* asal FREE jer..dia datang! asal FREE jer..muka sama lagi! | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Thursday, April 19, 2012

* asal FREE jer..dia datang! asal FREE jer..muka sama lagi!

semenjak dua menjak abg long dan adik rifqy dah tau tempat berjimba yang FREE ni..
aihh asal balik dari school jer..ajak mamanyer singgah sini dulu untuk main main..
kalau hari hari diikutkan kehendak budak 2 orang ni..memang la diaorang suka uols..
nasib baik mamanyer tak de labur saham kat sini..kalau tak harus giler koser lagi..

giant cheras ni dekat jer la dengan umah..kalau ikutkan..jalan kaki pun boleh..
tapi kalau dah nama pemalas nak jalan tu..memang tak lar kan..ermm malam sikit huhu..
boleh dikatakan 2 hari sekali atau hari hari jugak lah kami lepak sini haha..malu ai tau!
tapi anak punyer pasal..bertabahlah hati kudusku ini untuk menemani diaorang main..

mainan kete ni pulak jenis..ko tekan lah banyak kali..tak yah bertoken bagai..free jer..
memang dia akan bergerak sampai korang rasa nak muntah untuk tekan lagi haha..
yang 2 orang ni pulak muka tak berapa nak malu..tekan banyak kali..nasib la yang lain..
menunggulah giliran korang dalam keadaan muka dah macam muncung cencurut..
mama eh maluuuu..turun lah wahai anak anak..nak sorok badan, mama gedang sangat..

abg long memang suka aksi aksi terhover dia dirakam..nanti la..bila abg long dah besar..
akan ku tayang muka pepoyos dia setiap kali beraksi di depan camera..hakhakhak anakku..
lupa dah kat adik dia time ni..main lagi seronok..pandai pandai la adik bawak diri..

laju nau abg long berpusing pusing di atas papan itu..dah macam bertapa pun yer..
asal asal dia tengok ada budak cino buat..yang benornya dia tak tau pun camner nak main..
eh alih alih terlebih sudah..dah pusing nak pusing lagi..ku pulak yang pening menengok..

adik macam biasa lar suka bawak diri sorang sorang..bukan suka orang pegang ni..
perasan diri dah tua ala jagoh lar kununnyer..boleh handle diri sendiri la..chaitt..
kaki pendek lagi..ada hati nak turun tangga tanpa peganganku..aih..tak reti takut betul..

dah bosan main sorang utara..sorang selatan..akhirnya mereka bersatu kembali..
bersatu di atas satu gelongsor yang kecik..aih perebutan kuasa berlaku la..apa lagi!
kat situ la abang nak naik..kat situ la adik nak turun pun..dah camner? tak nak beralah..

mula la mamanyer pun tak aman..suara mula nak memekik macam tarzan panggil anak..
tapi nasib baik masih boleh control sifat ketarzanan itu..jerit pun manja manja jer..
mohtip nak mention manja manja? ahahaha saya memang manja orangnyer..pfftttt ;p
eh malam ni malam jemaat kan..sila manja dari siang kahkahkah.. T______T

sementara nak tunggu hero hero kenit ni bersuka ria tanpa batasan..free kan..balun laa..
dulik haper orang nak buat muka tosei basi pun haha..mahap anak anakku tergiler koser..
maka mak dan apaknyer..suka hati jugak pergi memboyot lemaks..pantang ada peluang..
marilah dinda kita order makan dulu..dengan encit papa camnilah..makan nak berteman..
dan tanpa bertanya yang mana sedap pada dindanya..lapor gamaknyer lakiku huhu..

terus dia order kuew teow sizzling..chaittt tak sedap cik tekak nak telan benda alah tu..
macam agak kefelikan bila bukan yee mee di hot plate itu..rasa macam tak kena..
ntah lah menu itu nampak macam tak serasi bersama jer rasanya..terkomplen pulak ;p

pastu mula la nak ngendeng si isteri punya juadah yang sohih seratuskali sedap dari dia..
aih sedap lagi..tak de yang tak sedap kan hahahaha..tekak orang bersyukur camnila..
hahaha statemeng perasan tahap meloyakan..JJCM tak nak panggil ai jadi pengacara ke?
kompem ku akan buat ekspresi muka yang sedapp tahap meleleh..walauponnn..hahaha..

eh tapi memang sedap menu ku lagi dari menu encit papa yang bukan bukan tadi tu huhu..
lawan pulak dengan kicap cili api..oiii hoiii sentap menangkap usus betul ai tell you..
yee mee kantonis yang TERpaksa berkongsi dengan encit papa..mohtip 'ter' tu? kedeks!

kesimpulannya..adakah orang putih putih suka makan, makanan gelap gelap..
orang gelap suka makan, makanan putih putih haha..eh kesimpulan ke pertanyaan ni ;p

dah malu pulak rasanyer nak lepak giant hari hari..kesianlarrr mama..abg long oiii ^^


32 comments:

Anum said...

hiburan anak2 sis...
:)

cik fadh said...

so akak kene beli permainan cenggitu jugak letak kt uma..kikiki

IBU GEBU said...

nampak sedap la yee mee kantonis tu... nak buat sendiri, hurm takut TERjadi yee mee KATONis pulak... hehe, motip TER tu...

Che rosliza Che mat said...

Giant memang ada permainan free hihihi...takkan hari2 nak ke giant...

:: Mrs.Eady :: said...

free sape nak marah!hahaahaha...

oshin-jamel said...

waahhh..klu acha pon sure x nak blk nie..hehehehe...seb bek la jauh kan.kekeke..lamanye x pekena yee mee kantonis...nie wat nk makan nie..nyum²

nur anis said...

huhu....dorang nak suruh buat playground dekat rumah tu kot...

saya selalu order kuew tiaw sizzling..sebab saya tak leh telan yee mee..hehe..

O'gosh said...

ooo..lagi best dari tesco..bole g sana nanti....hehe

Riena Haiqal said...

demi anak2 relakan saja la... yang penting mereka happy.. tapi bab makanan tu saya rasa macam lapar la pulak.. huh, sedap bebenooo makanan tu ye...

azam said...

:) nicelah......

tapi biasalah kan makanan ni kurang masin bagus utk kesihatan

Mama Likha said...

Aduuuu san !! Abe long tk hingat donia kerrr bila dpt main ni?? Layan ajo lah san.. Dah deme besar nti tkdop lg kito nk teman2 san nti kito2 lak rndu deme huksss!!

Mehlah san seleke mai rmh ambe masok sizzling spesel utk san! Lalallalallala :p

Miss Butterfly said...

ahahahaha sabo je lah . boleh jadi guard kt giant dah kak diya nih . kihkih

Rai Ourkizuna said...

giant kat rumah ni sampai dah nak rosak yg mainan muzik2 tu..maklum lah benda free..hehehe..

mas saari said...

hehehee...dah termula memang susah nak berhenti anak2 ni! memang hari2 lah diaorang ajak..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

janji anak2 happy kn.. hehe.. budak2 mane pikir kena kuar duit ke x.. heheh

Ijah EmoTemo said...

comel je diorg berdua tu hihihi happy je! ;)

Cik Ecah said...

hahaha....sama la mcm ank2 buah ecahh ;p

QueeN TerataI said...

dah berpindah ke cheras ke dear? biasalah budak2.. anak Queen pun mmg pantang jumpa mainan mcm ni.. confirm x ingat nak balik... aduii makanan tu leleh air liur i tau!

noor said...

klau dh namanya free sumer org sukakan heheheh...eh bkn ddk kt terengganu ek

Izan said...

Nak tahu tak.. dah tahu kot.. tapi nak kasi tahu gak... :) bila anak2 kt ketawa.. happy.. senyum.. sebenarnya ianya satu doa untuk kita.. doa yang menyeluruh... jadi lagi banyak dia gumbira.... lagi manyak doanyer untuk kita... emm... :)

Misz Mieza said...

Pengunjung tegar.. HIKHIK.. Demi anak2, gagahkan jela.. ^_^

Mimy Hamid said...

takpela Free pun layan kan je...selagi tak kena bayor redah jekkk...budak suka kita pun senang...

abg long hensem nyaaaaaaaa....

beb ko dah duk cheras ke now??

-Sara- said...

yg xtahannya sbb kete gerak2 tu free mmgla dorg suke kan! hehe

Alin Marlini said...

kalau takde org mak bapak pun nak join main

Dylla Abas said...

nasib baik la abg n adik tu tau ajak mamanye ke tempat yg FREE kan..buatnya diajak ke tempat yg berbayor..jenuh nak melayan tu..hehe :)

apapun..abg n adik dua2 sama comel (",)

saharinasaharudin said...

haha.sabar jela akak lyan abg long & adik.both comelss la. :)

MamaEma said...

laa..free lah nak pergi tiap-tiap hari....hehehe

Lizan said...

ooh....baru tahu giant ada menan free..tapi giant kat pndan indah tak ado..ini tidak ADIL..hehe..momma,nak la tanya ni..momma pakai camera apa? cantik laaa gambar sumer..skg tengah ngendeng cik abang ni tapi tak tau nak beli yg mana..sudi tak share? mecih

♥ Elin ♥ said...

mommy header cantik lah...mana bikin..mommy bikin ker? nak mcm tuh jugakkkk plizzz

maszull said...

assalamualaikum diya...sebab anak2 layankn jer kan janji die org hepi sgt...:)

siti kektus said...

budak mana tak suka jumpa tempat byk permainan macam tu. kite kecik2 dulu pon lebih kurang je kak. hehe :)

mizzkechique said...

haishh..dh mcm anak² buah sy..pntng nmpk playground.. letey..

rmbt adik rifqy panjang dh..

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat