Followers

LG Fiesta @ E-Curve bersama bloggers..happening habis!

4:21:00 PM


8 Jun baru ni dijemput untuk memeriahkan LG Fiesta di e-Curve bersama bloggers..
meriah okeh kali ni..rasanya dalam 40 orang bloggers di jemput...penuh warna warni!
tapi yang bestnya bila bloggers berjumpa..haruslah suasana jadi happening dan meletop..
bermula seawal 10 pagi dan berakhir 12.30 tengah hari..macam macam aktiviti dilakukan..


kredit: Akubiomed.com
kami dibahagikan kepada 4 orang untuk 1 kumpulan untuk aktiviti yang sangat ohsem!
ada untuk teka movies la..ada yang untuk menari la..semuanya sporting belaka..hahaha
tapi sebelum tu..bloggers diperkenalkan dengan pelbagai keistimewaan produk TV LG..
antara kehebatan TV LG adalah boleh terus disambungkan dengan internet..


ia juga boleh bermain games daripada handphone ke TV terus..puas dapat tengok di TV..
plus LG TV di sediakan dengan magic remote yang pelbagai guna..canggih ooo remote tu..
semudah Point & Click, Drag & Drop..seolah olah kita menggunakan mouse komputer..
magic remote ni juga boleh mengesan suara korang..mudah dan semakin canggih kan?


ok sekarang ni..masanya untuk perkenalkan dengan korang LG Cinema 3D Smart TV..
ianya adalah sejenis LED TV yang mempunyai kebesaran 70", 60" dan 55"..besar nyer!
di bawah adalah spesifikasi untuk LG Cinema 3D Smart TV ni..jom kita cek it out bebeh
apa yang menariknya TV ni..oo yer sebelum tu kodnyer adalah LA8600 sebagai rujukan..

Smart TV:
  • Magic Remote
  • Smart Home
  • Smart Share
  • Full Web Browser
Cinema 3D:
  • Comfortable 3D Glasses
  • 3D Depth Control
  • 3D Sound Zooming
  • 3D World
  • 2D to 3D
  • Dual Play
Design:
  • Cinema Design
Picture Quality:
  • Triple XD Engine
  • LED Plus
  • Micro Pixel Control
  • MCI 800
  • Resolution Upscaler
Conveniences & Connectivity:
  • Skype Camera Built in (60" & 50" only)
  • Wi-Fi Built in
  • HDMI x 4
  • USB 3.0 x 1, USB 2.0 x2
  • Intelligent Sensor
  • Clear Voice II
  • SIMPLINK
  • DVB-T

bestnyer kan..spek 3D dia sangat ringan dan tak memerlukan bateri..terus boleh pakai
dilengkapi dengan pelbagai warna yang stylo..rasa bergaya masa tengok TV muehehe
bila korang dapat tengok 3D..gambar itu sangat real..kalau tengok ikan berenang
rasa nak berenang sekali kahkahkah..boleh gituuu? ni contoh gambar dari spek 3D..



plus LG Cinema 3D Smart TV ini juga boleh dikesan menggunakan Sensor tangan kita
boleh lihat salah seorang staff LG yang sedang membuat demo..untuk tambah volume
zaman sekarang ni..semua nak cepat..tak perlu bangun bangun dah dari kerusi korang..
angkat tangan jer..TV dah boleh kesan arahan..sebab ada kamera di situ.canggihhh!

untuk gabungan yang hebat..mestilah kena ada 9.1CH Cinema Sound Home Theater..
spesifikasinya terdiri dari 9.1CH Cinema Sound, Aramid Fyber Speaker dan Miracast..
mempunyai 9 speakers yang datang dari arah yang berbeza..whoaah serius gempak!
dah macam tengok wayang di rumah jer rasanyer kan..tak perlu buang masa di luar..


selain itu, bloggers juga diperkenalkan dengan keluaran terbaru dari LG iaitu..
The World's First 84" Ultra HD TV..woowwww besaaar giler TV ni..terkejut tengok
untuk korang yang tak pernah tengok dan rasai kehebatan TV baru keluaran LG ni
boleh lah jengah ke mana mana outlet dan showroom LG untuk merasainya..superb!



untuk aktiviti berkumpulan yang sangat menuntut semua bloggers menjadi sporting
dan memeriahkan keadaan..pastinya hadiah dari pihak LG memang tak menghampakan!
tengok muka masing masing memang enjoy dengan Fiesta yang diadakan LG ni..
pemenang memenangi hadiah Pocket Photo Smart Mobile Printer..seronoknyer korang..

amik gambar dari handphone..dah boleh terus print time tu jugak..comel kecik jer..
boleh terus bertukar tukar gambar dengan kawan kawan yang susah ingin ketemu..
 sebagai kenangan kita juga..ooh I love LG products..semuanya menyeronokkan..
terutamanya mereka yang suka bergambar..printer ni memang memudahkan hehehe..
oooh lupa nak perkenalkan my group members yang sangat happening dan sporting..
dari kiri Wanita Mutalib, Robson Jeelian, Pinky Momma (ai ler tu) dan Cik Nurul..
group 4 in da houseeee yo! walaupun kami tak menang..tapi kami tetap enjoy..
thanx LG untuk Fiesta yang super best dan ohsem ni..dan juga FREE gifts yang diberi
korang boleh klik website LG untuk lebih lanjut mengenai produk yang ditawarkan..


LG Helpline: 1800-822-822
Monday - Friday: 9am - 6.30pm
Saturday: 9am - 4pm
Sunday & Public Holidays: Close
LG Products Ohsem..LG Fiesta happeningggg...happy mode!



You Might Also Like

14 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. Awat gambar bawah tue meriah sangat ek.. jelesnya tengok huhuhu

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaa kak pinky beli satuuu!!! :P

    ReplyDelete
  3. Huyoooooooooo....sgt menarik itu TV LG...besorrrrrrrrrrrrr yg hamat....xper yg ptg hakak kawasan menang pertandingan aura keserian ibu mengandung kaloh sang juara....hehhehe ikhlas dari umi Qi :) mmuahhhhh glammm tau hakak diya nih :)

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum diya...wah !! meriahnya semua blogger nampak ceria sgt...:)

    ReplyDelete
  5. wow bestnya dapat jemputan macam nie

    ReplyDelete
  6. best nyer..mmg puas hati dpt yg ni..hihi

    ReplyDelete
  7. ang x bw prop ke PM
    ok ok bw perot pun dah ok hehehe

    pttnya hang pki lah rambut afro tu mmg sheshuai uols haha

    ReplyDelete
  8. perut dah besar pun still maintain aktif..cayalah pinky momma..haha

    ReplyDelete
  9. Kemain aktif mommy ni ha.. kalau dpt sebijik tv tu.. fuhhh.. puas hati.. hihi..

    ReplyDelete
  10. kakkkk nadddd,
    cepat pujuk suami kak nad cakap babies mengidam tv besooo. kehkehkeh :p

    ReplyDelete
  11. nak beli TV ni kena tunggu anak besarla.. dah la semuanya hero.. silap haribulan bersepai.. hehehe

    ReplyDelete
  12. hik hik hik gembira betul muka saya

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!