Followers

* Langsir murah di Nilai 3..yang mana? ingat nama kedai ni!

4:24:00 PM

kali ni kita kasi story pasal penyiapan secara berperingkat untuk teratak qaseh..
yang sebenarnya kepulangan kami ke KL baru ni bukan stakat nak beraya jer..
tapi menyiapkan barang secara berperingkat dan sikit sikit untuk teratak qaseh..
segala perbelanjaan dalaman dan luaran untuk teratak qaseh..mesti ikut bajet..
supaya tak terduduk nanti..barang sekarang ni kan mahaiii uols..mana yang mampu..

tengok harga..peluh peluh nak membayornyer! gigil tangan kak bedah hahaha..
jadi untuk langsir..kami hubby wifey sepakat nak pegi Nilai 3..dah lar 1st time..
seawal pagi dah ada di sana..seingatku masa sampai tu kedai baru je buka..pecah telor!
lengang dan sunyi jer..cuaca pun redup..so leh pegi survey banyak tempat ;p

survey punye survey..yeahhhhh..jumpa dengan kedai langsir yang murah..
ikut citarasa dan bajet poket sendiri la kan..murah ada..mahal lagi ada wahaha..
yang penting jangan ukur ikut poket orang lain yer..poket sendiri jer..bahaya uols..
prinsip biar papa asal bergaya tu jangan guna yer kawan kawan..tak de manfaat!


tapi yang membuatkan aku rasa nak meluat dan menyampah..ni apa kes pulak ni kan?
bila pekerja dia buat dan tarik muka!!! hohhh...menyirap rasanyer hati kecik ku..
korang scroll bawah lagi eh..ai sangat hot hari tu..geram betul rasanyer!


*

*

*

*

*

*

*

aku tanya staff tu dengan muka tersenyum dan bernada lembut lagi sopan santun..
sila bayangkan tahap kesengihan dan baik hati aku..sangat berbudi bahasa okeh..
harga langsir ni berapa semeter dik?
kalau beli banyak boleh tak bagi murah lagi?

dah lar muka kami yang comel ni tak dipandang langsung..korang tau respon dia haper?
geleng sambil muka dia mencebik kat aku..wahhhhh kasi panas betul la budak ni..
encit papa pun perasan perangai cantik dia tu..mana la perginya budi bahasa anak gadis?
aihh nak cakap pun susah..bangsa sejenis..angin di pagi hari..tak sesuai okeh..pfftt..
u pandang ai sipi sipi..ai pandang u macam kuman jer tau..tak hengennnnn..chaittt!

mentang mentang lar kami datang naik van buruk jer..bukan alphard kan..
ko pandang pun sipi sipi je yer dik non..aduhh lom jadi tokey dah berlagak ni!
tak mo lar diri terjadi gergasi lembah yang mengaum di pagi buta..
menyembolkan mata dan menyingsingkan lengan..aih usap dada laju laju..

jadi kami pilih untuk deal ngan staff indon kat kedai tu..sangat baik hati..
masalahnyer..kedai ni je yang murah harganya..kedai lain RM8.90 semeter..
yang kami berkenan tu, tokey dia bagi RM6.40 semeter..jimat RM2.50 hehe..
tokey pun okeh tak berlagak..senang nak kawtim..pekerja pulak macam eiii eiii

jadi ini lah yang menjadi idaman qolbu kami..grey black & grey silver katanyer..
terus grab 100 meter untuk seluruh teratak qaseh..untuk day and night curtains..
nasib la si sombong tak dapat komisen..suka dapat jeling kepuasan huhu..tak de keje!
100 meter itu banyak kan..kalau ko layan ok tadi..dah dapat rezeki di awal pagi..

ooop sebelum terlupa, tempahan langsir kat sini dari serendah RM5 jer..
tokey kedai ni baik dan ramah..tehee..senang nak minta kurang..tenkiu aaa boss..
tapi memang cadangkan..saper saper nak cari langsir..sila pegi sini..murah!
kedai langsir ni belah belakang skit..berdekatan ngan 7 eleven kalau tak silap..

nanti aku kongsikan lagi tempat shopping barang umah yang best k..

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**

You Might Also Like

87 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. x sabar nak tunggu bab lain plak

    ReplyDelete
  2. PM..mcm kisah sy g habib semalam...pergi malam, tau2 je la...selebet je dressing...selekeh berdukung anak lg...

    tup2 tanya dan terus hulur duit...baru gelabah nak layan....

    tu la dia mentaliti org melayu kita.

    ReplyDelete
  3. anum: bab lain tunggu ada modal lagi dik huhu

    ReplyDelete
  4. AIM: huh kalau ai..jgn kuar duit dulu..tunggu betul betul yang ikhlas nak bekerja..geramnyer dengar!

    ReplyDelete
  5. aiyoo itu la yg ijah selalu menyampah tau klu pergi kedai2 jenis gini. suka benor nk mencebik melalui pemakaian kita kan? choii choii !!

    ReplyDelete
  6. ijah: betul tu sakit ati diperlakukan camtu tau..mcm kite ni tak mampu sgt erghhh..cuba layan sama adil jer..

    ReplyDelete
  7. lenkali beli lebih tuk aku taw..hahahahaha

    ReplyDelete
  8. halamak..halamak..cantek kaler tu.. "umah akan datang" pun dh setup kaler tu..

    ReplyDelete
  9. ya betol tu kak...

    kalau ain jumpe budak mcm tu kalau nak beli something..mmg kat situ jugak kene bahasa..

    x sbr nak tunggu teratak akk siap...=)

    ReplyDelete
  10. MK: wahhh tak sabar nak tgk umah masa depan tu dik..biler? biler?
    serasi pulak kite huhu

    ReplyDelete
  11. ain: akak malas nak panjang citer..bolayann jer..tak skolah kot huhu..

    kita cari org lain yg ikhlas nak bekerja lebih best hehe..

    ReplyDelete
  12. eee.... sya lak geram..

    klu cam tu terus kuar lagi bagus, padan muka kedai tu...huhuhu

    tpi mmg murah la harga langsir dia...

    ReplyDelete
  13. org berlagak x ke mana la tu.. kejp je tue

    ReplyDelete
  14. betul tu. CR dgn mak pun penah kena masa g nagoya JLn TAR last year.sape SA pun xnak layan kitorang.mentang2 la kitorang ni ckp penang,pastu x stylo milo.skali mak angkut langsir dkt riban2 ko..baru gedix2 nak dtg layan..choii sungguh!!

    ReplyDelete
  15. mamanoriz: tapi tokeynyer baik :)
    jadi kiteorg bolayan jer yg sombong tu..biar la dia..ada lagi pekerja yg baik ati hehe

    ReplyDelete
  16. queen: moga dia berubah di masa akan datang hendaknyer ;)

    ReplyDelete
  17. CR: hahaha tergelak la baca komen ni..mesti menganga kan SA tu smua..huhu menangis tgk customer beli banyak camtu huhu..

    ReplyDelete
  18. maria: cantik di mata kami lar huhu..plus kena ngan bajet ;p

    ReplyDelete
  19. bab lain panas ke sejuk momma..hehehe..

    kalau ema pun hangin juga kalau orang tak layan

    ReplyDelete
  20. sound tepek je orang camtu pinky!

    anyway cantik langsir tu! kat nilai memang murah2.. kalau pi nilai 1 pun ok gak, tapi kedai dia tak banyak sangat... dekat dah ngan umah akak tu! heheheeee

    ReplyDelete
  21. wahhhhh!langsir blig2 uolssss
    kelasssss!!!!

    ReplyDelete
  22. ema: haha bab lain tak pasti lagi ;p
    kan hangin kan..tau la ai beli langsir murah tapi still itu memberikan komisen pada dia kan :)

    ReplyDelete
  23. kak mas: malas nak layan lar kak mas..bukan dia reti bahasa pun spesis ni..bolayan jer..cari yang lebih baik hehe..

    dah dekat ker? nnt nxt time pegi leh roger2 kan ;)

    ReplyDelete
  24. eliya: mana ado bling bling uols :)
    biasa biasa sajork..

    ReplyDelete
  25. rin: tu utk seluruh rumah dik..day and night curtain..
    sebab pakai 2 lapis tu yg nampak banyak hehe..tu yg kena cari semurah habis hahaha

    ReplyDelete
  26. bestnya! hehe, thanks for sharing this! nnti nk gi. nk hias umah sendiri, tapi takde rumah! seronok tgk surirumah hias rumah untuk keluarga! :)

    ReplyDelete
  27. umah kita 5 minit jek ngan nilai 3 nie kak..kat bukit mahkota tuh.. ekkekekeke.. langsir situ cantik2..tp kena pandai pilih kedai lar.. :P

    ReplyDelete
  28. wahh cantik langsir mu dik.eii keji sungguh perangai pekerja tu.geram lak dgr nyer..huhu

    ReplyDelete
  29. tak pe. pasni akak datang situ naik alphard ea. baru dia respect sikit. hihi ;p

    ReplyDelete
  30. namee: akak pun tak de lagi huhu..tapi just prepare awal awal :)

    nak settlekan smua satu masa macam tak mampu je dik huhu..one day namee mesti ada umah sendiri..insyaAllah

    ReplyDelete
  31. bambam: a'ah cantik2..harga pun cantik ;p
    tapi nasib baik dtg pagi..ada masa nak survey :)

    ReplyDelete
  32. kak LM: biasa je akakku :)
    yang murah murah jer huhu..

    geram kan..tu yg rasa nak debik tu huhu

    ReplyDelete
  33. cantik langsir uols..igt nk cr gak langsir nie utk gantikan langsir kt PEN nie..:D

    ReplyDelete
  34. siti: wahhh alphard ko kan dik..tak menahannnnn...bila tahun pulak leh pakai tu hahaha..verangan je boleh la ;p

    kalau dtg lagi skali tak hengen nak layan dia..cari indon tu ataupun tokey dia jer ngeee

    ReplyDelete
  35. gieyana: thanx nox..ai cari yang biasa2 jer uols :)
    ikut bajet huhu..

    ReplyDelete
  36. huh..nasib x pegi ngan ai tau noks..kalau x..mau teruk kene sembur budak tu...nasib baik dapat PM yang baik tu...

    ReplyDelete
  37. ogosh: mungkin angin baik skit kot ari tu..kalau salah timing memang nak kena tu hahaha..

    plus malas nak layan org yg sombong huhu ;p

    ReplyDelete
  38. banyaknya beli langsir..pasang satu rumah ker???..klu dapat layanan pekerja macam tue, maunya terus blah je dari kedai tue

    ReplyDelete
  39. kayrul: byk sebab 2 lapis hehe..klu selapis 50 meter jer ;p

    ReplyDelete
  40. eh eh. macam kenal. itu langsir bilik fiqa. hehe. tp kaler merah punyerrr .

    *dah beli pun kat Nilai. hee :)

    ReplyDelete
  41. macam penah sampai kat cini..ade kedai perabut kan dekat2 situ?..pastu ade org jual air kelapa kat depan depan nak masuk..

    ReplyDelete
  42. fiqa: hahaha nasib baik kaler merah..kalau kaler kelabu tadi dah sedondon plak kite wiiii~

    ReplyDelete
  43. ubi: a'ah kat sini banyak barang..carpet..langsir..barang letrik..

    tapi yg air kelapa tu tak pasti pulak hehe..

    ReplyDelete
  44. wahh meriah, mesti pergi ni..yg penting murah n kualiti..suka~
    new entry BamBAm2u..pinky mama singgah2 ye.tq
    http://bambam2u.blogspot.com/2011/09/5-tanda-tanda-anak-anak-berpotensi.html

    ReplyDelete
  45. azu: jemput jemput :)
    moga azu leh dpt harga murah lagi hehe

    ReplyDelete
  46. ni pndang rendah pnye kes la nih..tak baik btol..kut yg naik van ni mampu beli beribu2??haaa teberak dia kat situ kangg

    ReplyDelete
  47. finaz: ahahaha sampai terberak tu memang tanjat membacanyer ;p

    tak kisah lar dik berapa amountnyer kan..dia kan di bayar utk bekerja di situ..sila la jalan kan tugas dengan seadanyer..huh..geramnyer!

    ReplyDelete
  48. salam diya...padan muka budak yg sombong tu apa ke halnya pagi2 dah buat muka plak.... komisian pun x dpt...

    wah shopping utk rumah baru yer...byknya beli langsir tu diya sampai 100 meter...:)

    ReplyDelete
  49. kak mas: tu la monopos kot huhu..tiba tiba nak tunjuk angin dia pulakkan ;p

    langsir tu sebab guna 2 lapis kak mas sbb tu nmpk mcm byk :)

    ReplyDelete
  50. weols pun suke tmpah kt nilai ... ado yg tempah pree je...

    ReplyDelete
  51. zura: wah pree? lagi suka! tapi jauh nau nak nempahnyer..tak pe la kami tempah di kampung ni je huhu..

    ReplyDelete
  52. rumah sy yg sebelah nilai 3 pun jarang nak beli barang kat nilai 3! HAHAHAHAHAHAXD kain langsir kat nilai 3, kalau pandai cari kedai mmg boleh dpt murah n berkualiti!

    ReplyDelete
  53. aini: hehe sila sila :)
    tapi deal ngan tokey terus ye dik huhu..

    ReplyDelete
  54. puteri: wahahaha memang slalu camtu..org jauh yg akan smpai dulu ;p

    ReplyDelete
  55. wahhhh.. pinky momma.. jauhnye berjalan beli langsir yer.. hehehehe..

    btw, jom klik link tutorial baru nie.. Ade pesanan penaja sket :)


    http://littlelovealways.blogspot.com/2011/09/tutorial-simple-dan-sweet-look-ala2.html

    ReplyDelete
  56. maz: dekat je dengan umah akak dik hehe :)

    ReplyDelete
  57. wahhh cantik.. pandai pilih.. akak selalu gak kesana tp ke kedai utk membeli barang membuat hamper..

    ReplyDelete
  58. mak dara: tenkiu kakak gorjez :)
    tak abis lagi hamper dia hehe..masyukk~

    ReplyDelete
  59. awe: hehe tak yah lar..dah kawtim ngan tokey dia ;p

    ReplyDelete
  60. merle: membeli memang best...membayor yang gigil tu dik..sbb tu kena survey mana harga yang terbaik :)

    ReplyDelete
  61. wow.. cantik la teratak qaseh nanti ye.. xsabow nk jengok=)

    ReplyDelete
  62. cantik kain langsirnya. macam berkenan pulak di hati saya ni...

    ReplyDelete
  63. cantik la kak pinky tapi tahun ni dahn taun yang suda-suda yanty beli ready made jew...ekekekek

    ReplyDelete
  64. kain yang cantik2.. rambang mata kalau pergi.. hikhikhik..

    tak patut dia layan customer macam tu.. confirm customer serik nak datang.. :(
    kalau ai.. terus blah, takmo tengok dah muka dia.. dari hati terus bernanah baik jangan tengok langsung..

    ReplyDelete
  65. terima kasih share tempat kain langsir murah,esok2 kalau g sana mudah je nak tuju...tak yah pening2 nak survey dari satu kedai ke satu kedai...kang masam muka lak jurujual asyik tanya je,belinya tidak..he he he kalau naik kete mewah baru leh wat gitu...kan..

    ReplyDelete
  66. saya xreti nak menilai kualiti dan harga kain2 ne.. hehehe

    ReplyDelete
  67. CAB: doakan cepat siap ye dik hehe ;)
    akak pun tak sabau nih..

    ReplyDelete
  68. anis: boleh la jengah nilai 3 kat kedai yg dinyatakan..harga dia pun murah hehe

    ReplyDelete
  69. yanty: ready made lagi senang huhu..tak yah pikir banyak kan ;p

    ReplyDelete
  70. aizamia: nasib baik tokey dia baik tau larling..so yg tu ai bolayan je huhu

    ReplyDelete
  71. ummi: sama sama dear ;)
    slmat membeli nanti ya..

    ReplyDelete
  72. taufiq: itu serahkan pada mak kamu dik ;p

    ReplyDelete
  73. nilai 3 mmg syurga langsir..siap segera..1 jam je dah siap...tp tu la panas membara

    ReplyDelete
  74. mimy: kena pegi seawal pagi baru mcm best nak berjalan..mcm kiteorg ari tu hehe..berpusing pusing ;p

    ReplyDelete
  75. Ada no contact dia x kak?? Mmg nak ke nilai3 bli langsir ni

    ReplyDelete
  76. Ada no contact dia x kak?? Mmg nak ke nilai3 bli langsir ni

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!