Followers

Play-Doh: Raikan Bulan Play-Doh dengan Mencatatkan Rekod di The Malaysia Book of Record Sabtu ni!

9:30:00 AM


seronok sangat anak anak aku dapat bermain dengan play-doh party pack..
mana tak nya..play-doh kan terkenal dengan kandungan non-toxic di dalamnya..
ibu bapa tak perlu risau bila anak mula bermain dan berimaginasi dengan play-doh..
sebab dengan play-doh juga..anak anak dapat belajar mengenal bentuk dan warna..


cuba tengok warna warna yang ada ni..sangattt terang dan menarik minat anak..
eh bukan anak jer suka main play-doh..aku yang dah umur 33 tahun ni pun suka!
bila aku berikan play-doh party pack ni..nampak abg long  & abg ngah berfikir..
sama sama nak hasilkan satu ukiran yang menarik dengan warna yang ada..


kalau nak senang kan..sebelum korang mula bermain dengan play-doh tu nanti..
berikan kertas dan pensil warna untuk mereka mula melukis dan mewarna..
dah selesai semua tu..barulah guna play-doh yang ada bentuk seperti lukisan tadi..
ni salah satu teaching tools yang korang boleh gunakan untuk anak anak..


dari hasil lukisan yang biasa..kita akan nampak lihat peralihan rata ke 3D..
dan anak anak pun lebih excited bila nampak apa yang mereka lukis jadi bentuk..
play-doh ni bukan kita nak anak anak bermain jer tapi juga belajar sesuatu tau..
warna warna play-doh juga boleh dicampurkan untuk menjadi warna yang lain..


dan hasilnya...dari lukisan tadi tu..abg long dan abg ngah dah membina..
satu komuniti ceria menggunakan warna warna terang yang ada dari play-doh..
terpancar kegembiraan di muka mereka bila dapat melihat hasil kerjasama tadi..
inilah komuniti ceria abg long dan abg ngah sebagai anak malaysia...mama bangga!


yang ni pula ukiran kedua yang dibuat oleh abg long dan abg ngah..aloh comelnya..
kali ni..abg long cakap..ni rumah kita yang cantik dan tenang..ewah kemain ada kereta..
hari hari dua beradik ni mengadap play-doh ni untuk menghasilkan pelbagai bentuk..
cuti sekolah ni terisi jer masa diaorang dengan aktiviti aktiviti yang menyeronokkan..


dari 21 - 27 september 2015 ni bertempat di Ground Floor, Highstreet One Utama..
kanak kanak dan orang dewasa berpeluang menghasilkan ukiran terbaik play-doh..
dengan berilhkamkan Malaysia sama ada dalam bentuk ukiran, nombor atau huruf..
dan semuanya akan dipamerkan nanti untuk mencapai rekod ukiran play-doh terbanyak



dan seterusnya memasuki catatan rekod di dalam The Malaysia Boof of Record..
kak fink ada di sana..Sabtu 26 september 2015 ni tau...so korang tunggu apa lagi..
datang ramai ramai bawa family untuk menyaksikan ukiran play-doh terbanyak!
excitednyaaaaa kak fink! kami dah ada idea dah ni nak buat ukiran apa nanti..


yang pastinya haruslah berkonsepkan negara kita yang tercinta iaitu Malaysia..
diam tak diam..dah lebih 50 tahun play-doh memberi inspirasi pada kanak kanak
untuk bermain..mencipta..bereksperimen dan mengukir ciptaan tersendiri..
untuk maklumat lanjut lagi tentang bulan play-dohni...korang bolehlah ke website


jangan lupa tau datang ramai ramai Sabtu 26 September di One Utama
dengan Play-doh..imaginasi tiada hadnya!




You Might Also Like

8 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. kemain posing msg2 eh mane double q?! hahaha klu ada mau brploh mak nye nk mek gmba buat blogpost ye heheheheh

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum diya...betul tu budak2 mmg suka main tanah liat mcm ni...skg dah ada playdoh rasa lebih baik dr tahniah liat yg lama tu...

    ReplyDelete
  3. Cantik..pandai diorang kak dya..kreatif..

    ReplyDelete
  4. kalau anak akak dpt main pun mesti seronok diaorg..

    ReplyDelete
  5. Kak Diya 58 tu mcm hati putus cinta... Hihi

    ReplyDelete
  6. wow..!!! kreatif sangat...suka anak2 bermain dengan playdoh...sebab boleh merangsang daya kreativiti mereka...

    tq share pasal ni tau diya

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!