Followers

Breakfast Love Cooking Demo with F&N Seasons NutriSoy at The Cooking House!

9:24:00 AM


sponsored post darling..scroll down for new entry.. ;)

hari tu aku dijemput untuk join satu event yang melibatkan mommies bloggers..
bersama dengan jenama F&N Seasons NutriSoy di The Cooking House, Sri Hartamas
aku orang pertama yang sampai hahaha..teruja sangat kalau ada event camni..
bila melibatkan event dari produk minuman..breakfast pun dengan F&N Seasons NutriSoy



breafast memang penting setiap pagi..jangan sesekali skip..tak perlu lah kata diet..
pemakanan yang sihat..breakfast memang tak boleh skip ok..kena amik..tenaga tu..
walaupun breakfast kita simple jer..tetap kena amik untuk kecergasan sepanjang hari..
pagi tu bloggers diberikan air soya yang sangatlah banyak..tq F&N Season NutriSoy!


apa kebaikan F&N Seasons NutriSoy ni? oh semestinya sumber protein yang baik..
membekalkan nutrisi tanpa laktosa..rendah lemak dan ada juga less sugar sekarang ni
korang cari yang kotak warna biru untuk less sugar ok..selain tu tiada pewarna..
tiada pengawet atau perisa tambahan..tak perlu takut untuk amik F&N Seasons NutriSoy



untuk yang nak sangat turunkan berat badan macam i ni..ianya mampu membantu
merendahkan tahap kolestrol kita..masa aku di event ni hari tu..ada la masak masak
untuk mama yang busy dengan anak di awal pagi..apa kata korang cuba resepi ni
sebab anak aku suka muffin..so aku share resepi mudah daripada chef ensem dibawah ni


bahan bahan yang diperlukan tak susah mana pun korang..jom check it out:
250 gram tepung
1 1/4 sudu serbuk penaik
1/4 sudu baking soda
1/4 cinnamon powder
50 gram gula biasa
50 gram gula perang
2 biji telor
200 gram butter yang dicairkan
460 gram pisang lenyek (pisang berangan)
segenggam walnuts yang dicincang


penyediaannya pulak..sila ikut step step yang aku dan bloggers lain dah buat ni ya:
1. panaskan oven pada suhu 180 celcius..masukkan tepung, serbuk penaik, baking soda
2. tapiskan untuk mendapatkan bahan yang lebih halus ke dalam mangkuk lain..
3. masukkan gula putih dan gula perang ke dalam campuran tepung tadi..
4. putar telor dalam satu bekas yang lain..campurkan sedikit cinnamon powder
5. lenyek pisang di dalam bekas sehingga lembik..kalau boleh pisang berangan..


7. gaulkan adunan tepung dan pisang tadi sehingga sebati..biarkan seketika..
8. masukkan ke dalam cup cup untuk dibakar..walnut boleh diletakkan di atas cup..


buat la banyak banyak..dan kemudian simpan dalam bekas..so bila anak nak breakfast
boleh keluarkan daripada bekas dan hidangkan bersama air soya sebagai gandingan..
cuba korang buat..simple jer tapi rasa dia sedap oiii..tak loya sangat sebab tak manis
memang mengenyangkan walau hanya muffin dan air soya..cuba buat nanti ok korang..


amacam? cantik tak muffin kak pink bahaha..teruja sebab pertama kali cuba menjadi
lepas ni mama buat untuk abg long..abg ngah pula yer..korang should try..senang jer..
masa event hari tu ada lagi pelbagai menu sihat yang kami cuba dan diajar oleh chef
antaranya..banana pancakes..mushroom omelette..dan yang paling sedap dan senang



wholemeal breakfast wrap with grilled chicken..uishh taip menu pun dah meleleh ni..
event yang ohsem kali ni diakhiri dengan gambar sporting dari bloggers dan chef
tak sangka mak mak yang datang event ni semua happening..banyak ilmu yang dapat
mulai hari ni..korang kena breakfast..lebih mudah dengan F&N Seasons NutriSoy


maklumat lanjut boleh klik di facebook F&N Seasons NutriSoy
terima kasih sudi jemput pinky momma..i enjoyyy sangat event ni ;)



You Might Also Like

11 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. amboi pepagi dah nmpk soya kotak ni meleleh ailio.
    ai tgh pose ganti wey!
    eh byk lak resipi leh buat ngan soya ni eh.
    tak ku tahu.

    ReplyDelete
  2. bestnya...bila la nk dpt can cm akak fink ni...

    ReplyDelete
  3. mek..ajar la aku mcm mana nak dpt event2 gini?aku minatttttttt nak join!

    ReplyDelete
  4. Kak pinky....alolololo homey yer akak buat muffin comey sgt...serius x sangka akak punya bakat terpendam...Qi pun suka mkn muffin tau...weeeeeee cm nak cuba heheh

    ReplyDelete
  5. sedap nye lahai... nak buat... tp kalau rajin laa.. haha..

    ReplyDelete
  6. wahh bestnya...
    akak pinky ni rajin join event ha
    sekali dpt pengalaman dan pengetahuan kan....good resepi..

    thanks sharing dear

    ReplyDelete
  7. muffin tuh menggodaaa dgn kekacang walnutt bagai..haiii lawan lak dgn air soya sejuk2...pehhhh hehehh

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum diya...wah sedapnya...:)

    ReplyDelete
  9. lin suka buat benda2 ni.. wah.. best2..

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!