh malas aku nak masuk sekali..Penattt + panas hukhuk..Duduk je lah dekat luar tu dengan budak budak ni..Semua dah tak larat nak jalan dah masa ni..Tapi sempat pesan dengan laki. Jangan lama pa duduk dalam tu. Nanti membazirrrr hahahah..Time dia jer membazir kahkah..Bijak sangat jadi isteri..


Dah siap siap berjalan tu, kiteorang turun balik ke bawah..Masa ni anak anak dah lapar..Yer la dah tengah hari dalam pukul 2.00 petang macam tu..Lama juga lah berjalan dalam JPO tu..So kami decide makan jer dekat food court dia..Sebab kalau nak tunggu masuk RnR nanti takut budak budak ni tertidur bila kena aircond kereta..Kesian pula kan tertidur dalam kelaparan..So makan sini jer lah..


Tapi kecewa sebab makanan dia tak sedap korang..Serious tak berbaloi dengan harga yang dibayar..Eh maaf lah kalau aku jujur..Kalau sedap aku cakap sedap..So korang kalau berjalan ke sini, sama ada makan siap siap dekat luar ataupun shopping dulu then makan dekat luar jer hahahahaha..Makanan agak mahal dan tak sedap..Orang lain aku tak pasti..Tapi pada kiteorang memang tak berbaloi..Shopping boleh, tapi jangan makan dalam tu..Gituhh..


Disebabkan abang abang tak dapat sandle dekat JPO tadi..Kiteorang singgah dekat MPO pula hahahaha..Gigih kan dari Johor ke Melaka..Ala satu jalan pun..Kebetulan ada kawan yang memang dekat MPO..So aku tanya dia harga macam mana..Dia siap amik gambar dan harga lagi..Amboii baik sangat Ida Baharum tu nak melayan kakak dia kan..Ni sayang ni hahahaha..


Masuk Nike tak de size juga..Sebab abang long cakap nak tengok Nike dulu..Harga sama dengan JPO..Tapi tak de size nak buat camner..Then masuk je Adidas..Nasib ada size..Teruslah grab..Offer dalam 40% dari harga asal..Suruh diaorang try, selesa katanya..Ok dah settle..Dah boleh balik KL dengan tenang..Raya untuk anak dah siap semua..Untuk papa je belum..Papa cerewettt oii..Tak tahu dia cari yang macam mana..Haihh


Sebenarnya saja bagi peluang dekat abang long tu untuk pilih sendiri barang apa yang dia nak sebab duit gaji dia untuk Milo dah masuk..So bagi dia rasa seronoknya dapat reward dari gaji macam mana..2 bulan abang long training under Milo kan..Penat berpeluh peluh tolong mama jayakan campaign ni..

So bagi lah chance kan..Nasib mood dia baik, siap bagi abang ngah sepasang..Suka la budak metot tu bila abang long belanja hihi..Terima kasih abang long sebab selalu tolong mama..Moga tuhan murahkan lagi rezeki anak anak mama..Terus jadi anak yang menyenangkan hati ya..InsyaAllah yang baik baik untuk anak kita semua..

lepas ni kalau pergi Johor lagi, nak singgah lagi JPO
nak masuk Padini jer hahahahhaha.


You Might Also Like

5 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. Terharu baca cerita abang long tlg mama jayakan kempen milo tau...siap dpt gaji haaa gitu terbaik...masuk JPO dgn MPO mmg insaf...terbeliiiiiiii sbb murah hahaha...juju pun terkena...ritu nak masuk vistoria secret je usya sekali ada buy 1 free 1 harga 60 gitu ehhhhhhhh gila murah...terbeli...ada saka ke masuk dua mall tu kan kak diya hahhahahhahahhaha

    ReplyDelete
  2. sronok la shopping bila dh ada jualan murah...pernah smp 2x je JPO tu ..sempat la skit shopping dlu hehe

    ReplyDelete
  3. Hahaahhaaahahah sayang laaaa gilee xsayanggg hahaaahha

    ReplyDelete
  4. Wah dah siap shopping kelengkapan raya dah pahlawan2 Diya ya.. Alahai akak lum beli apa2 pon lagi.. ingatnya nak settle sebelum puasa gak ni.. nnt bulan2 puasa tak larat nak jalan2 cari baju raya ..

    ReplyDelete
  5. wah..jpo..syoknya...mpo belum pergi lagi..;-))

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!