* this is my card..wahaha ;p | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Friday, April 13, 2012

* this is my card..wahaha ;p

minggu yang agak memerlukan kedrat yang lebih untuk bekerja nampaknya..
baru rasa nak capai yang ini..eh terasa yang sana tak siap lagi..tetiba menyibukkan diri..
fefeeling lah rasa nak ada extra time..owh bukan extra time nak tettt eh hahaha..
nak tettt pun tak de masa camner..hahaha haper ke ku merepek bab tettt ni?
mahap..mahap..bila otak tepu banyak benda nak buat..ni la jadinyer..kesian!

hokay..hokay..terus ke hujah sebenar..wahhh! ramai dah bertanya sebenarnya..
ahkak..ko meniaga aper ni kak..ceciter ceciter..and part yang lagi best..
kak..ko masuk MLM ke? hahaha mentang mentang status di pesbuk macam motivator..
cepat nau korang buat penilaian yer..MLM terus korang bagi huhu..bukan tahu!

sambil jari menyimpul nyimpul hujung tudung..kibas kibas shawl ala ratu ella..hiks~
ni nak bagitau ler ai meniaga aper ni..tarik nafas semuaaaaa..ready? kasi scroll bawah..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

dushhhhhhh!!!..haper ke panjang bebenor ni..hover tu penting skali skala kannn..
wahahaha sajer kasi saspeng skit pun tak boleh..yer la..yer la..turun lagi mek..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

this is my card uols..ala ala merealisasikan impian hidop la kiranya..PiNK!
warna tetappppp..jangan korang persoalkan naper? naper perlu warna ni?
saper tanya memang la nak kena smackdown the rock nanti kan..hahaha..
nama company kan pinky momma uols..ku sorang je yang teringin nama tu..kannn..

jadi termeterailah segala tanggapan MLM korang lar sangat tu ari ni..hakhakhak..
bukan MLM yer..meniaga wangi wangi kan baju orang tanpa rasa was was..
waaaaahhhh slogan haper ke itu? tanpa rasa was was tak menahan!
ni baru tunjuk bisnez card..nanti kak bedah tayang segala tok nek PiNK yer..
dari bunting, banner, flyers, kedai, price list...segalanya pink hewhewhew..lompat bintang!
muntah pink korang nanti..saper yang masuk sini..sila la redho dan pasrah jer eh..

dengan ujian ini kami bangkit dari segala keperitan dan kesedihan waktu lalu..
dengan fitnah ini mendidik kami menjadi insan yang lebih kuat dari semalam..
dengan pengalaman ini kami belajar untuk lebih matang dalam mengemudikan hidup..
dan..dengan kesabaran inilah sebenarnya yang dapat menunaikan impian kami..
untuk menjadi usahawan muslim yang berjaya..Amin ya rabbalalamin..

slogan laundry kami..dah ciom nak ciom lagi..boleh? hahaha ;p


39 comments:

mama maman aka yana said...

Moga berjaya... amin..:)

azam said...

:) nice...tapi jauhnya nak buat laundry pulak...hehehe

Lulu Caldina said...

wah, good job dear..

Cik Eka said...

semoga bisnes akak berjalan lancar dan sukses...

wahh cutenyerr bisnes
slogan pun syok ah kak..hihihihi

-Sara- said...

wahh dasat ngat mung! ehehe!

gd luck n keep it up dear! ;)

InaAchik said...

terbaik lah beb!!!

alhamdulillah, tahniah di atas bisnes baru yg bunyinya sungguh comel! aku lak excited cemana laundry pinky momma (sambil bayang washing machine kaler pink). hehehee... kalolah dedekat, nak jer aku terjah laundry pinky momma, hantar 2 set comforter set ni ha...

semoga bisnes kamu maju jaya!
*oh, masih rasa gembira dan excited utk kamu syg!

...sWeeT uMi... said...

Momma...pinky itew tetap kehkehkeh...umi suka la slogan tu...opssss...kalau salah cium cemana tu...tettttttt...larikkkkkkkkk ngeeeee

Keyphochee said...

tiap kali masuk keluar laundry ni hati sure tersenyum riang sambil gelak sakan...dalam hati ade pink...cayalah momma..

mas saari said...

wah! cayalah..
moga bisnes pinky dan husband akan maju dan terus maju..

pink tu yang akan menarik minat ramai nanti..hehehee

Namee Roslan said...

omg kak diya. salah satu impian saya adalah untuk membuka dobi sbb saya suka lipas baju ! haha. btw, tahniah akak ! cantik card tuuu !! :)

nur anis said...

wahh..bisnes laundry rupanya..memang unik nama tu..nama blog jadi nama kedai..:)

semoga berjaya kak..:)

qishi okawa said...

haik..akk dah pindah kl hek..tapi tetap jauh nak antar baju..baju nk daptkan free wash tuh..ha6..(pemalas sungguh mak yong)..ha6...smoga sukses kak...:)

Mimy Hamid said...

maju setapak lagi..semoga berjaya yer...amin

Anum said...

alhamdullilah
tumpang happy untuk sis
all the best

Namee Roslan said...

lipat baju. bukan lipas tau..hahah. sory typo..keyboard saya rosak.

Rai Ourkizuna said...

waaiii..pink gitu..cayalah.. semoga perniagaan maju dan berjaya..

mizzkechique said...

hahaha..tahniah kak.. akhirnya, tau gak apa bisnes akak tu.. so, akak dh duk cni la eh.. leh dating selalu..

Mama Likha said...

lorrr san !!! bukok kdai dobi !! bakpo samo ??? tp kito tok gi2 lg kursus... tgu shoplot depang ni siap dulu. toklaki ambo, san jate demo, sejak thn 2009 lagi suh ambo bukok tp ambo jahh sbuk kijo lg time tu haha..

nti nok gi atar toto deh san ! :p

Myra Jay said...

All da best..

Ok gak slogan tu :)

Farah Shamsudin said...

good luck dearr..

O'gosh said...

COngrats..congrats.....x sabar nak tgk rupa kedai....

MamaEma said...

Tahniah PM...dah ada bisnes sendiri...semuga sukses perniagaan ini... so, sekarang kamu dah tak tinggal di Terengganu erkh...ada kat Selangor ke

Alin Marlini said...

bukaklah branch kat Sg Buloh ...hehehe

saharinasaharudin said...

wahhh,akak bukak laundry.nak apply keje bleh? :D

msredcheesecake said...

bila ujian itu kita lihat dr sudut positif, maka baiklah hasilnya insyaAllah....

Ijah EmoTemo said...

wah!! semoga bisnes akak berjaya!! :)

Ezy Chiaki said...

wahhh... bagos2! nt leh cuci baju kat dobi akk..
haha..

BlueiceButterfly said...

~tahniah..best pink :)

aimaniman said...

tahniah

kalau kat port klang tentu akak terjah,... nak wangi2 kan tudung ariani..

IBU GEBU said...

kisahnya... dah tak duduk trganu lagi lah lamu gamaknya

anyway, TAHNIAH dengan bisnes baru ni... moga makin maju ye muslimah

Gieyana said...

muahahahaha...hepi for u all...all da best k..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kak diya buat sendiri ke kad tu??
comel lah. semoga bisnesnya berjaya ok!! goodluck dari fifi!

Wanita Collection said...

wah..congratz pinky momma..
gud luck n all the best gitu..
meh singgh sini ..ada PROMOTION!!

Zaidalifah Hussin said...

bole dpt diskaun x ni he he he dekat jer ngan bonde

qina said...

tahniah.. cantik kad tu ;)

maszull said...

assalamualaikum diya...moga akan terus berjaya yer...:)

el said...

kerrrrrrrrrrrlassss ko jah..sgala mak nenek pinky hoooooooo..jgn nti baju2 yg anto tu jd pink sudahhhhhhhhhhhhhhhh

oshin-jamel said...

sy suke slogan mummy..hehehehe...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

gudluck sis..kelasss nye.. =) eh, sejak bile sis pindah selangor? T__T

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat