Pinky Momma: October 2011

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Monday, October 31, 2011

* MiQaiL DaRwiSy di kelahiran ke 4..tawa dalam kesedihan!

30 october 2011 genaplah 4 tahun my BFF a.k.a putera sulungku..kamu dah besar!
alhamdulillah..walaupun dah 4 tahun..sakit beranak tu masih tak dilupakan..huhu..
sakit sampai berpusing pusing tangan membelit belit di besi katil hospital..phewww..
terasa diri seperti hulk si gedang hijau ko masa tu..kuat sikit lagi ku berpaut di besi tu..
konpem! mesti patah punyer hahaha..dah merosakkan harta hospital tak pasal pasal..

tapi tak sangka Dia nak anugerahkan anak sepesen seacuan dengan diri sendiri..ekeke..
ermm semua orang cakap dari muka..perangai..semua tiruuuu mama! kesian papa..
eh tak per..anak lelaki ikut mama akan jadi sejuk kan..orang kataaaa lar nox..ahaks..
mamaku idolaku lar kunun..kuat merajuk pun ikut mama hahaha..ni encit papa cakap..

tapi birthday tahun ni..tak dapat nak beriya sangat..sebab abg long demam..
pakai acara muntah muntah lagi..kesian sangat tengok keadaan dia..
walaupun hanya seteguk air..pasti akan di bweeekkkan balik..perut protes kekdahnyer..
masuk vitamin yang doktor wan bagi pun..terus keluar balik..hurmm..dah camner?

semalam jer masa jumpa doktor wan..4 kali muntah di sana..nasib ada plastik..
kalau tak..mama kena lar jadi bibik tolong mop lantai..bersihkan muntah anak ;p
dah lar time sampai tu..ada orang nak beranak..adeh kena tunggu dekat 2 jam..

masuk jer bilik..terus doktor wan masukkan ubat tahan muntah ikut muntut dia..
biasa kalau demam jer masukkan ikut muntut tu..tahan muntah pun ada yer..jakun!
semoga abg long cepat sihat..tak muntah muntah lagi lepas ni..mama sangat risau..
mesti perut muncit abg long tu akan mengempis lar camni..aihh..tak sexy dah..
tak pe slim skit yer abg long..kalau tak, baju semua dah terik terik ni huhuhuhu..

mama dan papa doakan abg long berjaya dunia dan akhirat..tak lupakan kami..
eppy bornday yang ke 4 tahun sayang..tahun depan kamu masuk school k..
tak sangka anak dah besar..esok esok dah kawin pulak huhuu..dush! verangan lagi?

thanx pada ummi dan nenek abg long yang beriya iya menyanyikan dari kejauhan..
at least dia ketawa dan enjoy..moment yang sangat tacing uols masa tu..
dah listkan hadiah yang dia nak dari nenek dan ummi hahaha..take note eh ladies..
mama dan papa bagi kasih sayang dar la eh abg long..save bajet..giler kedeks!

dalam pada tak sihat tu..siap request cake besaaaarrr untuk dia..sempattt kan..

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**


Monday, October 10, 2011

Terengganu Equestrian Resort: uiksss buat aper tu?

cuaca di Terengganu hari ni memang mengundang untuk tarik comforter balik..
sambil guling guling bersama anak anak bersama bantal kepam yang lembik..uihhhh..
semalam sangat la panasnyer..tapi ari ni sangat lar gelapnyer..buat taik mata aci?
ok kite pikir selepas ini muehehehe...ada terselit juga niat tu kan..

disebabkan sekarang ni di sini..macam nak menyambut kedatangan tengkujuh..
maka keluarga kecik pun decide nak pergi tempat yang berbumbung jer..
kang ada pulak adengan memori daun pisang..main kejar kejar bawah hujan uols..
kalau main kejar kejar ngan encit papa jer tak per lagi..menarikk!
dah dua orang ketapi tu nak letak celah mana pulak kan..hahaha ok lupakan..

jadi berangkatlar keluarga kecik ke Terengganu Equestrian Resort..
bukan untuk adengan kudaku larii gagah beraniiiii..owh no no..
verangan nak feeling ala ala amy mastura dalam citer puteri impian..mengerikan..

tapi untuk membaling bola bola berat ke longkang hahaha..bowling ler!
kunun kunun nak main satu game jer..tapi sudah syiok lar..
walaupun pada hakikatnyer banyak ke longkang jer muahahaha..tangan tak de ong!
cer perhatikan abg long..hi semua..saya teruja ari ni sebab dapat main bowling..
dia ingat bolanyer tu ringan macam angkat telur rebus ke huhu..gasak ler..

masa sampai tu ya Allah ramainyer oranggggg..kena tunggu lane kosong dulu..
penantian selama 5 minit berbaloi..akhirnya kami dapat main juga..
dan bermula pertempuran antara cik puan mama VS encit tuan papa..
dah sah sah lar encit papa yang menang hahahaha..sajer kasi can..ececeh...
heroin memang kalah dulu kan..see u in next match bebeh..wahh gituu...

ni 2 orang pekerja part time a.k.a sukarelawan nak nyusun bola bola..jakun!
apa yang pentinggggg..kerjeeeesama hahaha comel kan mereka..owh anakku..
yang pasti..abg long buat dulu..yang kenit tu ngikut jer lar kan hahaha..

dan semestinyer mesti ada aksi tunjuk perasaan dari abg long..
nak ler juga merasa main bowling kekdahnyer..walaupun ngengkeh nak angkat bola..
nasib baik encit papa awak mood ok abg long..kalau tak, golekkan sendiri je bola tu..
tertonggeng tonggeng encit papa nak ngajar abg long pegang bola..yer la berat..
eh tiba tiba mamanyer rasa..ok itu sangatttt sweettt..kasih seorang papa!

ok ready abg longgggg...balinggggg..dalam erti kata lain campak sesuka hati..
muahahaha orang kiri kanan gelak jer tengok pe'el dua branak nih huhu..

ok pa..camner..masuk semua? lebih kurang lar camtu ayat dia..uish tolong lar..
dah lar baling guna nama mama..masuk lar..masuk ke longkang..kesian mama..
markah ciput jer hukhukhuk..ini tidak adil..sentap tengok markah kat skrin nox..

ok sudah habis game! mari pulang..nak pegi mydin ni abg long..jalan cepat..
jangan nak mengader..dah puas hati kecik dapat main bokang (bola longkang)..
eh tiba tiba abg long nak buat aksi pose gedix membodek papa..owh please lar..
mama yang tertonggeng tonggeng kat rumah 24/7 tak nak pulak kan..
tu dengan harapan minggu depan papa bawak lagi ler tu..politik anakku hahaha..

dapat habiskan masa bersama heroes memang menyeronokkan..
walaupun ada part memberontak..memprotes..tak de hal..telinga ku dah lali hahaha..
janji weekend bersama keluarga kecik pasti happening..happening ke?
happening lar kalau dah anak melalak semua orang pandang kuikuikui..

minggu ni lagi tak sabar nak tunggu jemaat datang..lalala..

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat