Followers

* Madagascar 3: Europe's Most Wanted buat kami tak tido dalam panggung!

10:19:00 AM

aisey jumaat baru muncul seketul lagi entry miahahaha..bertambah peramannya..
macam kena sangat jer bila encit papa ishtihar rabu sebagai tutup kedai..sebab?
sebab wayang murah hari rabu hewhewhew..eh tak lar..rabu tak sesibuk hari lain..

sebab tu kami pilih rabu untuk merehat rehatkan diri dan minda dari kesibukan..
kebetulan rabu pun adalah hari murah untuk tengok wayang..owh laju jer jari jemari ni..
masuk website TGV..ohooo ada kekosongan untuk petang hari..laju laju tekan BOOKED!
dua hero berambut pacak kami..yang kiri tu memang selalu hover tergigam..maafkan jer..

time kami pergi..encit papa dah cakap awal awal..dalam panggung nanti nak tido..
burrrrrrr...laki ai suka buat statement tak mendokong niat suci murni isteri okeh!
sekali hamik ko..masuk panggung memang lah tak tido dari start iklan sampai habis..
sumpah kelakar citer Madagascar 3 ni..hati terjerit jerit nak tengok kali kedua..aishhh..
ke sebab ku memang suka kartun? hukhukhuk tak puas ooo nak bergelak gelak lagi..

paling suka tengok couple comel dalam citer ni..Gloria si Hippo and Melman pak giraffe..
hukhukhuk mereka terlalu cute kekdahnyer..sorang domok domok..sorang kurus tinggi..
sangat saling melengkapi walaupun size berbeza..haiyaa hati kecik co'et saya tercuit..
macam encit papa dan wifeynya itu hakhakhak..tetibe sedar diri macam Gloria..pitam!

and satu lagi pasangan cute..alorlorlor..Sonya si beruang debab dengan King Julien..
sekali lagi..gemuks dengan kurus..adakah nampak sherashi antara bila debob dan kurus?
hukhukhuk..terasa kak bedah kannnn...dulik haper..kurus ke demoks ke..phewwww~

janji ada orang sayang kite kan nyah..yang tak sama tu lah yang melengkapkan..ececeh..
itu statement nak sedapkan hati sendiri hahaha..saper sepakat, sila joget panda ngeehhh~
dalam hati..nak diet..nak diet..sampai sudah..tak diet diet hahaha..tak kental langsung..

si marty yang memang selalu sengal ni lah menjadikan babak dia sangat mencuit hati..
bila time marty jer memang akan terhover speaker suara ai keluar hakhakhak..
adeh..korang pergi tengok lah..nak citer balik pun tak reti nak menggambarkan camner..

perempuan jahat yang sangat psiko..taik lalat tu yang buat nampak jahat bebenor..uishh..
rambut kerinting..lipstik merah ang ang huhuhu..serius tak suka! dia sangat psiko okeh..
tapi biasalah..orang jahat mesti tertewas jugak di akhir cerita...baru lah eppy ending kan..
kalau dia buat cerita orang jahat menang..confirm korang menyumpah pulak ;p

nasib baik masa masuk wayang ni..adik rifqy behave seadanya..kalau tak..pengsan!
sebelum masuk tu..dah stand by siap siap pop corn untuk abg long 1..adik 1..
kalau nak beli 1 jer memang ler ada acara berebut dalam kegelapan itu..baiklah beli 2..

saper saper yang belum pegi tengok..pegi lar..tak rugi rasanya..kiteorang puas hati!
kalau korang jenis yang susah nak gelak or senyum tu..memang disyorkan sangatlah..
dari seploh..ku bagi lapan..kalau encit papa yang hati kering tu pun boleh tergelak..
maknanyer..citer tu okehla..kalau dia tido..maknanyer kedaung lah nyah hahaha..

kesimpulan: orang kurus sangat mencintai orang demoks..kahkahkah~
hadoooo? ok sambung kerja semua...esok kiter diet..eh? hahaha..


You Might Also Like

20 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. wahh, dah ada ya madagascar 3.. my faveret animasi ni.. nice

    ReplyDelete
  2. mana boleh tidur kalau layan filem cenggitu.. haruslah bergelak ketawa dengan anak2.. kan.. ;)

    ReplyDelete
  3. Hahahaha saya pun dah tengok kak, memang bestttt! Hiksss

    ReplyDelete
  4. macam best nih yang lepas punye pun best..erm statement akhir tu tetibe kte sokong muahahha..

    ReplyDelete
  5. aku nk gi tgk wayang cite ni x dapek rsnye..aku donlod je nti
    aku pun suka tgk cite madagascar ni
    lawak nak mmpos

    ReplyDelete
  6. adui blm sempat lg nk bawa anak tgk citer ni.. akan ku sempatkan jua.. :)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum diya...seronok nyer dpt tengok wayang bersama2...memang kelakar cite ni kan...:)

    ReplyDelete
  8. awl² dh tgk citer ni.. seronok, tp jd xsernok bila econ xde..fanasss

    ReplyDelete
  9. cane nk tgok.. kat ganu xde wyg..
    sobssss

    ReplyDelete
  10. akak wat rin teruja nak tgk cite ni jgkk.hihi :D

    ReplyDelete
  11. wah! pi tengok wayang! ijah pun tak tgk lagi ni citer ni hehehe

    ReplyDelete
  12. mmg bestkan citer ni.. mama & papa gelak2 sakan, tapi Adam yg tido.. camno hehe..

    ReplyDelete
  13. harus bw nureen g tgk nie..tp enggak ada ms ah..:-)

    ReplyDelete
  14. nak bawak hubby nurul tgok/..yeahh

    ReplyDelete
  15. wah wah seronok lah hero2 tu. hehe. dalam cite ni menyampah betul polis pompuan tu. kacau !!hehe

    ReplyDelete
  16. tak sabar nak tengok bila baca review semua org kata best

    ReplyDelete
  17. Cam seronok jer. Nak pi tgk la. Ada lagi ke....

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!