Followers

Dettol PH Balance: Diuji mampu mengekalkan kelembapan kulit yang sihat!

9:27:00 AM

sebagai seorang mama yang mempunya 4 orang anak..semuanya lelakiiii dalam rumah ni
aku sangat menitikberatkan soal kebersihan sebab korang sendiri faham kalau anak lelaki
dia punya aktif tu lain macam sangat kan..pergi sekolah kemas jer..balik sekolah nanti
dah berpeluh peluh..belum lagi masa dia bermain di luar..terjatuh sana..terjatuh sini..

tugas sebagai surirumah..peniaga dan juga blogger..Dettol memang jadi pilihan utama..
rutin harian yang sangat sibuk dari pagi sampai malam..keluar masuk rumah hantar anak
jemput anak dari sekolah..memang aku perlukan satu perlindungan untuk kulit anak anak
kandungan PH balance dalam Dettol tu..buat kulit anak anak lembut dan tak kering..


makanya setiap kali mandi..Dettol sangat sangat menjadi pilihan dalam keluarga kami
selain dari bau Dettol sendiri yang segar..kandungan PH Balance nya menjadi pilihan
dibuktikan dengan PH pen yang aku gunakan ke atas anak aku..haa mesti korang teruja
untuk kulit yang sihat..bacaan hendaklah antara 4.0 - 6.0..warna yang sedikit oren..


ok meh nak tunjuk bukti antara Dettol dan Brand X..sebelah kanan Brand X..kiri Dettol
ujian ini korang boleh lihat betapa kandungan Dettol PH Balance tu menyihatkan kulit
tapi kandungan dalam Brand X adalah beralkali..sangat tak sesuai untuk kulit kita ya..
so ini bukan cakap cakap kosong..haaa boleh buktikan dengan PH Pen..menarikkan..


mula mula..apa yang korang perlu buat cuma asingkan kedua keduanya seperti gambar
letakkan sedikit Dettol PH Balance di tangan dan terus uji dengan PH Pen yang ada..
kemudian letakkan pula sabun dari Brand X..sekali lagi ambil PH Pen dan uji sendiri
keputusannya..kekuningan untuk No. 5 untuk Dettol dan kehijauan No.8 untuk Brand X..


ini bermakna kandungan Dettol PH Balance masih mengekalkan PH kulit yang sihat..
manakala Brand X pula, tinggi tahap alkali di dalam kandungannya..terkejut sangat kan
lepas ni jangan ragu ragu untuk memilih Dettol PH Balance setiap kali berbelanja ya..
jadikan Dettol PH Balance barang keperluan di rumah atau saat korang pergi bercuti ok
yang sayangkan kulit anak anak..jom pakat guna Dettol lepas ni..tak perlu guna lotion lagi


selain tu, Dettol dapat melindungi kulit kita dari virus, bakteria dan bahan tercemar
Dettol juga dapat meneutralkan kuman dan bahan tercemar selepas menggunakannya
Dettol bertindak untuk memastikan kulit sentiasa sihat..halus dan TIDAK kering ok..
Dettol juga mencegah pertumbuhan bakteria jahat dan meningkatkan bakteria baik..


sebab tu aku cakap..korang boleh buktikan sendiri Dettol PH Balance melalui PH pen..
calitkan sabun dettol di tangan dan letak PH pen seperti tadi..boleh tengok keputusannya
taraaaaa..selepas penggunaan Dettol kulit abg long masih dalam PH kulit yang sihat..
tak kering tu paling penting ya..lembab jer sebab kalau kulit kering nanti dia akan gatal..

ada banyak bau yang boleh dipilih..percayalah semuanya bau bau yang sangat segar
mampu menghilangkan tekanan saat memandikan diri tu..segar dan mood pun ceria je
yer la kadang kadang seharian diluar kulit kita terdedah dengan asap kereta..habuk
bakteria semestinya..so masa mandi tu lahhh saat kita nak manjakan dan bersihkan diri


terima kasih Dettol kerana memudahkan urusan seorang mama yang beranak 4 ni..
mama tak risau lagi dengan kelasakkan anak anak..keaktifan anak anak sebabnya..
mama ada Dettol PH Balance yang dapat menjadi pelindung anti bakteria pada semua
yang sentiasa melembabkan kulit anak anak..my new best friend..korang cuba lah..

seriously..kesihatan kulit sangat penting dalam kehidupan terutama sebagai mama ni
yang sentiasa ingin memastikan anak anak dalam keadaan bersih dan sentiasa dilindungi
bila kulit kita dan anak bersih..makanya kuman dan bakteria pun susah nak merebakkan..
maka dapat menghindarkan diri daripada penyakit..kebersihan perlu bermula dari rumah


dengan persekitaran sekarang yang sering terdedah dengan banyak habuk dan bakteria..
dah tak perlu susah hati kulit tercemar sebab Dettol PH Balance mampu mengekalkan
kelembapan dan kesegaran pada kulit kami sekeluarga..senang kerja seorang mama..
bukan hanya cakap kosong..ujian PH telah dibuat seperti di atas..so tunggu apa lagi?


jom klik link di bawah ni untuk join The PH Challenge dan dapatkan lebih diskaun:
korang akan dapat RM5 off dengan pembelian mana mana Dettol PH Balance 625 ml
hanya di Guardian tau diskaun in-store ni..bermula 1 November - 31 Disember..


memang aku akan bawa Dettol ni ke mana mana terutama kalau pergi bercuti..
serasi dengan anak anak setakat ni..yang penting tak mengeringkan kulit..lembab jer



You Might Also Like

5 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. Dettol mmg best! Cik Nad dah 20 tahun bersama produk Dettol...fresh jerrr lepas mandi...I like!

    ReplyDelete
  2. Dettol mmg best! Cik Nad dah 20 tahun bersama produk Dettol...fresh jerrr lepas mandi...I like!

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum diya..mmg best produk dettol ni....sedap baunya...:)

    ReplyDelete
  4. Memang dari dulu lagi dettol pilihan saya sekeluarga..bau nya tu anak2 suka..saya tak pening kepala..saya ni klau bau bunga2 tu mula nak pitam la apa..hehehe

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!