* riadah keluarga kecik..anak anak tak penat..mak pak yang fenaaatttt! | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Tuesday, November 1, 2011

* riadah keluarga kecik..anak anak tak penat..mak pak yang fenaaatttt!

walaupun sekarang ni musim tengkujuh melanda bumi penyu..hujan sokmo sining..
tapi..tapi tak membataskan semangat keluarga kecik untuk beriadah..ceh kunun..
ayat sangat tak menahan..nak riadah ke nak jalan sebenarnya tu? kuikuikui..
riadah lar lebih sopan dan skema skit..membuang lemak lemak dalam badan..pffttt~

apa lagi..hero hero kenit kami memang suka lar kan dapat lepas kat kawasan luas..
boleh terkinja kinja..nak lari dalam umah, kecik jer nox..naaahhhh kasi lepas sini..
abg long turun jer kete..ting ting ting ting dah bergayut gayutan kat palang tu..
proses meninggikan diri lar kununnyer..dah atok asyik cakap dia kemetot sangat..
apa lar atok ni..kecik lagi kan..tunggu la besor nanti..menggalah macam papa ;p

yang kenit pun tak nak kalah gak ni..ni lagi tak boleh kasi can lepas..berdesup dia lari..
harus digunakan sebaiknyer..tak padan ngan kaki pendek oooo..laju okeh dia lari..
selamber jer jatuhkan badan dalam semak..alahaiii mama dah rasa nak balik!

tu belum lagi adengan dia tertonggek tonggek atas benda alah ni..gerun uols..
nak dipegang tak bagi..feeling diri dah besar kuat bagai juara koooo..eh kamu niiii!
orang duduk sini nak buat sit up..adik rifqy tertonggek macam nak uk'uk..
nasib tak tertonggeng berguling guling..tak pasal jadi hero hindustan wahahaha..

encit papa jugak setia menemani anak anak di mana mana..yang tu kena puji skit..
anak berlari..dia berlari..anak duduk..dia duduk hahaha kesian laki ai..
mana lar tak keding..terpaksa melasakkan diri juga..dah anak ghuper itu kan..
moga anak anak tak lupa jasa papa mereka..adeh tersentimental pulak hukhukhuk..

ok hari sudah gelap! sebelum hujan menitik nitik..masa untuk pulang anak anak..
jom abg long tak yah nak sengih lagi..masa bergigam dah tamat untuk ari ni..
owh masa ni abg long sihat lagi..esoknyer tu baru dia demam..terus melepek!

hujan hujan pun sibuk nak berjalan jugak kan huhuhu..tak reti sungguh duk umah..
nasib encit papa memahami dan kesiankan wifey nya..angkutlar bawak jalan jugak..
kang nangis dalam bilik tutup muka ngan bantal..lagi tak sanggup dia nak hadap!

sekarang ni dah tak de panas langsung kat sini wuwuwu..

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**


64 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

heaven dok mesia sini rumah ya ampun kecik giler nak beli sofa pow tataw nak letak mana....cukup2 weols jer...but sewa bukan main mahal...cian weols...anak ai pow terkinja2 nak main kat luar uols ngeee

ieda said...

mmg pn klu bwk pegi playground, ibu dgn abah cmfrm berpeluh sbb anak lari sana sini, so semua main kejar2 ;)

.: iEyLa :. said...

huhu...ujan2 g jln lagi best sis...
romantik sket..hikhik

eliyaezlinalias said...

betul sgt sttmt PM tu
kalo g playgrd ngn kita skali mashem peluh sakan sbb dok kejarkan dorg
hehehehe

Anum said...

musim2 hujan pun semangat nak buat xtvt riadah
bagus la sis nie

mizzkechique said...

haha..geram dgn adik rifqy tu.. rase nk geget2 je..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

bapak budak tu pong yg very hepi dr mak yerk...yg ngajak si mak...ahahahaa

PinKy MoMMa said...

ayu: tak pe uols..kat sana boleh main yuki hehehe..ai suka! jakun pun yer hahaha

PinKy MoMMa said...

ieda: tu lar mak pak yang terlebih lebih nyer kan ;p

Tina Othman said...

kita tak suka sangat bwk playground luar sebab klu kat cheras ni, kekadang kotor sikit, dgn najis anjing lah, tapi budak2 cukup suka klu dapat berlepas kan, yelah dah selalu terkurung je dlm rumah

PinKy MoMMa said...

ieyla: hahaha mana romantik nyer..kot kot terdemam pulak nanti huhu

PinKy MoMMa said...

eliya: kannnn kurus tak jugak hahahaha..adeh fenat nak ngejar diaorg ;p

PinKy MoMMa said...

anum: nak berjalan sebenarnya num bukan riadah sangat pun huhu

PinKy MoMMa said...

MK: hahaha meh amik jaga..leh geget slalu ;p

PinKy MoMMa said...

yanty: bapak budak kesian kat mak budak sebenarnya hahaha..tu yg jalan jugak tu..nanti mak budak tak masak camner? ;p

PinKy MoMMa said...

tina: oo kalau camtu..kita pun risau kan..sini nak jumpa anjing pun susah hahaha..mungkin majority melayu kan..

IntaNBerliaN said...

ooo dkt blkang masjid terapung ek.. sy pun kalau blik trg suka g sana..

PinKy MoMMa said...

intan: eh org ganu ke? huhu a'ah situ je pung..kalau depan tu diaorg nampak air..nak terjun pulak kang..owh no no no!

LYAfrina said...

ooo.. duk KT yer... lya duk kemaman..klo lalu kemaman..jemput2 la singgah rmh :-)

skarang mmg kt sini hujan manjang... tp arini ok sket... x hujan lg stakat ni.. just smlm j hujan lebat

Cik Rose Cute said...

wah!...bukan main seronok lagi budak2 tue....main bebenor-benor hihihi...hujang ganu kita...sini pung hujang jugok....kalau petang...

PinKy MoMMa said...

LYAfrina: kemaman kakak ipar duk situ hehehe..dekat je ngan mesra mall umah dia ;)

insyaAllah..kalau ada ke sana..nanti kite roger roger ye hehe..sini hujan tak berenti renti lagi ni..

PinKy MoMMa said...

cik rose: budak budak ni kasi satu ari lari lari pun diaorg ok jer ;p

sini pagi petang siang malam hujan jer..berenti pun dalam 1/2 jam camtu pastu hujan balik huhu

missbby said...

wah ni gambar guna DSLR la..cunn

el said...

cantek gambo2

Mimy Hamid said...

perakra paling seronok terbaek ilah spent time ngan anak anak...lain la...aku ni baru berdua..terbaekk ngan laki aku la..eheheh sok sok ada anak...sure mcam korang..sweet je jalan jalan

azam said...

biasalah kan....

nak menjaga bukan main susah lagi.....kena berlari²

SYANI said...

Anak² tak penat sebab dapat main, mak bapak penat sebab layan anak..hehehe

PinKy MoMMa said...

missbby: hukhukhuk sajer suka suka ;p

PinKy MoMMa said...

el: biasa jer nox.. ;)

PinKy MoMMa said...

mimy: spent time wif family memang terbaik lar..tak sunyi kan ;)

tunggu turn kamu ngan baby comel dlm perut tu pulak hehehe..

PinKy MoMMa said...

azam: huhu kuarkan peluh secara berjemaah tu yang menarik tu ;p

ameris said...

suka betul budak2 dpt gi taman yer...
anak saya yg 9 bulan tu pn suka gak, wpon dok dlm stroller je bleh nmpak dia hepi bila kita bawa gi taman.
tunggu dia besar skit baru bleh main2. ni taman kt mana pinky mommy?

PinKy MoMMa said...

syani: hahaha tau tak per ;p
tapi nasib baik terbayar tengok anak anak seronok kan..so ok jer huhu

PinKy MoMMa said...

ameris: bijaknyer diaaa.. ;)
nanti dah besar leh main lari lari yer..ni kat belakang masjid terapung..

Eyda Syahida said...

baru ingat nak tanye kat mane rupenye masjid terapung ye? abang long dah baek demam ke kak? huhuhu~

#abang long comellaaa >.<

nuyui a.k.a miss YUI said...

tetiba sy rasa nak p main taman depan umh ptg ni..huhuh..

fazilzura said...

mmg ujan je kt sanun kan ? hrp2 x banjir..

raya aji balik mano? weols kt kl , lg pun nenek ku tercayang dtg kl ..

PinKy MoMMa said...

eyda: hahaha mana lagi nak pergi kan..abg long lom lagi..ni gbr peraman..hahaha akak kan suka peram peram ;p

PinKy MoMMa said...

nuyui: huhu kalau tak hujan leh gi main..kalau hujan kang..demam pulak nanti ;p

KAMIHIDUP said...

seronoknya bila dah berkeluarga. :)

PinKy MoMMa said...

zura: dok tau lagi..sama ada duk umah tok tua atau umoh kakak ipor huhu..

harap harap tak banjir lar yang..minta simpang!

sarah mohamad said...

wahhh wahhhh abang kemain bergayut gayutannnn hehehe abang hensem :D

PinKy MoMMa said...

kami: insyaAllah masa kamu akan sampai ;)

PinKy MoMMa said...

sarah: hahaha ensem ke? comel jer baru ;p

Rai said...

kan..musim hujan ni kesian kat anak2 la..terperap je..saya pulak seronok sbb sejuk2 ni syok kalau layan mata.. hahaha..

noraauliyya said...

seronok anak2 sis dapat kuar main.haha.

PinKy MoMMa said...

rai: huhu siang tak berapa boleh nak layan mata sangat..tak terpejam pejam walau dicuba ;p

nak berjalan jer kaki ni ekeke

PinKy MoMMa said...

noraauliyya: haha biasalar budak budak..smua pun best kalau bab main ni ;)

Abg Stalker said...

nk bln12 ni mmg musim tengkujuh la kak.asyik hujan je,sume negeri kot.pening2..hr2 nk dptkn kete terpaksa kuyup kjp meredah arus angin+hujan.bwk payung..hm,hlg macho.xpe la..tp tetap basah jgk.


abg long da sht eh?:)si kenit tu bkn apa,nk menunjukkn dia la juara da bsr nti.lasak orgnya,bgs2.tnda positif utk ank yg bijak.abg zam bole dpt award papa mithali la. :D tp sblm sy kwin r.sy da kwin nti ehem,tgk la nti. :P *nk jgk

mamaDiana said...

best !..sronok kalau selalu leh cmni, melihat gelagat anak2 yg kian membesar ...bermain2 depan mata...cepat masa berlalu sebenarnya...

PinKy MoMMa said...

adik stalker: kahkahkah nak lar jugak ;p

chaittt tak macho kunun..kalau dah demam nanti camner huhu..pakai je payung tu..kaler pink lagi bagus..terus termacho abad ini hakhakhak

PinKy MoMMa said...

mamadiana: memang sangat cepat masa berlalu..tak sedar mereka dah smakin membesar ;)

thanx folo sini ya..terjah kamu!

Munna said...

uiyooo kena plak hero2 belaka kan, me kalau kena jaga anak buah mmg pening kepala xckup mata tgn n kaki nak kejar..hahah

*cntik2 la gmbr akak =)

PinKy MoMMa said...

munna: hahaha memang..hero ni dia aktif smacam skit ;p

cik nur said...

seronok biasa la kan akak budak boy mcm nie suka la dia dapat lari bebas kan :)

PinKy MoMMa said...

nur: huhu tau tak pe..nak bebas tak nak dipegang ;p

mas saari said...

kalau keluar jalan2 camni memang mak ngan anak2 yang over excited! heheheee

PinKy MoMMa said...

kak mas: hahaha papa pun xcited tapi malas nak tunjuk..control macho kot ;D

puteri nur aqiliah said...

gambar mkain tantik r:) abg long dh sihaaat! wuwuuuut

PinKy MoMMa said...

puteri: masa ni belom demam dik..gambar peraman ahaks..

SueZ said...

comel abg long senyum...jeles nya..


nak promo kat blog pinky...andai korang baik jati, jom lah like eryna kat sini....

http://suezdairy.blogspot.com/2011/11/eryna-masuk-contest-ini.html

PinKy MoMMa said...

suez: ok nanti ai terjah eh ;)

ahsfantasy24 said...

best la ambik udara kat luar :)

Visit Back?
Tak Perlulah Berlagak Diva. Tak Perlu

PinKy MoMMa said...

ahsfantasy24: udara nyaman yang dingin :)

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat