Batu Rakit Terengganu: Celop tepung dia murah okeh.. | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Thursday, April 5, 2012

Batu Rakit Terengganu: Celop tepung dia murah okeh..

dua tiga hari ni sila lar menabahkan diri bila ku meroyan letak entry ternak lemak..
serius ku rindu tempat ini..kedamaian ini..segala seangkutan dengannya..wuuuu~
hanya tuhan yang mengetahui betapa ku rindu Terengganu..urgghhhh sangat dalam..
dah la tak de kesesakan..tak de barang mahal..tak de yang menyakitkan hati..
kecuali si TUA hukhukhuk..betapa ku tak suka kan dengan si Tua itu..aiseyman..

terlalu dalam rindu pada sawah..cik kerbau yang berkubang..ayam yang berkokok..
boleh tak bayangkan betapa indahnya saat itu semua? serius ia mendamaikan..
korang tak kan dapat bayang kesejukan pagi yang sangat tenang tanpa serabutness!
and again si Tua lah penghalang untuk ku rasa semua itu..aduuuhh Tua lagi..huhu..

perkara yang paling paling dirindui setengah badan adalah bab makan la der..
der..i tell you..Terengganu bab makan memey murah tahap tanjat boboi punyer..
celop tepung dan air buah yang superb best! tapi bukan di batu buruk eh..
ataupun teluk ketapang..tu semua dah mahal..sebab dah jadi jajahan fofuler la katakan..

tapi di Batu Rakit..agak dalam skit la tempat ni..punnnn ada orang tau jugak..
penuh memanjang orang kat sini..kalau musim cuti..jangan verangan nak datang..
terpacak la korang sorang sorang tunggu meja kosong..sesaaaakkk daaa..
kalau makan sini harus la order..ABC spesial satuuuu..ada eskrem seco'et..jadiler kak nab..

and satu lagi dia punyer mee goreng bodo..perghhhh sedap sesangat..kicap je pun..
wahahaha kenapa lar kalau buat kat umah..letak kicap pun tak sedap..aihh sedih!
basah basah..hitam hitam camtu jugak yang ku lantaks sampai licin..serius sedap..
cer tengok..cer tengok..nak jumpa ayam seketul pun nangis..tak pe lah janji sedaaappp!

cik sutun juga murah murah je kat sini..so jangan takut kalau teramik yang besar..
harga masih mampu milik ngeh ngeh ngeh..kedai dia first skali eh lepas selekoh..
jangan amik yang kecik kecik la untuk makan..nanti kang celah gigi korang pulak kannn..

abg long pojaan hati pun suka makan kat sini..sebab angin kuat menghembus hembus..
almaklum tepi pantai..itu asyik kan..terkibas kibas shawl ahkak hahaha..hover!
eh tapi tu memang faktor kami suka lepak sana disamping harga yang murah itu..

itu muka anak eh..cer korang tengok apak eh teruja lelebih dari anak..luar biasa ni..
tercomel lak muka encit papa terkunyit kegumbiraan di situ hahaha..laki ahkak!
owhhh papa..ingatkan bini je hover..laki lagiiii hoverrr..tak tercover sudeh..
sepit sepit mata menahan kekunyitan di situ hakhakhak..oopss mahap kanda..

tetiba ku rasa muka encit papa licin berkilat..tegang macam makan botox..wahhh..
ok la..kasi cannn tunjuk muka dengan pose yang semenggah skit..control eh pa..
masa untuk serius di situ..dah tak koser sebenarnya nak layan bini eh dengan camera..
makan lagi baik..ikan tetap menjadi pilihan buah hati beta..well made in ganu kan..

gambar adik? ermmm gambar adik tak yah la tepek..dah sah sah dia dengan SUDU..
kena buat kajian la..naper la anakku sorang ni suka nau ngan sudu..obses gitu..
kehebatan sudu itu terlalu luarbiasa..janji dia senyap..mama dah cukup bahagia ;p

serius rindu ganu..peteh ganu peteh..eh ada kena ngena ke? hukhukhuk kesian..

30 comments:

mizzkechique said...

amboi, makan je yer..


akak duk mn skang??

Rtp Farra Arisha said...

wah, seronoknya!! :D makan-makan sambil kena angin pantai sepoi-sepoi bahasa. hehehe

jemarisuri said...

rasa rindu plak nk blk kg...hehe..

nape..dh pindah kl ke?..

maszull said...

assalamualaikum diya...betul la asyik mkn je terliur dibuatnya...sedap betul kalau dpt mkn gak...:)

nur anis said...

bab makan tu yang syokkk..

azam said...

sedapnya......nak jugak, udang tepung 1

Anum said...

sedapnya...

fazilzura said...

dear, awk x dok ganu doh ke???


huuhuh ikan celop tepung, TERBAEKKKKK

InaAchik said...

batu rakit?
kena terjah ni!

babe, kenapa ayat2mu ini seakan kamu sudah jauh dr teganu yg cantik di mata sedap di mulut itu?
kamu sudah pulang ke KL kah?

MamaEma said...

pergh..ikan goreng tepung cicah colek...sedap tu...

dear, kamu duk mana dah skrg ni..kelantan pulak ke..hehehe

...sWeeT uMi... said...

aummmm so shedap...tmbh plak nengok yg ais2 tu....

pssttt momma, tell me...adakah momma sudah tidak berada di Tganu...cer citer cer citer...hati ni slalu dok tertnya2...plssssss (",)

cik dah faridah said...

salam singgah...kiter org ganu gok..mcm pernah kulihat pantai itu...hehehhe

:: Mrs.Eady :: said...

header baru?hehehee...tak biase lagi kot sb mata ni masih berkenan dgn yg lama tu..hihiiii...

QueeN TerataI said...

makan tu kan salah satu perkara yg paling penting.. kalau x mkn cmne nk hidup? ngeeeeee

Gieyana said...

Ouchhh! Nnt harus ku terjah juga utk menternak lemak! Hopefully diizinkanNya..

Nmpk sedap sekali tuan hamba memandang makanan2 tersebut haaa..lazaaaatt!

Alycia said...

alahai.. sedapnya tgk ikan & sotong celop tepung tu.. mcm garing jer.. kt sini mana dpt huhu..

Mama Likha said...

gmbr besan tine mano?? besan laki jah ado sokmo! hahaha.. san oo sann... san duduk dibumi mano skrg ni san??? cu citer cu citer... mne thu kot2 bjiran snyap2 ko san???


abe long ttp hensem mce biaso san ! manis !!

O'gosh said...

adoi..tersiksa jiwa raga dari anak tekak ke ujung pusat nih...napa la yang best2 jauh2...uhuhuhu

BlueiceButterfly said...

~bestnye..:)

puteri nur aqiliah said...

LAMA SANGAT SANGAT SAYA X JENGAH BLOG NI!!!! RINDU YANG TERAMAAAAAAT:D ingat saya lagi x?? hehehehee...
How's ur children sis? mesti semua dh makin bijak kan:)

mas saari said...

memang nampak sedap mee goreng tu!

Mimy Hamid said...

aku terengganu ni paling tersuka dengan apa segala celop tepung...craving beb...batu rakit aku tau gak laki aku pernah ckp sini seafood murah gak

FAEZA eighteverlens said...

huyy terengganuu mmg terbaik laa huhu..ABC tu nmpk mcm best jer wlpn sikit ek..

Ijah EmoTemo said...

rindu masa pergi terengganu selalu sbb jenguk kakak dkt dungun. mmg mknn sgt murah. syokkk je! heheh

Mrs.Afiq said...

antara bnyak2 makanan tu, mak cuma terliur satu je nokss...tang ABC ice-cream tu...leleh dah nih....adoiiii

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

pinky momma!!! :( header makin letopss abesss skangg.. sombong nye ngan cik munge dah ~.~')
sobb..sobb...


Wajib tau nie okeh! :)

msredcheesecake said...

Cik sutun tu kueh ape? Pagi dah tengok makanan.... Haish...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

sis..mi tu nmpk sedap la. bile nak ajak saya bercuti kat sane nie? ;)

el said...

tertarik kau menarik meletup darling menu tu..heheh nti dtg sn...jumpaan eh..banjer kita ahaks

lala yusof said...

tu kg saya...;-)

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat