Followers

* riadah keluarga kecik..anak anak tak penat..mak pak yang fenaaatttt!

9:11:00 AM

walaupun sekarang ni musim tengkujuh melanda bumi penyu..hujan sokmo sining..
tapi..tapi tak membataskan semangat keluarga kecik untuk beriadah..ceh kunun..
ayat sangat tak menahan..nak riadah ke nak jalan sebenarnya tu? kuikuikui..
riadah lar lebih sopan dan skema skit..membuang lemak lemak dalam badan..pffttt~

apa lagi..hero hero kenit kami memang suka lar kan dapat lepas kat kawasan luas..
boleh terkinja kinja..nak lari dalam umah, kecik jer nox..naaahhhh kasi lepas sini..
abg long turun jer kete..ting ting ting ting dah bergayut gayutan kat palang tu..
proses meninggikan diri lar kununnyer..dah atok asyik cakap dia kemetot sangat..
apa lar atok ni..kecik lagi kan..tunggu la besor nanti..menggalah macam papa ;p

yang kenit pun tak nak kalah gak ni..ni lagi tak boleh kasi can lepas..berdesup dia lari..
harus digunakan sebaiknyer..tak padan ngan kaki pendek oooo..laju okeh dia lari..
selamber jer jatuhkan badan dalam semak..alahaiii mama dah rasa nak balik!

tu belum lagi adengan dia tertonggek tonggek atas benda alah ni..gerun uols..
nak dipegang tak bagi..feeling diri dah besar kuat bagai juara koooo..eh kamu niiii!
orang duduk sini nak buat sit up..adik rifqy tertonggek macam nak uk'uk..
nasib tak tertonggeng berguling guling..tak pasal jadi hero hindustan wahahaha..

encit papa jugak setia menemani anak anak di mana mana..yang tu kena puji skit..
anak berlari..dia berlari..anak duduk..dia duduk hahaha kesian laki ai..
mana lar tak keding..terpaksa melasakkan diri juga..dah anak ghuper itu kan..
moga anak anak tak lupa jasa papa mereka..adeh tersentimental pulak hukhukhuk..

ok hari sudah gelap! sebelum hujan menitik nitik..masa untuk pulang anak anak..
jom abg long tak yah nak sengih lagi..masa bergigam dah tamat untuk ari ni..
owh masa ni abg long sihat lagi..esoknyer tu baru dia demam..terus melepek!

hujan hujan pun sibuk nak berjalan jugak kan huhuhu..tak reti sungguh duk umah..
nasib encit papa memahami dan kesiankan wifey nya..angkutlar bawak jalan jugak..
kang nangis dalam bilik tutup muka ngan bantal..lagi tak sanggup dia nak hadap!

sekarang ni dah tak de panas langsung kat sini wuwuwu..

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**


You Might Also Like

64 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. heaven dok mesia sini rumah ya ampun kecik giler nak beli sofa pow tataw nak letak mana....cukup2 weols jer...but sewa bukan main mahal...cian weols...anak ai pow terkinja2 nak main kat luar uols ngeee

    ReplyDelete
  2. mmg pn klu bwk pegi playground, ibu dgn abah cmfrm berpeluh sbb anak lari sana sini, so semua main kejar2 ;)

    ReplyDelete
  3. huhu...ujan2 g jln lagi best sis...
    romantik sket..hikhik

    ReplyDelete
  4. betul sgt sttmt PM tu
    kalo g playgrd ngn kita skali mashem peluh sakan sbb dok kejarkan dorg
    hehehehe

    ReplyDelete
  5. musim2 hujan pun semangat nak buat xtvt riadah
    bagus la sis nie

    ReplyDelete
  6. haha..geram dgn adik rifqy tu.. rase nk geget2 je..

    ReplyDelete
  7. bapak budak tu pong yg very hepi dr mak yerk...yg ngajak si mak...ahahahaa

    ReplyDelete
  8. ayu: tak pe uols..kat sana boleh main yuki hehehe..ai suka! jakun pun yer hahaha

    ReplyDelete
  9. ieda: tu lar mak pak yang terlebih lebih nyer kan ;p

    ReplyDelete
  10. kita tak suka sangat bwk playground luar sebab klu kat cheras ni, kekadang kotor sikit, dgn najis anjing lah, tapi budak2 cukup suka klu dapat berlepas kan, yelah dah selalu terkurung je dlm rumah

    ReplyDelete
  11. ieyla: hahaha mana romantik nyer..kot kot terdemam pulak nanti huhu

    ReplyDelete
  12. eliya: kannnn kurus tak jugak hahahaha..adeh fenat nak ngejar diaorg ;p

    ReplyDelete
  13. anum: nak berjalan sebenarnya num bukan riadah sangat pun huhu

    ReplyDelete
  14. MK: hahaha meh amik jaga..leh geget slalu ;p

    ReplyDelete
  15. yanty: bapak budak kesian kat mak budak sebenarnya hahaha..tu yg jalan jugak tu..nanti mak budak tak masak camner? ;p

    ReplyDelete
  16. tina: oo kalau camtu..kita pun risau kan..sini nak jumpa anjing pun susah hahaha..mungkin majority melayu kan..

    ReplyDelete
  17. ooo dkt blkang masjid terapung ek.. sy pun kalau blik trg suka g sana..

    ReplyDelete
  18. intan: eh org ganu ke? huhu a'ah situ je pung..kalau depan tu diaorg nampak air..nak terjun pulak kang..owh no no no!

    ReplyDelete
  19. ooo.. duk KT yer... lya duk kemaman..klo lalu kemaman..jemput2 la singgah rmh :-)

    skarang mmg kt sini hujan manjang... tp arini ok sket... x hujan lg stakat ni.. just smlm j hujan lebat

    ReplyDelete
  20. wah!...bukan main seronok lagi budak2 tue....main bebenor-benor hihihi...hujang ganu kita...sini pung hujang jugok....kalau petang...

    ReplyDelete
  21. LYAfrina: kemaman kakak ipar duk situ hehehe..dekat je ngan mesra mall umah dia ;)

    insyaAllah..kalau ada ke sana..nanti kite roger roger ye hehe..sini hujan tak berenti renti lagi ni..

    ReplyDelete
  22. cik rose: budak budak ni kasi satu ari lari lari pun diaorg ok jer ;p

    sini pagi petang siang malam hujan jer..berenti pun dalam 1/2 jam camtu pastu hujan balik huhu

    ReplyDelete
  23. wah ni gambar guna DSLR la..cunn

    ReplyDelete
  24. perakra paling seronok terbaek ilah spent time ngan anak anak...lain la...aku ni baru berdua..terbaekk ngan laki aku la..eheheh sok sok ada anak...sure mcam korang..sweet je jalan jalan

    ReplyDelete
  25. biasalah kan....

    nak menjaga bukan main susah lagi.....kena berlari²

    ReplyDelete
  26. Anak² tak penat sebab dapat main, mak bapak penat sebab layan anak..hehehe

    ReplyDelete
  27. missbby: hukhukhuk sajer suka suka ;p

    ReplyDelete
  28. mimy: spent time wif family memang terbaik lar..tak sunyi kan ;)

    tunggu turn kamu ngan baby comel dlm perut tu pulak hehehe..

    ReplyDelete
  29. azam: huhu kuarkan peluh secara berjemaah tu yang menarik tu ;p

    ReplyDelete
  30. suka betul budak2 dpt gi taman yer...
    anak saya yg 9 bulan tu pn suka gak, wpon dok dlm stroller je bleh nmpak dia hepi bila kita bawa gi taman.
    tunggu dia besar skit baru bleh main2. ni taman kt mana pinky mommy?

    ReplyDelete
  31. syani: hahaha tau tak per ;p
    tapi nasib baik terbayar tengok anak anak seronok kan..so ok jer huhu

    ReplyDelete
  32. ameris: bijaknyer diaaa.. ;)
    nanti dah besar leh main lari lari yer..ni kat belakang masjid terapung..

    ReplyDelete
  33. baru ingat nak tanye kat mane rupenye masjid terapung ye? abang long dah baek demam ke kak? huhuhu~

    #abang long comellaaa >.<

    ReplyDelete
  34. tetiba sy rasa nak p main taman depan umh ptg ni..huhuh..

    ReplyDelete
  35. mmg ujan je kt sanun kan ? hrp2 x banjir..

    raya aji balik mano? weols kt kl , lg pun nenek ku tercayang dtg kl ..

    ReplyDelete
  36. eyda: hahaha mana lagi nak pergi kan..abg long lom lagi..ni gbr peraman..hahaha akak kan suka peram peram ;p

    ReplyDelete
  37. nuyui: huhu kalau tak hujan leh gi main..kalau hujan kang..demam pulak nanti ;p

    ReplyDelete
  38. seronoknya bila dah berkeluarga. :)

    ReplyDelete
  39. zura: dok tau lagi..sama ada duk umah tok tua atau umoh kakak ipor huhu..

    harap harap tak banjir lar yang..minta simpang!

    ReplyDelete
  40. wahhh wahhhh abang kemain bergayut gayutannnn hehehe abang hensem :D

    ReplyDelete
  41. kami: insyaAllah masa kamu akan sampai ;)

    ReplyDelete
  42. sarah: hahaha ensem ke? comel jer baru ;p

    ReplyDelete
  43. kan..musim hujan ni kesian kat anak2 la..terperap je..saya pulak seronok sbb sejuk2 ni syok kalau layan mata.. hahaha..

    ReplyDelete
  44. seronok anak2 sis dapat kuar main.haha.

    ReplyDelete
  45. rai: huhu siang tak berapa boleh nak layan mata sangat..tak terpejam pejam walau dicuba ;p

    nak berjalan jer kaki ni ekeke

    ReplyDelete
  46. noraauliyya: haha biasalar budak budak..smua pun best kalau bab main ni ;)

    ReplyDelete
  47. nk bln12 ni mmg musim tengkujuh la kak.asyik hujan je,sume negeri kot.pening2..hr2 nk dptkn kete terpaksa kuyup kjp meredah arus angin+hujan.bwk payung..hm,hlg macho.xpe la..tp tetap basah jgk.


    abg long da sht eh?:)si kenit tu bkn apa,nk menunjukkn dia la juara da bsr nti.lasak orgnya,bgs2.tnda positif utk ank yg bijak.abg zam bole dpt award papa mithali la. :D tp sblm sy kwin r.sy da kwin nti ehem,tgk la nti. :P *nk jgk

    ReplyDelete
  48. best !..sronok kalau selalu leh cmni, melihat gelagat anak2 yg kian membesar ...bermain2 depan mata...cepat masa berlalu sebenarnya...

    ReplyDelete
  49. adik stalker: kahkahkah nak lar jugak ;p

    chaittt tak macho kunun..kalau dah demam nanti camner huhu..pakai je payung tu..kaler pink lagi bagus..terus termacho abad ini hakhakhak

    ReplyDelete
  50. mamadiana: memang sangat cepat masa berlalu..tak sedar mereka dah smakin membesar ;)

    thanx folo sini ya..terjah kamu!

    ReplyDelete
  51. uiyooo kena plak hero2 belaka kan, me kalau kena jaga anak buah mmg pening kepala xckup mata tgn n kaki nak kejar..hahah

    *cntik2 la gmbr akak =)

    ReplyDelete
  52. munna: hahaha memang..hero ni dia aktif smacam skit ;p

    ReplyDelete
  53. seronok biasa la kan akak budak boy mcm nie suka la dia dapat lari bebas kan :)

    ReplyDelete
  54. nur: huhu tau tak pe..nak bebas tak nak dipegang ;p

    ReplyDelete
  55. kalau keluar jalan2 camni memang mak ngan anak2 yang over excited! heheheee

    ReplyDelete
  56. kak mas: hahaha papa pun xcited tapi malas nak tunjuk..control macho kot ;D

    ReplyDelete
  57. gambar mkain tantik r:) abg long dh sihaaat! wuwuuuut

    ReplyDelete
  58. puteri: masa ni belom demam dik..gambar peraman ahaks..

    ReplyDelete
  59. comel abg long senyum...jeles nya..


    nak promo kat blog pinky...andai korang baik jati, jom lah like eryna kat sini....

    http://suezdairy.blogspot.com/2011/11/eryna-masuk-contest-ini.html

    ReplyDelete
  60. ahsfantasy24: udara nyaman yang dingin :)

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!