Followers

Pelayaran ISLAMIK pertama di dunia: Penang- Phuket-Krabi bersama Kapal Mewah Star Cruise Libra

8:33:00 PM



hi korang..ni kak fink nak share good news untuk korang korang yang suka travel
tapi travel ni best sebab atas kapal mewah dan yang menariknya bukan bercuti jer ok
sambil sambil tu kita juga dapat belajar dan menambah ilmu ilmu agama bersama
penceramah bebas seperti Ustaz Badlishah, Dato Hassan Mahmud, imam muda Miril



turut serta juga pakar motivasi Dato Dr Hj Fadzilah Kamsah dan juga bersama dengan
ahli majlis fatwa al-azhar tanta Sheikh Abdelaziz Ghonim..interesting kan pelayaran ni
korang akan berlayar dengan Kapal Star Cruise Libra..akan berkumpul dari KL Sentral
naik coach ke Penang..dari Penang tu nanti akan naik Cruise ke Phuket & Krabi..



ok apa yang akan korang dapat kalau korang join percutian ni selama 4 hari 3 malam..
meh sini kak fink tepek segala aktiviti yang penuh dengan majlis majlis ilmu di sana
antaranya adalah pelajari solat jama' dan qasar, ceramah dan kuliah agama, qiyamulail..
zikir dan selawat, soal jawab bersama ustaz, makan malam kesyukuran dan shopping!




bila hati dah tercuit mesti nak tahu harga kan? ok tak payah susah susah nak fikir
meh nak share cara nak join Pelayaran Islamik ni..pertamanya kenalah pilih pakej
korang scroll down jer untuk lihat segala pakej yang ditawarkan ikut bajet sendiri
tak payah pening pening..ni kak fink dah letakkan berserta gambar sekali dekat sini


amacam? banyakkkk kan pakej menarik yang di tawarkan untuk Pelayaran Islamik ni..
segalanya akan di lakukan di atas cruise tu sendiri..kecuali aktiviti shopping tu la kan..
cruise akan berhenti di Phuket dan Krabi untuk korang turun dan membeli belah di sana
sekali 2 tempat korang dapat pergi melancong..jalan jalan tengok tempat orang..bestkan!

aktiviti ilmu ni lain dari yang lain..di atas kapal bersama sama saudara muslim kita
sambil sambil tengok sunset..sunrise..dapat berqiyamulail ramai ramai...teruja tak?
dah nama pun Pelayaran Islamik haruslah makanan yang disajikan tu pun Halal
nak risau apa lagi kan? ada penampilan khas para finalis Pencetus Ummah juga tau



korang pun boleh hadiahkan percutian ni kepada mak ayah..ulangtahun perkahwinan
suprise hadiah harijadi untuk pasangan..untuk syarikat syarikat korporat pun boleh..
mesti akan lebih manis untuk mereka mereka yang tersayang ini dapat merasai
percutian bersama di atas kapal secara islamik bermula 1 februari - 4 februari 2015

masa ni cuti umum..so tak perlu risau..ala camner nak cuti nanti..tarikh tu dah ok..
ni lah masanya..kita dapat muhasabah diri sambil belayar selama 4 hari 3 malam..
boleh lah dikategorikan juga sebagai pelayaran ilmiah kapal mewah di tengah tengah
lautan samudera bersama sama dengan para penceramah dan ilmuwan yang terkenal..


untuk makluman korang sebahagian daripada harga pakej ni akan disalurkan kepada..
anak anak yatim, tahfiz dan juga fakir miskin..seriously ohsem sangat pelayaran ni
direncanakan sangat indah..tengok sajer sambutan untuk pelayaran sebelumnya..
korang akan dapat ilmu agama..saham akhirat..membeli belah..melancong..complete!


tapi korang dah kena pilih sekarang tau sebab takut bilik yang korang nak tu SOLD OUT
sebab dah ada yang sold out..untuk makluman secara terperinci lagi..korang boleh klik
website: Pelayaran Islamik 3.0
facebook: Pelayaran Islamik


Sekreteriat Pelayaran Islamik:
No 2.08, Jalan Prima SG 1,
Prima Sri Gombak,
68100 Batu Caves,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysia

 
Telefon:
+603-6185 0010

mesti lagi romantik dapat pergi bersama suami isteri..melancong jadi ibadah
sama sama kejar dunia dan juga akhirat..Allah..seronoknya..



You Might Also Like

14 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. Kak join tak?
    Bets yer pakej ni...bulan 2 ek...hmmm hmmm sekali harung sambil buat amal ibadat sambil melancong...phuket krabi wahhh...sakan ni...akak geng sekretariat tu dok dkt gt ngan umah ju area batu caves...ish ish ishhhhh...

    ReplyDelete
  2. Allah..inilah impian ku adik pink!! nak belayar dalam konsep islamik gitu dgn eady..takut nak naik kapal yg penuh arak..hahahaha..

    ehhh doakan adik manja ni dapat naik cruise mcm ni satu hari nanti ok.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum diya...wah mcm best jer ni..;)

    ReplyDelete
  4. ya allah.. sukanya... paling2 klu ada bencana dah sempat kumpul pahala. bergembira dalam suasana yang diredhoi.

    ReplyDelete
  5. cam best je kan.. kalau dapat pergi tenang-tenangkan fikiran.. moga ada rezeki lebih nnti tuk join..

    rinie borhan

    ReplyDelete
  6. Pakej mantap...beramal + bercuti...mcm teringin jer iolls...hihi

    ReplyDelete
  7. nice bog =) Insyallah kalau ade rezeki lebih memang nak join kan . huhuhu

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum diya...wah mcm best jer ni kan...;)

    ReplyDelete
  9. Percutian yang menarik dan unik kan.
    Atas kapal cruise sambil menimba ilmu.
    Memang best.

    ReplyDelete
  10. Percutian yang menarik dan unik kan.
    Atas kapal cruise sambil menimba ilmu.
    Memang best.

    ReplyDelete
  11. Bestnya!~ moga 1 hari nanti saya berpeluang utk menyertainya....

    ReplyDelete
  12. Bestnya kalau dapat peluang macam ni..

    ReplyDelete
  13. best dapat naik cruise... Insya Allah giliran kami sekeluarga naik mediterranean cruise tahun depan

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!