* suka ria abg long di harijadi yang ke 4! | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Thursday, November 10, 2011

* suka ria abg long di harijadi yang ke 4!

kesian abg long..dah berapa kali tanya bila boleh makan birthday cake dia..
asyik kena tunda dari hari ke hari sebab keadaan demam keluarga kecik hari tu huhu..
jadi bila agak agak encit papa pun dah ok skit..abg long pun dah baik demam..
dan adik rifqy kembali mengaktifkan diri..jom papa mari kita realisasikannya..

feeling feeling beroutdoor keluarga kecik hari tu..amik angin segar la kununnyer..
beli A&W sebab encit papa teringin nak pekena float dia..buat sendiri pun boleh..
tapi tak sesedap tunjuk dan bayar hakhakhak..kalau malas cakap jer lar kan..senang..
set ayam memang tak dilupakan..dah birthday boy tu kan terkenan Upin Ipin..

no camera mama..getix tak anak ai uols..haha..masa ni dah tak sabar nak dapat hadiah..
encit papa tetap control cool..sengih jer dia..ke malu orang lalu lalang pa? hakhakhak..
berpicnic bagai dengan tikar & bola untuk anak anak main time tu..gigih mengangkut!
bola siap bawak dari umah sebab takut kena paw ngan anak anak kat sana huhu..

yang sedihnyer..abg long nak cake besaaarrr tapi terdapat cake paling coet kahkahkah..
malas nak singgah banyak persinggahan ari tu..hadiah lagi..A&W lagi..berpusing pusing..
by da time nak sampai kat sini..takut cake pun terlembik..jadi ni pun ok je lar ye nak..

marilah tatap wajah wajah riang abg long tanpa sikit pun unsur paksaan di situ..
semuanyer candid yer..orang kalau dah gigam memang ler rela hati berposing nox..
senang hati dapat tengok wajah gumbira yang ikhlas terpancar diwajah si gigam mama..
hover pun hover lar abg long..orang pandang ke aper ke..dulik hahaha..janji kita eppy..

kami hubby wifey memang dah plan tak nak belikan abg long toys sebagai present..
sebab? sebab dah tak mampo nak kemas bekas mainan dia yang lebih muatannyer..
so kami belikan semua barang barang ke school untuk dia tahun depan..ada faedah kan..

cari punyer cari..yang dia berkenan semua nyer kete..papa apa lagi..memang la sokong!
terkena kami dengan bag kete ni..sebab merah sama dengan kaler kete papa dia..huhu..
pencil box pun bagai nak berkete jugak..aihh kalau dah lelaki tu..lelaki jugakla..

masa untuk menciwikan diri bersama hadiah hadiah..kembang kembang idong bangga..
boleh show off dengan adik sebab adik tak dapat hakhakhak..kepit kuat kuat..
bila nampak jer tangan adik dia nak pegang hadiah tu..terus terjerit jerit tanda kedekut!

hope abg long happy hari tu..walaupun terlambat skit..huhu bukan sengaja sayang..
semoga barang barang baru ni..dapat memberi semangat untuk abg long ke school..
nanti ku sharekan proses pendaftaran abg long eh..mamanyer yang lebih teruja..ngehh..

anak dan papa sama jer..suka kobek kete..tak faham sungguh mama!

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**


147 comments:

missbby said...

abang long sekolah tadika ke darjah 1 tahun depan? happy dapat hadiah gitu kan..

PinKy MoMMa said...

missbby: baru nak masukkan dia tadika yang hehe..5 tahun baru umur dia tahun depan ;)

mizzkechique said...

merah menyala adiah!!!

Zana Adieyza said...

wah, abg long dah nak sekolah yer.. bila dpt bag, harapnya makin teruja la dia nak ke sekolah kan.. happy belated birthday abg long!

PinKy MoMMa said...

MK: hahahhaa itu lar pasal..nak kaler merah sama ngan kete papanye ;p

cik fadh said...

mommynyer suka pinky, anaknyer sumer merah . hehe

eliyaezlinalias said...

happy birthday abang long!

PinKy MoMMa said...

zana: tenkiu dear..dia baru nak dihantar ke tadika hahaha..

PinKy MoMMa said...

fadh: hahaha kalau dia bawak smua pink ke school sat gi..takut cikgu pening lagi pitam kat situ ;D

azam said...

selamat hari lahir abg long.....

PinKy MoMMa said...

eliya: macihhhhh aunty sayang! ;)

PinKy MoMMa said...

azam: thanx pokcik hehehe ;)

.: iEyLa :. said...

huhu...abang long nak skolah dh thn dpn??besar dah die..hihi..
tp kobek tu ape ek sis??hihi

Tina Othman said...

picnic kat mana ni? bestnya abg long dpt birthday present

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

wah~ bestnye pi picnic..hehe..gambar makin cun la kak ,, :)



*kak,komen ca masuk spam x?

PinKy MoMMa said...

ieyla: kobek tu macam menggodek godek kete ler..ermm godek tau tak hahaha

PinKy MoMMa said...

tina: dah lama besday baru dapat ari tu huhu..kesian dia ;p

ni kat belakang mesjid terapung yang..

puteri nur aqiliah said...

seronoknya abg long dpt sambut b'day! kak put pun dh lama x celebrate! huhuhu..

Lulu Caldina said...

suka tengok gambar berkualiti dari dslr tu ;)

PinKy MoMMa said...

ca: hehehe tenkiu adik..a'ah lar nape eh masuk spam..tapi akak approve je ;)

PinKy MoMMa said...

puteri: kak put jauh nau nak buatkan suprise hehe..kalau dekat, nanti abg long bawa candy kasi satuuuu hehehe

PinKy MoMMa said...

lulu: erkkkk jangan begitu sicantik ;)

tenkiu eh sayang hehehe..

Ibu Darwisy said...

WAH..ABG LONG DPT BESDAY PRESENT SPECIAL..

PinKy MoMMa said...

ibu darwisy: hehehe keperluan utk ke school..kasi dia smangat skit ;p

Alycia said...

amboi abg long.. sonok ekk sambut besday.. dh besar dh dia.. dah 4 tahun.. cantiklah beg car dia.. ni kalau Adam tgk, meraung kalau xbeli ni..

maszull said...

assalamualaikum Diya...tahniah abg Long dah dpt hadiah besday yer...cantik beg kete tu....

anak n bapa mestilah sama kn...:)

PinKy MoMMa said...

alycia: hehehe mama dadam belikan lar satu..nanti leh geng sama sama ;)

PinKy MoMMa said...

kak mas: waalaikumussalam kak..
tu lar anak dan apaknyer sama jer ;p

kesian mama tak de geng gegirl huhu

nur anis said...

happy birthday abang long..:)

QueeN TerataI said...

Abg long sama dgn auntie la lahir bulan NOv.. Selamat hari lahir abg long.. semoga menjadi anak yg soleh, taat kedua ibubapa dan menjadi insan yang berguna apabila besar nnt... Waaaahhh seronok betul abg long dpt mkn kek... hadiah beg tu yg paling auntie suka sbb anak auntie pun sebuk nak beg CARS tu.. tp sygnya x belikan pun sebab beg Ammar byk dah.. hehehehehe

PinKy MoMMa said...

nur anis: thanx dear ^_^

PinKy MoMMa said...

queen: besday dia 30 oct ari tu yang tapi disebabkan dia demam, papa demam and adik pun demam..tu yg lambat nak nyambut nyer hehe..

tenkiu aunty queen..aminnnnnn utk doa doa tu..mudah mudahan Dia memakbulkannya ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

uols sama la bag cars merah tu ngan my son punya....but ai order kat eBay la....budak2 kat tadika dia semua kata cantek bag tu ngeeee....rega pow not bad khen...

laskar pelangi said...

kak...abglong dah umur brape? pandai abglong posing..comel jerk muka tu..rasa nak cubit2 jer pipi..mana gambar mamanya tak selitkan sekali..he3

PinKy MoMMa said...

ayu: boleh ler uols..harga dia ikut size..ada kecik, sedang dan besar ;)

janji dia ada smangat nak ke sekolah..harapan mak pak dia kan besor hahaha

PinKy MoMMa said...

pelangi: mama macam biasa lar tukang amik gambar..masih belajar cara nak petik hahaha

Rai said...

sungguh comel along berposing..

hadiah pun menciwikan diri (eh mommy org utara eh..setau saya org utara je tau ciwi ni..hehe)

alamak..smart lah beg cars tu.. mesti aqil pun suka jugak beg macam tu..

mizzkechique said...

hehe..anak papa...

arnissa said...

epy besday abg long.. kek tu cute jep.. hehehee..

:)

Mila Ahmad said...

selamat hari jadi abg long
suka betul dpt barang persekolahan

PinKy MoMMa said...

rai: hehehe beli beli..nanti leh buat geng ;)

dia memang gigam..jadi tak de masalah nak pose..suka bebenor..

eh tak de la rai..kita kan 1 malaysia hakhakhak..smua bahasa pun ai ok jer ;p

PinKy MoMMa said...

MK: huhu lelaki kan..nak wat camner..mama sabar menanti gegirl ;p

PinKy MoMMa said...

arnissa: hahaha cake comel lagi coet ;p

cik najihah said...

pandai die berposing

PinKy MoMMa said...

mila: huhu dia apa pun suka dik..janji hadiah ;)

nasib baik bentuk kete..lagi lar suka hukhukhuk

fazilzura said...

HAPP BELATED BESDAY ABG LONG.. eh umur abg sama dgn akil ye.. thn depan 5thn kan ... akil pun untie dh belikan beg school anrybird , abg long balajor betui2 okey .. (weh aku ni cm borak dgn anak ko, wajib ko bacakan pm aku ni kt dia tau)

insyallah bln 3 aku balik ganu, psl anak sdara kawin, NAKKKKK sgt2 jmp ko... aci arr email aku no hp ko ... aku pun nak add ko jgk...

PinKy MoMMa said...

najihah: gigam camtu la hahaha

PinKy MoMMa said...

zura: a'ah mereka sebaya eh..yer la tahun depan 5 tahun ;p

baiklah nanti aku gigih baca depan abg long yer..lawak lar kamu!
bereh bereh..mana emailnyer?

Mimy Hamid said...

abg long yang sebijik muka mama...nampak weh dia hepi sgt...budak kan kalau kita celebrate besday pandai sgt ..kemain tau ...ko beli A&W pantai batu buruk yer...hihih

LYAfrina said...

mesti abg long sgt2 happy kan.. dpt present besh plok tu...

syoknyer bsantai cam ni...

Abg Stalker said...

wau!cunnya beg abg long.abg iz pun x de dlu beg cmtu.menangis la cmni nk minx mama abg jgk ;(

PinKy MoMMa said...

mimy: hahahaha mana lagi nox..situ jer la yang ada pun ;p

PinKy MoMMa said...

LYAfrina: huhu suka sangat sampai tak sabar nak pegi school dah katanyer ;p

dah camner la...meh la join nanti..
leh lepak lepak layan angin kuat hehe

PinKy MoMMa said...

adik stalker: hahaha abg iz kan dah tua..tak yah nak minta mama lar..ni time mama minta kat anaknyer pula wuwuwu..

time kite dulu dik..beg pesen lain hahaha..jadik ler ;p

mas saari said...

samalah dengan anak akak yang lelaki tu...sawan kereta! semua benda nak ada gambar kereta..

Puan tia said...

lamanya xmakan a&w..huhuu

saharinasaharudin said...

comelnyee abg long.rin suka tgk mata dia.comelss la.pndai posing plak tu.hihi.ada bakat jdik model ni kak ;)

PinKy MoMMa said...

kak mas: tu lar..kalau dah lelaki tu kan ;p

♥ Elin ♥ said...

nasib baik merah x finky khekhekhe..

u r superb momma lah dear...cayaaalah!!!

PinKy MoMMa said...

tia: hehehe kami pun ;)
tu yang encit papa ngidam A&W nyer float..

PinKy MoMMa said...

rin: huhu dia memang suka camera dik..ngikut hahaha

Akulah Pak Lan said...

Bagus tuh, belikan dia beg. Tapi since barang mainan dia dah banyak ok la, sbab budak2 banyak belajar melalui permainan. ehe, mcm dah ada anak plak. kah kah kah

PinKy MoMMa said...

elin: hahaha kalau pink kompem cikgu pening nanti ;p

Rtp Farra Arisha said...

happy birthday abang long! may he gets very well of health! :')
cantik sangat foto2nya!

PinKy MoMMa said...

pak lan: hahhahaha gelak guling guling weiii..bakal calon bapak yang baik ni hehehe..

apa lagi..ilmu dah ada..kawin ler pak lan oii ;p

PinKy MoMMa said...

arisha: thanx sayang ;)
amin utk doa kamu tu..

Qaseh Qistina said...

weeee..suka tengok abg long hepi..ceria je muka dia..comey2..nnt sekolah rajin2 ye..seb bek dia suka merah..kalo suka pink cane..? teettt..hehe =)

KAMIHIDUP said...

wah kak, gambar makin cantik, dah ada dslr lah katakan, hee. :)

PinKy MoMMa said...

qaseh: hahaha merah kan ganas lar kununnyer ;p

kalau suka pink? hakhakhak cikgu pening kot..

PinKy MoMMa said...

kami: eh janganlar cakap camtu dik huhu..skadar mengabdikan kenangan jer hehehe ;)

QueeN TerataI said...

hohoho.. lupa plak aritu u ada bgtau abg long lahir bulan oktober same with my son... aduiii ampun.. auntie dah tuo gamaknyer... hehehehehehe

PinKy MoMMa said...

queen: hikhikhik tak de hal la sayang ;)

bukan tua tapi pelupa..biasala manusia kan hehe

Cik Puan Izan❤ said...

abg long yg sentiasa sporting...sentiasa senyum bila bergambar... hepi besday sayang...!

PinKy MoMMa said...

izan: tenkiu dear ;)
tu lar dia suka sangat dengan camera hehe

IntaNBerliaN said...

seronoknya abg long!!... kita pun hepy tgk dia hepy... ;-)

PinKy MoMMa said...

intan: betul betul betul..senang ati tengok senyuman itu ;)

Cik Rose Cute said...

Bersantai kat masjid terapung ke? hihihi mesti seronok abang longkan....Dah lama tak makan A&W teringin pulak rasanya...

Hanis MY said...

otanjyoubi omedetou abg long... wahh bestnya kek tu, nak cikitt... belajar rajin2.. cantik hadiah abg long tu...

nampak muka dia suka sgt dpt pressies...

PinKy MoMMa said...

cik rose: hehehe situ tenang skit..tak penuh orang ;)

mari la order hehe..sedap ooo

PinKy MoMMa said...

hanis: apakah itu hanis syg huhu..tak paham pulak komen bahasa jepun ni ;p

hukhukhuk dia memang suka..benda baru..ciwi kejap jer tu..

Hanie_Dew said...

wowowee picnic ke manakah itu. comel je anak u sis. ikut sape tu. hihihi..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

alolooooo suke die dapat hadiah kan....apa lagik mintak lagi laa abg long kat mama ...ahahahaaa

PinKy MoMMa said...

hanie: ermmm erkkk ikut mama kot hakhakhak..ferasaaannnn..ntah lar dik..org kata ramai ikut muka akak..

dah peram lama 9 bulan dalam perut kasi ler can ikut mama kan ;p

PinKy MoMMa said...

yanty: hamboiiii kak nam..hahaha mama dah hover bajet dah ni..tahun depan je pulak ;p

MamaEma said...

wah, seronoknya abg long


berpikcik di depan masjid atas air tu erkh

Hanie_Dew said...

klasik sgt la kan. spec tu yg terlebih klasik ..hahahahahahha

PinKy MoMMa said...

mamaema: a'ah bersantai santai di belakang mesjid terapung ;)
amik angin petang..

PinKy MoMMa said...

hanie: hahaha sempat komen kat sini tak menahan..spec abg jamal hihihi..azuraaaa.. ;p

zuwaidah said...

happy belated...moga ceria selalu

PinKy MoMMa said...

kak zu: tenkiu...insyaAllah mudah mudahan ;)

cik EPAL said...

waa dapat hadiah. nak jugak lah! hehe. pakai camera model apa ye?? berkenan pulak.

PinKy MoMMa said...

cik epal: hehehe dik epal mintak aaa ngan shaheizy sam kamu tu ;p

camera jenis nikong yang kokak je dik..dok canggih maner pung..wuwuwu nak sebak tetibe..

cikza said...

bestnye berpicnic dkt masjid terapung 2... gambo candid pong cantik... true ikhlas senyum gitu... laki mmg camtu dr azali hehe...

aimaniman said...

anak akak masuk tadika nex yer..tadikan abim, lepas daftar je beg dah guna, taun depan org lain bergaya ngan beg baru iman beg macam dah guna setahun, budak2 mana boleh tahan2 nak guna, baju sekolah pun dah dipakai dah...

PinKy MoMMa said...

cikza: kan..kete jer la..aihh bila la nak ada geng ;p

PinKy MoMMa said...

aimaniman: huhu comel jer..xcited lar kak.. ;p

abg long ni kena sorok begnyer..kalau letak depan mata sama ler tu..ciwi..

Namee Roslan said...

comelnya. sy suka tgk muka abang long.muka macam kak diya sebijik !! :D hehe, comel je. budak kecik seronok lah kalau kita smbut harijadi dia...:)

jemarisuri said...

hepi besday abg long, comei la gambar tu...dan beg merah itu..hehe

auntie nk pinjam boleh?.

Ezy Chiaki said...

ingtkn piknik kat batu burok..
kat msjd terapong rupenye..
hehekk..
rindu nk lepak kat ctu..
huu

PinKy MoMMa said...

namee: huhu tu sebab perangai suka bergambor mcm mama tu agaknyer ;p

PinKy MoMMa said...

jemarisuri: adik dia nak pegang kejap pun kedeks kak..camno nak kasi pnjam org lain huhu..budak budakkan.. ;)

PinKy MoMMa said...

ezy: pantai batu burok berpasir nanti encit papa bising kete kotor hahaha..mengader kan..

so duduk tengok masjid terapung lar..hehe..

Gen2Merah said...

best plak tengok kanak2 ni makan kek sampai berterabur kat mulut.. ehehe

PinKy MoMMa said...

Gen2Merah: jadi budak budak memang best cikgu ;)

msredcheesecake said...

HB abg long.... kiut nya dia melayan kek ngan present dia...

PinKy MoMMa said...

msred: tenkiuuuuu..hehehe dia eppy dapat 'car' ;)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nak join picnik jugak..hehe.......

PinKy MoMMa said...

fifiey: hehehe mari lar..ramai lagi meriah ;D

Dylla Abas said...

alololo....comelnya abg long di sisi hadiahnya!! suka la tu dapat beg sekolah.mesti lepas ni asyik tanya kat mama dia bila dia boleh pergi sekolah kan :)

PinKy MoMMa said...

dylla: hahaha betul betul..mama syik kena cakap sabar la abg long..

kang lupa tanya lagi ;p

Cik Bambam said...

2 in 1 adiah akak bagi ek! hahaha.. kelas~ jimat terus.. good2!!hehehe

kak.. kita tag yer.. :)

http://www.cikbambam.info/2011/11/segmen-santai-blogger.html

cik nur said...

wahh dah nak masuk tadika dah abg long kan kak cepat masa berlalu rasa hehehe :)

sYafIk-wAy said...

sekolah bahagia . hehe

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

happy sungguh abg long dpt beg baru.bsemangat nak masuk tadika. =)

bobiedanbad said...

heppi besday abang long :)

arnissa said...

hye.. sis di tag.. hehe

http://arnissastory.blogspot.com/2011/11/beauty-contest-from-aina-rahman.html

alexa yussida said...

5 tahun nex year? sama ngan anak buah saya si dhia yg kat sbh tuh..mehla akak kita jodohkan dorg!hahahha

abg long comel!!weewittt

Diana @ bilakukatacinta said...

nak cikit...heheeee.....

Nizam Ijam said...

suka dia dapat hadiah..hehe

mamaNoriz said...

bagus lah..

mmg byk manfaat hadiah tu!

klu toys tu kejap je ranap kan...huhu

ILA HonEyBuNNy said...

hapy belated birthday,...;-0

A&W tu....tergoda tgk sbb suka makan A&W..ehhehe

el said...

alamakkkkk teruja tgk adiah skul tuk abg long tu..smlah ngan abg danish..dia pun taun dpn msok tadika..xtau nak beli ape kt dia..tp sure dia nak transformers atau boboi kahkahkahhhhhh...

simple party yg penting uolz hepi kan
abg long sgt sweetttt like candy hahahaha

محمد رازيق said...

hepi besday!!!!!

noraliza said...

comel jer abg long makan cupcake,suke benor pat adiah yer.. :)

Gen2Merah said...

selamat malam Momma

...sWeeT uMi... said...

muka happy sesgt bile dpt adiah...abg long dah besar da, nak masuk school da hehehehe...

ameris said...

hepi giler abg long dpt hadiah...
dh besar nnt dia mintak keta betul plak...

Cik Yan said...

HB abg long..

nini said...

hepi belated besday la wat abang long...hehe

Anum said...

dah besar dah abg long nie
comel

shark said...

hensem anak teruna depa :)

miss Fyqa said...

happy belated birthday abg long..

yeayy. next year ke school :))

sHeeMa DeaN said...

happy birthday abang long... sweet jerk abang long senyumm..

anitadiana said...

happy besday abg long..semoga membesar menjadi anak yg soleh ....amin....seronoknya ...

kak ita dah lama tak boleh buka blog pink momma ne...rindu sangat....alham dulilah..ari ne boleh gak ...

ema_amy said...

Happy belateday..
Cuke-suka sangat tengok pic anak2...nice picture..walaaaahh..

Eyda Syahida said...

geram tengok abang long. comel! hiks~

ameris said...

mana pinky momma ni??? lamanya menyepi

risa said...

mana pegi ni dear??????? lamanya tak update neh...menjangkit dengan daku kah???????????

aizamia3 said...

bila tengok hadiah dak along.. ai pulak jadi teruja nak g shopping untuk anak2 sekolah tahun depan.. wah.. mesti meriah tapi kena ada syarat, nak beli takleh bawak dua2.. kena sorang2.. kang bergegar kedai dibuatnya.. hahaha..

apa-apapun ai rindu sama u lalink.. ;)

Alin Marlini said...

suka abg long dpt adiah ek...be a good boy ye..

✿Ummi Myra✿ said...

hepy besday abg long...moge pnjg umor dr ummi myra :)

pinky momma, meh tulum support join my 1st contest jemput join my contest http://www.amirastudios.com/2011/11/contest-my-top-referral-by-amira-studio.html tqvm

aizamia3 said...

lalink masih tak sihat lagi ke..?

samalah.. ai bukan tak sihat cuma jarang update.. huhuhu..

MamaEma said...

ke mana menghilang dear

k.h.a.l.i.l.a said...

alahaiii... comelnye anak akak. baru nak masuk drjah 1 ye?

Ijah EmoTemo said...

happy belated birthday abg long! hihi :)

cantik je semua gmbr tu akak :)

Myra Jay said...

Happy abg long dapat makan kek walaupun kecik :)


**Dear, mana menghilang ni, lama tak hupdate :)

aniswany said...

hepi beday abg long ..makin beso makin encem ..agak2 bila kite bole kapel ? hahaha tiba2 !!

#hye akak pinky !! ^__^

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat