Followers

Play-Doh: Pecah Rekod Malaysia Book of Record dengan Ukiran Sebanyak 1899 Play-Doh di One Utama

11:43:00 AM


hari sabtu lepas..kak fink sempat la bawa anak anak ke ground floor One Utama..
seawal 9.30 pagi kami dah sampai..anak anak teruja bila tengok Play-Doh masa ni..
rezeki dapat masuk sebagai media dan masuk semua kelas Play-Doh secara percuma..
seorang akan dapat 3 warna Play-Doh untuk hasilkan ukiran ikut kreativiti sendiri..



kak fink pun tak nak lah lepaskan peluang nak tunjuk skill kan hahahaha..
fikir fikir nak buat apa eh..tinggg dapat idea nak buat buah buahan dan makanan..
dan inilah hasilnya dari kak fink..warna warni sangat..ceria betul kan warna dia..
sebab tu Play-Doh sentiasa menjadi pilihan no. 1..sebab warnanya yang terang!

abg long dan abg ngah pun tak nak ketinggalan menyumbangkan ukiran mereka..
abg long buat bentuk siput dan itik..eh pandai pula dia buat..memang jadi hahaha..
abg ngah buat bentuk penyu dan ketam..mentang mentang lahir dekat tengganu..
buat bentuk penyu ngah mama tu hahahaha..tak sangka mama..kreatif betul..



untuk umur 5 tahun dan 8 tahun mama bangga dengan abg long dan abg ngah..
bersungguh sungguh diaorang buat ukiran tu..tak rasa pun penat kena berdiri..
sampai kan ajak nak masuk kelas baking Play-Doh pun diaorang tak nak..
tak puas lagi katanya..ok la mama tunggu anak anak mama sampai puas main ya..


selesai di sini..kami terus bawa anak ke kelas baking Play-Doh di sebelahnya..
masa ni masing masing dah bersedia dengan topi chef dan apron..comel sangat..
dekat sini anak anak boleh main menggunakan tools yang disediakan di situ..
dapat la abg ngah dan abg long belajar buat cup cakes yang comel comel..


semestinya menggunakan Play-Doh..kali ni anak anak belajar campurkan warna
bukan main lagi abg long nak buat cup cakes..yang lagi 2 orang tu ikut jer..
paling tak sangka abg ngah hihihi..cantik pula mama tengok cup cakes ngah..
penuh dengan warna warni..elok je topping tu berpusing pusing..good job abg ngah!


budak budak paling menunggu ketibaan maskot dari Play-Doh ni..Doh Doh...
comel sangat Doh-Doh..ramai betul orang nak bergambar dengan dia hahaha..
dekat event ni hari tu pun..ada photo booth juga tau..kenangan untuk anak anak..
mama dah lekat di peti ais gambar gambar tu..sehari yang best bersama Play-Doh..


ni antara ukiran ukiran yang di hasilkan oleh para pengungjung yang datang hari tu..
eh kreatif kreatif semuanyaaaaa..yang bestnya bukan anak jer sibuk buat ukiran..
mak..ayah..kakak..abang semuaaaa sibuk main Play-Doh untuk pecahkan rekod
Malaysia Book of Record..and yessss we did it..sebanyak 1,899 berjaya dihasilkan!


tahniah..tahniah..tahniahhhh Play-Doh kerana berjaya memecah rekod itu..
tak sia sia kami bersungguh sungguh menghasilkan pelbagai ukiran hari tu..
aktiviti yang patut diteruskan sebab menggalakkan anak anak jadi lebih kreatif..
kadang kadang as parents, kita sendiri tak percaya anak mampu hasilkan ukiran tu..


kiteorang sempat lunch dulu..lepas tu naik balik atas dan sambung main lagi..
memang betul betul nak pecah rekod ni hahahahaha..penat tangan menguli hari tu..
dan hasilnyaaaaaa...taraaaaa banyak tak Play-Doh kami dapat..thanks Play-Doh!
anak anak balik dengan muka tersenyummmmm..hari hari nak main Play-Doh..


www.hasbro.com

tahniah Play-Doh kerana berjaya memecahkan rekod Malaysia Book of record
thanks for having us..nanti jemput lagi ya ;)




You Might Also Like

11 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. Seronoknya...menjana minda ke arah lebih kreatif yang positif.

    ReplyDelete
  2. anak Sal pun suka paly-doh...ralit main..

    ReplyDelete
  3. Bestnya dapat main playdoh......yg pakai tools tu lagi best....saya suka sy sukahihi

    ReplyDelete
  4. kalo dulu kita main tanah liat @ platicine. Zaman pcl x banyak pilihan warna., tak meriah dan xda pertandingan.

    ReplyDelete
  5. Cepatla mikhail besar...ibu teringin nak main playdoh ni huhuu

    ReplyDelete
  6. Wah banyaknya dapat Play Doh..

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!