Pinky Momma: March 2012

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Wednesday, March 28, 2012

* tetap pojaan hatiku..


from head to toe warna itu..sila la kedip kedip mata macam saye ^^



* banyak rupanyer hasil lombongan itu..dasyattt!

sebagai seorang mama..ku memang pelik bila anak ku tak bertahi telinga..yer tak de!
eh apa daaa nak citer pasak taik pepagi ni..miahahaha sabar der..sharing is caring maaa..
dari zaman baby baby dulu..abg long memang payah nak jumpa taik telinga dia..
jangan katakan taik..secebis habuk pun tak dok..clean and clear je kalau kita intai tu..
kiteorang siap jumpa doktor untuk nak pastikan..yer la..kot kot ada di deep inside kan ;p

bila check..doktor kata memang tak ada taik telinga nyer..tak yah risau puan..
biasala mama eh memang cemas terlebih lebih bila sangkut paut soal anak ni..prihatin kan..
bila doktor pun dah buat pengesahan..ok terus terfeeling..wahhh anakku pasti bayi ajaib!
mana la tau..kot kot la mustika nak interbiu nanti hahahaha..verangan dan verangan lagi..

walau apa pun..tetap ada perasaan was was jugak dalam hati kecik ni..betul ke ni?
sampai umur dia dah 5 tahun ni..rasa nak beli pencedok taik berlampu haha..apakah?
nama saintifik eh flashlight earpick..tapi den panggil eh pencedok taik..mudah nak sebut..
gugel punyer gugel..akhirnya jumpa jugak pencedok taik ni..murah je dalam RM10..

masa ku suluh tu..ya Allah..menakutkan abg long oiiii..sentap mamanyer tengok tahu..
rasa nak bersilat dan pitam hasil lombongan begitu padat..padu..urghhh..terkedu kedu..
ni apa celop ni abg long..sejak bila abg long ternak sepadat ini..ish ish memang dasaaatt..
tapi najis ini tak berbentuk cecair lekit lekit tu yer..dia ketul ketul skit jer dan tak keras..
eh mahap la..tiba tiba rasa terlalu beriya pulak nak citer pasal taik di pagi hari huhu..

korang nak tengok ke hasil lombongan dari deep inside abg long itu?
amaran keras untuk yang dah makan..sila tahan keloyaan dan kemualan anda..
bahahahaha ada berani semua ahkak ahkak semua..mari scroll kasi bawah lagi..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
euuuuuuuuwwwwwwwwwwwww...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
euuuuuuwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww panjang skit lagi hakhakhak..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

ni yang sempat ku agih agihkan mengikut size besar besar je ye..tergigih di situ..
mana tak nyer siap agih agih..hader? tak hader kan..kerlazz tak ahkak cik bedah?
size yang agak kecik co'et..ku buang je sebab tak mengagumkan sangat huehuehue..
kalau tak, banyak lagi hasil lombongan yang ditayang..andai boleh jual, dah lama kaya..

jangan biarkan hidup anda dibelungi Misteri Taik Telinga bahahaha...chiows~



Tuesday, March 27, 2012

* nama syarikat kecik kami....eh malu laaaa ;p

salah satu kehilangan misteri nusantara ku dulu..penyebabnya mungkin ini jugakla..
ku agak busy bila banyak perkara yang perlu ku lakukan..serius ia memenatkan..
keluar pagi balik malam..rasa macam nak tercabut tulang punggung..heret kaki sana sini..
berbekalkan modal ciput ciput yang ada..hasil tabungan buluh betong haha..
voleyyy la skit skit nak bukak bisnes kecik atas 1 nama yang dikenang..ecehh..

puas kami fikir nak buka bisnes apa untuk keluarga kecik..apaaa ehh..
yang bini eh dulu belajar dalam bisnes..yang laki eh belajar mekanikal..pikir otak pikir..
kena gunakan ilmu yang ada..at least ada la basic bila masalah datang nanti..
akhirnyaaaaa kami sepakat nak buka bisnes yang melibatkan mesin..Mesin?

mana la tau nanti bila mesin tu rosak..encit papa boleh la kobek kobek repair balik..
nak buka makan makan..ai masak tak sedap uols hukhukhuk..buat kena maki jer ;p
jadi...bagi tak nak menyeksakan usus orang orang yang makan..sila lah lupakan!

tapi sebelum nak bisnes..kena la pi register dulu kat SSM..macam Johan cakap tu..
excited ni..pergi sana pagi pagi..kunun kunun nak cop nama tu tak nak kasi orang amik..
feeling ko rasa macam laaa ramai sangat nak guna nama tu kan..puihhh perasan ;p

nasib baik la urusan sana tak amik masa yang lama..sebelum 1 jam settle!
dan respon ku masa dapat kertas putih itu..asyik sengihhhh je sampai la ke kete..
encit papa pun tak faham naper la wifey dia asyik tersengih jer..kejap kejap dia pandang..
dah macam orang jatuh chenta tahap meroyan kekdahnyer..oowhhh parahhhh paraaah..

sebab ku tersengih..mesti la sebab suka bila tak de orang lain rebut nama itu! hoveeer..
bila sang suami sampai tahap dah geram bini hover reaction..terus dia cakap..
maaa..dah lar tu, mama sorang je yang fanatik..sebab tu dapat nama tu..
bahahahaha sedak air liur dalam kerongkong..sila la mengerti kanda..apa daa..

PINKY MOMMA..eh tersengih lagi lar saya bahahaha..mahap..mahap..



* WetWorld Shah Alam..sesi berdugong duyongan!

cuti sekolah saat yang sangat dinantikan bila anak dah start sekolah kununnyer..
walaupunnnnnnn tadika jer hakhakhak..tak kisah ler janji cuti itu penting uols..
yang benornya anak tak de apa apa pun..mama..papa..atok dan mak sedara yang lebih..
teruja sampai serak suara teriak kengiluan dan gerun main air di gelongsor itu..

kami sampai ke Wet World Shah Alam awal..lebih kurang dalam pukul 11 pagi..
sanggup kat umah tak mandi..gosok gosok gigi jer..beli dulu pelampung kat carefour..
sempattttt kan..demi mu anak..ni keje ummi..my adik la ni..hoveeerr tauk!

eh atok nak curi pelampung besor pergi mana tu..adehh tak padan ngan sakit lutut..
muka tetap maintain garang..hakhakhak..macam inspektor sahab sedang bertugas..
tengok tengok..encit papa dah start jadi angsa berendam bersama hero hero kenit..
mama macam biasa..tugas resmi sepanjang hari..amik gambor..hurmm saper lagi kan..
eh pelampung itu mahai okeh sewa dia..RM40 tapi nanti dia kasi balik RM20 depositnya..

nasib baik la..kamu ada apak yang pandai berenang bang long..kalau mama..
marila kita main kibas kibas kaki dalam air sambil control seksi di tepi kolam..hahaha..
fefeeling jadi duta majalah mangga yang nan hadooo..sengih sambil lambai tangan ala ratu..
mampoooo? kalau rasa body shantek nak beratu bagai silakan..hahaha iols tak sanggup..

masa ni orang tak berapa ramai mana la..masih boleh pilih nak mandi kolam mana..
tunggu petang skit...parking pun tak ado..pagi nak park depan pintu masuk pun boleh..
plus bila dah ramai sangat..macam macam air kencing ada hahahaha..ingat sungai ke?
boleh mengalir terus ke bawah..owh ini duk terkepung area tu jugak la..euwwww~

cer korang tengok encit papa yang agak terlupa diri di situ..tepuk dahi bini eh..
abg long ok jer steady...tak beriya sampai nak kena duk bawah air jurai jurai itu..aihh~
nasib encit papa pegang adik rifqy..kalau tak, juih mulut..eh saper ni? ai kenal you ke incik?
perhatian..itu tempat budak budak ribena kalau korang nak tau..maafkan laki ai..

ku suka gambar ini..macam bapak kiambang bersama anak anak kiambang huhu..
terapung kembang di tengah paya..tomeinyer..terasa nak terjun join sama ;p
eh ada perasaan jugak diriku kak bedah..mana tahennnn asyik amik gambor je kan..

dah lama terapung..kasi ler can kat orang lain..giler koser pulak 3 beranak ni..
abg long pun dah lapar asyik berendam sampai kekecutan atas bawah..ooopsss..
dah lama berkiambang di tengah tengah..masa untuk ternak lemak sebanyak mungkin..

sempat lagi encit papa ajar adik berenang..tapi pakcik kenit ni penakut pulak..
terjerit jerit tak sabar nak naik..aihh apa celop ni dik..kata jaguh kampung..chaiitt..!
dengan air kamu kalah..aper daaaa..kalau la mama, papa nak ajak pegang pegang camtu..
wahahaha mama relaaa seribu tahun..malangnyer..memang tak larrr kan papa nak..huh~

jangan budak tembun sorang ni..my anak buah yang tak reti takut ngan air..
tengok bibir dah birat pun tak reti nak berenti mandi..suka okeh dia..
mandi nak tempat dalam jer..patut la dulu duduk dalam perut mak eh lambat keluar..
sedap kot duduk dalam..perut kan ada air..huhuhu..kena paksa baru nak keluar..

yang pasti nenek tetap setia menjaga barang barang dan beg beg gabak kami..
tak kan nenek nak berendam sama kan..dia layan novel lagi aman dan damai..
tak perlu berbasah basahan nak ganti baju nanti..nenek memey bijok!

dulu masuk sini seploh hengget jer..sekarang tak dapat bak hang..dah up jadi dua puloh..
tunggu lar tak lama lagi..kot kot setaraf harga sunway lagoon..pakat mandi air laut je la..
nak lagi jimat..beli takungan air yang jual kat giant tu..rendam beramai ramai hakhakhak..
tarik air depan umah jer..tapi jangan buat selalu yer..nanti bil air mencanak pulak..

tu pun makanan kiteorang bawak cari semunyik semunyik kooo miahahaha..
cover ngan diapers dan susu anak...makanan dia bukan sedap pung..mahal lagi hader..
sikit jer..macam selit celah gigi mana cukup..oppss jujur pulak statemeng itu ;p

tobat tak nak naik gelongsor pusing pusing tu..sereeem..sereeemm..

Monday, March 26, 2012

* Yayasan Islam Terengganu..MiQaiL DaRwiSy jadi Imam Muda daaaa..

hep..hep..hep..walaupunnn ini entry purba kala 2 bulan yang lepas..gigih okeh..
tapi tetap ku coretkan untuk abg long kenang senyum sorang sorang nanti huhu..
betapa excitednya mama eh dan papa eh nak melihat anak eh masuk school..
siap malam tu tak boleh nak tido sebab membayangkan kegumbiraan fasa baru si anak..

gamaknyer ni lah yang mak ku rasa dulu kot hukhukhuk..baru tadika jer pung..
fefeeling macam nak hantar universiti..hakhakhak..serius weiii..teruja tahu..
pemilihan tadika ni boleh dikatakan last minit..nasib baik dapat masuk..pheww~

bayangkan borang dah diedarkan bulan 8 tahun lepas..kami apply bulan 11..
terasa seperti siput terhegeh hegeh ketinggalan zaman nak masukkan anak sekolah..
setelah search di internet..terus decide hantar ke Tadika Yayasan Islam Terengganu..
dan salah satu sebab mestilah sebab islamic..manalah tau boleh jadi bakal imam muda..

hari pertama..mamanyer macam biasa la..banyak nau pesanan untuk abg long..
tak biasa lepaskan anak tanpa pantauan huhu..risau kemain..rasa nak duduk sekali..
kang kalau nak terberak macam mana keadaan dia..nak terkucil pulak camner..
bertabahlah abg long dapat mama macam ni hahaha..suka sangat cemas terlebih lebih..

abg long diletakkan dalam kelas 5 putra..tersenget senget mulut nak amik gambar..
masa masuk dalam kelas..aihh seronoknya kelasnya..ceria bukan main..
kalau ku kerja di situ pasti gumbira dengan keadaan kerja yang comel tahap meroyan..
serba warna warni..dari kerusi sampai la ke dinding dinding...sungguh ribena!

abg long ni pulak sespesis macam mamanyer yang berhati tisu ni..very da sensitip..
tiba tiba dia tersedih..nak nangis kuat kuat tak berani..takut encit papa marah..huhu..
hanya berani amik sapu tangan lap lap air mata yang menderu..sekali lagi senyum senget..

hahaha adehhh...korang bayangkanlah perasaan ku ketika itu..dah macam hindustan aihh!
nasib baik encit papa ada..kalau tak harus ku tunggu abg long sampai habis waktu..
mama sanggup demi abg long..tak makan pun tak pe anakku..sila lempang..huahuahua..

tapi lain pulak citernya dengan adik rifqy ni..ni seketurunan dengan encit papa..
tak de perasaan takut..apatah lagi nak beremosi sebak sebak macam abang huhu..
dia yang lebih lebih..buat macam kelas sendiri..bagi kekuatan pada abang kot..

steady adik qy..penceria dan sipembuat bising di dalam dan di luar umah huhuhu..
tu demam tu..kalau tak demam mau ada adengan kejar sampai berpeluh ketiak weols..
muka je sembab..tapi tenaga tak langsung..balik umah nangis..baru teringat demam..

ooowhhh ya..dekat sebulan juga abg long tak dapat uniform tadika dia..
yang ado size besar besar jer..abg long pulak layak size S jer huhu..kemetot anakku..
hari hari balik umah tanya tanpa bosan..bila abg long boleh pakai baju kotak kotak ma..
letih jugak la nak menjawab dengan dia..selagi tak dapat kan..selagi tu la dia tanya..
bila dah dapat..biasalah menciwi macam mama tu perlu..nak ikut saper lagi ye dak?

paling suka bila tengok cikgu cikgu yang sangat cekap untuk handle budak budak ni..
yer la bukan 1 perangai yang kita nak kena faham kan..ada macam macam pe'el..
cukup la ku tunggu sehari kat sana..ada yang mengamuk huhu..ada yang suka hati..
ada yang tak de perasaan..senyap tanpa kata..misteri betul hang ni budak hakhakhak..

apa pun tabik spring kat cikgu cikgu..dah memang kepakaran diaorang kan..
kalau diriku..ada masanya kesabaran senipis kulit bawang..usap dada laju laju uhuks..

jatuh chenta tengok kaler uniform abg long..pink! haderrrr? hahaha...


* Pinky MoMMa..separuh jiwaku pergi...

assalamualaikum sayangku semua..kakak kakak..adik adik..abang abang..erk adakah?
setelah berkurun..jari jari demok yang sah tak runcing tidak mengetuk keyboard ini..
kini berbekalkan iltizam dan tekad yang tinggi..setinggi awan dania..pfftt..dush sekali..
ku kembali berterbang terbangan di taman pink dengan kisah baru keluarga kecik..
kisah baru? kisah apakah? amboi..amboi..amboi..calit skali...hahaha hover tu perlu yer..

bukan main lama menyepikan diri..fefeeling membawa hati yang lara kekdahnyer..
bila seluruh jiwaku pergi..owhhh apakah niat dihati mau bermadah?..stop pelisshh!
mungkin ada secobit dua yang bertanya..mana lah hilangnya mak merah jambu ni?
amacam ada unsur unsur saspen menembak jiwa tak hakhakhak..koseeer kan nyah..

tapi kak bedah tak mau story memori kesat kesat hingus di blog ini..syyuuuhhh..
biarlah ia berlalu bersama sang bayu yang terbang ke lautan hindi..ehh?
adat kehidupan uols..pasti diuji oleh Sang Pencipta mengikut kemampuan hambaNya..

bila ada insan sanggup memfitnah..sehingga ku rasa nak tenyeh dengan budu basi!
nak jahat lagi..rasa nak simbah dengan air longkang sebeldi dua..geram berbakul bakul..
eh halamak..termakan pulak rasukan syaiton pendusta hukhukhuk..sabaq ceq sabaq..

tapi keluarga kecik percaya..Allah hantar sesuatu pada kita..pasti bersebab..
Dia beri kita kesusahan untuk kesenangan yang kita sendiri tak nampak waktu itu..
dan Alhamdulillah..berbekalkan semangat dan kasih sayang dari mereka tersayang..
kini ku kembali untuk berpot pet pot pet di alam maya..hahaha hover tau...

sebenarnya banyak sangaaaaaatttt nak share dengan kalian..tapi ku tahan jebat!
insyaAllah satu satu akan ku publish nanti..tapi keaktifan tak dapat seperti dulu uols..
sebab kini ku ada komitmen lain yang perlu diuruskan..next entry ku story story eh..
kang kalau ku story one shot terus..terjadi sinetron nada cinta pulak hakhakhak..

serius rinduu sangat dengan kamu..kamu..dan kamu..ini bukan klise tahu..wuu~


link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat