Followers

Sahur dengan Horlicks

5:01:00 PM


kalau tahun lepas aku berpuasa sorang sorang jer..tak de orang nak temankan..
tapi tahun ni, abg long dah start puasa penuh..tak de setengah hari lagi..
setakat hari ni tak de tinggal lagi..moga abg long terus kuat nak habiskan puasa
mula mula tu memang nampak dia tak larat tapi sekarang ni abg long dah ok


bukan senang nak kejut anak bangun sahur ya..3,4 kali juga kejut baru bangun
lepas tu dia tidur atas meja makan..haihh payahnya la dia nak buka mata tu..
masa mula mula puasa tu, balik jer dari sekolah mesti terus terbaring depan tv
kesian juga kadang kadang tu tengok dia..tapi bila tanya ok tak puasa ni abg long?

dia cakap ok..muka sedih jer hahaha..bila offer nak berbuka ke? dia tak nak..
dia cakap azam tahun ni nak penuhkan ramadhan..ok mama support abg long
balik sekolah petang..bila mandi tu bukan main lama dalam bilik air..
kadang kadang bila tengok abg long teringat zaman puasa kecik dulu kan..

  untuk memastikan abg long sentiasa kekal bertenaga..disamping buah kurma
aku akan sediakan air kegemaran abg long sekali terutama waktu bersahur tu
semestinya Horlicks untuk abg long minum untuk kekal sihat dan aktif..
kenapa Horlicks? haaa Horlicks kan ada 23 nutrien di dalam 1 minuman sahaja

nutrien ni penting untuk pertumbuhan dan pembangunan yang merangkumi
 vitamin dan mineral, kebaikan semulajadi susu, serat pemakanan, gandum
dan ianya mampu buat abg long untuk bertahan di sekolah walaupun berpuasa
maklumlah dia sekolah pagi dan petang..bawa bag bukan main berat hari hari

di dalam minuman Horlicks juga, ianya diperkaya dengan kalsium, vitamin D
asid folik, mineral dan multi vitamin..ianya sangat kaya dengan serat..
sebab tu mampu buat badan kita bertenaga walaupun berpuasa ni dari awal pagi
tak de lah lembik jer nanti kan..puasa pun menuntut kita untuk bergerak aktif

dan yang paling penting Horlicks tidak mengandungi perisa tiruan, warna,
bahan pengawet ataupun pemanis..memang selamat untuk anak anak minum
macam abg long, time sahur tu memang satu kemestian..walaupun mengantuk
dia tetap bangun dan minum segelas Horlicks untuk kekal cergas dan aktif


sekarang ni Horlicks ada buat contest #SahurDenganHorlicks di media sosial
korang pun boleh join tau..hanya komen di gambar Facebook Horlicks
kongsikan pengalaman pertama Ramadhan anak korang ke..diri sendiri ke
ataupun sesiapa sahaja yang korang kenal dengan #HorlicksRamadan

Facebook: Horlicks Malaysia

pemenang akan dapat bekalan Horlicks selama setahunnnn!!!
perghhh banyak tuuuuu



You Might Also Like

8 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. Macaroni cheese tu nampak.sedap..pos satu mama ;)

    ReplyDelete
  2. good job abg long, semangat puasa!

    ReplyDelete
  3. Good job abg long dapat puasa penuh!

    ReplyDelete
  4. Ank2 akak pun mintak horlick utk sahur.

    ReplyDelete
  5. alahaii..riang muka dapat minum horlicksss

    ReplyDelete
  6. saya pun suka minum horlicks... kalau minum segelas memang mengenyangkan....

    ReplyDelete
  7. sedap la pulak tgk macaroni tuh!

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!