Pinky Momma: May 2012

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Wednesday, May 23, 2012

* Smart Reader Sport Day 2012..bila mama menjadi Ultras Malaya hahaha..

aiseyman hari rabu tiba tiba nak termuncul bila dah seminggu tak hapdet kannn..
tu pun sebab hari ni..encit papa dah isytiharkan rabu sebagai cuti rehat kami..
kalau tak, badan dah macam mesin..kerja..kerja..kerja..sangat wondergirl..heh?
alhamdulillah..dapat rehat sehari setelah sebulan mengerah keringat..hewhewhew..
cepat cepat edit gambar..letak watermark yang melecehkan itu..terus tekan publish!

utamakan entry peraman purba jala beta boleh? entry terkini? mari peram lagi..
kisah di sebalik hari sukan abg long..owhhh mamanyer lagi excited dari anak..
almaklum..ni kira pertama kali lar abg long menjebakkan diri dengan sukan..
kalau nak tau, dia tu semput..aktif sikit jer..kena picit gas masuk dalam mulut huhuhu..
nasib baik masa sport day hari tu..tak yah nak memicit micit bagai..under control..

kali ni punyer sport day..smart reader bergabung dengan 23 centres..pengsannn!
nasib baik kiteorang satu family keluar awal pagi tu..hover memang begitu..huh! ;p
jadinyer park kete pun betul betul depan padang huahuahua..sangat VVIP..nyampah..
tak perlu nak nempuh jam masuk dari pintu depan UM sampai sejam..selamat ahkak..

kalau dah maknyer gigam..pastilah anak akan dipaksa untuk senyum di pagi hari..
walaupun muka adik macam tak ikhlassss jer..yang ni memang kurang skit gen mama eh..
inilah hasil paksaan senyum atas padang hakhakhak..pepagi pulak tu kan..laaahai..
mohtip? kena ada aura gumbira di awal pagi tu uols..mana leh buat muka karipap basi..
rejeki nak masuk pun takut..jadi mari senyum atas padang berjemaah adik bradik ;p

with ayra yang sangat comel dan banyak mulut..nak berkepit je ngan abg long..
sampaikan masa nak amik gambar ni, dia nak peluk abg long hahahaa..anak i pemalu!
tak biasa perempuan peluk peluk ni hukhukhuk..terus abg long senyum pun tersepit..

beratur dulu ikut centres untuk acara masuk ke padang untuk nyanyi dan menari huhu..
mula mula tu nampak lar mana satu abg long..dah sampai ke tengah padang tu..
eh mana anak aku? adeh..terketot pulak sampai tak nampak di mana kamu abg long..

yang beriya menari bukan bebudak ni tapi teachers hahaha..nak gelak ku tengok..
gigih okeh tengok teachers ni..nasib baik mama tak tau step..kalau tak, dah join..haperkah?
hewhewhew..terseronok pulak tengok diaorang joget joget macam tak de masalah jer..

sebelum start game, mari makan dulu makanan yang teachers bekalkan..roti & air..
jadiler dari tak de..janji tak kebuluran sangat..alas perut sebelum berpeluh peluh nanti..
nasib baik encit papa dapat handle adik dengan jayanya..lega rasanya hati kecik ni..
dapat lah ku focus pada abg long masa dia main nanti..amik gambor sepuas hati benornya..

masa nak start game untuk 5 tahun..ku dah debor debor ni..boleh ke abg long ni?
ketot bukan sebarang ketot..muka serius sangat abg long melompat huahuahua..
mana tak serius koo..mama eh jerit macam nak keluar anak tekak sokong anak!
dah macam ultras malaya hahaha..selamanya abg long..adeh apsal ku terlupa diri ni..

tepuk dahi!

nasib baik encit papa tak nampak okeh..kalau tak,mesti dia sound..dah ma jom balik..
aahhhh dulik..janji anak ku dapat lompat dengan laju dan jayanya..hewhewhew..
baru anak main sukan kepit kepit bola je pung kan..belum wakil negara.. ^_____^

geng geng merah yang dah ready untuk berjuang..huahuahua..darwisy & danish!
apa lah yang dibincangkan agaknyer..mengatur strategi?? ermm mungkin..
kemam bibir tu trademark okeh..itu tandanya diri tengah focus terlebih..hakhakhak...

dan hasil mama terlupa diri 3 minit..akhirnya berjaya jugak abg long dapat gold!
eceh gold medal tak menahan! anakkkk mamaaaa...oopss cuma jerit dalam hati jer huhu..
suka terberi reaksi luar batasan tau hahaha..mahap mahap..saya cuma mau enjoy!
ni lah masa yang ku ada sekarang ni bila bersama anak anak..kalau tak, tak merasa..
sangat sibuk dengan kedai dobi pink itu..kesian kenit kenit kesayangan hati beta..

jadi bila ada time camni..mama akan buat apa saja demi lihat senyuman dari abg long..
mama kamu suwiiittt kan abg long..lagi skali statemeng minta kena lempang..ngeee~
cer korang tengok teachers yang lebih teruja dari budak budak..hahaha..hover jugak!
kaum perempuan memang begitu kot..suka teruja tanpa sebab hahaha..naluri keibuan..

selesai sesi sukan berpeluh peluh..diakhiri dengan bacaan doa berjemaah dari students..
principal abg long yang agak tegas tapi sangat sporting masa ni..kemain joget tau..
teacher ida memang best..sempat nyanyikan lagi mothers day untuk kami kami..suka!

kesimpulan..happy walaupun penat..tapi bila dah banyak sangat centres yang join..
dia terjadi agak huru hara bila nak kena handles macam macam perangai bebudak ni..
biasalah bila cuaca dah panas..ada yang menangis..ada yang buat buat pengsan haha..
ada yang nak terkencing kencing..dah la toilet jauh nak mampsss..air pulak tak de!
eh banyak lah nak senaraikan..bukan senang nak handle situasi merimaskan camnikan..

balik sukan terus buka kedai balik..betapa kuatnya ku bekerja sekarang ni..
bedah nak cari pembantu je rasanyer..sape nak? uhuks..



link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat