* Pinky Momma Laundry berkonsep modern ala IKEA lar sangat.. | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Wednesday, April 18, 2012

* Pinky Momma Laundry berkonsep modern ala IKEA lar sangat..

masa mula mula kami nak set up kedai dobi ni..terasa satu perasaan unik dilubuk hati..
perasaan keterujaan ala nak sambut hari raya kekdahnyer..hukhukhuk..hover tu biasa ler..
serius wei rasa nak deco deco macam nak masuk umah baru pulak rasanya..taaaapii.......
aihh part tapi ni yang tak berapa best nak story ni..bajet ciput koooo..haha camner?

nak upah eric leong memang lar tak mampu poket nak membayar si botak comel itu..
kami pun decide ke IKEA..dalam hati, mahu dobi itu berkonsepkan modern 'lar sangat'..
dan masih mengekalkan bajet in control hukhukhuk..tersyahdis pulak ayat tu rasanya..
duit dah perabih beli mesin kak nab oii..takat tu jer duit selit yang hado di tangan..
sila lap peluh sejuk laju laju..ketor ketor tangan tengok duit keluar macam air..pheww~

kebetulan..baru ni kan IKEA ada buat sales..haaa ni la kesempatan yang ditunggu tunggu..
terus target nak beli kerusi berwarna pink..warna tetap mengikut konsep..ingat tu uols ;p
teguh pendirianku nampaknyer..tak de saper boleh ubah kaler itu yer..ngerti kamu?

tempat meletak comforter pun ala ala modern la kekdahnyer..tak nak pakai rak besi..
kasi pembaharuan seperti berada di umah..ala kayu kayan untuk comforter dan toto..
terasa stylo kat situ..owh suka! mataku lar..mata orang lain dok pasti pulok ambe..
biasalah..ku kan suka fefeeling syiok sendiri..kengkadang perasan tu perlu tahu hahaha..
korang rasa camner? kerlazz tak jah? hehehe..ok lar kan..MURAH yang benornya..

kerusi dah..rak toto dah..ermm apa lagi eh..owh meja untuk letak penimbang belum..
terus berkenan dengan meja putih ini..kedai warna pink..ganding dengan putih..
agak mengancam jugak gabungan itu kannnn..amik 2 terus..pun sebab murah hahaha..

yang lain kami angkut benda benda kecik macam tong sampah yang berharga RM2.80 ni..
erm yang lain macam menatang ni aper nama..penggolek habuk ke haper namanya kan..
laundry bag 3 paket..benda alah ni kena ada..penting! terutama untuk cucian dry clean..
laundry basket pulak sempat la capai 5 ketui..buat kawan dengan bakul bakul tu nanti..

tu je la kot yang sempat di jeling jeling kat IKEA masa sales hari tu..murah jer..
yang penting konsep modern 'lar sangat' dan murah tu dapat direalisasikan..cewahhh ..
yang lain rasanya..kami banyak beli di Tesco, Carepor, Giant and kedai 2 hengget..
hahahaha kedai 2 hengget pun sempat masuk dalam senarai pelaburan kan..dulik haper..
janji murah dan berguna..kena lar pandai nak jimat kat mana..jangan lebih bajet!

dalam bisnez kita perlu jana KEUNTUNGAN bukan kos..tak begitu?
eceh nyampah bedah..

32 comments:

Anum said...

wow mesti cantik kan
sis tunjuk la gambar kedai sis

InaAchik said...

x sabar nak tgk ghupe Pinky Momma Laundry!

Sue Echan said...

waa..bestnye... akk nak wat konsep ape...modern + pinky ker,,,? hehe..

...sWeeT uMi... said...

winkwink...momma cepat la upload pic PM Laundry tu...mesti cantek bangat kan hehehehe

Tina Othman said...

tak sabar nak tgk hasilnya

el said...

leh bkk kedai sebelah helo kitty ha rambang mate tgk semua pinko....haii xsabaq nak tgk kedai hang...moh lekas tunjuk kasi aku jeles 44 taun muahahahaha

nur anis said...

tak sabar nak tengok hasil decorationnya nanti..:)

saharinasaharudin said...

ni yg excited nak jnguk dobi akk ni :)

:: Mrs.Eady :: said...

excited nk tggu dobi akak :)

mas saari said...

wah, tak sabar nak tengok hasil deco2 nya..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. mesti stylo premis akk anti kn.. jgn lupa share ye anti :)

QueeN TerataI said...

confirm mantop la kedainya kan dear...

Gieyana said...

nnt jgn lupa tayang kedai pinky uols tau! mu nengoknya juga..ada letak chandilier tak? keh keh...

#ouchh..tetiba jer tulis nama pinky momma kt buku cheque just now! mcm2 tau jer uols dh kering..:P

Mimy Hamid said...

ok je ko gabung dari giant, tesco ke kedai 2 hinggit ngan IKEA..ok je lagi lawa kot aku rasa...kalau semua nak IKEA mmg botak nok..jgn ikut orang...aku trust taste deko ko ni..mesti kelass...pink tetap kann..nok jgn lupa share gambar

O'gosh said...

x sabar nak tgk kedai baru Pm ni..bila nak jemput secara rasmi ni..teruja bebeno ngalahkan orang yang nak rasmi kedai pulak..hehe

cik fadh said...

hai kak pinky ! adoiii bru sempat menyinggah ni ha..owh akak bukak laundry yer..guddd ! bagus akak ni ade otak bisnes tau..kalo cikfadh dok k.l, bole jugal lanting2 kang comforter ke laundry akak..tp ni jauh kemain plak..hihi

gudluck sis ;)

Riena Haiqal said...

wah memang terbaikkkk dan sangat2 cantik.. yang pastinya akan menjadi tumpuan.. :)

Rahmah Ram Ram said...

goog luck pinky momma..semoga berjaya dan merealisasikan impian seperti yagn diimpikan dan sentiasa dimurahkan rezeki selalu :))

-Sara- said...

aah bru2 ni ikea sales giler2! saya tiap2 mgu pegi ikea tuu..skali borong brg banyakkk..tp bru rm100 lbh..hehe berbaloi2!

*xsabar nk tgk rupe laundry awk..mst comey kn! :)

maszull said...

assalamualaikum diya...semoga bisnes berjalan dgn lancar yer bila pembukaan kedai dobi diya tu...:)

Huda said...

kita pun tak sabar nak nengok rupa kedai pinky momma laundry nii..mesti cantik dan simple..

Rai Ourkizuna said...

saya pun tak sabar nak tengok rupa kejadiannya kedai dobi pinkky momma nanti..

kayrul-shah said...

mesti cantik nanti kalau dah ala2 konsep macam ikea..

kalau kedai tue kat sini, mesti kayrul antar g cuci situ jer..hehehe

mizzkechique said...

tak sabar nk tgk hasilnya!!!

jemarisuri said...

mesti cantikkan kedai awak.... tunjukkanlah gambar maybe kalau dekat2 blh sy htr toto sy ni utk didobikan...manalah tau...

tolong menolong kawan apa salahnya kan...

MamaEma said...

tak sabar nak tgk kedai PM ni...

Aku Ibu Muda said...

bila nk tunjuk gmbr kedai pulak... ^_^

Alycia said...

wwahhh.. bestnya.. xsbr nk tgk hasilnya nnt.. cayok2 pinky momma ;)

Ijah EmoTemo said...

waaaa! tak sabar nk tgk hasilnya! all the best akak!!:)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

gudluck sis..wewit! =)

siti kektus said...

wah ! bakal jadi bisneswoman lah akak pinky ni. :)

Zaidalifah Hussin said...

PM NAK TGK DECO2 KEDAI MESTI CANTEK KAN...

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat