* Pinky Momma Laundry bermentorkan Dr. Azizan Osman..amacam? | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Monday, April 30, 2012

* Pinky Momma Laundry bermentorkan Dr. Azizan Osman..amacam?

dah berjela jela membebel pasal bisnez dua tiga menjak ni..huhu semangat kekdahnyer..
hari ni..hati kudusku teringin nak buat entry untuk my Superb Mentor ever..wah!
apa pun yang kita buat dalam hidup ni bukan semua boleh main konsep Syiok Sendiri..

kena ada Mentor..

kena ada Elmu..

kena ada Sistem..

kena ada Tindakan..

kena ada Impian..

bila di singkatkan menjadi MESTI ada semua di atas..terutama yang atas sekali..

MENTOR..

dan memperkenalkan my mentor yang paling comel abad ini..screammmmm uols..
sambil pasang lagu Mr.Saxobeat hahaha..semangat melompat okeh dengar lagu ni..

*

*

*

*

*

*

*

*

Ayahanda Zan a.k.a Dr. Azizan Osman..walaupun boboyot tetap comel di situ..
teringin jadi seperti dia..malah lebih baik dari doktor..miahahaha..impian kena tinggi!
barulah usaha kita pun akan jadi tinggi..kalau baru impian dah rendah..camner nak maju?

serius saper yang pergi kelas DAO, bila time DAO keluar atas pentas tu..oii mak datin!
crew akan pasang lagu Mr.Saxobeat..sangat sangat happening tengok kiri kanan korang..
mana tak nya..tengok DAO sendiri melompat..uihh mak aihhh aura semangat dah datang!
orang sebelah lompat tinggi..ahkak lompat lagi tinggi hahahaha..lupa anak kooo time ni..

tu belum DAO bagi tips ke haper lagi..ngangaaa..terus rasa positif membuak buak..
ku bukan sekali jer join class DAO ni..kalau sekali memang tak kan cukup der..tak puas!
rasa nak pergi..nak pergi lagi..baru 3 class jer yang ku dengan DAO..hurm 3..sikit je..
orang lain lagi banyak kali kannnn..ilmu yang disampaikan memang meletop uols..
DAO bukan ajar untuk bisnez jer tapi diselitkan dengan ilmu rohani..ai suka yang ni..

and part yang paling best adalah..tuuuuuu gambar seperti di bawah..bewoks..
haaa saper ada kawan kawan yang berperangai seperti bewoks ini..syuhhh jauhkan!
jenis jenis perangai bewoks ni seperti di bawah..cer check korang ada tak hahaha..
dia suka mengELEHkan apa yang orang cakap..kondem dan komplain jer dia tau..
contoh ayat ayat perangai bewoks ni seperti di bawah..aihh tepuk dahi kalau dengar..

ELEHHH BOLEH KE KO BISNEZ NI?
ELEH NAK TUNJUK BAGUS LAR TU..
ELEH MACAM LAR PANDAI SANGAT..
ELEH NAK BERLAGAK ALIM LER TU..
ELEH DAN ELEH..jelir jelir lidah..kunun macam bagus la lebih kurang..!@^%$@^

penat kan dengar..so jangan layan depa depa nih okeh..abaikan..tak de untung pun!
cer bayangkan bewoks mengomel..euwww benci..mereka hanya pandai berkata..
tapi tak pandai melaksanakan..perlu ke korang simpan kawan kawan seperti ini?
bila kita nak berjaya..10 tangan bewoks akan menarik kita ke bawah..dengki itu normal..
cuma hati kita kena kental..tariklah macam mana pun..kita picit jer tangan tangan ni..

kalau korang sendiri ada perangai bewoks ni..sila sila lar buang dari sekarang ni bedah..
ataupun kalau ada kawan yang macam ni..elak elakkan lah diri uols dari spesis ini..
sebab? siapa kita hari ini akan banyak dipengaruhi oleh kawan kawan kita..trust me..
kalau kita berkawan dengan orang yang sentiasa negatif dan suka mengkondem..
lama lama kita pun akan sentiasa hidup biasa biasa jer macam dia..elehhh je kan..

tapi kalau kita berkawan dengan orang yang suka majukan diri..bersyukur..
sedar atau tidak..kita akan terdorong untuk memajukan diri sendiri..no choice!
memang kita akan berjaya..sebab keliling keliling kita mengejar kejayaan..
jadi nak atau tidak..kita kena tempuh kejayaan seperti mereka jugak..indah kan..
tunggu apa lagi..change ur friend now miahahahaha..say bubui to bewoks..ngerti?

bila ku amalkan apa yang dipelajari oleh DAO..AllahuAkbar korang...huru hara!
hura hara Pinky Momma Laundry..baru seminggu beroperasi..kami terpaksa tukar..
tukar ampaian kecik kami dari yang biasa biasa ke ampaian yang lebih besar..
rak rak dry clean alhamdulillah..nampak penuh jer baju di situ..erm apa lagi eh?
oooo iron..dari satu iron terpaksa beli 2 iron untuk menampung demand..terpaksa!

ilmu yang DAO sampaikan memang berkesan..bak kata DAO..no choice! kita terpaksa..
tak de pilihan..yes or no..kita kena PUSH diri kita untuk tampung demand yang ada..
huru hara ini lah yang kami tunggu tunggu dalam hidup kami selama ini..TQ DAO!
tu baru ku guna tak sampai 10 strategi DAO..daripada beratus ratus yang diberikan..
amacam? baru 10 pun dah huru hara..kalau 100..pengsannnn gamaknyer ye dak..

dan yang paling penting..hubungan kita dengan Allah..kena jaga secantiknya..
janganlah bila susah baru kita ingat Dia..tapi bila Dia dah bagi..kita Alpa..
yang wajib 5 waktu jagalah semolek moleknya..sebab tu lah time kita berhubung..
berhubung dengan pencipta kita Yang Maha Esa..mintalah..rayulah..pohonlah..

Allah..Dia Maha segala galanya..kita berusaha..selebihnya doa dan tawakal padaNya..
kalau hubungan kita dengan Allah pun kita tak boleh nak jaga..apatah lagi manusia..
ni juga peringatan untuk keluarga kecik kami..sentiasa bermohon padaNya..
supaya Dia tak sekali kali membalikkan hati kami..biarlah hanya Dia dihati kami..

insyaAllah ku akan pegang prinsip MORE U GIVE..MORE U GET BACK sampai bila bila..
last but not least..eceh teromputih pulok..mohtip? hahahaha sekali skala jer pung..
ku beruntung dipertemukan dengan mentor hebat ini..dia membuka mataku..
supaya KELUAR dari kepompong hidup biasa biasa jer yang sangat memenatkan..
penat mencari hala tuju hidup yang lebih baik..bukan duniawi tapi juga akhirat..

berazam akan sentiasa memajukan diri sendiri dan keluarga kepada hidup luarbiasa..
alhamdulillah..ku dapat capai matlamat hidup iaitu sebelum umur mencecah 30..
kami akan ada satu bisnes sendiri..dan risiko ini lah yang kami amik..kami dapat!

hidup hanya sekali..kita kena berani untuk tukarkannya kepada yang lebih hebat..
jangat takut dengan kelemahan diri sendiri..belajar dan atasinya..yakin!
ingat..jangan sekali kali membelakangkan Dia yang Maha hebat..Allah S.W.T ;)

Allah tak kan ubah nasib seseorang hambaNya...
kalau dia sendiri tak nak mengubahnya..

jangan sesekali selesa dengan kehidupan kita sekarang..majukan diri lagi..
walaupun setapak ke depan..sekurang kurangnya kita berani melangkah..
setiap nafas yang diberi..jadilah seseorang yang lebih baik dari semalam..
bukan seorang yang sama dan masih sama untuk 10 tahun akan datang..renungkan!


nak berjaya kena berani untuk BERUBAH..
PINKY MOMMA LAUNDRY KAYA & BERJAYA..amin..smangat nih!!!!



22 comments:

O'gosh said...

termotivate sungguh!

Lyaa Suriany said...

lya join sekali hr tu
mmg btl2 semangat bila join motivasi dr azizan ni
bos lya pun dah start bisnes frozen food lps join event ni

saharinasaharudin said...

akakkkk :D rin doakan akak jdik businesswoman yang berjaya.Aminn :D

ibuhebat said...

wah! Bersemangat baca entry pinky momma! Moga kita sama2 sukses dalam bisnes! aminn.. :)

azam said...

cayalah...selamat berjaya

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

alhamdulillah..rezki sis. =) moga sukses selalu tau.muah.

-Sara- said...

menarik! husband n i pon tgh terfikir2 nk buat bisnes.. sekarang belom mula lagi sbb tgh cri2 ilmu niaga..ehehe :P

Tina Othman said...

yes double like, the more u give, the more u get, tapi mentaliti ramai org, kedekut sangat nak share ilmu

moga kita semua lebih kaya & berjaya

Huda said...

aihh tetiba semangat baca entry ni..moga u terus sukses, dan kita pun nak sukses jugakk

Mama Likha said...

Alhmdulilah san krn btemu mentor yg bagus. Dan usaha san sudah nmpk berbayar... Dan kita baca apa yg share ni pun kita rasa insap. Btl tu san, klo tk mula arini smpi bila kita nk dul di takuk lama? Org dh smpi ke bulan kite duk lg mlayan prangai2 bewokksss kite hiks... Untung san join sminar DAO ni kan... Tk sngka... Mama likha duk pk apa lah yg hbat sgt tang kusus dato ni haaa tu salah satu pemikiran -ve lah tu.... Best ye san yer?? Alhmdulillah... San.. Moga san trus berjaya dan trus bjaya yer wpun smakin huru hara... Sbb huu hara tu lah yg mbuatkan kite dh berganjak dr tmpt lama kite dlu kan... San happy sanmu ni pun happy yaa amat :)

maszull said...

assalamualaikum diya...insyaAllah moga berjaya Amin...:)

:: Mrs.Eady :: said...

waahh...bagus ni!

jemarisuri said...

semoga bisnes awak lbh sukses lg...insyaallah...

Fai Shaklee said...

fai pernah pergi 2x course DAO ni. mmg sgt superb!! tpi masa tu belum ade bisnes sendiri lagi,so x blh nk applykn. hihi.. alhamdulillah,dah applykn pd bisnes sekarang. sgt SUKA dgn quote ni "kita TERPAKSA jadi kaya". hehehe. nak berjaya kte kena kwn dgn org yg berjaya,org yg sentiasa positif. WAJIB JAUHI si bewoks tu semuaaa. hehe. betul kak, PALING UTAMA kena jaga hubungan kita dgn PENCIPTA... tetiba bersemangat waja pulak baca entri akak ni. thanks a lot sis for the spirit! ;)

alin said...

semoga terus maju jaya :)

mas saari said...

semoga bisnes keluarga pinky terus maju dan maju..

Riena Haiqal said...

Selamat berjaya dalam perniagaan pinkymomma.. :)

Alin Marlini said...

sukses selalu hendaknya..usaha tangga kejayaan

Mimy Hamid said...

member aku kata dia pun dapat semangat dengar talk Dr Azizan...terus mebuak buak dia dengan bisnes dia..ni ko pulak citer...serius beb aku terpengaruh gak ni nak dgr walau tak de apa aku nak bisnes...Insya Allah ku doa dari kejauhan walau tak sempat nak jenguk kedai dobi ko..pasti satu hari aku singgah jua..good luck fren

Namee Roslan said...

saya pernah g talk dia. sangat best!!!! :)) rasa mcm motivated sgt...
;))

mama aleen said...

memang perlu diajauhkan org2 yg negatif ni.. :)

HURAIZAH ZAKARIA said...

As-salam,
Patutla kedai dari jauh dah nampak. Superb! Anak didik DAO. nanti. saya nak singgah sambil-sambil beli kek kat kedai sebelah. nak bagi brochure. Hehehe...

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat