Followers

Kimball Sos Spageti Asia: Cabaran Masak antara Yasmin Hani & Master Chef Ezani

9:43:00 AM


korang tau tak sekarang ni kan Kimball dah keluarkan sos spageti yang baru.
perasa rendang, tomyam dan kari..haaa citarasa asia sangat kan..lain dari pasaran
kak fink dah cuba tau..serius mudah dan sedap...terutama yang rendang tu..perghh
semudah ABC je korang dah boleh hidangkan untuk breakfast atau dinner nanti


dan hari tu juga kan kak fink berpeluang menyaksikan Kimball Launch di Sogo
ada Yasmin Hani dan masterchef Ezani dalam cabaran masakan spageti..kelakar ok
Yasmin Hani tu memanglah kelakar sangat dan peramah ya Rabbi..serius sempoi
masa dalam cabaran masakan tu..mulut hani jer pot pet..pot pet memasak hahaha..

 
untuk mak mak yang busy uruskan anak macam kak fink ni memang kena cepat
hari tu masa event ni, bawa abg ngah sebagai tester..dia sukaaa sangat sos ni..
siap bertambah 2x..abg ngah ni memang jarang nak makan makan ni tapi yang ni
dia siap bertambah..kalau dia sukaaa tu maknanyer memang kena dengan selera la

 
kalau sos biasa tu kita dah biasa makan..tapi yang ni kena sangatlah dengan tekak asia
orang melayu kan kalau dapat rendang memang terus IN gitu kan..tak pedas tau..
so budak budak boleh makan dengan senang hati..jangan risau sebab dah 2x aku masak
yang tomyam tu rasa masam masam sikit..pun sedap juga..korang cubalah nanti ya..

 
tak perlu dah korang nak tambah apa apa lagi..just tumis bawang macam biasa
letak daging atau ayam kisar..nak letak hot dog sikit pun boleh..gaul gaul macam biasa
perasakan sikit dengan garam..siapppp! eh mudah sangatlah..memang jimat masa.
terutamanya setiap hari di waktu pagi yang memerlukan kita terkejar sana sini kan..


lepas ni boleh masukkan dalam senarai barang yang perlu dibeli setiap minggu
dekat semua pasaraya dan kedai kedai dah ada dah sos Kimball ni..ingat tau ada 3
ada rasa rendang, tom yam & kari...palingggggg aku suka haruslah rasa rendang..
harga pun tak mahal..murah jer..kena simpan stok saat mood tak nak makan nasi ok


untuk lebih lanjut korang boleh lah klik Facebook: Kimball Malaysia
selamat mencuba Kimball rendang, tom yam & kari..

You Might Also Like

9 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. Rendang ke rending sayang ,... hihihi. Perisa rendang memang sedap . Maklum lah , nak buat rendang kan payah . Dah ada sos camginie , memang sesuai sangat buat super mak .

    ReplyDelete
  2. dah beli tiga2 kemarin masa beli barang dapur.,tapi tak masak pun lagi.tunggu cuti nanti la..

    ReplyDelete
  3. sedap kan kak. alahaii hidup ku lebih mudah lepas ni. HHAHAHHA lebiuu Kimball..

    ReplyDelete
  4. harga pun murah berbaloi beli nie...paling penting jimat masa nak masak...

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum diya...wah boleh cuba nanti...

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!