*melolong lolong bila kena potong! gulp..potong apakah? | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Friday, May 4, 2012

*melolong lolong bila kena potong! gulp..potong apakah?

aiseyman..baru hari ni ada waktu terluang untuk mengetuk keyboard pink iols..
hari hari sebelum ni, ku tengok bantal lebih bernafsu serakah dari laptop..krohhh!
mungkinkah faktor kekertuan telah melanda diri yang di ambang tiga posen ini?
kena makan bitamin nampak gayanyer..baru kekal anggun seperti che ta huhuhu..

dah lama tak berciter pasal 2 atomen pojaan hati kudusku ini..anak anak mama..
kesian anak anakku sekarang ni terpaksa menumpang kasih nenek & atok..owh tacing..
balik keje..besar hati, ku berlari anak macam gergasi masuk ke umah..bayangkanlah..
hampaaa..dua dua atomen dah tido..tak sempat nak menyakat..kesian mama..tsk tsk..
bila mama kaya dan berjaya nanti..mama golek golek kat umah jer yer..doakan sayang..

jadi di hari jemaat yang mulia ini..rasa nak buat entry pasal mereka..boleh?
dulik haper nak tanya boleh ke tak hukhukhuk..apsal ko kerek ni bedah? grrrr~
owh mahap..bedah jiwa kacau tak dapat main ngan anak..ngan apak pun tak main..ehh?
sebab dah tua bangke..hishh main kejuadahnya..kalau ngan anak, ku boleh jadi raksasa..

yer la..anak sokmo nak jadi hero kann..mamanyer pun sedor diri badan gedang..
layak jadi raksasa hentak hentak kaki sambil kejar kejar masuk dalam bilik jer..uhuks..
owh rindu giler saat itu..dulik haper umor dah nak masuk tiga pohsen kannn..
kalau dah otak kartun tu tetaplah kartun..tu namanya mama mereka kreatip ;p
hakhakhak..nyampah nyah..kerdip kerdip mata panda ^__________^

sudahhhh! masuk ketajuk sebenar..sebenarnya dua dua atomen rambut dah panjang..
melentik lentik tu yang buat ku rasa rimas melihatnya..mari papa..kasi hantar potong!
antar kedai mamak kat batu 9 tu je pun haaaa..sebab kedai tu jer, abg long suka..
dia tak kan nangis ngan mamak ni..apakah ayat yang dibaca mamak itu? musykil nih..
eh terkhurafat pulak hahaha..mungkin mamak tu nampak macam heyyy padaYappaa..

sebab tu abg long suka kot...mungkin! ilusi seorang mama jer..ada benarnya ;p
ko tengok..tak pernah hidup abg long akan sengih manis macam anak Don Biyajid..
tapi kalau mamak ni potongkan rambut..uihhh mak aihhh meleret sengih dia baq hang..

tapi jangan si kecik ni pulak..haiyaaa tepuk dahi tahu..melolong lolong tanpa sebab..
ntah aper yang rifqy danish ni takut pun ku tak pasti..ke sebab mamak tu 'putih'?
hewhewhew..putih lar sangat..tengok warna tangan la der..putih tak? putih tak?
eh terngutuks kamu pulak cik mak..hampun..joke joke saja hewhewhew..jangan sentap!

ok tak cukup satu gambar melolong..kasi satu lagi..terpaksa encit papa menenangkan..
pegang tangan kecik itu..kalau takkkk..mau adik terjun kerusi itu..kuat okeh..
nasib baik dalam pada dia melolong tu..dapat jugak mamak tu selesaikan..legaaa~

bila balik umah jer..tak nangis sikit pun..chaittt..auta lebih lar rifqy danish ni..
boleh siap tergelak gelak lagi..grrrr...eh naper abg long macam bulat semacam..
hahaha termuncit pulak perut kecik itu..rambut pun dah pendek..dah tak terkeruk keruk..
amacam? ok tak? ok lar baru RM5 je upah potong..kemas dan selesa kan..

nanti mama dah boleh cuti..mama bawak awok awok semua gi jenjalan okeh..
sekarang ni mama tak boleh cuti..kena kerja kuat untuk permulaan..untuk kita juga..
bajet anak pandai baca blog huahuahua..eh senyuman itu bisa buat hati terlupa..
lupa pada masalah..lupa pada kerisauan..terima kasih anak untuk senyuman kalian itu..

mama sayang dua dua walaupun muka tak sama..tapi kasih sayang mama..
tetap sama untuk kalian ;)


18 comments:

Sue Echan said...

ek eh, same pattern la rmbut.. hihi.

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

huhuhu...sama macam my son...yang umo 2 tahun tu...kalo nak potong rambut. mcm nak berperang!hakhakhak

cik fadh said...

xpe, mama n papanyer keje keras utk atomen atomen mama papa jgk..huhu

aizamia3 said...

oh.. rindu bangat nak baca cerita pasal dorang berdua.. akhirnya dapat jugak.. ;)

Che Rosliza Che mat said...

hehehe....kalau first time potong rambut memang melolong...anak cik rose yg kedua pun cam tue jugak bila first time potong rambut...

Riena Haiqal said...

hahahahah.. lucu nya muka rifqy danish tu... abg dia bole senyum lebar lagi tapi adik dia masyaAllah.. ahahahahahaha..
Pssstt, gini la gayanya kalau Haiqal dah besar dan masa potong rambut nanti yer... alahai...

mizzkechique said...

hahaha..kelakarnya dak rifqy tu.. geget kang!!!

Anum said...

hahaha
comelnya lepas potong

nur anis said...

amboih..meraung-ranung tu..huhu....

jemarisuri said...

akhirnya selamat jugak dia org ni kena potong...hehe

Mama Likha said...

alahai.... nantu oden... hensem and ohsem ! hehehe...

sabar yer san syg.... insyallah.... tk lama lg sure kau akan jd tokey yg goyang kaki jer, blh bwk anak2 ke sana ke sinun.. hrp2 san berdua dpt jumpa pbantu yg menyenangkan, yg amanah dan yg btanggungjwb.....k san :)


san ponet eh... wendu lah nk baca citer2 san sokmo... ehhh, main jgn tk main haksss... opppss..


san jaga diri k !

Dylla Abas said...

muka abg long tu mmg sebijik mama dia..tp adik rifqy tetap comel :p

maszull said...

assalamualaikum diya...alamak kesian nyer die kena potong rambut ye....abg long suka adik je takut ,takut mamak tu kot...hehehehehe...:)

Somel-somel Adliza Azilda said...

senyuman abg long mgoda tau...cair hati tgk dia senyum :)

Farah Shamsudin said...

kemain senyum smp tinge abg long tuu senyum.. yelahh.. dah makin hensem gituu bila berambut pendekkan..

Wanita Collection said...

teringt lak masa adik sya kecik2 potng rmbut..smp lari xmau kne potng rmbut..haha..

jom membeli samil join contest!
gift pun cun!

Mimy Hamid said...

ala sian pulak aku nengok adik kena potong rambut macam kena dera je..hihihi...adik kena potong rambut nanti hensem tau....last last muka ceria lak..hihi

Namee Roslan said...

dah potong rambut, nampak bertambah comel dia.alolololo...

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat