Followers

* suka ria abg long di harijadi yang ke 4!

10:17:00 AM

kesian abg long..dah berapa kali tanya bila boleh makan birthday cake dia..
asyik kena tunda dari hari ke hari sebab keadaan demam keluarga kecik hari tu huhu..
jadi bila agak agak encit papa pun dah ok skit..abg long pun dah baik demam..
dan adik rifqy kembali mengaktifkan diri..jom papa mari kita realisasikannya..

feeling feeling beroutdoor keluarga kecik hari tu..amik angin segar la kununnyer..
beli A&W sebab encit papa teringin nak pekena float dia..buat sendiri pun boleh..
tapi tak sesedap tunjuk dan bayar hakhakhak..kalau malas cakap jer lar kan..senang..
set ayam memang tak dilupakan..dah birthday boy tu kan terkenan Upin Ipin..

no camera mama..getix tak anak ai uols..haha..masa ni dah tak sabar nak dapat hadiah..
encit papa tetap control cool..sengih jer dia..ke malu orang lalu lalang pa? hakhakhak..
berpicnic bagai dengan tikar & bola untuk anak anak main time tu..gigih mengangkut!
bola siap bawak dari umah sebab takut kena paw ngan anak anak kat sana huhu..

yang sedihnyer..abg long nak cake besaaarrr tapi terdapat cake paling coet kahkahkah..
malas nak singgah banyak persinggahan ari tu..hadiah lagi..A&W lagi..berpusing pusing..
by da time nak sampai kat sini..takut cake pun terlembik..jadi ni pun ok je lar ye nak..

marilah tatap wajah wajah riang abg long tanpa sikit pun unsur paksaan di situ..
semuanyer candid yer..orang kalau dah gigam memang ler rela hati berposing nox..
senang hati dapat tengok wajah gumbira yang ikhlas terpancar diwajah si gigam mama..
hover pun hover lar abg long..orang pandang ke aper ke..dulik hahaha..janji kita eppy..

kami hubby wifey memang dah plan tak nak belikan abg long toys sebagai present..
sebab? sebab dah tak mampo nak kemas bekas mainan dia yang lebih muatannyer..
so kami belikan semua barang barang ke school untuk dia tahun depan..ada faedah kan..

cari punyer cari..yang dia berkenan semua nyer kete..papa apa lagi..memang la sokong!
terkena kami dengan bag kete ni..sebab merah sama dengan kaler kete papa dia..huhu..
pencil box pun bagai nak berkete jugak..aihh kalau dah lelaki tu..lelaki jugakla..

masa untuk menciwikan diri bersama hadiah hadiah..kembang kembang idong bangga..
boleh show off dengan adik sebab adik tak dapat hakhakhak..kepit kuat kuat..
bila nampak jer tangan adik dia nak pegang hadiah tu..terus terjerit jerit tanda kedekut!

hope abg long happy hari tu..walaupun terlambat skit..huhu bukan sengaja sayang..
semoga barang barang baru ni..dapat memberi semangat untuk abg long ke school..
nanti ku sharekan proses pendaftaran abg long eh..mamanyer yang lebih teruja..ngehh..

anak dan papa sama jer..suka kobek kete..tak faham sungguh mama!

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**


You Might Also Like

147 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. abang long sekolah tadika ke darjah 1 tahun depan? happy dapat hadiah gitu kan..

    ReplyDelete
  2. missbby: baru nak masukkan dia tadika yang hehe..5 tahun baru umur dia tahun depan ;)

    ReplyDelete
  3. wah, abg long dah nak sekolah yer.. bila dpt bag, harapnya makin teruja la dia nak ke sekolah kan.. happy belated birthday abg long!

    ReplyDelete
  4. MK: hahahhaa itu lar pasal..nak kaler merah sama ngan kete papanye ;p

    ReplyDelete
  5. mommynyer suka pinky, anaknyer sumer merah . hehe

    ReplyDelete
  6. zana: tenkiu dear..dia baru nak dihantar ke tadika hahaha..

    ReplyDelete
  7. fadh: hahaha kalau dia bawak smua pink ke school sat gi..takut cikgu pening lagi pitam kat situ ;D

    ReplyDelete
  8. selamat hari lahir abg long.....

    ReplyDelete
  9. huhu...abang long nak skolah dh thn dpn??besar dah die..hihi..
    tp kobek tu ape ek sis??hihi

    ReplyDelete
  10. picnic kat mana ni? bestnya abg long dpt birthday present

    ReplyDelete
  11. wah~ bestnye pi picnic..hehe..gambar makin cun la kak ,, :)



    *kak,komen ca masuk spam x?

    ReplyDelete
  12. ieyla: kobek tu macam menggodek godek kete ler..ermm godek tau tak hahaha

    ReplyDelete
  13. tina: dah lama besday baru dapat ari tu huhu..kesian dia ;p

    ni kat belakang mesjid terapung yang..

    ReplyDelete
  14. seronoknya abg long dpt sambut b'day! kak put pun dh lama x celebrate! huhuhu..

    ReplyDelete
  15. suka tengok gambar berkualiti dari dslr tu ;)

    ReplyDelete
  16. ca: hehehe tenkiu adik..a'ah lar nape eh masuk spam..tapi akak approve je ;)

    ReplyDelete
  17. puteri: kak put jauh nau nak buatkan suprise hehe..kalau dekat, nanti abg long bawa candy kasi satuuuu hehehe

    ReplyDelete
  18. lulu: erkkkk jangan begitu sicantik ;)

    tenkiu eh sayang hehehe..

    ReplyDelete
  19. WAH..ABG LONG DPT BESDAY PRESENT SPECIAL..

    ReplyDelete
  20. ibu darwisy: hehehe keperluan utk ke school..kasi dia smangat skit ;p

    ReplyDelete
  21. amboi abg long.. sonok ekk sambut besday.. dh besar dh dia.. dah 4 tahun.. cantiklah beg car dia.. ni kalau Adam tgk, meraung kalau xbeli ni..

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum Diya...tahniah abg Long dah dpt hadiah besday yer...cantik beg kete tu....

    anak n bapa mestilah sama kn...:)

    ReplyDelete
  23. alycia: hehehe mama dadam belikan lar satu..nanti leh geng sama sama ;)

    ReplyDelete
  24. kak mas: waalaikumussalam kak..
    tu lar anak dan apaknyer sama jer ;p

    kesian mama tak de geng gegirl huhu

    ReplyDelete
  25. Abg long sama dgn auntie la lahir bulan NOv.. Selamat hari lahir abg long.. semoga menjadi anak yg soleh, taat kedua ibubapa dan menjadi insan yang berguna apabila besar nnt... Waaaahhh seronok betul abg long dpt mkn kek... hadiah beg tu yg paling auntie suka sbb anak auntie pun sebuk nak beg CARS tu.. tp sygnya x belikan pun sebab beg Ammar byk dah.. hehehehehe

    ReplyDelete
  26. queen: besday dia 30 oct ari tu yang tapi disebabkan dia demam, papa demam and adik pun demam..tu yg lambat nak nyambut nyer hehe..

    tenkiu aunty queen..aminnnnnn utk doa doa tu..mudah mudahan Dia memakbulkannya ;)

    ReplyDelete
  27. uols sama la bag cars merah tu ngan my son punya....but ai order kat eBay la....budak2 kat tadika dia semua kata cantek bag tu ngeeee....rega pow not bad khen...

    ReplyDelete
  28. kak...abglong dah umur brape? pandai abglong posing..comel jerk muka tu..rasa nak cubit2 jer pipi..mana gambar mamanya tak selitkan sekali..he3

    ReplyDelete
  29. ayu: boleh ler uols..harga dia ikut size..ada kecik, sedang dan besar ;)

    janji dia ada smangat nak ke sekolah..harapan mak pak dia kan besor hahaha

    ReplyDelete
  30. pelangi: mama macam biasa lar tukang amik gambar..masih belajar cara nak petik hahaha

    ReplyDelete
  31. sungguh comel along berposing..

    hadiah pun menciwikan diri (eh mommy org utara eh..setau saya org utara je tau ciwi ni..hehe)

    alamak..smart lah beg cars tu.. mesti aqil pun suka jugak beg macam tu..

    ReplyDelete
  32. epy besday abg long.. kek tu cute jep.. hehehee..

    :)

    ReplyDelete
  33. selamat hari jadi abg long
    suka betul dpt barang persekolahan

    ReplyDelete
  34. rai: hehehe beli beli..nanti leh buat geng ;)

    dia memang gigam..jadi tak de masalah nak pose..suka bebenor..

    eh tak de la rai..kita kan 1 malaysia hakhakhak..smua bahasa pun ai ok jer ;p

    ReplyDelete
  35. MK: huhu lelaki kan..nak wat camner..mama sabar menanti gegirl ;p

    ReplyDelete
  36. arnissa: hahaha cake comel lagi coet ;p

    ReplyDelete
  37. mila: huhu dia apa pun suka dik..janji hadiah ;)

    nasib baik bentuk kete..lagi lar suka hukhukhuk

    ReplyDelete
  38. HAPP BELATED BESDAY ABG LONG.. eh umur abg sama dgn akil ye.. thn depan 5thn kan ... akil pun untie dh belikan beg school anrybird , abg long balajor betui2 okey .. (weh aku ni cm borak dgn anak ko, wajib ko bacakan pm aku ni kt dia tau)

    insyallah bln 3 aku balik ganu, psl anak sdara kawin, NAKKKKK sgt2 jmp ko... aci arr email aku no hp ko ... aku pun nak add ko jgk...

    ReplyDelete
  39. zura: a'ah mereka sebaya eh..yer la tahun depan 5 tahun ;p

    baiklah nanti aku gigih baca depan abg long yer..lawak lar kamu!
    bereh bereh..mana emailnyer?

    ReplyDelete
  40. abg long yang sebijik muka mama...nampak weh dia hepi sgt...budak kan kalau kita celebrate besday pandai sgt ..kemain tau ...ko beli A&W pantai batu buruk yer...hihih

    ReplyDelete
  41. mesti abg long sgt2 happy kan.. dpt present besh plok tu...

    syoknyer bsantai cam ni...

    ReplyDelete
  42. wau!cunnya beg abg long.abg iz pun x de dlu beg cmtu.menangis la cmni nk minx mama abg jgk ;(

    ReplyDelete
  43. mimy: hahahaha mana lagi nox..situ jer la yang ada pun ;p

    ReplyDelete
  44. LYAfrina: huhu suka sangat sampai tak sabar nak pegi school dah katanyer ;p

    dah camner la...meh la join nanti..
    leh lepak lepak layan angin kuat hehe

    ReplyDelete
  45. adik stalker: hahaha abg iz kan dah tua..tak yah nak minta mama lar..ni time mama minta kat anaknyer pula wuwuwu..

    time kite dulu dik..beg pesen lain hahaha..jadik ler ;p

    ReplyDelete
  46. samalah dengan anak akak yang lelaki tu...sawan kereta! semua benda nak ada gambar kereta..

    ReplyDelete
  47. comelnyee abg long.rin suka tgk mata dia.comelss la.pndai posing plak tu.hihi.ada bakat jdik model ni kak ;)

    ReplyDelete
  48. kak mas: tu lar..kalau dah lelaki tu kan ;p

    ReplyDelete
  49. nasib baik merah x finky khekhekhe..

    u r superb momma lah dear...cayaaalah!!!

    ReplyDelete
  50. tia: hehehe kami pun ;)
    tu yang encit papa ngidam A&W nyer float..

    ReplyDelete
  51. rin: huhu dia memang suka camera dik..ngikut hahaha

    ReplyDelete
  52. Bagus tuh, belikan dia beg. Tapi since barang mainan dia dah banyak ok la, sbab budak2 banyak belajar melalui permainan. ehe, mcm dah ada anak plak. kah kah kah

    ReplyDelete
  53. elin: hahaha kalau pink kompem cikgu pening nanti ;p

    ReplyDelete
  54. happy birthday abang long! may he gets very well of health! :')
    cantik sangat foto2nya!

    ReplyDelete
  55. pak lan: hahhahaha gelak guling guling weiii..bakal calon bapak yang baik ni hehehe..

    apa lagi..ilmu dah ada..kawin ler pak lan oii ;p

    ReplyDelete
  56. arisha: thanx sayang ;)
    amin utk doa kamu tu..

    ReplyDelete
  57. weeee..suka tengok abg long hepi..ceria je muka dia..comey2..nnt sekolah rajin2 ye..seb bek dia suka merah..kalo suka pink cane..? teettt..hehe =)

    ReplyDelete
  58. wah kak, gambar makin cantik, dah ada dslr lah katakan, hee. :)

    ReplyDelete
  59. qaseh: hahaha merah kan ganas lar kununnyer ;p

    kalau suka pink? hakhakhak cikgu pening kot..

    ReplyDelete
  60. kami: eh janganlar cakap camtu dik huhu..skadar mengabdikan kenangan jer hehehe ;)

    ReplyDelete
  61. hohoho.. lupa plak aritu u ada bgtau abg long lahir bulan oktober same with my son... aduiii ampun.. auntie dah tuo gamaknyer... hehehehehehe

    ReplyDelete
  62. queen: hikhikhik tak de hal la sayang ;)

    bukan tua tapi pelupa..biasala manusia kan hehe

    ReplyDelete
  63. abg long yg sentiasa sporting...sentiasa senyum bila bergambar... hepi besday sayang...!

    ReplyDelete
  64. izan: tenkiu dear ;)
    tu lar dia suka sangat dengan camera hehe

    ReplyDelete
  65. seronoknya abg long!!... kita pun hepy tgk dia hepy... ;-)

    ReplyDelete
  66. intan: betul betul betul..senang ati tengok senyuman itu ;)

    ReplyDelete
  67. Bersantai kat masjid terapung ke? hihihi mesti seronok abang longkan....Dah lama tak makan A&W teringin pulak rasanya...

    ReplyDelete
  68. otanjyoubi omedetou abg long... wahh bestnya kek tu, nak cikitt... belajar rajin2.. cantik hadiah abg long tu...

    nampak muka dia suka sgt dpt pressies...

    ReplyDelete
  69. cik rose: hehehe situ tenang skit..tak penuh orang ;)

    mari la order hehe..sedap ooo

    ReplyDelete
  70. hanis: apakah itu hanis syg huhu..tak paham pulak komen bahasa jepun ni ;p

    hukhukhuk dia memang suka..benda baru..ciwi kejap jer tu..

    ReplyDelete
  71. wowowee picnic ke manakah itu. comel je anak u sis. ikut sape tu. hihihi..

    ReplyDelete
  72. alolooooo suke die dapat hadiah kan....apa lagik mintak lagi laa abg long kat mama ...ahahahaaa

    ReplyDelete
  73. hanie: ermmm erkkk ikut mama kot hakhakhak..ferasaaannnn..ntah lar dik..org kata ramai ikut muka akak..

    dah peram lama 9 bulan dalam perut kasi ler can ikut mama kan ;p

    ReplyDelete
  74. yanty: hamboiiii kak nam..hahaha mama dah hover bajet dah ni..tahun depan je pulak ;p

    ReplyDelete
  75. wah, seronoknya abg long


    berpikcik di depan masjid atas air tu erkh

    ReplyDelete
  76. klasik sgt la kan. spec tu yg terlebih klasik ..hahahahahahha

    ReplyDelete
  77. mamaema: a'ah bersantai santai di belakang mesjid terapung ;)
    amik angin petang..

    ReplyDelete
  78. hanie: hahaha sempat komen kat sini tak menahan..spec abg jamal hihihi..azuraaaa.. ;p

    ReplyDelete
  79. happy belated...moga ceria selalu

    ReplyDelete
  80. kak zu: tenkiu...insyaAllah mudah mudahan ;)

    ReplyDelete
  81. waa dapat hadiah. nak jugak lah! hehe. pakai camera model apa ye?? berkenan pulak.

    ReplyDelete
  82. cik epal: hehehe dik epal mintak aaa ngan shaheizy sam kamu tu ;p

    camera jenis nikong yang kokak je dik..dok canggih maner pung..wuwuwu nak sebak tetibe..

    ReplyDelete
  83. bestnye berpicnic dkt masjid terapung 2... gambo candid pong cantik... true ikhlas senyum gitu... laki mmg camtu dr azali hehe...

    ReplyDelete
  84. anak akak masuk tadika nex yer..tadikan abim, lepas daftar je beg dah guna, taun depan org lain bergaya ngan beg baru iman beg macam dah guna setahun, budak2 mana boleh tahan2 nak guna, baju sekolah pun dah dipakai dah...

    ReplyDelete
  85. cikza: kan..kete jer la..aihh bila la nak ada geng ;p

    ReplyDelete
  86. aimaniman: huhu comel jer..xcited lar kak.. ;p

    abg long ni kena sorok begnyer..kalau letak depan mata sama ler tu..ciwi..

    ReplyDelete
  87. comelnya. sy suka tgk muka abang long.muka macam kak diya sebijik !! :D hehe, comel je. budak kecik seronok lah kalau kita smbut harijadi dia...:)

    ReplyDelete
  88. hepi besday abg long, comei la gambar tu...dan beg merah itu..hehe

    auntie nk pinjam boleh?.

    ReplyDelete
  89. ingtkn piknik kat batu burok..
    kat msjd terapong rupenye..
    hehekk..
    rindu nk lepak kat ctu..
    huu

    ReplyDelete
  90. namee: huhu tu sebab perangai suka bergambor mcm mama tu agaknyer ;p

    ReplyDelete
  91. jemarisuri: adik dia nak pegang kejap pun kedeks kak..camno nak kasi pnjam org lain huhu..budak budakkan.. ;)

    ReplyDelete
  92. ezy: pantai batu burok berpasir nanti encit papa bising kete kotor hahaha..mengader kan..

    so duduk tengok masjid terapung lar..hehe..

    ReplyDelete
  93. best plak tengok kanak2 ni makan kek sampai berterabur kat mulut.. ehehe

    ReplyDelete
  94. Gen2Merah: jadi budak budak memang best cikgu ;)

    ReplyDelete
  95. HB abg long.... kiut nya dia melayan kek ngan present dia...

    ReplyDelete
  96. msred: tenkiuuuuu..hehehe dia eppy dapat 'car' ;)

    ReplyDelete
  97. fifiey: hehehe mari lar..ramai lagi meriah ;D

    ReplyDelete
  98. alololo....comelnya abg long di sisi hadiahnya!! suka la tu dapat beg sekolah.mesti lepas ni asyik tanya kat mama dia bila dia boleh pergi sekolah kan :)

    ReplyDelete
  99. dylla: hahaha betul betul..mama syik kena cakap sabar la abg long..

    kang lupa tanya lagi ;p

    ReplyDelete
  100. 2 in 1 adiah akak bagi ek! hahaha.. kelas~ jimat terus.. good2!!hehehe

    kak.. kita tag yer.. :)

    http://www.cikbambam.info/2011/11/segmen-santai-blogger.html

    ReplyDelete
  101. wahh dah nak masuk tadika dah abg long kan kak cepat masa berlalu rasa hehehe :)

    ReplyDelete
  102. happy sungguh abg long dpt beg baru.bsemangat nak masuk tadika. =)

    ReplyDelete
  103. hye.. sis di tag.. hehe

    http://arnissastory.blogspot.com/2011/11/beauty-contest-from-aina-rahman.html

    ReplyDelete
  104. 5 tahun nex year? sama ngan anak buah saya si dhia yg kat sbh tuh..mehla akak kita jodohkan dorg!hahahha

    abg long comel!!weewittt

    ReplyDelete
  105. bagus lah..

    mmg byk manfaat hadiah tu!

    klu toys tu kejap je ranap kan...huhu

    ReplyDelete
  106. hapy belated birthday,...;-0

    A&W tu....tergoda tgk sbb suka makan A&W..ehhehe

    ReplyDelete
  107. alamakkkkk teruja tgk adiah skul tuk abg long tu..smlah ngan abg danish..dia pun taun dpn msok tadika..xtau nak beli ape kt dia..tp sure dia nak transformers atau boboi kahkahkahhhhhh...

    simple party yg penting uolz hepi kan
    abg long sgt sweetttt like candy hahahaha

    ReplyDelete
  108. comel jer abg long makan cupcake,suke benor pat adiah yer.. :)

    ReplyDelete
  109. muka happy sesgt bile dpt adiah...abg long dah besar da, nak masuk school da hehehehe...

    ReplyDelete
  110. hepi giler abg long dpt hadiah...
    dh besar nnt dia mintak keta betul plak...

    ReplyDelete
  111. hepi belated besday la wat abang long...hehe

    ReplyDelete
  112. dah besar dah abg long nie
    comel

    ReplyDelete
  113. happy belated birthday abg long..

    yeayy. next year ke school :))

    ReplyDelete
  114. happy birthday abang long... sweet jerk abang long senyumm..

    ReplyDelete
  115. happy besday abg long..semoga membesar menjadi anak yg soleh ....amin....seronoknya ...

    kak ita dah lama tak boleh buka blog pink momma ne...rindu sangat....alham dulilah..ari ne boleh gak ...

    ReplyDelete
  116. Happy belateday..
    Cuke-suka sangat tengok pic anak2...nice picture..walaaaahh..

    ReplyDelete
  117. geram tengok abang long. comel! hiks~

    ReplyDelete
  118. mana pinky momma ni??? lamanya menyepi

    ReplyDelete
  119. mana pegi ni dear??????? lamanya tak update neh...menjangkit dengan daku kah???????????

    ReplyDelete
  120. bila tengok hadiah dak along.. ai pulak jadi teruja nak g shopping untuk anak2 sekolah tahun depan.. wah.. mesti meriah tapi kena ada syarat, nak beli takleh bawak dua2.. kena sorang2.. kang bergegar kedai dibuatnya.. hahaha..

    apa-apapun ai rindu sama u lalink.. ;)

    ReplyDelete
  121. suka abg long dpt adiah ek...be a good boy ye..

    ReplyDelete
  122. hepy besday abg long...moge pnjg umor dr ummi myra :)

    pinky momma, meh tulum support join my 1st contest jemput join my contest http://www.amirastudios.com/2011/11/contest-my-top-referral-by-amira-studio.html tqvm

    ReplyDelete
  123. lalink masih tak sihat lagi ke..?

    samalah.. ai bukan tak sihat cuma jarang update.. huhuhu..

    ReplyDelete
  124. alahaiii... comelnye anak akak. baru nak masuk drjah 1 ye?

    ReplyDelete
  125. happy belated birthday abg long! hihi :)

    cantik je semua gmbr tu akak :)

    ReplyDelete
  126. Happy abg long dapat makan kek walaupun kecik :)


    **Dear, mana menghilang ni, lama tak hupdate :)

    ReplyDelete
  127. hepi beday abg long ..makin beso makin encem ..agak2 bila kite bole kapel ? hahaha tiba2 !!

    #hye akak pinky !! ^__^

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!