* menghilang..bermula dengan Sate Haji Samuri | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Thursday, February 14, 2013

* menghilang..bermula dengan Sate Haji Samuri

assalamualaikum warahmatullahiwabbarakatuuhhh kawan kawan alam maya semua..
okeh permulaan nampaknya agak bersopan di hari pertama nak berblog..
lama menyepi bukan bermaksud hangat hangat tahi korbau..tapi sebenarnya..aihh
banyak pulak alasan dan jawapan yang perlu dinyatakan..letih nak taip nanti..
salah satu faktor bila laptop merah jambuku rosak tak de gambar terus huhuhu..

bila sudah ada laptop yang sudah boleh di harap..maka terhasil lah entry ini..
macam biasalah..peraman jangan sesekali dianak tirikan..kakak kan hati tisu
jadinyer kita indah kan pagi hari dengan entry makanan..macam senang nak pikir
indah indah je mood nak mengarang pun kan..kali ni sate hj samuri..kajang jer..

bila tekak dah tak daya nak telan ketulan ketulan nasi..kita makan sate lah..
makan sate pulak di malam tahun baru..hoiii ramai orang okeh..bersusun!
nasib masih ada parking..datang terus order..sebab perut dah lapar sangat..
tapi yang sampai dulu haruslah ketupat dan geng gengnya..bismillah terus..



kemudian tunggu punya tunggu..okeh ABC special menyusul..menarik dan sedap..
lambat nau kekdahnyer menunggu sate nak muncul..order tak banyak pun..
cuma 20 cucuk jer..tapi sebab orang yang datang ramai..sila bertabah perut..
order 20 sebab takut nak order banyak banyak..kang terloya saper nak hadap..


tak lama lepas ABC..barulah nampak bebatang sate satenyer..oooh lega..
patutlah lambat..encit papa pergi order sate perut..aih suka pelik pelik..
teringin la konon..last last makan 2 cucuk dari 5 cucuk..dia kata dah loya..nafsu je!
 tak kan lah nak suruh iols makan? kalau ayam boleh la tolong habiskan..
ni perut memang tak lahh..kekenyalan perut itu buat mata berpinar pinar..tutup muka..


 tempat makan kami bersebelahan dengan tempat cuci tangan..senang sikit..
siap ada di bawah rumpun bambu huhu..teringat satu lagu dangdut dolu dolu..
very da klasik pulak..ok tak pasal tergeli hati di malam hari..ekekeke..
daripada belah sana tu kiteorang tengok dia letak baldi jer bila dah ramai ramai..
ni kira okeh lah..ko masih mampo basuh tangan dengan penuh bergaya..heh?


 saper saper nak pergi boleh la tengok waktu waktu urusniaga yang dipaparkan
baru tau pagi dah buka rupanyer..ada ke orang selera nak sarap sate pepagi huhu..
sate ni sesekali okeh lah..seminggu sekali pun dah boleh keloyaan..
dah tak jumpa kan sate lima pohsen sekarang ni kan..zaman dah berubah katenyer..


lepas makan terus balik sebab tak tahan dengan bising di sebelah stadium..
maklum malam tahun baru..konsert bagai..aihh rimas sangat..desa katakan huhu
telinga tak biasa dengan muzik yang terfekik fekik itu..balik tido lagi best

harap harap esok ada entry kalau kemabukan mampo dikawal mehmehmeh..



15 comments:

MizzTina said...

laaaaaaaaama xnmpk akak pinky sy ni.. xrindu sy ke?? tetibe up psl sate lak.. sj nk dera perut sy di pagi hari kannn

laskar pelangi said...

tula..satay tak leh nak hadap banyak-banyak..rasa muak jugak gitu.kadang2 oke la kan :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

kalau kat muar johor sarapan sate pagi2 sedap..mabuk?? Mabuk sebab apakah itu?

Che Rosliza Che Mat said...

sedapnya satey..

Rin Saharina said...

nyummmmeh satay. =) kak, congrats..jg diri bebaik =)

:: Mrs.Eady :: said...

ngandung ke kak??

ameris said...

xsuka sgt sate hj samuri. tp kalu dpn mata blasah je...

fazilzura said...

Waalaikum salam awak...

kitrorg dh x bp suke makan kt wisma samuri psl penah dan bnyk kali trnmpak taik lalat huuhuhuh gelissss... diorg tu x trjaga psl myb trlampau bnyak order..

so now weols beralih arah sate lain , berdepan ngn wisma tu jgk .. kt tmpt lama samuri .. kedai ujung skali belah kanan .. sgt sdap

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam sis..tula..lame btul tak update entry.tertuunggu2 jugak.sodapnye sate...nanti sy nk pau sikit =P

Cik Puan Rara said...

gemok gemok satenya.hehe

P U C A T said...

sodapnye!!

hajar hazizi said...

hai sis..lama tgu entry sis..hihi
org muar makan sate time bfast tau...
mmg terbaik..sis dah pernah cuba blm..lagi sedap dr haji samuri punya..hihihi

O'gosh Iskandar said...

nanti g la try satay station pulak...lagi yumm yumm..

Tina Othman said...

lama tak makan sate kajang, sebab makin lama makin tak sedap hehe

ala siannya tgk mabuk2 ye, take care darling

mas saari said...

ni yg buat nak mkn sate gak ni

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat