Followers

* MiQaiL DaRwiSy di kelahiran ke 4..tawa dalam kesedihan!

9:56:00 AM

30 october 2011 genaplah 4 tahun my BFF a.k.a putera sulungku..kamu dah besar!
alhamdulillah..walaupun dah 4 tahun..sakit beranak tu masih tak dilupakan..huhu..
sakit sampai berpusing pusing tangan membelit belit di besi katil hospital..phewww..
terasa diri seperti hulk si gedang hijau ko masa tu..kuat sikit lagi ku berpaut di besi tu..
konpem! mesti patah punyer hahaha..dah merosakkan harta hospital tak pasal pasal..

tapi tak sangka Dia nak anugerahkan anak sepesen seacuan dengan diri sendiri..ekeke..
ermm semua orang cakap dari muka..perangai..semua tiruuuu mama! kesian papa..
eh tak per..anak lelaki ikut mama akan jadi sejuk kan..orang kataaaa lar nox..ahaks..
mamaku idolaku lar kunun..kuat merajuk pun ikut mama hahaha..ni encit papa cakap..

tapi birthday tahun ni..tak dapat nak beriya sangat..sebab abg long demam..
pakai acara muntah muntah lagi..kesian sangat tengok keadaan dia..
walaupun hanya seteguk air..pasti akan di bweeekkkan balik..perut protes kekdahnyer..
masuk vitamin yang doktor wan bagi pun..terus keluar balik..hurmm..dah camner?

semalam jer masa jumpa doktor wan..4 kali muntah di sana..nasib ada plastik..
kalau tak..mama kena lar jadi bibik tolong mop lantai..bersihkan muntah anak ;p
dah lar time sampai tu..ada orang nak beranak..adeh kena tunggu dekat 2 jam..

masuk jer bilik..terus doktor wan masukkan ubat tahan muntah ikut muntut dia..
biasa kalau demam jer masukkan ikut muntut tu..tahan muntah pun ada yer..jakun!
semoga abg long cepat sihat..tak muntah muntah lagi lepas ni..mama sangat risau..
mesti perut muncit abg long tu akan mengempis lar camni..aihh..tak sexy dah..
tak pe slim skit yer abg long..kalau tak, baju semua dah terik terik ni huhuhuhu..

mama dan papa doakan abg long berjaya dunia dan akhirat..tak lupakan kami..
eppy bornday yang ke 4 tahun sayang..tahun depan kamu masuk school k..
tak sangka anak dah besar..esok esok dah kawin pulak huhuu..dush! verangan lagi?

thanx pada ummi dan nenek abg long yang beriya iya menyanyikan dari kejauhan..
at least dia ketawa dan enjoy..moment yang sangat tacing uols masa tu..
dah listkan hadiah yang dia nak dari nenek dan ummi hahaha..take note eh ladies..
mama dan papa bagi kasih sayang dar la eh abg long..save bajet..giler kedeks!

dalam pada tak sihat tu..siap request cake besaaaarrr untuk dia..sempattt kan..

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**


You Might Also Like

90 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. epi besday cayang... semoga jd anak yg soleh, berbakti kpd kedua ibu bapa... cian dia xsht.. get well soon dear.. pastu leh mkn kek besaaaaaaaaaarrrrr... hehehehe

    ReplyDelete
  2. hepi bufday si comeyyy
    x per biler abg long dah cihat ajak mama gi celebrate kat McD na....mintak cake rupa pakcik McD tue taw...ngeeee

    ReplyDelete
  3. happy besday abg long...moga menjadi anak yg soleh dan diberikan kesihatan yang baik...cepat2 sembuh ye abg long t leh ajak momma jejalan hehehe

    ReplyDelete
  4. hapy beday abg long..soh mama buat kek tau..hehehe..

    ReplyDelete
  5. encem abg long, da besar lg encem nih . bole booking ? kikiki...

    ReplyDelete
  6. MK: thanxxx adikku ;)
    cup cake jer..jimat hahaha

    ReplyDelete
  7. ayu: haiyoyo nak tempah camtu..pengsannn lar i uols ;p
    hover bajet ekeke

    ReplyDelete
  8. umi: tenkiu umi..tak leh jalan mana pun skrg ni..semendang hujan huhu..

    ReplyDelete
  9. alhamdulilah 4thn dah abg long, happy birthday sayang, moga lebih sihat, kaya & berjaya

    sekejap je masa kan

    ReplyDelete
  10. Kesiannya dia. Happy birthday abang long. Masih boleh senyum lagi..

    ReplyDelete
  11. mama tims: hahaha mama tak pandai lar..tunjuk tunjuk jer pandai ;p

    ReplyDelete
  12. fadh: dik nak booking utk saper tu dik huhu..lama lagi nak bermenantu ni hakhakhak

    ReplyDelete
  13. tina: thanx tina..a'ah sekejap jer kan..tak sedar dah 4 tahun huhu..

    ReplyDelete
  14. Dah 4 tahun. adeh kena cepat ni. hahaha

    ReplyDelete
  15. selamat hari lahir MiQaiL DaRwiSy...;)

    auntie dd doakan miqail jadi orang yang hebat2 suatu maser nanti...hehehe ...insyaAllah...;p

    ReplyDelete
  16. kak zakie: huhu tu gambar lama kak ;)
    tu yg tersenyum tu..kalau tak..lembik jer..tak larat!

    ReplyDelete
  17. pak lan: hahahaha tunggu apa lagi pak lan oiii..cepat lar..calon dah ramai dah tu..pilih jer ;p

    ReplyDelete
  18. heppy besday abg Long;)..semoga cepat sembuh ye..skang mmg musim DEMAM.. cuaca pun x menentu..;)

    ReplyDelete
  19. happy besday si encem.. hee smoga sihat ya!

    ReplyDelete
  20. selamat hari jadi, semoga panjang umur dan murah rezeki, jadilah anak yang soleh. :)

    ReplyDelete
  21. dd: aminnnn untuk doa doa tu ;)
    tenkiu dik..

    ReplyDelete
  22. wid: a'ah musim kot kan..ramai gak budak budak yang demam skrg ni..kesian..

    ReplyDelete
  23. kami: thanx dik..aminnnn..smga smuanyer dimakbulkan ;)

    ReplyDelete
  24. e'eh..birthday anak u sama ngan i lah..hehehe..nanti next year kita sambut birthday sama2 ye dik.. hahaha...

    happy birthday to your son..

    ReplyDelete
  25. demam nak tmbh umur tu..apapun hopefully abg long cepat sembuh ye!

    hepi bday utk abg long.moga jadi anak yg soleh ye (",)

    ReplyDelete
  26. rai: eh ye ke..eppy belated bday rai!
    Allah selamatkan kamu ;)

    ReplyDelete
  27. alalala...ciannya birthday boy!

    takpe abang long, nanti dah sihat suruh mama belanja cake sedap2 tau!

    happy birthday to abang long!

    ReplyDelete
  28. Happy Birthday Abang Long. Semoga membesar jadik anak yang baik ya..

    ReplyDelete
  29. happy besday Abang Long comel...dah baik ke belum tu..

    ReplyDelete
  30. happy besday..die kongsi bday ngn bf tqah la :P

    ReplyDelete
  31. yeah..abang Long memang sijiban macam awak Nad...neway..selamat hari ulang tahun kelahiran... dah bujang anak awak... :) [ai suker giler name MIQAIL dari dulu...] ;)

    ReplyDelete
  32. dylla: a'ah ada org cakap camtu jugak kan ;)

    aminnn thanx yang!

    ReplyDelete
  33. kak mas: mama belanja cake kecik kecik hehehe..tunggu abg long sihat dulu ;)

    ReplyDelete
  34. missbby: thanx dear..aminnn utk doa doa kamu ;)

    ReplyDelete
  35. ogosh: belum lagi..masih melepek huhu..stim ubat hahaha

    ReplyDelete
  36. tqah: hehehe same date tapi tak sama tahun ;p

    eppy bornday utk dia ya..

    ReplyDelete
  37. Happy Birthday and get well soon abg long! dah besar dia^^

    ReplyDelete
  38. aty: hehehe nama tu ada sejarahnyer sbb tu letak nama miqail hehe ;)

    thanx ty..anak mama kena sama hehehe

    ReplyDelete
  39. MK: hahhaha jadi lar..budak budak tak leh makan banyak ;p

    ReplyDelete
  40. Eppy Best Day Abg Long, semoga jadi anak yang soleh, bantu mama dan papa didunia dan akhirat.. smoga cepat sembuh..dapat makan kek besar...:D
    To Momma : sakit bersalin.. saper boleh luper beb..hihihihi

    ReplyDelete
  41. happy birthday dear..
    smoga trus dberikan kesihatan y baik serta diberikan kmdahan utk mharungi pjlanan d dunia n akhirat..

    ReplyDelete
  42. izan: kannnn..sakit uols hahaha ;p

    aminnn utk doa doa tu..thanx ya!

    ReplyDelete
  43. heyyy besday boyyy meh nk cium2 pelok2 hehhee

    moga jadi ank yg soleh ya syg!

    ReplyDelete
  44. LYAfrina: aminnnn...mudah mudahan hendaknya :)
    tQ..

    ReplyDelete
  45. ecah: macihh dik..aminnnn utk doa tu ;)

    ReplyDelete
  46. happy besday...
    hehehehe

    dtg cni dan follow

    ReplyDelete
  47. selamat ulang tahun yang ke 4 darwisy. semoga menjadi anak yg soleh, semoga cepat sihat. semoga berjaya di dunia dan akhirat!

    ReplyDelete
  48. ekin: thanx sudi drop by and wish ;)

    ReplyDelete
  49. noraauliyya: amin..amin..amin ;)
    tenkiu dik..

    ReplyDelete
  50. happy birthday si comey! true..muka sepesen ngn akak la..mmg nmpk sgt...anak mak kn...moga abg long cepat sembuh! be a good son ya =)

    ReplyDelete
  51. happy besday miqail darwisy,,semoga cepat sembuh dan semoga membesar menjadi anak yg soleh...amin...nama ujung sama dengan anak kak ita...

    ReplyDelete
  52. ksian abang long.. semoga cepat sembuh..

    akak, kasi ke angry bird! hahaha

    ReplyDelete
  53. ADUHHHH DAH MACAM NGADUNG LAK... KE MAMA DIE NGANDUNG KASIK KAT ANAK AHAHAHAAAA...PAPE PON CEPAT SEMBUH ABANG LONG YANG CUMILSS...

    ReplyDelete
  54. qaseh: huhu bukan muka jer..perangai pun ala ala nak sama ;p

    thanx dik..aminnnn..

    ReplyDelete
  55. anitadiana: eh sama pulak kan :)
    maksud yang baik..yang warak..mudah mudahan membawa maksud tu kan kak ita..

    ReplyDelete
  56. eyda: hahaha dia dah mintak robot..mana celah lar nak cari robot itu ;p

    ReplyDelete
  57. yanty: hahaha ngandung lemak kan comels :)
    tak semua org hader ekeke

    ReplyDelete
  58. selamat hari jadi abg loong.. dah besar panjang pun kan... saya tertarik dengan coretan momma pasal kesakitan si Ibu melahirkan anak... tak terbayang rasanya saya rasakan saat2 macam tu...

    ReplyDelete
  59. Gen2Merah: memang sakit tapi insyaAllah mampu menempuh saat tu ;)
    kuasa Allah kan..kena kuat demi zuriat sendiri hehhe

    ReplyDelete
  60. tu la kak..usah kata budak, kita yg besar ni pun kejap demam, kejap ok...huhuh

    ReplyDelete
  61. hepi besday abg long...cepat2 sembuh...nanti bleh makan kek beso..hehe

    ReplyDelete
  62. happy besday ye abg long.. pe lagu pau la mama n papa hadiah banyak2 n g makan tempa yg beshhhh.. hehe

    ReplyDelete
  63. happy birthday abang long.
    comelss je.bsar nnti msti hndsme ni ;)

    ReplyDelete
  64. smlm abg iz da wish pd abg long thru mommy abg long yg cun melecun ni. :)kak,lps abg long sht apa lg..kek sibijik la.bsr punyerrrr!hahaha


    dmm nk membesar tu. :)

    ReplyDelete
  65. hepi besday dear baby mama papa...walaupun abg tp tetap baby lg tau...moga jadi anak yang baik dan dgr cakap mama yerk...

    ReplyDelete
  66. happy bday abg long.semoga sentiasa sihat,ceria, bijak,jd anak yg soleh ;)

    ReplyDelete
  67. Happy belated birthday Darwish...
    Semoga membesar dengan sehat & menjadi anak yg soleh..

    (Cepat2 besar yer..mama dah tak sabar nak menantu tu...=P)

    ReplyDelete
  68. widia: banyak minum air masak dik..musim memang tak leh nak elak ;)

    ReplyDelete
  69. MerLe: hahaha tenkiuuu..kek kecik jadik ler ;p

    ReplyDelete
  70. taufiq: hambooiiii cadangan..masak kt umah jer lar..jimat banyak hahaha

    ReplyDelete
  71. rin: tenkiu sayang! ahahaha nanti kita tunggu eh ensem ke tak..ensem sgt pun susah dik..kasanova pulak kan hahaha

    ReplyDelete
  72. adik stalker: tu lar nak membesar tapi dah menyusutkan perut muncit yang sexy itu..almaklum tak lalu nak makan..

    thanx dik ;)

    ReplyDelete
  73. mimy: owh yesss! setuju..sentiasa anggap anak baby huhu..walaupun hakikat dah besar kan nox ;p

    ReplyDelete
  74. ieda: amin amin aminnnn utk doa tu ;)
    macih..

    ReplyDelete
  75. rin: kahkahkah..mama verangan jer lebih..tak berniat pun..kene suruh belajar tinggi tinggi dulu utk masa depan dia ;)

    thanx rin..

    ReplyDelete
  76. ololooo comelnya... eppy birthday abang long..

    ReplyDelete
  77. intan: thanxx dear ;)
    dia sntiasa bajet comel hahaha

    ReplyDelete
  78. hepi besday boy..jangan lupa minta dgn mama hadiah yg best2 tau...hehe

    ReplyDelete
  79. mamaema: hahaha mama bagi kasih sayang dah lar ;)
    tak ternilai tu hukhukhuk

    ReplyDelete
  80. happy besday abg longgg!!

    moga jadi anak yg soleh.. sihat sentiasa.. murah rezeki.. otak geliga.. ehhehe

    ReplyDelete
  81. bambam: tenkiuuu auntie bambam..eh auntie ke kakak eh hahaha..sila bgtau nnt yer ;p

    amin utk doa doa tu..

    ReplyDelete
  82. aunty pon boleh.. akak lagi lar bolehhh~ ahhaha.. :P

    ReplyDelete
  83. bambam: hahahaha ok la panggil kakak la..lom kawin kakak lagi..dah kawin baru tukar auntie eh ;)

    ReplyDelete
  84. epi besday bang long
    smoga jd anak yg soleh dan terbaik tuk kamooo...

    pengalaman PM tu sejibik cam el hahahah giler cool kan..miahahahah terus kata kt en. somi..xmo beranak dahhhh..cissss ituuuu skrg dah beranak 3 pung...

    el suka pic kt rumput lapang tu cam kt oversea lor

    ReplyDelete
  85. happy belated bday abg long miqail darwisy !!! napo lah den terlopeh pandang ni !!!


    semoga abg long mbesar mjadi anak yg baik, pemimpin yang baik pada adik dan mjadi kebanggan papa mama pinky mu yerrr....


    p/s : mmg sebijik segolek sejimbun ngan mamanya ! ;)


    malikha ckp , epy bday uuu yuuuuu... hakss

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!