* Langsir murah di Nilai 3..yang mana? ingat nama kedai ni! | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Tuesday, September 13, 2011

* Langsir murah di Nilai 3..yang mana? ingat nama kedai ni!

kali ni kita kasi story pasal penyiapan secara berperingkat untuk teratak qaseh..
yang sebenarnya kepulangan kami ke KL baru ni bukan stakat nak beraya jer..
tapi menyiapkan barang secara berperingkat dan sikit sikit untuk teratak qaseh..
segala perbelanjaan dalaman dan luaran untuk teratak qaseh..mesti ikut bajet..
supaya tak terduduk nanti..barang sekarang ni kan mahaiii uols..mana yang mampu..

tengok harga..peluh peluh nak membayornyer! gigil tangan kak bedah hahaha..
jadi untuk langsir..kami hubby wifey sepakat nak pegi Nilai 3..dah lar 1st time..
seawal pagi dah ada di sana..seingatku masa sampai tu kedai baru je buka..pecah telor!
lengang dan sunyi jer..cuaca pun redup..so leh pegi survey banyak tempat ;p

survey punye survey..yeahhhhh..jumpa dengan kedai langsir yang murah..
ikut citarasa dan bajet poket sendiri la kan..murah ada..mahal lagi ada wahaha..
yang penting jangan ukur ikut poket orang lain yer..poket sendiri jer..bahaya uols..
prinsip biar papa asal bergaya tu jangan guna yer kawan kawan..tak de manfaat!


tapi yang membuatkan aku rasa nak meluat dan menyampah..ni apa kes pulak ni kan?
bila pekerja dia buat dan tarik muka!!! hohhh...menyirap rasanyer hati kecik ku..
korang scroll bawah lagi eh..ai sangat hot hari tu..geram betul rasanyer!


*

*

*

*

*

*

*

aku tanya staff tu dengan muka tersenyum dan bernada lembut lagi sopan santun..
sila bayangkan tahap kesengihan dan baik hati aku..sangat berbudi bahasa okeh..
harga langsir ni berapa semeter dik?
kalau beli banyak boleh tak bagi murah lagi?

dah lar muka kami yang comel ni tak dipandang langsung..korang tau respon dia haper?
geleng sambil muka dia mencebik kat aku..wahhhhh kasi panas betul la budak ni..
encit papa pun perasan perangai cantik dia tu..mana la perginya budi bahasa anak gadis?
aihh nak cakap pun susah..bangsa sejenis..angin di pagi hari..tak sesuai okeh..pfftt..
u pandang ai sipi sipi..ai pandang u macam kuman jer tau..tak hengennnnn..chaittt!

mentang mentang lar kami datang naik van buruk jer..bukan alphard kan..
ko pandang pun sipi sipi je yer dik non..aduhh lom jadi tokey dah berlagak ni!
tak mo lar diri terjadi gergasi lembah yang mengaum di pagi buta..
menyembolkan mata dan menyingsingkan lengan..aih usap dada laju laju..

jadi kami pilih untuk deal ngan staff indon kat kedai tu..sangat baik hati..
masalahnyer..kedai ni je yang murah harganya..kedai lain RM8.90 semeter..
yang kami berkenan tu, tokey dia bagi RM6.40 semeter..jimat RM2.50 hehe..
tokey pun okeh tak berlagak..senang nak kawtim..pekerja pulak macam eiii eiii

jadi ini lah yang menjadi idaman qolbu kami..grey black & grey silver katanyer..
terus grab 100 meter untuk seluruh teratak qaseh..untuk day and night curtains..
nasib la si sombong tak dapat komisen..suka dapat jeling kepuasan huhu..tak de keje!
100 meter itu banyak kan..kalau ko layan ok tadi..dah dapat rezeki di awal pagi..

ooop sebelum terlupa, tempahan langsir kat sini dari serendah RM5 jer..
tokey kedai ni baik dan ramah..tehee..senang nak minta kurang..tenkiu aaa boss..
tapi memang cadangkan..saper saper nak cari langsir..sila pegi sini..murah!
kedai langsir ni belah belakang skit..berdekatan ngan 7 eleven kalau tak silap..

nanti aku kongsikan lagi tempat shopping barang umah yang best k..

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**

85 comments:

Anum said...

x sabar nak tunggu bab lain plak

Aku Ibu Muda said...

PM..mcm kisah sy g habib semalam...pergi malam, tau2 je la...selebet je dressing...selekeh berdukung anak lg...

tup2 tanya dan terus hulur duit...baru gelabah nak layan....

tu la dia mentaliti org melayu kita.

PinKy MoMMa said...

anum: bab lain tunggu ada modal lagi dik huhu

PinKy MoMMa said...

AIM: huh kalau ai..jgn kuar duit dulu..tunggu betul betul yang ikhlas nak bekerja..geramnyer dengar!

Ijah EmoTemo said...

aiyoo itu la yg ijah selalu menyampah tau klu pergi kedai2 jenis gini. suka benor nk mencebik melalui pemakaian kita kan? choii choii !!

PinKy MoMMa said...

ijah: betul tu sakit ati diperlakukan camtu tau..mcm kite ni tak mampu sgt erghhh..cuba layan sama adil jer..

el said...

lenkali beli lebih tuk aku taw..hahahahaha

mizzkechique said...

halamak..halamak..cantek kaler tu.. "umah akan datang" pun dh setup kaler tu..

Gadis said...

ya betol tu kak...

kalau ain jumpe budak mcm tu kalau nak beli something..mmg kat situ jugak kene bahasa..

x sbr nak tunggu teratak akk siap...=)

PinKy MoMMa said...

el: bajet lari lar hahaha :p

PinKy MoMMa said...

MK: wahhh tak sabar nak tgk umah masa depan tu dik..biler? biler?
serasi pulak kite huhu

PinKy MoMMa said...

ain: akak malas nak panjang citer..bolayann jer..tak skolah kot huhu..

kita cari org lain yg ikhlas nak bekerja lebih best hehe..

mamaNoriz said...

eee.... sya lak geram..

klu cam tu terus kuar lagi bagus, padan muka kedai tu...huhuhu

tpi mmg murah la harga langsir dia...

QueeN TerataI said...

org berlagak x ke mana la tu.. kejp je tue

CikRangers (CR) said...

betul tu. CR dgn mak pun penah kena masa g nagoya JLn TAR last year.sape SA pun xnak layan kitorang.mentang2 la kitorang ni ckp penang,pastu x stylo milo.skali mak angkut langsir dkt riban2 ko..baru gedix2 nak dtg layan..choii sungguh!!

PinKy MoMMa said...

mamanoriz: tapi tokeynyer baik :)
jadi kiteorg bolayan jer yg sombong tu..biar la dia..ada lagi pekerja yg baik ati hehe

PinKy MoMMa said...

queen: moga dia berubah di masa akan datang hendaknyer ;)

PinKy MoMMa said...

CR: hahaha tergelak la baca komen ni..mesti menganga kan SA tu smua..huhu menangis tgk customer beli banyak camtu huhu..

MARIA LIZA said...

cantik juga langsir tu yek...

PinKy MoMMa said...

maria: cantik di mata kami lar huhu..plus kena ngan bajet ;p

MamaEma said...

bab lain panas ke sejuk momma..hehehe..

kalau ema pun hangin juga kalau orang tak layan

mas saari said...

sound tepek je orang camtu pinky!

anyway cantik langsir tu! kat nilai memang murah2.. kalau pi nilai 1 pun ok gak, tapi kedai dia tak banyak sangat... dekat dah ngan umah akak tu! heheheeee

eliyaezlinalias said...

wahhhhh!langsir blig2 uolssss
kelasssss!!!!

PinKy MoMMa said...

ema: haha bab lain tak pasti lagi ;p
kan hangin kan..tau la ai beli langsir murah tapi still itu memberikan komisen pada dia kan :)

PinKy MoMMa said...

kak mas: malas nak layan lar kak mas..bukan dia reti bahasa pun spesis ni..bolayan jer..cari yang lebih baik hehe..

dah dekat ker? nnt nxt time pegi leh roger2 kan ;)

saharinasaharudin said...

100meter?banyaknyee akak. :)

PinKy MoMMa said...

eliya: mana ado bling bling uols :)
biasa biasa sajork..

PinKy MoMMa said...

rin: tu utk seluruh rumah dik..day and night curtain..
sebab pakai 2 lapis tu yg nampak banyak hehe..tu yg kena cari semurah habis hahaha

Namee Roslan said...

bestnya! hehe, thanks for sharing this! nnti nk gi. nk hias umah sendiri, tapi takde rumah! seronok tgk surirumah hias rumah untuk keluarga! :)

Cik Bambam said...

umah kita 5 minit jek ngan nilai 3 nie kak..kat bukit mahkota tuh.. ekkekekeke.. langsir situ cantik2..tp kena pandai pilih kedai lar.. :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh cantik langsir mu dik.eii keji sungguh perangai pekerja tu.geram lak dgr nyer..huhu

siti kektus said...

tak pe. pasni akak datang situ naik alphard ea. baru dia respect sikit. hihi ;p

PinKy MoMMa said...

namee: akak pun tak de lagi huhu..tapi just prepare awal awal :)

nak settlekan smua satu masa macam tak mampu je dik huhu..one day namee mesti ada umah sendiri..insyaAllah

PinKy MoMMa said...

bambam: a'ah cantik2..harga pun cantik ;p
tapi nasib baik dtg pagi..ada masa nak survey :)

PinKy MoMMa said...

kak LM: biasa je akakku :)
yang murah murah jer huhu..

geram kan..tu yg rasa nak debik tu huhu

Gieyana said...

cantik langsir uols..igt nk cr gak langsir nie utk gantikan langsir kt PEN nie..:D

PinKy MoMMa said...

siti: wahhh alphard ko kan dik..tak menahannnnn...bila tahun pulak leh pakai tu hahaha..verangan je boleh la ;p

kalau dtg lagi skali tak hengen nak layan dia..cari indon tu ataupun tokey dia jer ngeee

PinKy MoMMa said...

gieyana: thanx nox..ai cari yang biasa2 jer uols :)
ikut bajet huhu..

O'gosh said...

huh..nasib x pegi ngan ai tau noks..kalau x..mau teruk kene sembur budak tu...nasib baik dapat PM yang baik tu...

PinKy MoMMa said...

ogosh: mungkin angin baik skit kot ari tu..kalau salah timing memang nak kena tu hahaha..

plus malas nak layan org yg sombong huhu ;p

kayrul-shah said...

banyaknya beli langsir..pasang satu rumah ker???..klu dapat layanan pekerja macam tue, maunya terus blah je dari kedai tue

PinKy MoMMa said...

kayrul: byk sebab 2 lapis hehe..klu selapis 50 meter jer ;p

fiqaliqa said...

eh eh. macam kenal. itu langsir bilik fiqa. hehe. tp kaler merah punyerrr .

*dah beli pun kat Nilai. hee :)

ubi said...

macam penah sampai kat cini..ade kedai perabut kan dekat2 situ?..pastu ade org jual air kelapa kat depan depan nak masuk..

PinKy MoMMa said...

fiqa: hahaha nasib baik kaler merah..kalau kaler kelabu tadi dah sedondon plak kite wiiii~

PinKy MoMMa said...

ubi: a'ah kat sini banyak barang..carpet..langsir..barang letrik..

tapi yg air kelapa tu tak pasti pulak hehe..

azu said...

wahh meriah, mesti pergi ni..yg penting murah n kualiti..suka~
new entry BamBAm2u..pinky mama singgah2 ye.tq
http://bambam2u.blogspot.com/2011/09/5-tanda-tanda-anak-anak-berpotensi.html

PinKy MoMMa said...

azu: jemput jemput :)
moga azu leh dpt harga murah lagi hehe

Finaz Jaafar said...

ni pndang rendah pnye kes la nih..tak baik btol..kut yg naik van ni mampu beli beribu2??haaa teberak dia kat situ kangg

PinKy MoMMa said...

finaz: ahahaha sampai terberak tu memang tanjat membacanyer ;p

tak kisah lar dik berapa amountnyer kan..dia kan di bayar utk bekerja di situ..sila la jalan kan tugas dengan seadanyer..huh..geramnyer!

maszull said...

salam diya...padan muka budak yg sombong tu apa ke halnya pagi2 dah buat muka plak.... komisian pun x dpt...

wah shopping utk rumah baru yer...byknya beli langsir tu diya sampai 100 meter...:)

PinKy MoMMa said...

kak mas: tu la monopos kot huhu..tiba tiba nak tunjuk angin dia pulakkan ;p

langsir tu sebab guna 2 lapis kak mas sbb tu nmpk mcm byk :)

fazilzura said...

weols pun suke tmpah kt nilai ... ado yg tempah pree je...

PinKy MoMMa said...

zura: wah pree? lagi suka! tapi jauh nau nak nempahnyer..tak pe la kami tempah di kampung ni je huhu..

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahh!! wajib terjah ni,.hahaha

putput said...

rumah sy yg sebelah nilai 3 pun jarang nak beli barang kat nilai 3! HAHAHAHAHAHAXD kain langsir kat nilai 3, kalau pandai cari kedai mmg boleh dpt murah n berkualiti!

PinKy MoMMa said...

aini: hehe sila sila :)
tapi deal ngan tokey terus ye dik huhu..

PinKy MoMMa said...

puteri: wahahaha memang slalu camtu..org jauh yg akan smpai dulu ;p

Nurul Mazni said...

wahhhh.. pinky momma.. jauhnye berjalan beli langsir yer.. hehehehe..

btw, jom klik link tutorial baru nie.. Ade pesanan penaja sket :)


http://littlelovealways.blogspot.com/2011/09/tutorial-simple-dan-sweet-look-ala2.html

PinKy MoMMa said...

maz: dekat je dengan umah akak dik hehe :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhh cantik.. pandai pilih.. akak selalu gak kesana tp ke kedai utk membeli barang membuat hamper..

PinKy MoMMa said...

mak dara: tenkiu kakak gorjez :)
tak abis lagi hamper dia hehe..masyukk~

Nur Hawa Mohd Zin said...

pergh...mau jumpa manager ni

PinKy MoMMa said...

awe: hehe tak yah lar..dah kawtim ngan tokey dia ;p

MerLe said...

bab membeli mmg best~

PinKy MoMMa said...

merle: membeli memang best...membayor yang gigil tu dik..sbb tu kena survey mana harga yang terbaik :)

Heidi Shafiq said...

mak aku rambang mata dtg sini..

PinKy MoMMa said...

heidi: tau tak pe huhu ;p

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang sgt murah...

Cik Asma BLuppy said...

wow.. cantik la teratak qaseh nanti ye.. xsabow nk jengok=)

anisalya said...

cantik kain langsirnya. macam berkenan pulak di hati saya ni...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

cantik la kak pinky tapi tahun ni dahn taun yang suda-suda yanty beli ready made jew...ekekekek

aizamia3 said...

kain yang cantik2.. rambang mata kalau pergi.. hikhikhik..

tak patut dia layan customer macam tu.. confirm customer serik nak datang.. :(
kalau ai.. terus blah, takmo tengok dah muka dia.. dari hati terus bernanah baik jangan tengok langsung..

ummiarissa said...

terima kasih share tempat kain langsir murah,esok2 kalau g sana mudah je nak tuju...tak yah pening2 nak survey dari satu kedai ke satu kedai...kang masam muka lak jurujual asyik tanya je,belinya tidak..he he he kalau naik kete mewah baru leh wat gitu...kan..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

saya xreti nak menilai kualiti dan harga kain2 ne.. hehehe

PinKy MoMMa said...

ceroi: yeap murah bangat! ;)

PinKy MoMMa said...

CAB: doakan cepat siap ye dik hehe ;)
akak pun tak sabau nih..

PinKy MoMMa said...

anis: boleh la jengah nilai 3 kat kedai yg dinyatakan..harga dia pun murah hehe

PinKy MoMMa said...

yanty: ready made lagi senang huhu..tak yah pikir banyak kan ;p

PinKy MoMMa said...

aizamia: nasib baik tokey dia baik tau larling..so yg tu ai bolayan je huhu

PinKy MoMMa said...

ummi: sama sama dear ;)
slmat membeli nanti ya..

PinKy MoMMa said...

taufiq: itu serahkan pada mak kamu dik ;p

Mimy Hamid said...

nilai 3 mmg syurga langsir..siap segera..1 jam je dah siap...tp tu la panas membara

PinKy MoMMa said...

mimy: kena pegi seawal pagi baru mcm best nak berjalan..mcm kiteorg ari tu hehe..berpusing pusing ;p

Engku Artini said...

Cantik n murahnya upah

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat