* bila korang satu kerja satu bumbung dengan suami..O.K ke K.O? | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Thursday, June 7, 2012

* bila korang satu kerja satu bumbung dengan suami..O.K ke K.O?

ya Allah..makin lama..makin pupus semangat nak berblogging nyah..aihhh pemalas..
nafsu tu ada..tapi kelapangan waktu tu dah kurang skit..haishhh tak setegar dulu..
hukhukhuk..macamlah dulu tegar sangat..dulu pun tak jugak tapi masih ok lar kann..
sekarang lagi nan hadooo..seminggu sekali tu kira mujurlah kalau ada seketul entry..
buat seri orang kata..dari tak der..senyap bersawang sawang miahahaha...

ermm dari membebel tak ketahuan punca..ari ni ambe nok citer skit pasal laki ambe..
owhhh laki pojaan hati itu..pojaan lah sangattt..time baik lar kan..time gadoh?
ish ish..perang oiii perang! tu baru gadoh..kalau maha super gadoh? ya Allah!
tepuk dahi..pojaan tu memang dah tak de noks..sentapan hati lagi ada..hausss hokeh!

nak nak pulak sekarang ni..ku dan laki 'pojaan lah sangat tu' dah satu bumbung..
bukan satu bumbung berbilik bersama hukhukhuk tapi kojer pun satu bumbung jugak..
korang rasa okeh ke? hurmmmm tarik nafasssss bila nak cakap pasal topik ni..
ada masa bila hati dilanda bunga bunga ros mekar memerah di dalam hati..alahai indah!
cer cuba kalau bunga bunga tahi ayam datang mentengik di dalam hati..wahahahaha..
sendiri mau ingat...ke depan pun ko nampak muka dia..ke belakang punnnn muka sama..

dah camner nyah? satu bumbung kekdahnyer..tak leh nak lari..geram membuak buak..
masing masing punya prinsip kerja yang tersendiri..wahhhh bab prinsip ni lagi berat..
ko rasa ko betul..dia pulak rasa dia betul..dah camner..bila nak berkesudahan?
macam diriku ni jenis yang serba serbi nak nampak sempurna..huhu perempuan kann..
dapat laki pulak jenis yang alar..sikit lebih kurang sudehhh..huwarghh tarik rambut!
tengok gambar muka tak berperasaan ni pun..emosi dah up and down u know..

bila dah tak bersefahaman mula lah rasa nak larik umah mak..hukhukhuk idea kuno..
tak habis habis nak larik balik umah mak..larilah pergi jusco ke kan..menarik skit..
boleh shopping bra sepuloh hengget tak gitu hewhewhew..ni balik umah..kunci pintu..
nyampahhhh...ko sentap lah sorang sorang..dia macam tak de apa apa jer..aihhh!
kesimpulannya..owhh aku marah sorang sorang jer hahaha kesiann...syahdis sangat..


*

*

*

nasib badan..tu yang ko giler gilerkan dulu kan..hukhukhuk ^_____^

*

*

*

tapi dari bergadoh tu lar kite belajar sebenarnya..belajar tentang pasangan kita..
perkahwinan ni memang tak lari dari proses pembelajaran..dari hari ke hari..
berdoa kesilapan yang sama tak kan berulang hukhukhuk..kadang kadang berulang jugak!
tapi tolak ansur memang sangat penting..kalau sorang panas..sorang kena cool..
janganlah cold pulak..kang kejung tak gerak gerak..kes polis ko nanti hahaha..

kalau di tanya padaku yang baru dan masih mentah dalam alam perkahwinan ni..ewahhh..
yer lah..kak bedah baru je masuk 6 tahun..belum otai lagi bab bab rukun damai haha..
tu yang masih ada puting beliung ngah ngah ngah..kena banyak menuntut lagi..
bila kami sebumbung ni..gaduh itu biasa tapi macam mana kami gadoh pun..hanya 1 hari!

abang..ayang gadoh manja jer dengan abang..dushh! istilah 'hayang' dah tak ado nyah..
mama jer sekarang ni..ayang tu dengau biler malam jemahat jer wakakaka..statemeng!
ok sudah! kang mengarut terlebih lagi...sambung eh sambung..kalau gadoh sehari jer..
masa nak baik..sila buat muka sengih sengih macam kerang busuk..haishhh..

kalau dah berhari hari tu namanya dendam..jadi macam mana pun Maha Super Gadoh..
dalam masa satu hari kena kasi kawtim cepat cepat..demi anak..demi rumantangga..eceh~
amacam ada gaya puan motivator tak hakhakhak..itu style diriku dan encit papa lah..
orang lain..den tak tau..cer share sikit kata kata motivasi korang berumahtangga..

janji dia menyempurnakan hari hari kita di dunia ini..dah alhamdulillah ;)
nak cari yang betul betul sherashi bershama cuma ada 1 dalam seribu tahu..



23 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

same laaa kami ni Super Gaduh Jugakkk..hehehe..

sueshe said...

sy ngn en.somi mmg keje satu opis satu bahagian..
mmg indah klu time ok, tp klu gaduh...adoiiiiiii..rasa cam nak larikkk jauh2 je..tp kiteorang klu kat opis mmg xcam laki bini lgsung..jmpe selisih bahu pon buat2 xkenal...hahah..gila keji masing2.

el said...

sejibik la ngan kami laki bini
x gaduh x huru hara rumah tu x sah
makan hari pun ada...sama2 ego...
haiiiii dah itu yg berkenan..redha je lah
tp kdg2 tu nak avoid gaduh2 ni tp x boleh..mesti ada jugak salah faham
namapun manusia..rumahtangga
ada je yg x kena
tp alhamdulilah
rumahtangga bahagia dgn kerenah masing2 muahahahaha

tp mmg betul ms nak mintak maaf tu rs eeeee geram betulllllllll aku pulak kena mintak maaf..ko pya muka xrs bersalah pun...

Pn. Sheila@CC said...

erm... dah lama x masuk bloh pinky momma...

hidup rumahtangga macam tu la kan... kdg2 kita ppuan ni suka sgt emosi... hband kita no hal pun...

apa pun discussion and communication is the best way...:-)

Riena Haiqal said...

kitorang pun sangat2 super gaduh jer. kalau masa baik, indah jer depan mata, kalau dah gaduh, jangan ko harap aku nak romantik dengan ko.. hahahahaha.
bagi saya la kan, saya sangat2 tak suka bila kerja satu bumbung dengan husband.. sebab saya pun dulu masa masih bertunang, memang kerja satu bumbung dengan husbang.. satu kerja la kan.. takder maknanya nak merindu2 bagai.. tu sebab la saya sanggup berpindah tempat keja... jadi biarpun kitorang satu rumah, perasaan rindu tu pasti ada.. :)

Dylla Abas said...

adat orang berkahwin kan..baka kata P.Ramlee,sedangkan lidah lagi tergigit..inikan pula suami-isteri :)

QueeN TerataI said...

Sebelum berkahwin i dgn hubby mmg selalu bergaduh lbh2 lg masa bertunang.. bila dah berkahwin Alhamdulillah jrg sekali bergaduh.. pernah juga berperang maha super punya gadoh tp pd awal perkahwinan.. skrg ni kalau bergaduh pun sikit2 je xdelah smp bermasam muka smp sehari.. plg koman pun 2 3 jam je.. lps tu ok dah balik... tp mmg betul ckp u dear. bila seorg keras sorg lg kena lembut barulah ada toleransi dan senang je hubungan itu nak kembali pulih.. gaduh tu biasalah suami isteri.. sedgkan lidah lg tergigit ye tak? apa yg penting kesabaran.. byk2kan bersabar.. insyaAllah aman rumahtangga... itu petua mak i la..

maszull said...

assalamualaikum diya...biasa la tu diya dalam rumahtangga kalau x ada gaduh tu mmg x bestnya...

kalau dah gaduh tu ada la yg tolong pujukkan... mula la dtgnya berlebih2 mengadanya seronok apa sesekali bergaduhkan...

kan org dulu ckp sedangkn lidah lagikan tergigit ni kan suami isteri yer x....

pergaduhan tu la yg menjadikan kita semakin sayang antara satu sama lain dan itulah manisnya masa bersama...

MizzTina said...

alorr kak..gadoh² manja membawa bahagia..


kak, windu!!!!!

saharinasaharudin said...

sama ngn mama bapa rin.kalo gaduh,mama je pokpekpokpek.bapa rin senyap je.HIHI.xsmpai sejam,eh dah bebaik semula.comel je tgk drg.HIHI.

Btol kak,sush nak dpt yg sherashi bershama.lgpn, perbezaan kita tu yg buat kita melengkapi antara satu sma lain :))

pena rozie said...

ish... x mau la 1 bumbung

.: iEyLa :. said...

alolo..comeynyee...hiks..

Farah Shamsudin said...

huk huk.. samela kite. bila bahagia tu ade.. kemain senyum sokmo sampai tinge.. tapi datang puting beliung. dush dush! hilang sumenya tau!

IBU GEBU said...

klu diberi pilihan mmg x nak kerja sebumbung dgn suami, biarlah ada jarak sikit utk wujudkan perasaan rindu & tanda tanya dlm diri pasangan juga diri sendiri... jadi perasaan esaited tu sentiasa ada, bila 24-7 ngadap muka pasangan, dah hilang esaited tu... rasa mcm semua ttg pasangan kita dah tau, rasa dah cukup! sedangkan perasaan tak cukup tu sebenarnya akan membangkitkan keterujaan dlm perhubungan...

*ha...makcik lagi super puan motivator tau... hihihi

-Sara- said...

rumahtangga mmg cenggitu kan kak! kita salu sgt gadoh2 ngn laki kita, last2nya dia pujuk kite oklahh! hehe

aizamia3 said...

biasalah.. sape tak pernah gaduh maha super gadoh.. tapi kena pandailah nak uruskan macam mana..

biasanya lelaki cool, fomfuan je yang lelebih.. hikhikhik..

lalink patut bersyukur, hari2 jumpa en. suami, ada orang seminggu 2 3 kali je, itupun sekejap sangat.. <--- akakler tu..

Gieyana said...

sweett..x per..take ur time..da ms berblogging ah..penting yg mn utama dulu..:-)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

rasenye kalau keje satu bangunan xpe.. tapi kalau keje satu ofice agak susah kut... semua kena bercover supaya x mengecilkan hati pasangan :)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

sis, bkn 1 dlm seribu, 1 dlm sejuta kot.hehehe~ gaduh2 tapi jgn lame2.paling lama 3 hari tau. bahaya gaduh lama2.huhu~

babycomel said...

rasa susahnye bila kerja 1 office ni. menyampah tu lebih byk dr seronok.. rasa nak lari je jauh2.. apa la nasib my future hubby ni eh dpt aku, kehkehkeh ;)

eintan nurfuzie said...

selalu jumpa akan uat gado bagi cik en la..ehheh
jom join sini
http://www.nurfuzie.com/2012/06/pencarian-cik-en-dan-blog-entry-kita.html

Namee Roslan said...

yang eloknya boleh balik sama2.jimat minyak.hehe. tapi yg tak best bila kita ada krisis lah...nak mengadap kat oficce pulak.aduii..hehe

Huda said...

nak cari yang betul serasi memang payah lorr..so redha jelah kan..yang tak serasi tu lagi best, ada beza..kalau sama je kan boring.

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat