* Kedai Lampu MURAH di Puchong..Houses Lightings semua terbaik! | Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Wednesday, September 14, 2011

* Kedai Lampu MURAH di Puchong..Houses Lightings semua terbaik!

kami hubby wifey sanggup meredah banyak kedai untuk dapatkan harga terbaik..
encit papa pun sangat rajin melayan kerenah wifeynya yang sangat rajin mensurvey ni..
atau yang lebih tepat sebenarnya memey kami kuat berjalan...itu lebih tepatkan..
kalau boleh murah, kita cari yang murah la tetapi masih cantik..kan boleh jimat di situ..

kalau semalam bab langsir dah jumpa yang berkenan di hati..satu bab dah setel..legaa..
kali ni kami ke bahagian lampu dan kipas pulak..yang pasti murah & masih cantik..
sebenarnya dah banyak kedai kami pergi sini..terutama di kawasan puchong..penat okeh..
tapi satu kedai ni yang paling besttt dan murah sangat sangat! ohh sila lah percaya..

kedai ni terletak di Bandar Puchong Utama bersebelahan jer dengan kedai perabot jati..
Houses Lightings ni beroperasi setiap hari kecuali Isnin ditutup..so mark ur date!
dibuka dari pagi sampai malam..staff dia serius ramah...jadinyer proses pembelian..
akan jadi lebih cepat dan teratur..sistematik sungguh..semuanya tip top i tell you..

yang bestnya..kami jumpa downlight termurah abad ini..RM2.80 je miahaha..suka hati..
kalau nak mentol philip..kiranya kualiti yang ok lah..cuma tambah lagi RM7 jer..
kedai lain aku tak pasti korang boleh dapat tak harga semurah dan sehebat ini..
sila survey kalau rajin..tapi aku rasa sini dah murah tahap menyawankan diri haha..

naper kami pilih dan amik downlight yang jenis bulat dan bukan 4 segi? sebab?
haaa...meh dekat sikit nak citer sebabnyer..berdasarkan pengalaman umah mak kami..
yang 4 segi ni cepat terbakar sebab tertutup plus yang bulat ni ada yang terbuka..
dan ini akan mengelakkan mentol tu sendiri cepat terbakar disebabkan panas..gituu..

sekarang ni..kite beralih arah ke lampu jurai jurai idaman qolbu pulak yer kawan kawan..
ya Allah serius murah dan cantik la kak bedah oiii..tergoda sungguh melihatnyer..
untuk design ni harganyer cuma RM270 tapi dia bagi RM210..murahnyer kamu ni..
ada 2 warna..hitam dan putih..ikut mana yang korang suka..meletops kan..sexy okeh..

yang kat bawah ni pulak coraknyer..hadoiii modern lagi memikat hati..hoi hoi hoi..
ermmm korang agak agak kan berapa ratus harganyer? tak capai ratus pun okeh..
percaya lah cuma RM99 sajork..kasi sambar dua terus..kami tak fikir dah time ni..
tiba tiba perasan..taste kali ni suka yang bertempurung semuanyer..haha fedulik..

gerak ke lampu jurai jurai yang lain..siap dengan lamp shade..kerlass ko jah..
punnnn cuma RM99..ko tak nak? tak per..ahkak nak! aiyoyo..jin dah merasuk dah..
tapi yang ni aku tak beli lampu dia..aku beli tempurungnyer jer..jimaatt kan..
sebabnya aku dah ada lampunyer..so kreatifkan sikit dengan tempurung hitam itu..

haaa tu baru lampu yang di dalam umah yer kak bedah..di luar umah pulak camner?
meh nak tunjuk meh..betapa murah dan cantiknyer lampu lampu kat sini..terbaik!
mula mula masa tunjuk kat encit papa..mana pa? kasi can la dia pilih pulak kan..
kang jadi wifey durhaka pulak tak minta pendapat suami..tergiler koser namanya..

eh tiba tiba boleh pulak encit papa cakap..tak disangka terkeluar dari mulutnya..
tak mo yang ni lah ma..tak modern..cari lain..siap geleng geleng tanda tak nak!

wahhh sejak bila lakiku ada taste ni miahaha..sebelum ni semua pun tak kisah jer..
pandai jugak memilih rupanyer..ok yang ni reject..kita pilih modern sikit yer..

so aku tunjuk yang di bawah ni..terus encit papa berkenan..sebab masih murah lagi..
lebih modern dan simple kan..dah macam umah mak nyer jer huhu..tiru lagik hahaha..
harga pun murah..cumalah RM39 sahaja yer korang..pengsan lagi tengok harga kan..
siapa bawa isteri kat sini sila tenangkan bini korang hakhakhak..pegang tangan kuat kuat..

sudah!!!
cukup cukup lar di bahagian lampu yang murah..kita beralih ke arah kipas jom..

*

*

*

*

*

*

*

*

ni kipas idaman hati kecik abg long..wah dia pun nak pilih untuk bilik dia uols..
seceria kanak kanak riang yang baru nak membesar..warna warni si kumbang..
harga kipas ni kalau tak salah RM200++..ermm tak ingat pulak harga sebenar..
dia pakej skali ngan lampu..owh mama tak sabar nak deco bilik abg long nanti ;)

kipas di ruang lain kami beli jenama wings jer..tiru umah mak lagi hewhewhew
sebab? sebab kipas ni sangat laju..KDK pun tak laju macam wings..ooops jujur~
dekat kedai lain, harganya ada yang letak RM170 dan ada yang RM150..
dah lar tahan lama, laju dan murah..di sini cuma RM138 untuk satu kipas..

amacam? menarik? yer memey saangaaat menarik lagi tertarik..kasi angkat lar.. ;p
kami pergi 2 hari kedai ni..sebab rasa macam seronok duduk kat situ huhu..
mungkin rasa selesa dengan staff yang mesra alam juga sebenarnya kan..wiii..
dan ini lah hasil borongan keluarga kecik kami ari tu..nak tengok tak? tadaaaa~

hambikkkk..penuh daaa van tua tu...nasib baik bawa van..sumbat depan belakang..
itu yang kiteorang berkenan lar kann..ada banyak lagi..memang banyak pilihan..
nak lagi sawan dan sakit tengkuk..sila la berkunjung sendiri ke Houses Lightings..
pssttt..pegi kedai lampu memang mendongak je ye kak bedah..hukhukhuk..

moga perkongsian ini dapat membantu kalian yang masih mencari :)

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**

95 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

amboi..shoping sakan naaa..

besh3!!

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bestnye!!! murah la sis..

PinKy MoMMa said...

nuyui: buat persiapan skit skit dik :)

PinKy MoMMa said...

maera: sgt murah maera..berbaloi! ;)

QueeN TerataI said...

wah.. bagus2.. leh g survey kat sini pasni... almaklumla.. queen pun bakal nak masuk umah baru.. kihkihkih seronok kan.. kan.. abis duit pun xpe sbb harta sendiri.. kan.. kan..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

masuk umah baru ker uols
wahhh manyak murah lol ai pow suker bab2 lampu ngan kipas ngeee

PinKy MoMMa said...

queen: sila la berkunjung..yg pasti berbaloi ngan bajet kita kan ;)

saharinasaharudin said...

pndai abg pilih kipas.comel je.haha.akk,tlg gtau abg,kak rin nk kipas cmtu jugakkkk ;)

...sWeeT uMi... said...

tang kipas tuk abg long mmg comei...sesuai tuk budak2 kan...lum pernah umi jumpe yg gini(kurang survey sebenarnya hehehe)....mmg cantek2 je lampu tu, kelas gitew hehehe

Nizam said...

amboi kak...
shopping je keje yea... hehehe

PinKy MoMMa said...

ayu: masuknyer tak tau lagi uols..huhu
sajer buat persiapan awal awal..skit skit beransur :)

PinKy MoMMa said...

rin: hahaha boleh nanti akak cakap ngan abg long eh ;)

PinKy MoMMa said...

umi: tu lar kami sakan mensurvey demi mendapat harga terbaik ;)
akhirnya jumpa jg kedai yg best hehe

PinKy MoMMa said...

nizam: mana ada slalu dik huhu..
beli pun sebab keperluan je..beransur skit skit ;)

mizzkechique said...

akakkkk..mmg plan nk beli kipas siling tu.. nk bubuh kt kg..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

wah.. shopping lmpu ja ya kak ..;P...suka tgk design lmpu ni ... nk bli nek menepek dkt umh tk bleh sbb dok kuarters ...ggggrrhhh

PinKy MoMMa said...

MK: leh la datang sini dik..best price eva RM138 jer hehe..

mas saari said...

lampu jurai2 tu sejibik lampu bilik tidur akak...hehehehe

tak sangka taste kita sama! pastu akak pun shopping kat sini jugak masa beli kelengkapan lampu utk rumah...heheheeheeee

PinKy MoMMa said...

zaty: tak pe nanti dah ada umah sndiri..leh beli gantung kat umah hehe

PinKy MoMMa said...

kak mas: huhu serasi bersama betul kan ;)
memang murah la kat sini..suka tengok harga dia kan..

sHeeMa DeaN said...

warghh saya sangat teruja melihatnyaaa.. harus terjah nie.. tang kipas tu sangat menarik.. tapi bukan hati anak.. tapi hati mak nya.. :)

^^nu[dd]yra^^ said...

saya teruja tgk kipas tuk bilik abang long tuhhhhhhhhhhhhh...sgt lah menarik~

azam said...

wow........hampir sama dgn kat rawang jugak......siap ada servis pasang sekali......

adala beza sikit² tu

PinKy MoMMa said...

sheema: hati mak eh? hahaha jadi maknyer kena pegi cepat la..kasi sambar 1 huhu

PinKy MoMMa said...

dd: wahhh ramai berkenan kipas abg long ni huhu..kipas dia mahai skit dari kipas kami..tak leh beli banyak2 ;p

Diana @ bilakukatacinta said...

PM: patutlah pernah terbaca kat forum2 lampu2 kat kedai ni murah-murah...Ceh...memng murah giler

p/s teringin nak ada rumah sendiri..boleh paku..pecah ..rumah sesuka hati nak hias ngan lampu bling-bling

PinKy MoMMa said...

azam: hehe dulu ai pun beli kat rawang sebab tinggal area sana tapi macam puchong lagi murah..

PinKy MoMMa said...

diana: a'ah dulu kedai dia cat lain tau..agaknyer dah untung sebab ramai yang pegi kan hehe..

aizamia3 said...

wah.. sakan lalink ku ini..

psstt: baru jengah hari ni kat sini.. dah tiba waktu tak larat dan malasnya. :(

syariza09 said...

bestnya ada kedai murah. nanti akk pon mau terjah, akk pun mmg tengah tercari2 brg utk masuk rumah baru :)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wah cantik la kak teruja benor....jelezzzz

maszull said...

salam diya...fuyoooo soping sakan mommma pinky kita ni....penuh betul van tu...

kak mas teruja sgt nak tengok bila dah pasang kat rumah baru diya nanti mesti cun...:)

eliyaezlinalias said...

rupa nya kita berhabisan duet dikedai yg sama...!muehehehe

Hanis MY said...

pinky! semua yg pinky tunjuk tu cantik2 la wuwuwu adehh pengsan nengoknya rasa nak sambar je, tapi umah sendiri pun takde lgi ha sadis...

PinKy MoMMa said...

aizamia: mana ada sakan lalink..beransur skit skit..beli mana yang perlu jer ;)

PinKy MoMMa said...

syariza: hehe suka dpt bagi idea bagi sesiapa yg tengah mencari :)
sila la berkunjung hehe

PinKy MoMMa said...

yanty: ajak cik abang awok nnt yer :)
mcm mcm adaaaa..

PinKy MoMMa said...

kak mas: assalam kak mas..umahnyer tak tau bile leh siap hahaha..sajer beli skit skit dlu ;p

PinKy MoMMa said...

eliya: hoyeahhhh bestkan! ;D

PinKy MoMMa said...

hanis: nanti hanis dah balik msia leh la berkunjung di sini :)
murah dan berbaloi nis..

Aku Ibu Muda said...

wahhhhh...PM!!! tenkiu for sharing

kebetulan pulak wani pon duk keluar masuk kedai lampu kipas ni je lately....tgh get ready nk masuk rumah baru kann...hehe

nasib baik duk puchong je, so anytime leh terjah

so far baru surver 2 kedai...yg PM share ni wani KIV as another 1 kedai...hehe

cukup 4-5 kedai, baru compare dan decide nk pergi beli kt mana...haha...buleh gitu :)

tp puchong ni mmg murah2 semuanya kalo bab2 ni

aTy _faRed~ said...

peerrggghhhh...memang murah giler kot..!!! nanti ley gi shopping kat sini jugak..:)

PinKy MoMMa said...

AIM: no biggie :)
sama sama berkongsi..biasala perempuan kan suka bab bab murah ni hehe..

slmt mensurvey ya..

PinKy MoMMa said...

aty: hahaha sila sila..jgn sawan kat sana sudah! meriah dan murah..owh fengsan..

Tina Othman said...

yeay, downlight kita sama lah, tapi serius lah murah kan, nak nya kipas dia tu, boleh pergi ni

PinKy MoMMa said...

tina: yeszaa kipas itu sgt murah dear :)
kedai lain paling rendah pun RM150 hehe..

mamaNoriz said...

ewahhh, shopping sakan...

raya depan mesti grand giler kan semua baru di rumah baru...

tpi mmg murah la kedai tu...

jeles i tau!

siti kektus said...

nasib baik tak bawak lori kak. kalau tak semua di angkut nanti. hehehhee ;p

O'gosh said...

alamak..ai pulak yang berkenan ngan ni..nak gak lampu tu...

PinKy MoMMa said...

mamanoriz: alor mana ada grand pun..beli yang murah murah jer huhu ;)

PinKy MoMMa said...

siti: hahaha lori? takut promoter tu tengok nanti..tak mampooooo dik non ;p

PinKy MoMMa said...

ogosh: kan sgt berkenan di hati dan qolbu nih..apa lagi u..kasi sambar cepat hehe

Mila Ahmad said...

perghh memg bole sawan..nanti mila da de rumah sendiri bolehla dtg puchOng terima kasih kak atas infO..suka sgt!

Namee Roslan said...

cantik cantik nya!! saya geram tengok kipas ladybird tuh!! :D bestnya.

aanie said...

amboi, pandai abg long pilih kipas...malatops...
murah2 ye kat sini....nti blh la g soping nak masuk umah baru ni...

PinKy MoMMa said...

mila: no prob dik..skadar berkongsi je ;)

PinKy MoMMa said...

namee: huhu ramai peminat ladybird nih ;p

PinKy MoMMa said...

aanie: abg long tgk kalerful dia nak ler dik huhu..mahai dari kipas org lain ni..alahai ;p

kakchik@ella said...

murahlah harga dia pinky momma. Nnt one day KC nak serbu. Thnks for sharing this ye.

abah khalisha said...

Wah ini betul-betul murah..lampu downlight abah dah terbakar 2 dekat rumah tu..hehehe..tapi jauh plak nk dari selayang-Puchong..
Petai Gergasi

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kalau banyak duit sume leh jadi kak oiii.. hehe

PinKy MoMMa said...

KC: no prob KC :)
suka dapat share info dgn kawan kawan..

putput said...

sakaaaan! lps ni kena buat house warming r! hahaha

PinKy MoMMa said...

abah khalisha: alar tak jauh mana tu :)
kejap je dah smpai hehe..pegi la sana murah je downlight..

Gieyana said...

Yang..cantik dan menarik..tau x ritu we all habiskan RM 4- utk lighting..tp rs mahal thn kedai nie..n lg satu, mak pilih downlight 4 segi btutup tue mmg cepat tbakar downlightnyer..huhu..

Seyess murahnya kt sini..nnt mak turun KL mak nk beli lampu jurai tue psl mak nk tukar lmpu kt living..:D

PinKy MoMMa said...

taufiq: sebab tak banyak duit tu yang kena survey tempat yg tawarkan harga yg murah tu dik hehe..kalau byk duit, beli je kat mana mana ;p

PinKy MoMMa said...

puteri: insyaAllah kami akan buat kenduri kesyukuran nanti :)

PinKy MoMMa said...

gieyana: yes yang 4 segi memang cepat terbakar..berdasarkan pengalaman umah mak dan SA kat sana pun cakap mcm tu ;)

so prefer pakai yg bulat..sila sila nanti datang KL borong k ;)

Cik Asma BLuppy said...

wahhh... akak! borong sakan tue! hahaa

nur anis said...

wahhhh..bestnya..saya suka masuk kedai lampu ni.. tapi tak ada rumah sendiri lagi.. selalu teman abah je shopping lampu kipas ni.. syoookk..

PinKy MoMMa said...

CAB: alor mana ada sakan..beli skit skit walaupun umah tak siap lagi hehe

PinKy MoMMa said...

anis: tak pe dik..nnt dah kawin dah ada umah sndiri merasa lar membeli utk umah kamu pulak k ;)

el said...

wahhhh murahnya...cantek2 lak tu..ada terbeli lebih tuk el x...sure non ado...kahkahkahkahhhh
ni tiap2 hari ke rege cam tu or time sales sj

SuriHanna said...

Waaa.. bestnya sopping...
nak nak pulak dapat harga yang murah.. kenan la dgn kipas utk bilik abg long tu..cute sgt

Gadis said...

bestnyer shopping..
ain yang tgk ni pun seronok je..

suke kipas lady bug tu..
ader taste jugak abg long..
comeii..hihihi

PinKy MoMMa said...

el: harga dia memang sama je setiap hari :)
so dun worry la uols..ari ari pun murah!

PinKy MoMMa said...

suri: ramai nau plak yg berkenan kipas abg long nih huhu..cepat dapatkannyer..wah ayat tak menahan!

PinKy MoMMa said...

ain: budak budak skrg ni ain..kite dulu tak pandai kan..skrg ni dah advance huhu..smua pun mau pilih sndiri.. ;p

Cik Bambam said...

kat nilai 3 ari tuh..x cari sekali ker kipas n lampu..pon ada yg murah n cantik gak.. tp x leh berjalan mana dah lar kan.. :P

PinKy MoMMa said...

bambam: dah cari dah..skali jalan masa cari langsir ari tu..tapi kedai ni lagi murah huhu..puas ati lar dik :)

Mimy Hamid said...

sakan ko kan beli lampu...meriah la umah baru ko nok

PinKy MoMMa said...

mimy: aku beli awal awal skit skit nox..kalau nak beli smua nnt..terduduk ler mak ;p

Myra Jay said...

Canteknya kipas untuk bilik abg long tu.. Berkenan cheq :)

PinKy MoMMa said...

MJ: hehe ceria mcm dia juga :)

MamaEma said...

salenya sampai bila..rumah lambat lagi nak siap ni...sakan shoopin..sampaikan anak2 terlindung..

PinKy MoMMa said...

ema: ari ari pun harga dia tetap murah yang..dun worry ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waaaa....
mcm2 pilihan ade...
best2...

Liya Laa said...

Kenapa kipas tu cantik sangat? Ladybird gitu. Hahaha .. tak sabar nak tgk rumah baru akak =)

Nway,akak tau tak org Tganu beli kipas KDK sebab ape?

Sebab ' Kipas Dop Karat'

Hahaha =) hasil pembelajaran di unit elektrik,MBKT Chendering =)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

pinky mommy,
thaaaannnxs sesgt la psl review kedai lampu murah ni. ritu ai siap bw keratan sokabar nk pi cari kedai lampu murah kat puchong, ntah nama ape.. lupe.. tp syg, x sempat..

ekceli mommie ni pn tgh sebey lampu gak, mmg dgr cite ada kdi kat area puchong murah.. tp ntah bler dpt kunci tataw ler..

cop, teratak idaman kat mane tu..?
heheheh, mane taw nk wat housewarming, kite duk teghanu gop.. =)

Keos MC said...

good post... tadi siang bila wife jumpa blog ni .. terus kitorang cargas kesana .. memang meriah dengan lampu2 dan meriah dengan orang sekali .. walaupun padat dengan manusia .. tapi kitorang enjoy giler shopping kat kedai tu. siap lampu yang akak post tu pun kitorang beli terus tadi .heheheh.. patut akak dah boleh dapat komisen pasal tolong promote kedai diorang hahahaha..

EffaCollections said...

tak sabo nak borong lampu ngan kipass jaaaahh~ terpakse turun dari ganu ni ke puchong semata2 nak touch up umah baru..tq 4 sharing anyway =) mantoppp~!

Dr Kamarul said...

Salam.. kami baru renovate ruang tamu..nak gak tengok kedai tue.. next week.

its me riaza said...

salam sis kedai ni kat mana?bleh bagi alamat tak? tq...

missayu said...

yeayy...thank u kak....nanti boleh terjah..thn depan nak renovate rumah...kipas ladybird tu....memang mabeles

mrs kayrul said...

meroyan tengok harga2 tue....kira berbaloi la berhabis

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat