* kesian..owhh memang kesiannnn.. | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Thursday, May 31, 2012

* kesian..owhh memang kesiannnn..

mama..lambat lagi ke nak habis kerja? mama..nanti kita pergi jalan macam dulu yer..
mama..abg long nak tido sebelah mama malam ni boleh? mama..naper kena balik malam?
mama..gosok belakang ma..nak tido.. (yang ni paling mengader namanya ni)

betapa mama berhutang masa dengan kalian berdua..genang doh air mate kite..
kalaulah mama boleh undur masa seperti dulu..makan bersama..tido bersama..
main bersama..gaduh pun selalu jugak bersama..merajuk bersama..rindunyer saat itu..

Allah dah tetapkan rezeki kita dengan cara ini sayang..tapi percayalah anak..
ini sekejap jer..semoga rezeki dan perjalanan dobi pink itu akan lebih baik..insyaAllah..
barulah mama dapat luangkan masa 24 jam bersama kalian selalu..mama janji ok.. (",)


buat masa ni..sila tido berpanasan di dobi pink menemani mama dan papa..
betapa sayunya hati seorang mama tengok muka anak tatkala mereka tido..
ewahhh tatkala kejuadahnya huahuahua..sastera berpuitis terlebih sudeh..puihh~

saper ada nombor telefon agensi untuk pekerja indon yang tak bermasalah huhu..
boleh tinggalkan komen tak sayang sayangku..macihhh~


21 comments:

saharinasaharudin said...

huhu.sedih plak bca perenggan 1st tu. ;(

chaiyokk kak.semoga rezeki makin bertambah.amin :D

MizzTina said...

alalala..syahdunya bc..sayu je..

risa said...

alolololo jurai2 aayaq mata hingus kuar...iskkk
alangkah bahagianya kalo dapat 24jam tu mengulit mimpi bersama anak2 kan kan...tapi ape kan daya kite2 ni semua bukan saudagar kaya..insyaallah kamu pasti berjaya adikku!!!

.: iEyLa :. said...

hukhuk..sedih lak.. :(

QueeN TerataI said...

inilah pengorbanan yg kena kita hdapikan.. hanya sementara waktu.. InsyaAllah segala2nya akan berjalan lancar dan semoga dear dpt pembantu nnt. leh luangkan masa dgn anak skit. :)

ieda said...

xpe,nanti bisnes dh ok mama boleh cari pekerja, dh blh spend time dgn ank2

O'gosh said...

kesian tu la lagi kene gigih kan...no ada...tapi semua problem...x sekarang...tapi nanti mesti ada problem...

fazilzura said...

alamak syahdu nye bile tgk muke anak2 tido cmni ..
uhuhhuhu tp pe kan daya ... mama ayah ado keje..

tp kalau bley , rs2 lepas dh stable , mlm tutup le awal skit.. kul 7 ke , kul 8 ke

aizamia3 said...

sedih kan.. kalau sebelum ni dah biasa buat sama-sama tapi sekarang takde masa.. oh.. bilalah dapat ganti masa tu kan.. sabarlah lalink..

psstt: comel je dia dengan bantal busuknye itu..

Isteri Encek Bard said...

alahai sedih pulak.. takper kak.. nie semua dugaan hidup dalam mencari sesuap nasi.. Insya Allah aakak akan diberi kesenangan dikemudian hari dengan pengorbanan akak nie... :)

~ Secantik hati ~ said...

chaiyo!chaiyo kak..kite pn tgh berbisnes kecil2 lg wat skang..1 ari nati nk buke kedai cm momma..moga2 Allah pnjgkan rezeki kita..amennn..

Anum said...

SEDIH ANUM BACA

Nora Talib said...

sy pn hampir meniiskan air mata. sabarlah krn allah sentiasa bersama kita

Kyra said...

alololor..sedih la pulok pinky momma kita ni..kang bertukaq red momma plak...

tk pa cari rezki utk anak2

miss Fyqa said...

sobsss. takpe kak.demi anak2 kan.. moga berjaya !

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

aloloo..ciannye diowg.tula, sis memang kena hire 1 org pekerja la. tahniah sis business makin berkembang. =)

Cik Puan Izan❤ said...

izan yakin dan pasti semua tu sekejap jer.... bila rezeki makin makin bertambah boleh momma gaji org pulak... :)

maszull said...

assalamualaikum diya...kesian nyer dua2 beradik tu terpaksa menemani mak n ayahnya dikedai yer...:)

Gieyana said...

kesiannya....:-)

zuwaidah said...

kedua2 anak faham...sebab tu tak byk kerenah kan.

Namee Roslan said...

sedihnya :( mama dia ada kerja sikit. hehe. takpe,diorang faham cuma dia rindu mama dia. :)

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat