* MiQaiL DaRwiSy di kelahiran ke 4..tawa dalam kesedihan! | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Monday, October 31, 2011

* MiQaiL DaRwiSy di kelahiran ke 4..tawa dalam kesedihan!

30 october 2011 genaplah 4 tahun my BFF a.k.a putera sulungku..kamu dah besar!
alhamdulillah..walaupun dah 4 tahun..sakit beranak tu masih tak dilupakan..huhu..
sakit sampai berpusing pusing tangan membelit belit di besi katil hospital..phewww..
terasa diri seperti hulk si gedang hijau ko masa tu..kuat sikit lagi ku berpaut di besi tu..
konpem! mesti patah punyer hahaha..dah merosakkan harta hospital tak pasal pasal..

tapi tak sangka Dia nak anugerahkan anak sepesen seacuan dengan diri sendiri..ekeke..
ermm semua orang cakap dari muka..perangai..semua tiruuuu mama! kesian papa..
eh tak per..anak lelaki ikut mama akan jadi sejuk kan..orang kataaaa lar nox..ahaks..
mamaku idolaku lar kunun..kuat merajuk pun ikut mama hahaha..ni encit papa cakap..

tapi birthday tahun ni..tak dapat nak beriya sangat..sebab abg long demam..
pakai acara muntah muntah lagi..kesian sangat tengok keadaan dia..
walaupun hanya seteguk air..pasti akan di bweeekkkan balik..perut protes kekdahnyer..
masuk vitamin yang doktor wan bagi pun..terus keluar balik..hurmm..dah camner?

semalam jer masa jumpa doktor wan..4 kali muntah di sana..nasib ada plastik..
kalau tak..mama kena lar jadi bibik tolong mop lantai..bersihkan muntah anak ;p
dah lar time sampai tu..ada orang nak beranak..adeh kena tunggu dekat 2 jam..

masuk jer bilik..terus doktor wan masukkan ubat tahan muntah ikut muntut dia..
biasa kalau demam jer masukkan ikut muntut tu..tahan muntah pun ada yer..jakun!
semoga abg long cepat sihat..tak muntah muntah lagi lepas ni..mama sangat risau..
mesti perut muncit abg long tu akan mengempis lar camni..aihh..tak sexy dah..
tak pe slim skit yer abg long..kalau tak, baju semua dah terik terik ni huhuhuhu..

mama dan papa doakan abg long berjaya dunia dan akhirat..tak lupakan kami..
eppy bornday yang ke 4 tahun sayang..tahun depan kamu masuk school k..
tak sangka anak dah besar..esok esok dah kawin pulak huhuu..dush! verangan lagi?

thanx pada ummi dan nenek abg long yang beriya iya menyanyikan dari kejauhan..
at least dia ketawa dan enjoy..moment yang sangat tacing uols masa tu..
dah listkan hadiah yang dia nak dari nenek dan ummi hahaha..take note eh ladies..
mama dan papa bagi kasih sayang dar la eh abg long..save bajet..giler kedeks!

dalam pada tak sihat tu..siap request cake besaaaarrr untuk dia..sempattt kan..

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**


90 comments:

mizzkechique said...

epi besday cayang... semoga jd anak yg soleh, berbakti kpd kedua ibu bapa... cian dia xsht.. get well soon dear.. pastu leh mkn kek besaaaaaaaaaarrrrr... hehehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hepi bufday si comeyyy
x per biler abg long dah cihat ajak mama gi celebrate kat McD na....mintak cake rupa pakcik McD tue taw...ngeeee

...sWeeT uMi... said...

happy besday abg long...moga menjadi anak yg soleh dan diberikan kesihatan yang baik...cepat2 sembuh ye abg long t leh ajak momma jejalan hehehe

mama tims said...

hapy beday abg long..soh mama buat kek tau..hehehe..

cik fadh said...

encem abg long, da besar lg encem nih . bole booking ? kikiki...

PinKy MoMMa said...

MK: thanxxx adikku ;)
cup cake jer..jimat hahaha

PinKy MoMMa said...

ayu: haiyoyo nak tempah camtu..pengsannn lar i uols ;p
hover bajet ekeke

PinKy MoMMa said...

umi: tenkiu umi..tak leh jalan mana pun skrg ni..semendang hujan huhu..

Tina Othman said...

alhamdulilah 4thn dah abg long, happy birthday sayang, moga lebih sihat, kaya & berjaya

sekejap je masa kan

Kakzakie said...

Kesiannya dia. Happy birthday abang long. Masih boleh senyum lagi..

PinKy MoMMa said...

mama tims: hahaha mama tak pandai lar..tunjuk tunjuk jer pandai ;p

PinKy MoMMa said...

fadh: dik nak booking utk saper tu dik huhu..lama lagi nak bermenantu ni hakhakhak

PinKy MoMMa said...

tina: thanx tina..a'ah sekejap jer kan..tak sedar dah 4 tahun huhu..

Akulah Pak Lan said...

Dah 4 tahun. adeh kena cepat ni. hahaha

^^nu[dd]yra^^ said...

selamat hari lahir MiQaiL DaRwiSy...;)

auntie dd doakan miqail jadi orang yang hebat2 suatu maser nanti...hehehe ...insyaAllah...;p

PinKy MoMMa said...

kak zakie: huhu tu gambar lama kak ;)
tu yg tersenyum tu..kalau tak..lembik jer..tak larat!

PinKy MoMMa said...

pak lan: hahahaha tunggu apa lagi pak lan oiii..cepat lar..calon dah ramai dah tu..pilih jer ;p

Mrs.Afiq said...

heppy besday abg Long;)..semoga cepat sembuh ye..skang mmg musim DEMAM.. cuaca pun x menentu..;)

Puan tia said...

happy besday si encem.. hee smoga sihat ya!

KAMIHIDUP said...

selamat hari jadi, semoga panjang umur dan murah rezeki, jadilah anak yang soleh. :)

PinKy MoMMa said...

dd: aminnnn untuk doa doa tu ;)
tenkiu dik..

PinKy MoMMa said...

wid: a'ah musim kot kan..ramai gak budak budak yang demam skrg ni..kesian..

PinKy MoMMa said...

tia: amin mudah mudahan hehe ;)

PinKy MoMMa said...

kami: thanx dik..aminnnn..smga smuanyer dimakbulkan ;)

Rai said...

e'eh..birthday anak u sama ngan i lah..hehehe..nanti next year kita sambut birthday sama2 ye dik.. hahaha...

happy birthday to your son..

Dylla Abas said...

demam nak tmbh umur tu..apapun hopefully abg long cepat sembuh ye!

hepi bday utk abg long.moga jadi anak yg soleh ye (",)

PinKy MoMMa said...

rai: eh ye ke..eppy belated bday rai!
Allah selamatkan kamu ;)

mas saari said...

alalala...ciannya birthday boy!

takpe abang long, nanti dah sihat suruh mama belanja cake sedap2 tau!

happy birthday to abang long!

missbby said...

Happy Birthday Abang Long. Semoga membesar jadik anak yang baik ya..

O'gosh said...

happy besday Abang Long comel...dah baik ke belum tu..

Cik Tqah said...

happy besday..die kongsi bday ngn bf tqah la :P

aTy _faRed~ said...

yeah..abang Long memang sijiban macam awak Nad...neway..selamat hari ulang tahun kelahiran... dah bujang anak awak... :) [ai suker giler name MIQAIL dari dulu...] ;)

PinKy MoMMa said...

dylla: a'ah ada org cakap camtu jugak kan ;)

aminnn thanx yang!

PinKy MoMMa said...

kak mas: mama belanja cake kecik kecik hehehe..tunggu abg long sihat dulu ;)

PinKy MoMMa said...

missbby: thanx dear..aminnn utk doa doa kamu ;)

PinKy MoMMa said...

ogosh: belum lagi..masih melepek huhu..stim ubat hahaha

PinKy MoMMa said...

tqah: hehehe same date tapi tak sama tahun ;p

eppy bornday utk dia ya..

puteri nur aqiliah said...

Happy Birthday and get well soon abg long! dah besar dia^^

mizzkechique said...

cup cake je?? mn cukup.. huhuhu

PinKy MoMMa said...

aty: hehehe nama tu ada sejarahnyer sbb tu letak nama miqail hehe ;)

thanx ty..anak mama kena sama hehehe

PinKy MoMMa said...

puteri: thanxxx adik puteri ;)

PinKy MoMMa said...

MK: hahhaha jadi lar..budak budak tak leh makan banyak ;p

Izan said...

Eppy Best Day Abg Long, semoga jadi anak yang soleh, bantu mama dan papa didunia dan akhirat.. smoga cepat sembuh..dapat makan kek besar...:D
To Momma : sakit bersalin.. saper boleh luper beb..hihihihi

LYAfrina said...

happy birthday dear..
smoga trus dberikan kesihatan y baik serta diberikan kmdahan utk mharungi pjlanan d dunia n akhirat..

PinKy MoMMa said...

izan: kannnn..sakit uols hahaha ;p

aminnn utk doa doa tu..thanx ya!

Cik Ecah said...

heyyy besday boyyy meh nk cium2 pelok2 hehhee

moga jadi ank yg soleh ya syg!

PinKy MoMMa said...

LYAfrina: aminnnn...mudah mudahan hendaknya :)
tQ..

PinKy MoMMa said...

ecah: macihh dik..aminnnn utk doa tu ;)

e k i n ♥ y u s r i said...

happy besday...
hehehehe

dtg cni dan follow

noraauliyya said...

selamat ulang tahun yang ke 4 darwisy. semoga menjadi anak yg soleh, semoga cepat sihat. semoga berjaya di dunia dan akhirat!

PinKy MoMMa said...

ekin: thanx sudi drop by and wish ;)

PinKy MoMMa said...

noraauliyya: amin..amin..amin ;)
tenkiu dik..

Qaseh Qistina said...

happy birthday si comey! true..muka sepesen ngn akak la..mmg nmpk sgt...anak mak kn...moga abg long cepat sembuh! be a good son ya =)

anitadiana said...

happy besday miqail darwisy,,semoga cepat sembuh dan semoga membesar menjadi anak yg soleh...amin...nama ujung sama dengan anak kak ita...

Eyda Syahida said...

ksian abang long.. semoga cepat sembuh..

akak, kasi ke angry bird! hahaha

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

ADUHHHH DAH MACAM NGADUNG LAK... KE MAMA DIE NGANDUNG KASIK KAT ANAK AHAHAHAAAA...PAPE PON CEPAT SEMBUH ABANG LONG YANG CUMILSS...

PinKy MoMMa said...

qaseh: huhu bukan muka jer..perangai pun ala ala nak sama ;p

thanx dik..aminnnn..

PinKy MoMMa said...

anitadiana: eh sama pulak kan :)
maksud yang baik..yang warak..mudah mudahan membawa maksud tu kan kak ita..

PinKy MoMMa said...

eyda: hahaha dia dah mintak robot..mana celah lar nak cari robot itu ;p

PinKy MoMMa said...

yanty: hahaha ngandung lemak kan comels :)
tak semua org hader ekeke

Mamamia said...

get well soon abg long!

Gen2Merah said...

selamat hari jadi abg loong.. dah besar panjang pun kan... saya tertarik dengan coretan momma pasal kesakitan si Ibu melahirkan anak... tak terbayang rasanya saya rasakan saat2 macam tu...

PinKy MoMMa said...

mamamia: tenkiu dear ;)

PinKy MoMMa said...

Gen2Merah: memang sakit tapi insyaAllah mampu menempuh saat tu ;)
kuasa Allah kan..kena kuat demi zuriat sendiri hehhe

Mrs.Afiq said...

tu la kak..usah kata budak, kita yg besar ni pun kejap demam, kejap ok...huhuh

MerLe said...

hepi besday abg long...cepat2 sembuh...nanti bleh makan kek beso..hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

happy besday ye abg long.. pe lagu pau la mama n papa hadiah banyak2 n g makan tempa yg beshhhh.. hehe

saharinasaharudin said...

happy birthday abang long.
comelss je.bsar nnti msti hndsme ni ;)

Abg Stalker said...

smlm abg iz da wish pd abg long thru mommy abg long yg cun melecun ni. :)kak,lps abg long sht apa lg..kek sibijik la.bsr punyerrrr!hahaha


dmm nk membesar tu. :)

Mimy Hamid said...

hepi besday dear baby mama papa...walaupun abg tp tetap baby lg tau...moga jadi anak yang baik dan dgr cakap mama yerk...

ieda said...

happy bday abg long.semoga sentiasa sihat,ceria, bijak,jd anak yg soleh ;)

Rin_Aff said...

Happy belated birthday Darwish...
Semoga membesar dengan sehat & menjadi anak yg soleh..

(Cepat2 besar yer..mama dah tak sabar nak menantu tu...=P)

PinKy MoMMa said...

widia: banyak minum air masak dik..musim memang tak leh nak elak ;)

PinKy MoMMa said...

MerLe: hahaha tenkiuuu..kek kecik jadik ler ;p

PinKy MoMMa said...

taufiq: hambooiiii cadangan..masak kt umah jer lar..jimat banyak hahaha

PinKy MoMMa said...

rin: tenkiu sayang! ahahaha nanti kita tunggu eh ensem ke tak..ensem sgt pun susah dik..kasanova pulak kan hahaha

PinKy MoMMa said...

adik stalker: tu lar nak membesar tapi dah menyusutkan perut muncit yang sexy itu..almaklum tak lalu nak makan..

thanx dik ;)

PinKy MoMMa said...

mimy: owh yesss! setuju..sentiasa anggap anak baby huhu..walaupun hakikat dah besar kan nox ;p

PinKy MoMMa said...

ieda: amin amin aminnnn utk doa tu ;)
macih..

PinKy MoMMa said...

rin: kahkahkah..mama verangan jer lebih..tak berniat pun..kene suruh belajar tinggi tinggi dulu utk masa depan dia ;)

thanx rin..

IntaNBerliaN said...

ololooo comelnya... eppy birthday abang long..

PinKy MoMMa said...

intan: thanxx dear ;)
dia sntiasa bajet comel hahaha

MamaEma said...

hepi besday boy..jangan lupa minta dgn mama hadiah yg best2 tau...hehe

PinKy MoMMa said...

mamaema: hahaha mama bagi kasih sayang dah lar ;)
tak ternilai tu hukhukhuk

Cik Bambam said...

happy besday abg longgg!!

moga jadi anak yg soleh.. sihat sentiasa.. murah rezeki.. otak geliga.. ehhehe

PinKy MoMMa said...

bambam: tenkiuuu auntie bambam..eh auntie ke kakak eh hahaha..sila bgtau nnt yer ;p

amin utk doa doa tu..

Cik Bambam said...

aunty pon boleh.. akak lagi lar bolehhh~ ahhaha.. :P

PinKy MoMMa said...

bambam: hahahaha ok la panggil kakak la..lom kawin kakak lagi..dah kawin baru tukar auntie eh ;)

el said...

epi besday bang long
smoga jd anak yg soleh dan terbaik tuk kamooo...

pengalaman PM tu sejibik cam el hahahah giler cool kan..miahahahah terus kata kt en. somi..xmo beranak dahhhh..cissss ituuuu skrg dah beranak 3 pung...

el suka pic kt rumput lapang tu cam kt oversea lor

Mama Likha said...

happy belated bday abg long miqail darwisy !!! napo lah den terlopeh pandang ni !!!


semoga abg long mbesar mjadi anak yg baik, pemimpin yang baik pada adik dan mjadi kebanggan papa mama pinky mu yerrr....


p/s : mmg sebijik segolek sejimbun ngan mamanya ! ;)


malikha ckp , epy bday uuu yuuuuu... hakss

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat