Followers

Kiddie Care: Apps yang membantu ibu bapa untuk block games dan porno

1:10:00 PM


kak fink nak share berita gumbira pada korang semua..terutamanya parents..
pernah tak korang stress sebab anak asyik nak pinjam handphone & main games..
ataupun anak terklik harmful website..yang tak senonoh tu semua? pernah tak?
kadang kadang bukan dia nak tengok pun benda tak senunuh tu..tapi terklik kan..

sekarang ni kak fink dah jumpa penyelesaian yang terbaik untuk masalah ni semua..
iaitu just install apps Kiddie Care..search jer dekat play store Kiddie Care (Kid App)
tapi Apps ni hanya untuk para pengguna android sahaja ok ekeke..iPhone tak boleh!
lepas tu korang install jer apps tu dan hanya perlu register phone number korang..




dah selesai semua register.. handphone korang dah berada dalam keadaan selamat..
tak perlu lagi nak risau risau or pening pening kepala bila anak pegang phone ya..
Kiddie Care (Kid App) ni memang support untuk semua jenis telco tau..
untuk pengetahuan korang, Kiddie Care ( Kid App ) boleh untuk menyekat atau
block website yang merbahaya atau mempunyai element sex dan porno ya..




lepas install apps ni, cuba taip website mcm www.sex.com..automatik telah diblocked!
memang tak boleh nak view langsung..contohnya boleh tengok dekat gambar bawah ni..
ataupun apa sahaja website porno dan merbahayakan..memang automatik akan blocked!
seriously..korang memang kena download apps ni..ni lah usaha kita as parents..
.



terutamanya golongan remaja yang terdedah dalam dunia yg serba serbi mencabar ni..
so inilah apps yang parents perlu letak dalam handphone masing2 untuk control anak..
bukan parents hanya leka bermain candy crush jer yeaa..eh saper tu? hahahaha..
kalau korang nak tau apps nie memang automatik tau..tak payah nak select setting
dan sebagainya..tu yang bestnya..senang bukann? Tak payah fikir fikir nak set camner..

dan lagi satu kalau anak korang jenis yang suka pinjam handphone untuk main games..
sedar sedar bateri phone dah nak habis..mesti geram kan..stress tu semestinya la kann.
so lepas ni korang tak payah nak stress stress dah (aku suka sangattttt yang ni ok)..
korang download jer Kiddie Care (Parent App) dekat Play Store..sama macam Kid App
tapi ni khas untuk pengguna maxis saja ya (contoh dalam gambar dekat bawah ni)..




for yor info, Parent App ni dia macam advanced setting tau..dua dua boleh blocked!
sebab tu aku lagi suka yang Parent App..jadi lepas ni anak anak memang tak boleh
nak main game lagi dan aku juga boleh select games yang aku nak block tu..
kalau anak nak open game yang dorang nak main secara automatikya telah diblocked!

contohnya..aku block game Candy Crush kan..so bila aku pergi dekat games tu..
mesej ni akan keluar (contoh gambar di bawah)..langsung tak boleh masuk
sebab aku dah setting blocked..hahahahaha selamat bateri phone lepas ni..
suka sangat..selagi korang tak tekan button allow dekat apps tu..selagi tu blocked!





kalau rasa nak blocked selama lamanya..tak perlu klik allow..block je..menarik kan..
lagi sekali aku buat kesimpulan bagi korang faham betul betul sebelum download..
Kiddie Care (Kid App) hanya untuk harmful website macam porno porno tu..
Kiddie Care (Parent App) boleh untuk blocked website dan juga games dalam phone..



seriously jatuh cinta dengan Kiddie Care apps..jimat bateri sangat sangat..
macam anak aku dia tak pandai lagi nak search dekat phone..dia suka main games..
sampai tahap menghabiskan bateri phone..so bila dah blocked ni senang la mama..

tak payah nak jerit jerit tak bagi anak main phone kan..sebab mama dah blocked!


untuk mommies yang nak tau lebih lanjut lagi tentang Kiddie Care Apps ni..
Facebook: Kiddie Care
Play Store: Kiddie Care Kid
Play Store: Kiddie Care Parent

untuk yang ada anak remaja tu sila lah download..
penting sangat kita kawal anak kita




You Might Also Like

6 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. tq,perkongsian yang sangat bermakna dan membantu..πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
  2. Tq..perkongsian yg membantu...πŸ˜€

    ReplyDelete
  3. Lepas ni tak payah nak risau bila tab/hp ada pada anak2.. ;)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!