Pinky Momma: August 2011

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Tuesday, August 23, 2011

* akhirnya misi memBATUkan baju berjaya! siap baju rayaku..

hadoiiii setelah mengharungi cobaan dan dugaan dari para assistant kenitku..
akhirnya berjaya juga nak membatu dan membling blingkan baju di pagi Syawal..
almaklum dapat assistant yang terlebih lebih rajin ni..kesabaran memang teruji skit..
sesekali memang terjadi tarzan kampung sekejap diri ini..aihhh mana tak nyer nox..
sorang baling baling batu..yang sorang lagi main lilit benang sampai bersimpul..huh!

memang niat di hati ni nak habiskan menjahit sebelum pulang ke KL esok..
sebab malas nak bawa segala jarum dan peralatan menjahit bersama..tak kuasa kot..
baju baju pun dah penuh dalam bag..ni nak selit pulak pekakas jahit..owh lupakan!

ni adalah kain sutera crepe pemberian encit papa..dah dia yang bagi mesti la purple kan..
walaupun bukan sepenuhnya pink..tak pe..tak jadi masalah pun..ada sikit pun dah ok..
sikit pun akan ku selit warna pink sebab tu kan warna yang penting dalam hidup..huhu..
baru la nampak jambu di pagi raya kan hakhakhak...tolooooong la mengerti yer korang..

maaf kualiti gambar kurang memuaskan..camera cap ayam pencen je pung..

tak nampak sangat kemeriahan dan kesilauan bling bling nyer tu bahahaha..perlu ker? ;p
mula mula nak selayer jer..tiba tiba terajin dan terjadi la 2 layer di situ..kasi lagi silau..
mak aiii dah terasa berat tanganku hakhakhak..nak raya punye pasaaal kan..gigih okeh..
tunjuk tang tangan jer la dulu eh..yang satu badan punyer..tunggu raya la kak bedah ye..

oooppp petang ni nak tawaf satu kampung dulu..kena cari mak mak sedara yang ada..
almaklum pagi raya tak dapat beraya di ganu..tahun ni kan turn KL..owh yeahhh ;p
jadi keluarga kecik akan mulakan upacara memohon maap petang kang..huhu semangat!

balik KL mau cari selai lagi utk raya kedua huhu..jalan tar? fengsan!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!


**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**


* baju dah simpan dalam bag..esok kita balik kampung!

MEGA gotong royong kerja kerja umah dah semakin diberesi..legaaaa rasa kepala ni..
peti ais dah bersih dan susun cantik cantik hahaha..peti ais pun ku godek..rajin terlebih ni!
umah dah vacuuummm dan sedut semua habuk habuk (fasa bersin bersin dah berlalu)
cuma tinggal nak basuh cadar dan mop umah jer...phewww..ada lagi yang belum selesai..

owh ya..baju semua dah disusun dan disempitkan smuanyer di dalam satu bag..berjaya!
wahhh beratttnyer bag kami ni...macam nak balik sebulan kekdahnyer..huhu..
tu pun dah masuk..eh keluarkan balik sebab kes tak muat nak sumbat barang..haiyoh..
fenin nak mengadjust space dalam bag..alahai..ke bag ni yang kecik sebenarnya? hahaha..

rasa macam baju untuk anak anak yang banyak ni..sedangkan anak baru 2 je huhu..
owh ku memang akan bawa baju diaorang lebih..spare itu penting yer..jangan kurang..
budak budak kan cepat berpeluh..bila dah mucuk macam kenalah ganti..kalau tak, comot!

baju mama dan papanyer..ala kadar je nox..lagipun baju basahanku tak yah bawa dah..
kat umah melambak lambak huhu..kata balik umah mak sendiri kan..tak perlu runsing..
just bawa baju rayo, kasut rayo, mekap rayo dan yang sespesis ngan rayo je cukup..

esok kami dah nak berangkat pulang uols..wohooooo..KL here we come bebeh!
mula lah aktiviti masak memasak di stopkan serta merta..ngeeee (ayah lebih hebak masak)
jadi sila senyum je bila sampai waktu berbuka hakhakhak..tak perlu memikirkan menu..

ok korang..nak sambung membatukan baju sekejap k..cuba menjadi segigih mungkin..
mesti kasi settle ari ni juga ni huhu..harap ada la hendaknyer kartun kartun best ari ni..
sebab kalau ada..pergh selamat lar diriku..assistant tak de la nak mengacau sangat ;p

terengganu - KL - jasin - klebang - KL - terengganu
(destinasi raya tahun ni...fenaaaattt)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!


**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**


Monday, August 22, 2011

Ri-Yaz Heritage Marina Resort and Spa Terengganu: Iftar keluarga kecik tahun ni :)

sebelum ramadhan sampai ke penghujungnya..sekejap je kan masa berlalu..
encit papa akhirnya memberikan cuti memasak pada wifeynya..wahhh suka!
kalau tahun lepas, keluarga kecik di Primula Beach Hotel..

alhamdulillah tahun ni ada rezeki lagi untuk anak anak kami..syukur~
seperti tahun tahun yang lepas..kami akan beriftar di luar dan kali ni pilihan kami di..

*

*

*

*

*

*

*

Ri-yaz Heritage Marina Resort and Spa
tak kan nak ke tempat sama tiap tiap tahun kan..kasi tukar menu skit hehe..
plus kami dah jatuh cinta dengan view di Ri-yaz sebenarnya..sangat tenang..
ni 2nd time kami ke sini..1st skali masa Monsun Cup yang lepas..

sampai je kat sana..masih awal lagi..memang saja diawalkan muehehe..
sebenarnya tu alasan terbaik untuk menggigamkan diri anak beranak kan korang
abg long memang tak yah suruh la kan..confirm dia akan memberikan pose terbaik
kena kejar rifqy danish tu je lah..susah betul nak suruh tengok camera..haihhh penat

si kenit rifqy danish pulak baru pandai berjalan..haaa penattt okeh..tak padan ngan kenit..
kena lar mama dan papa gilir gilir kejar adik yang nak melawat kawasan..phewww~

bila ditengok muka abg long pun dah tau betapa riang gumbira dia di sana..
mana tak nyer..dapat lepas di kawasan yang lepas hahaha..tu yang terpeace peace tu..

dah meh masuk meh..papa dah tak larat nak kejar kejar anak anaknyer huhu..
diaorg lari lagi laju dari papanyer camner? mari anak anak..letihhh..dah la puasa huhu..

hahahahaha aksi lar gini jer posenyer..ok la..ok la kasi can abg long hover hover..
bukan selalu pun kan..lompat lar abg long..awak tak puasa tak per..mama tak larat ;p

buffet ramadhan di tempatkan di Cindai Ballroom..besar dan tenang..
kat sini ada lebih dari 200++ jenis makanan..sangat banyakkkk food stationnyer..
antara menjadi tumpuan haruslah kambing panggang huhu..tu encit papa lar..

thanx untuk encit papa selaku penaja tiap tiap tahun muahahaha..ai suka u..
next year? insyaAllah mudah mudahan ada rezeki anak anak kami lagi..

keluarga kecik makan bertemankan bintang bintang comel di atas..
sambil menikmati makanan sambil layan lagu raya..owh feeling abis huhuhu..

orang yang tak puasa nyer makanan..saper lagi abg long la..sentap tengok pinggan..
dasyattt okeh...siap dia boleh makan bagi habis lagi ayam dan kambing tu huhu..licin!
terkagum mama sekejap..kebuloq rupanyer anak ku hahaha..nasib baik habis..

encit papa sah sah lar nasi..tak kan dia amik roti ke..mee ke..
skali nampak beriani gam..apa lagi..gabungan terhebak bersama kambing panggang!
ikan bakar sampai 2 ekor..habis pulak tu..badan maintain selim lakiku!


mama punyer? sikit je uols..kunun kunun berdiet la..ceh diet la sangat kan huhu..
amik skit skit kekdahnyer..tu pun lauk jer..nasi memang tak pandang..
wahhh eksyennnnnyer kak bedah malam tu hahaha..eleh baru 1st round ;p

nahhhh kasi tatap yang 2nd round nyer...wahahaha..kembong perut nak menerima..
tart..kek coklat..tepung pelita..otak otak..mampooo? senakkk daa..

asyik lar duk ulang tart tu banyak kali hahaha..sedaaaap weiiii..sejuk sejuk jer..
dah lar dia buat kecik kecik..skali masuk mulut..rapuh dan lembut..nyum..nyum..

ok la sekian sahaja xtvt menternak lemak kami di luar..tahun depan?
ku doakan encit papa murah rezeki lagi..dapat la merasa kak bedah yer..

overall..Ri-Yaz lebih tenang dan mendamaikan dari Primula..
mungkin sebab kawasan dia agak luas..dan pilihan makanan lebih banyak rasanyer..
plus bila waktu malam..owh cantiknyer lampu lampu dari arah pantai itu.. ^__^

ari ni mari mulakan semula xtvt memasak balik huhu..


**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat