* tetamu tak diundang datang menjengah di subuh hari..halamak! | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Tuesday, October 25, 2011

* tetamu tak diundang datang menjengah di subuh hari..halamak!

macam biasa lar kalau bangun di subuh hari..mata ni rasa tak boleh nak buka..
jalan pun gayanyer macam heret kaki jer..macam anak tapir berjalan..
lemahnyer badan..ke malas lebih tepat hukhukhuk..eh normal..manusia kan..
tengah gigih kaki melangkah ke bilik air dalam keadaan mata melekat..

dalam samar samar mata kuyu..nampak satu objek berterbangan..eh mimpikah?
abaikan lagi..mungkin ku tak sedar 100%..almaklum mata kabur lagi..
lepas selesai segalanya di bilik air..muka dah segar..mata dah terang!
nampak lagi objek terbang terbang..uittt burung masuk dalam umah ke?

duk termenung jap dalam 1 minit..sempat lagi nak memaksa otak untuk berfikir..
apasal benda ni kejap besar..kejap kecik jer..aihh tak faham sungguh!
jengket kaki untuk tengok benda terbang terbang tu secara dekat..
ni lar kekurangan orang kemetot..terpaksa terjengket jengket..usaha kena lebih..
nampak tak kesungguhan di pagi hari nak jadi penyiasat CSI wahahahaha..

bila dah pasti apa yang dinampak..otak cakap jerit! jerit! apa lagi waaaaaa!
OMG..OMG..eh orang islam..ya Allah..ya Allah..eh nak capai aper ni? ke lari jer..dush!
papaaaaa..kelawar dalam umah..mula lar nak kelam kabut..cemas ler kunun..
encit papa? lari ke dapur..a'ah lar kelawar..dia pun panic dan blur..
teringat kata kata mak..mak cakap kelawar ni bawak kutu..uittt bencinyer..

cepat cepat lari ke depan cover rambut hakhakhak takut kena kutu!
kang sebulan terkerok tak berenti camner..kecoh keluarga kecik di subuh hari..
dengan papanyer..mamanyer..anak anaknyer..eh macam kat jom heboh jer miahaha..
boleh bayangkan tak..bila abg long pun berdrama di pagi hari hahaha..kecoh betul!

1st time menatang eksotik masuk umah..jakun campur takut lar kekdahnyer..
eh kelawar eksotik ke? hakhakhak bedal lar labuuuuu..yang pasti dia berbulu..
kalau yang kelawar bawah ni..tak pe nox..ensem hahaha ai tak takut uols..
tapi terpegun dan terpengsan..eh halamak mahap..imaginasi lagi di pagi hari huhu..

encit papa dah buka tingkap..tapi kelawar tu tak nak jugak terbang keluar..
baru teringat yang kelawar ni buta..dia terbang hanya berpandukan pada cahaya..
ni hasil banyak tengok channel national geography lar ni..ada kebaikannya kan..
ntah camner encit papa amik penyapu ditepuknye kelawar itu..ketepekkk!

ish ish tamat ajalnyer dipagi hari nox...mahap banyak banyak cik kelawar..
ini jer tindakan terbaik sebelum awak kokak & membawa bakteria ke kami..kesian~
tamatlar kisah huru hara keluarga kecik di subuh hari dengan kisah kematian..
sedih pulak ending..hahahhaa apakah? ok ok mau angkat baju ke dalam..hujan!

orang kata kalau kupu kupu masuk umah ada orang nak datang..kalau kelawar? hukhukhuk..

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**


98 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

ciannye kelawar tu..nape bunuh dia..wuwuuu~ ayok! report jbtn alam sekitar.hihii~

PinKy MoMMa said...

maera: huhu takut dia menggigit..sebab dia asyik terbang tak berenti berenti..risauuu! ;p

azam said...

kelawar pontianak ke?? hehehe

bahaya tu nanti isap darah...

PinKy MoMMa said...

azam: tak pasti pulak spesisnyer..tapi begitu lar rupanyer..takutttttt!

mizzkechique said...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....

Dylla Abas said...

entri PM ni buat saya teringat zaman kecik-kecik dulu la.masa tu kat Ipoh.rumah sewa kami memang ada sarang kelawar.tapi,ayah kata jangan takut.sebab kelawar tu rabun.dia tak nampak kita.kita yg nampak dia..hahahaha :)

PinKy MoMMa said...

MK: euwwwww..geli!

PinKy MoMMa said...

dylla: a'ah memang dia tak nampak tapi takut juga membahayakan anak anak kan..sebab abg long asyik duduk jer kat dapur tak nak gerak gerak..aihh seram jer..

Acik said...

eeeiii takutnya gambar kelawar tu. tp kelawar kat tempat kita ni x ganas, kan!

PinKy MoMMa said...

acik: huhu tak pasti lar yang tu dear..kena siasat lagi hukhukhuk..just beringat sebelum terkena ;)

IBU GEBU said...

nad... klu kelawar masuk rumah, gamoknya ada ceti nak datang mintak utang tu, kena plak kelawar berbulu... mesti yang datang tu bulu lebat mengalahkan hutan amazon tu... ahahaha

PinKy MoMMa said...

ibu gebu: kak ita hahaha..ganu susah kot nak jumpa ceti..berbulu bagai..euwww ai geli uol ;p

siti kektus said...

kat abg batman yang datang. kite pon pengsan tau kak! muahahaha :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..geli tgk kelawar..

lau batman yg dtg kan besh..hehhe..

el said...

hahahahah sabo je lah
el pun gitu gak kalo ada binatang yg msok umah...lebih2 lg tu yg kumbang jenis ada bunyi kuat tu..apantah nama dia..besor 2 gak le ..tu yg el sllu takut..siap jerit2..satu kpg dgr..hahahaha

PinKy MoMMa said...

siti: hahaha meh la pengsan beramai ramai..nanti abg batman pun kompius..ni haper kes ni hahaha

PinKy MoMMa said...

nuyui: kalau batman datang..teruja kekdahnyer dik hahaha

PinKy MoMMa said...

el: aku leh bayangkan nox ko jerit jerit camner hahaha..kite sama lar..nasib..jiran dah lali dah hahaha

Cik Eka said...

kalau eka lah,dan mecicit lari terkencing dalam suor..kehkehkeh

PinKy MoMMa said...

eka: huhuhu dasaaaat tu ;p
akak lari jerit jerit jer hahaha

mas saari said...

mati! siannya dia..

tapi nak buat camne kan, kalau dah membahayakan lebih baik bunuh..

PinKy MoMMa said...

kak mas: tu lar terpaksa demi anak anak..dah halau tak nak keluar..abg long pulak asyik duk kat dapur jer..bahaya ke dia pulak nanti..

Izan said...

eeiiiii...scarynyer.. cam jumpa dracula plak..heeeeheeeeheeee....
Bahaya tu nanti ade jangkitan2 yg tak ketahuan pulak, makhluk2 camnie biasanyer bawak wabak tau.. bcareful..:)

...sWeeT uMi... said...

Huhuhu sib baik dia tak gigit momma time momma dok terjengket2 tu...kalu tak haru huahauhuahua..........adusss sad entry kali ni huhuhu

anitadiana said...

huru hara rumah di pagi hari ya..kasihan kelawar..kenapa nak bunuh ...tak pa lah kan dah ajal ..

Eyda Syahida said...

bleh plak kelawar masuk.. aiyooo..

akak, abang long berdrama ape?? hiks! :p

mizzkechique said...

mmg..sgt geli!!! larikkkkkkkk

aizamia3 said...

kesian pulak kat kelawar tu tapi kalau mendatangkan bahaya terpaksalah buat.. syukur anak2 takde pape..

psstt: tu batman n robin nak singgah lunch nanti tu takpun time dinner kang.. ;)

PinKy MoMMa said...

izan: tu lar rasanyer tu dah tindakan terbaik di buat..risaukan keselamatan anak anak dari wabak wabak kan..

PinKy MoMMa said...

umi: huhu tu lar..masa tu tak takut sebab tak tau..dah tau baru terasa takut tu datang ;p

PinKy MoMMa said...

anitadiana: kak ita bukan sengaja nak bunuh dia..tapi risaukan anak anak :)

PinKy MoMMa said...

eyda: ermm tu lar tengah dok pikir ni..celah mana pulak dia masuk..musykil ni..

abg long biasalar hover dari yang lain..dia pn terjerit jerit mcm dinasor ada dalam umah hahaha

PinKy MoMMa said...

MK: awal awal bila dah tau..memang dah larikkk dik..risauuu ooo

PinKy MoMMa said...

aizamia: erm tu lar..terpaksa lakukan demi keselamatan ;)

wahhh naper dia nak datang sana?

Rai said...

kelawar ada kutu eh..baru tau.. hahaha..tapi kalau saya pun memang kena dah kelawar tu..huhuhu..

burung selalu masuk rumah ikut tingkap dapur..hish..

Akulah Pak Lan said...

pernah try kelawar masak lemak? haha

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

kalau kelawar yg dtg die datang nak melepas rindu kat abang long tak pun adik rifqy kot selalu tgk karton bat man...ahahahaaaa

IntaNBerliaN said...

mati jugak kelawar tu akhirnya.. hihii

cikza said...

encik kelawar nak bt lawatan mengejut 2 hehe... ending dia tragik la...

PinKy MoMMa said...

rai: a'ah mak yang cakap huhu..mungkin jugakkan ;p

PinKy MoMMa said...

pak lan: bweeekkk tak teringin uols..geli kot!

PinKy MoMMa said...

yanty: hahaha tak de maknanyer dik..mana ada tengok pun batman..slalu tengok cicakman hakhakhak

PinKy MoMMa said...

intan: bukan suka suka nak matikan huhuhu..

Hanis MY said...

owh sambil letak belakang tangan kat dahi..tamatlah riwayat kelawar tu, cemana leh tersesat kat umah pinky harap2 tak dtg kuncu2 dia yg lain...

PinKy MoMMa said...

cikza: huhu tu lar..tertragik pulak..bukan ku pinta..mahap!

saharinasaharudin said...

huhu.scary gile.kalo rin,dah lompat masuk dlm slimut dah.huhu.cmna klwar bleh msuk dlm umah kak?

♥ Elin ♥ said...

ketepekkkk!!! haaa padn muke kelawar tuhh...lain kali merayap lagi rumh org!

aTy _faRed~ said...

aty dulu2 sembur sheldtox tau...tapi die marah giler..!! tp tak mati kot..sebab die keluar terhuyung hayang...

eliyaezlinalias said...

larikkkk...........! (sambil agkat kain & langkah SEJUTA!) - ikhlas dari aku yg penTAKUT...hihihi

-Sara- said...

eii ngerinyaa tgk muka kelawar tuuu..klo saya kompom menggelabah tak hengat!

missbby said...

ishhh siannya so kelawar mati ler? huhu, kalau kita pun kena cam tu,harus jugak ditepek kelawar tu kan..

azrinna said...

Sudah lama saya tak bertemu kelawar. Emmm... yg ada cicak!

cik nur said...

ish takut nya sis..
waktu kecik duduk kampung pernah la ada anak ular masuk bilik tuh jer la pengalaman yang nur ada pun scary kan binatang2 mcm nie

cik nur said...

scary nyer sis kelawar masuk rumah..
nur nie tgk kelawar pun dalam tv jer

Zana Adieyza said...

mesti kecoh habis kan suasana pagi hari tu.. tamatlah riwayat kelawar tu.. tragis jugak kematiannya.. hihihi..

mama tims said...

uikk..kelawar??alamak mmg takut tau n bahaya tau diya..naseb takde ape pe..

dela said...

pernah masuk rumah.... mmg takut gila... terbang2 x henti... mgkin sbb ada lampu... gerun...ha.. :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai takut ngan kelawar...
sebab rupa pow dah seram semcm
dah la pembawa mcm2 virus uwaaaa

PinKy MoMMa said...

hanis: tu lar..tak tau dia masuk ikut mana..kompius nih..smua tingkap dan pintu bertutup jer..

PinKy MoMMa said...

rin: huhu scary kan..ntah lar dik..saje datang melawat kot ;p

PinKy MoMMa said...

elin: hukhukhuk syahdis endingnyer.. ;p

PinKy MoMMa said...

aty: hahaha harussslar dia marah..mabuk aku skejap hahaha ;p

PinKy MoMMa said...

eliya: hakhakhak sama spesis rupanyer kita..penakut woooo ;p

PinKy MoMMa said...

sara: tau tak perrrr..dah lar 1st time jumpa pulak tu huhuhu

PinKy MoMMa said...

missbby: huhu mati rasanyer..ke pengsan pun ku tak pasti..seramsss uols ;)

PinKy MoMMa said...

cik nur: tu lar biasa tgk dalam tv jer..sekali dpt tgk live dalam umah hahaha..cuak skejap.. ;p

PinKy MoMMa said...

azrinna: ni 1st time ketemu kelawar..sgt menakutkan huhuhu..

PinKy MoMMa said...

cik nur: ularrrrr? haiyooo mintak simpang..lagi takutttt oooo ;p

PinKy MoMMa said...

zana: hahaha tau tak pe..rioh umah kiteorg ;p

PinKy MoMMa said...

mama tims: risau dia menggeget jer..and sebarkan virus..tu yang naya tu ;p

PinKy MoMMa said...

dela: haaa camtu lar tadi..dia terbang terbang..susah nak tengok mula mula..

PinKy MoMMa said...

ayu: sama lar kite..takuttt oooo..takut gak ngan virus itu huhuhu

noraauliyya said...

umah sis dekat nan hutan ke ?

miss Fyqa said...

waaa. takut la..camne leh masok?. adoi... :D:D

PinKy MoMMa said...

noraauliyya: wahahahah adik mana ada hutan..bukit ada la huhuhu

PinKy MoMMa said...

fyqa: akak pun tak pastu dia masuk ikut celah mana huhu..kompius ni!

MamaEma said...

dah tanam ke bangkai kelawar tu..takut datang malam nanti lak..ahaks..

Gieyana said...

huwaa..siannya kt kelawar tue...Ummie mmg hati cair..mmg x sggup bunuh...

Ritu da anak ular kt kwsn umah homestay we all pon daku x kasi hb bunuh..suh hb angkat n taruk jauh2..siap pesan kt ular tue ag jgn dtg umah psl tuan x der..:D

Alycia said...

huhuhu.. seramnya tgk gigi kelawar tu huhu...

PinKy MoMMa said...

mamaema: wuwuwu apakah maksud itu ;p

PinKy MoMMa said...

gieyana: aduh kamu memang berhati mulia..kami takut amik risiko huhu..seramss kalau ada virus berjangkit terjadi..minta simpang lar..

aNaYaNa said...

Salam kenal kak..:)
siannya kelawar tuh..
xpernah lagi dengar kelawar masuk rumah..mungkin sebab kelawar tu dah bosan dok kat gua kot..heee..

PinKy MoMMa said...

alycia: hahaha scary giler ;p

PinKy MoMMa said...

anayana: huhu sesat kot dik ;p
modern dah kelawar ni..

salam kenal dear..

Mimy Hamid said...

kelawar man nk dtg umah kot..hehehe joke key...berani gak ko kan...hihihi...syohhh kasi halau akupun takut

PinKy MoMMa said...

mimy: hahaha kalau kelawar man ok lagi..mungkinkah dia seensem batman hahaha..tak menahan ;p

aku pun takut..mengerikan!

Sufinah Yussof (SY) said...

hahahahahahahahahahahahaha~ gelak guling2 SY baca entry akak. lawak~ dapat bayangkan menerusi cerita akak (skema ayat kau Nah oi~). dulu tym skolah menengah, bilik SY kat rumah pernah dimasuki kelawar jugak. bising la bilik dengan bunyik die. tym subuh bangun baru perasan itu adalah bunyi kelawar yang tengah bergayut kat langsir hujung kaki SY. SY bangun. pas bangun tu, tym tu la trus die jatuh atas katil SY. SY panggil abah. abah ambik dan buang kat luar rumah. entah apelah nasib kelawar tu. hehe~

PinKy MoMMa said...

SY: hahaha kannn seram campur jakun campur panic..eh macam macam nak dicampurnyer ;p

ni dah halau tak nak kuar dik..uihh aihh degil nak mamps! so ketepek sekali..terus kojol huhuhu

Ms Fai said...

tak pernah lagi nengok kelawar dari jarak dekat. kalo masa sekolah rendah selalu la jgk, sebab sekolah sebelah hutan. hari2 msti kena sapu tahi kelawar...wuueeekkk, busuk!! nasib baik kelawar tu tak "membuang" kn time "jalan2" kat umah mama...hehehe ;p

PinKy MoMMa said...

ms fai: huhu mujur tak tinggalkan baja..kalau tak mesti mucuk gak hahaha

Namee Roslan said...

tak pasal je. haha. tu lah kelawar tu kacau org pagi2 buta buat hape!! :D kan dah tamat ajal.

PinKy MoMMa said...

namee: hukhukhuk tu lar tersesat masuk dalam umah pun tak tau camner..im sorry bat! hehehe

kayrul-shah said...

peliknya..macam mana la kelawar boleh terlepas masuk nie...mesti dia ngat dia dah masuk gua malam tadi..hahaha

PinKy MoMMa said...

kayrul-shah: hahaha nak kata dalam gua tak jugak sebab lampu dapur sentiasa terang..tu nak skodeng lar tu kiteorg kat dalam umah huhuhu..

anisalya said...

kat sini bukan setakat kelawar je biasa masuk. burung je dah dua tiga kali sesat dalam rumah. bab kelawar, budak2 la suka kejar tapi tak ada yg kena pukul smpai mati lg. hehehe...

PinKy MoMMa said...

anisalya: ni 1st time dia masuk huhu..sebab dia asyik terbang tak nak berhenti dan abg long asyik duduk kat dapur tak nak gerak gerak..uihh merbahaya huhu..

msredcheesecake said...

Kalau kelawar yg masuk batman la yg nak dtg umah... Hee

maszull said...

assalamualaikum diya....macam mana lah kelawar tu dpt masuk rumah diya....tapi malang sungguh nasibnya mati ditgn penyapu hehehehehe...:)

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat