petua dapatkan anak KEMBAR.. | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Friday, April 26, 2013

petua dapatkan anak KEMBAR..


ecewahh..tiba tiba perasan nak jadi tuan doktor..nak bagi petua bagai hakhakhak..
tapi soalan ni ramai yang tanya..bila tak jawab rasa seperti berdosa pulek..mata ke atas..
ok lah ramai yang tanya..akak bestnyer dapat kembar..camner nak dapat kembar?
akak ada amik pil ke? respon kakak? oo ada pil eh..nape akak tak tau..muka jujur..

sungguh..dalam soal anak..kami tak pernah merancang..atau memilih..kami terima jer
selalunyer 'eksiden'..maluuu..gelak tutup mulut..hahaha..terima seadanyer gituu..
so bila ada orang tanya macam mana boleh dapat kembar..alhamdulillah..rezeki
tapi kalau diikutkan susur galur..ayah memang kembar..dia Musa..adik kembarnya Isa..

tapi kami tak pernah menyangka pun kembar tu menurun pada aku untuk merasanya..
cuma kalau ditanya..mengandung dulu dengan sekarang..memang banyak beza..
bukan hanya tenaga..tapi pemakanan..bau bauan semua aku sensitif sangat..
itu tak boleh..ini tak boleh..awal kehamilan..kerja aku tidooo jer..manyak pusing oo

tu yang sampai doktor suruh makan ubat tahan muntah dan pening setiap hari..
tapi masa check 3 bulan di klinik kerajaan baru ni..memang doktor tu ada bagitau
eh naper saya nampak macam 2 kepala? aku yang tengah baring masa tu...uittt apakah?
awak ada keturunan kembar ke? ayah saya kembar..naper doktor? saspen betul..

saya nampak macam 2 kepala..tapi saya tak pasti bulatan satu lagi tu aper sebenarnya
mungkin jugak gelembung lain..siap call kawan dia lagi sorang..cer ko tengok ni?
nampak 2 kan? tapi kawan doktor tu kata..mana ada..mata ko salah..dah pulak..
masa dah siap scan tu..aku tanya sekali lagi..betul ke kembar doktor..ececeh..

doktor senyum jer..puan janganlah berharap..saya pun tak berani bagi harapan
 kang saya cakap 2 tiba tiba check lagi sekali nampak 1..puan salahkan saya pulak
kalau nak lebih tepat..5 bulan nanti dah boleh scan lagi sekali untuk confirmkan..
keluar bilik doktor muka ada senyumlahh hahahaha..walaupun tak confirm lagi..


balik dobi cakap dengan suami keding..doktor kata mama mungkin carry kembar pa..
giler teruja aku nak bagitau dia..tapi respon dia..ini shemuaaa foyooo hahahaha
tak pe, aku tak sentap pun..dah biasa sangat dengan perangai laki sendiri begitu..
dia kan kurang perasaan ni..aku jer yang selalu emosi lebih lebih..ok wait wait!

tu yang masuk 5 bulan..disamping nak tau gender..bila Jezzlyn cakap ur babies 2
suddenly cryyyy ..oh memang tak sangka..dulu aku pernah gugur 2 kali..tiba tiba..
Allah gantikan 2 untuk keluarga kecik..hari tu aku nangis bengkak bengkak mata
tapi hari ni..hati aku tersenyum sopan..sungguh besar rezeki dari Allah untuk kami

nasihat aku untuk yang masih menanti kelahiran..sabar..jangan terlalu stress bebeh..
korang akan nampak kebesaran sabar walau nak mula untuk bersabar itu pahit
dan makan masa..ikut jer perancangan Allah..berdoa jangan jemu..ceria ceria jer..
 ko sayang suami ko..suami ko sayang ko..cukup!..orang cakap..boo dia balik hahaha
jahat pulak tetiba..anggap jer lah diaorang yang cakap tu kurang kasih sayang..

saper saper yang sedang mencari set bersalin dengan banyak FREE GIFT..
boleh hubungi aku 013-204 8690 atau klik sini untuk tengok set cantik itu

dalam masa yang sama..aku risau juga preggy kali ni..tapi berlagak cool..
cuba nak ceria macam kak ton miahhaha..



23 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam jumaat yang indah

lady butterfly said...

kalo kembar, bestnye kan...apa2 pon tahniah.... :-)

Hafiz Rahim said...

Bestnye dapat kembar..nanti masing2 jaga sorang satu..hehe

Ummiarissa Mahdi said...

kalau keturunan ada kembar,potensi dapat anak kembar banyak...saya teringin gak nak kembar,tapi takde potensilah...hehehe

Cik Asma BLuppy said...

akak ni lawak tol. tersenyum sensorang pagi bace blog akak. hahahaha.

ameris said...

yess... sokong sokong!!
yang penting hepi2 je, jgn sedey jgn dok moody kalu blm ada rezeki. Ada sebab dan Allah telah atur semua.
bila tiba masa berdouble2 DIA bagi.
yg penting doa tanpa putus asa...

- dieyana - said...

heheh, Alhamdulillah rezeki Allah, keturunan salah satu juga, tapi yang utama, Yakini Allah, Dia telah menggantikan yang gugur dulu, see kehebatan Dia kan! ;-))

Mimy Hamid said...

oo patutla salah satu faktor keturunan ko kembar...itu faktor genetik beb...berangan ni...

Cik Eka said...

hehehehe best kan..

eka yg dengo pn best. hehehehehehe

moga dipermudahkan. x sabo nak tengok gelagat si kembo menceriakan blog pinky momma.. hehehehe

Allene said...

rezeki yang tak dijangkakan... =)

Siti Haslinda Sadiken said...

alhamdulillah dear..moga semuanya selamat sampai bersalin n bby berdua pun sihat..seronok tgk gambar scan..bby dlm tu ada kawan :)

QueeN TerataI said...

rezeki Allah & perancangan Allah mmg x dijangkakan.. Oleh itu walau Allah beri kita Ujian dan dugaan kita ken atetap bersyukur kerana stp kejadian ada hikmah yg kita x tahu kan..

Gieyana said...

Rezeki kan...insya Allah, semuanya baik2 aje nnt..sy siap kongsikn ngn suami ag yg uols preggy twin..:)

Chekgu Azrine said...

Best sgt biler tahu kita carry kmbrkan?akk xpnh rsa pun..sbb keturunan pun xda..hehe..

Cik Ezy said...

bestnye dpt ank kembar..
skli dpt dua gitu..
tahniah kak!

Fizah said...

comel tak kak ton..ngeheeehee...


smg dipermudahkan urusan =)

siti said...

Subahanallah,rezeki Allah,moga selamat semuanya ye kak :')

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam sis. ya Allah..syukurnya.tahniah ya sis.sy happy utk sis sekeluarga. =") moga segala urusan dipermudahkan.take care ya sis.

Ema Blog said...

Allahuakbaar..

Besar sungguh anugerah dari Allah kan..moga diberi kesihatan yg baik sepanjang preggy ni.

el said...

wahhh congratlahhh kembar tu
el pun nak kembar
caner ea nak wat sbb xde keturunan di sini hehehehe
take care ok

::EIDA:: said...

tahniah kak.. ida baru tahu akak preggy kembar. hehehhehe

Myra Jay said...

Owh ok dear... TQ.. :)

Memang kalau ada susur galur kembar, ada kemungkinan kita kembar pun ok..
Mcm MJ ni tetiba nak kembar walhal salasilah keluarga xdak kembar pun.. hee

Nur Diana said...

Alhamdulillah.. Da selamat bersalin kan.. syukur.. betulla kita tak tahu apa yang Allah da rancang utk kita :) Tumpang happy.. senang-senang jemput lawat kindhearty.blogspot.com.

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat