Followers

KidZania: 1 hari tak cukuppppp...kena repeat lagi!

3:22:00 PM


lepas jer habis event hari tu, kak fink terus bawa anak anak explore KidZania
anak anak sangatlah excited bila semua kena buat sendiri..dari tukar cheque
sampai lah nak pilih job apa yang nak dicuba..semua berdikari..oh mama suka!
dalam masa yang sama rasa sebak dan seronok anak berjaya complete kan task


abg long teringin nak jadi doctor..ok jom cuba jadi doctor..seronok dapat join
dah nampak muka dia macam happy masa sarung baju tu..mama bangga dari luar
pastu dia kena bersihkan luka orang berdarah darah dekat situ..guna kapas..
diajar cara nak bersihkan luka..semuanya anak akan buat sendiri..berdikari


ohh terharuuu..bila keluar tu dapat duit gaji hahaha..amboiii suka dia masa ni
cakap dekat mama..banyakkkk kan gaji doktor ni hahaha..yer banyak banyak..
siap cakap tadi pesakit abg long berdarah..jadi abg long kena cepat bersihkan
siap cakap..ngahhh rugi tau ngah tak dapat gaji hahaha..abg ngah tak minat doktor


dia lebih minat nak jadi bomba..sebab boleh main air..tu yang sebenarnya hahaha
darah darah ni bukan miant dia sangat..air lebih menarik..tapi bomba ramaiii
kena que dekat sejam..alahai anak yang main, mama yang penat menunggu ni
kalau jadi bomba nanti boleh padamkan api dekat hotel dengan air yang ada



next jadi doktor gigi tapi masa ni nampak abg long tak excited sangat..
tak macam masa jadi doktor bersih bersihkan darah tadi hahahaha..
tak pe abg long..belajar ya..ni pun doktor juga..comel pula tengok diaorang
sebab setiap job tu anak anak akan dipakaikan uniform kerja yang dipilih..


selain tu abg long cuba juga belajar nak buat bangunan..kemain susun batu
sampai berebut rebut dengan budak lain nak susun batu punya pasal kan..
nak buat job mengecat bangunan tapi tak lepas ketinggian hikhik..ok cancel
kita cuba job yang lebih bersesuaian dengan abg long dan abg ngah..



diaorang cuba juga job untuk isi minyak..eh ni pun diaorang excited
sebab selama ni asyik tengok mama isi minyak keretakan..akhirnya dapat cuba
fokus betul dengar abang tu bagi penerangan..lebih excited bila meter bergerak
macam real tengah isi minyak kan..siap ada kereta sekali dekat situ untuk praktikal


polisss antara job yang abg ngah sukaaa..dia cakap bila ngah jalan pakai baju polis
rasa lain macam hahahaha..adoi anakku..tu mesti terkembang kembang hidung tu
pastu lari lajuuuu nak cari bag hitam sebagai bukti..penat abg long kejar dia ok
dia kan kecik memang cepat dan tangkas la bab lari lari ni..abg long juga yang kesian



bila dah penat sangat buat kerja..boleh la duduk dalam bilik ni buat arts..
ni pun kesukaan abg ngah..dia memang minat la coloring..cutting ni..
tapi nak masuk bilik ni kena bayar guna duit KidZania tu jer..ok lets..
mama tunggu dekat luar jer..perhati jer anak anak tunjukkan bakat di situ


sebenarnya kalau nak ikut 1 hari memang tak cukup..seriouly memang tak cukup ya
belum cover semua job untuk anak cuba dan main..memang kena repeat ni next time
banyak lagi gambar nak letak tapi rasanya korang pergilah KidZania sendiri..
tengok dan have fun di sana..berbaloi untuk pergi terutama yang umur besar..


yang untuk abg ngah tak banyak sangat dia boleh join sebab ketinggian tak cukup
plus dia tak pandai lagi nak guna PC..sebab ada job yang kena guna PC..
kalau umur macam abg long tu sesuaiii sangat..macam macam job boleh explore
sebelum balik tu, sempat lah cuba buat body art pula dekat tangan..penat kerja kan


kasi chance la..guna duit gaji yang dapat..ok mama tak marah hahaha..janji happy
senang jer nak basuh lepas tu..guna air atau baby oil dah tanggal body art tu..
dua dua nak gambar dinosaur..ok pilih pilih..nasib la tak guna cash hahahaha
selamat duit mama..dalam pukul 3 camtu kami dah gerak balik..dah penat uols..


saper saper yang nak pergi boleh klik website dan details di bawah ni ya
Phone: 1 300 88 KIDZ (5439)
Address:
Curve NX, 18 Jalan PJU 7/5,
Mutiara Damansara,47810 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.


korang kena pergiiii tau..memang berbaloi baloi sangat bawa anak ke sana..
kalau pergi weekdays lagi best compare to weekend..thanks KidZania!



You Might Also Like

3 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. anak² akak dah byk kali ajak pi kidzania ni.. mama diaorg je takde rezeki lg nak bwk..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum diya...mmg seronok pi sini...kalau awisy mmg x nak balik la...:)

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!