Followers

Abang Brian Family Day Out di Young Chef Academy seriusssss best!

8:30:00 AM


hari sabtu lepas, aku gigih lah bawa 4 heroes drive terus ke Desa Sri Hartamas..
yang bestnya event kali ni sebab dia melibatkan kanak kanak..ok itu sangat ohsem
pertamanya, ni adalah charity event untuk anak anak yang mengidap kanser..
2nd pula event ni sempena launching buku masakan terbaru Abang Brian iaitu..


Cooking With Kids..so mommies yang dah buntu nak hidang apa dekat anak
boleh terus ke seluruh MPH Book Store untuk dapatkan senaskah di rumah ok
dan yang terakhirnya adalah..anak anak dapat exposekan diri dengan masakan..
serius yang ni memang tak sangka sebenarnya..in person dengan Brian lagi


 masa mula mula jejakkan kaki ke Young Chef Academy ni..as mama aku happy!
kalau dah mak happy..anak anak haruslah happy terlebih lebih lagi sebabnya..
tempat ni comel..cantik..ceria..gerammmnyer..kenapa semua cute cute ni??
dan semua teachers di situ sangatlah pandai tackle budak dan friendly..big clap!


abg long dengan abg ngah terus tukar mood happy dan excited nak masak..
oo ya..masa ni anak anak aku sama slot dengan blogger kak wa..syahmi & sufiya
thanks kak wa sudi datang..dia pun tak sangka event hari sabtu tu happening
tapi bila dah kenal brian..dah ke Young Chef Academy ni..boleh bagi 5 star ok


sebelum masak semua kena basuh tangan..lepas tu bermula lah sesi memasak
memang nampaklah abg long & abg ngah teruja nak masak sendiri..berdikari gituu
aku tengok dari jauh jer..biar diaorang buat sendiri..lagipun teachers semua baik
tu yang buat budak budak ni cepat biasakan diri dengan tempat baru..semua berani



dan yang bestnya kan masa hari tu..banyak media yang datang nak cover event
so rezeki abg long dan abg ngah secara exclusive nya dapat masak bersama 
Abang Brian dan rakaman untuk TV3..ingatkan sekali jer diaorang dapat masak
tapi dapat peluang 2x masak..dengan Master Chef Celebrity saper tak nak kan..


ni antara video yang sempat di rakam dan di upload di instagram beheee..
ada juga 1 video tu ehsan dari kak wa..siap OMG abg long tu hukhuk..aduhai anak
abg ngah yang kenit tu pun kemain sama nak buat juga..thanks pada Abang Brian
yang seronok melayan keletah budak budak ni..Brian memang serasi dengan budak



dah selesai budak budak ni masak..abg long kena interview dengan wartawan TV3
yer aku tahu dia nervous hahaha..sebab mata dia bila nak jawab mesti cari mama
pengalaman pertama dan manis bagi abg long..lepas tu aku pun kena interview
dengan budak kembar yang tak reti duduk diam tu..tenkiu Malaysia Book of Record



terima kasih TV3 untuk peluang berkongsi pendapat ni..alhamdulillah semua ok
dah siap semua..terus proceed ke majlis perasmian buku Abang Brian yang baru
Cooking With Kids..serius sebak masa tengok Brian bergenang air mata..
masa bercerita pasal daddynya yang mengidap cancer..i feel u Brian..teringat mak


sebab mak pun pergi kerana cancer..kalaulah mak ada hari ni..mesti dia happy
tengok cucu cucu dia pun support event untuk mereka yang mengidap canser..
dan akhirnya event hari tu dah memecah rekod Malaysia Book of Record sebab
berjaya menghasilkan food art mural terbesarrrr di malaysia..yayyy tahniah kids


semuanya hasil air tangan anak anak yang pernah mengidap kanser..anak anak dari
tadika dan taska yang terpilih..tahniah juga pada Brian untuk buku yang dihasilkan
thanks Adriana yang sudi jemput kami untuk sama sama memeriahkan event ni
terima kasih untuk  Brian yang berjaya happykan anak anak kami..kids suka sangat


sampai hari ni abg long asyik cakap..bila kita boleh pergi lagi event macam tu
amboiii sangat ni..nak memasak pulak dah dia huhu..tak lupa juga thanks  kepada
Young Chef Academy Malaysia yang berikan layanan yang sangat ohsem..
korang yang nak hantar anak ke sini confirm tak rugi tengok anak happy nanti

sekali lagi..mommies boleh dapatkan buku Cooking with Kids di MPH 
dan boleh follow instagram Abang Brian  dan YCA Malaysia untuk lebih lanjut..


You Might Also Like

8 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. haaa..anak aku masuk blog kakak pink! ha..... :D

    ReplyDelete
  2. Anak2 sis sesuai masuk, kalau Qi maunya julia plak berkejar2 dlm tu hahahhaha...good brian...sgt sweet dia :D

    ReplyDelete
  3. Amboiii abg long & abg ngah jadi retisss...auntie nad nak mintak sain otogeraf bleh?? Hehe

    ReplyDelete
  4. Abg long ni mesti nanti minat memasak jugak nih..:)

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum diya..bestnya abg long n abg ngah jadi chef...:)

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!