Followers

BASF Kids Lab: Abg long belajar pelbagai ekperimen yang menyeronokkan di Petrosains

8:41:00 AM


hari sabtu lepas..kak fink bawa anak anak pergi KLCC uols..pagi dah ada sana..
kali ni event yang melibatkan abg long...suka la dia dapat join BASF Kids Lab..
abg ngah tak dapat join sebabnya Kids Lab ni 6 tahun ke atas..so abg long jer..
aku dapat 1st session..start pukul 9 sampai 11 pagi..sebab petang tu ada event lagi


memang dapat join yang belah pagi jer..masa masuk tu parents tak boleh masuk..
tapi sebab kak fink blogger..ada la keistimewaan sikit dapat tengok anak kihkih..
mak pak lain kena duduk belah luar sampai lah pukul 11..alhamdulillah rezeki..
kak fink kena la masuk..dah camner nanti nak share dekat blog kan..tu sebabnya..


setelah anak anak diberi taklimat sekejap..diaorang dipecahkan ikut group..
abg long dapat partner yang agak talkative hahahaha..dia pemalu sikit..
senyumm je lebih..suara tak de..orang tanya sepatah..dia jawab sepatah..
tapi bila suruh dia buat eksperimen tu..dia buat..minat tapi malu sangat..adoii..


yang bestnyer Kids Lab ni..anak anak akan jadi lebih seronok nak belajar sains..
mula mula diaorang buat ekperimen dengan air..aku perhati je dia dari jauh..
biarkan dia berkomunikasi dengan kawan sebelah dia..jangan cakap apa apa..
mula mula tu memang abg long nampak macam pendiam sikit..anti social sangat..


tapi bila dah lama sikit..baru nampak dia nak berinteraksi dengan kawan kawan..
good job abg long...mama bangga dengan respon yang abg long tunjukkan tu..
siap panggil mama suruh tengok dia warnakan rama rama guna sabun dan kobis..
tak sangka agaknya dengan sabun pun boleh mewarna hikhik..you did great abg long!



alhamdulillah..setelah banyak eksperimen yang dicuba oleh abg long hari tu..
Miqail Darwisy dah dapat sijil daripada BASF..yayyyy! congrats untuk semua..
sebab berani mencuba dan belajar sesuatu yang baru..semua nampak enjoy hari tu..
daripada tak minat sains..dah jadi sukaaaa sangat dengan sains kan..science is fun!


terima kasih kepada staff yang terlibat dalam Kids Lab ni sebab sudi share ilmu..
sudi ajar abg long dan anak anak yang hadir hari tu..yang paling penting sekali..
boleh improve english juga sebab semua kena cakap english dalam ni hihihi..
daripada tak confident..dah jadi lebih yakin..itu yang aku nampak pada abg long la..

feedback positif ni yang mama suka tengok ni..biar abg long learn & explore..
mama akan support dari jauh dan beri ruang lagi untuk abg long cuba dan cuba..
zaman mama dulu tak de peluang best best camni..hanya belajar di sekolah jer..
mommies kalau nak bawa anak explore macam ni..boleh alert news dari Petrosains..


BASF Kids Lab, Petrosains
Petronas Twin Towers
Level 4, Suria KLCC,
50088 Kuala Lumpur.


For ticket reservations or general enquiries, please contact:
Infoline: +603 2331 8181
Fax: +603 2331 1295
Email: infopetrosains@petronas.com.my

harapnya akan datang abg ngah juga dapat join abg long di BASF Kids Lab ni..
thanks BASF for having us..program yang sangat berbaloi untuk anak anak..




You Might Also Like

6 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. assalamualaikum diya...wah seronoknya mereka ni dapat melakukan eksprimen...:)

    ReplyDelete
  2. wahh, sangat menarik! syok sangat abang long dapat kawan baru =)

    ReplyDelete
  3. Reminds me of my nephew haha when she's excited going to kidzania . Haha maybe have different concept kan . Btw looks interesting lah :D

    ReplyDelete
  4. Bestnya ada program macam ni untuk anak-anak..

    ReplyDelete
  5. bestnyer tp Arreessa pun belum cukup umur nak join

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!