Followers

Buffet Ramadhan Bangi Golf Resort: Sedap & Murah

10:56:00 AM

baru ni kak fink join food tasting untuk Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort
tak lama lagi kita dah nak masuk bulan puasa kan..mesti ada yang tercari cari
buffet ramadhan yang sedap tapi tak mahal sangat..pergi je Bangi Golf Resort
yang bestnyer ada kambing panggang uols..ada lebih 200 jenis menu ok..



ada udang yang besar besar..lauk pauk memang banyak untuk selera melayu
daging, ayam, sayur..memang banyaklah untuk korang pilih masa berbuka nanti
meh sini nak tepek gambar untuk korang terliur juga..ni baru bahagian lauk pauk
belum lagi western..satay...kuih muih..pencuci mulut..buah buahan..ais krimm







untuk bahagian air..jangan risau..ada air sejuk macam mangga, soya, teh bunga
air panas pun ada juga untuk korang yang tak suka air sejuk..so jangan risau ok
pilih jer mana yang korang suka nak minum..dekat sini banyak pilihan..
jangan pilih abang buat air ok hahahaha..amboiii anak daraaa tu suka tengok kan


sambil sambil korang makan tu nanti, akan ada persembahan yang mengiringi
masa ni persembahan ghazal..very the classic gituuu..tenang jer dengar..
dewan dah la besarrrr..so selesa la untuk korang bergerak ambil makanan
tak de la terlanggar langgar orang nanti..surau pun dekat je dengan dewan tu


haaaa ni la kambing bakar..di luar dewan tu jer..sebelah tu ada satay..
ni antara tempat yang paling ramai orang akan tuju nanti hahahaha..
encit papa memang aim bahagian kambing ni jer..aku suka satay..
feeling hari raya terus..makan pula dengan nasi impit..memang selera la..



antara tempat yang aku suka sangat haruslah dekat segala dessert ni korang..
ada tiramisu dia yang sangat sedap..amik 2 bekas tak cukup hukhukhuk..
ada choc eclairs..ada nutella tart...ya Allah dekat sini memang menggoda
segalanya comel comel untuk korang makan..tak percaya kena datang ok..


nak makan churos pun ada..dia buat dan goreng dekat situ terus..garing..
makan panas panas dengan limpahan choc..abg long memang suka area ni..
feel dia lain bila ko makan churos yang tengah panas panas dan garing tu
berdepan dengan churos ni ada ais krimmmmmm..budak budak suka sangat..


boleh pilih nak makan perasa vanilla, choc atau mix vanilla and choc..
anak anak korang memang akan suka lah area sini..mak budak pun mesti suka
abg ngah masa mula mula sampai dah nak makan ais krim..adoiii..
sebab memang dekat pintu masuk pun ais krim ni hahahaha..tak boleh elak



untuk korang yang nak tahu berapa harga buffet ramadhan Bangi Golf Resort ni
dewasa: RM55
kanak kanak: RM27
tarikh: 21 Jun - 15 Julai 2015


Alamat:
No 1, Persiaran Bandar, 43650, Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan

Telefon: 03-8925 3728 / 03-8210 0265
 Facebook: Bangi Golf Resort


thanks BGR for having us..dah macam gathering bloggers dah hari tu..meriahhh
tungguuuu kami repeat lagi bulan puasa ni mihihi



You Might Also Like

6 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. Dapnya!!!!! Takzabar nk pose nak buka sinii hehehhehehe

    ReplyDelete
  2. wah...untunglah jadi blogger ada yg taja...

    ReplyDelete
  3. Wah menyelerakan betul makanan. Mau makan sampai tersandar nih. Hihi

    ReplyDelete
  4. Fuhhh...mewahnya makanan.bestnya!!!

    ReplyDelete
  5. banyak terlebih menu ..sampaikan taktau nak makan mana dulu. Tapi yang pasti setiap satu menu pasti teringat rasa enaknya dan pasti nak datang lagi..

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!