Followers

* Kedai Lampu MURAH di Puchong..Houses Lightings semua terbaik!

9:27:00 AM

kami hubby wifey sanggup meredah banyak kedai untuk dapatkan harga terbaik..
encit papa pun sangat rajin melayan kerenah wifeynya yang sangat rajin mensurvey ni..
atau yang lebih tepat sebenarnya memey kami kuat berjalan...itu lebih tepatkan..
kalau boleh murah, kita cari yang murah la tetapi masih cantik..kan boleh jimat di situ..

kalau semalam bab langsir dah jumpa yang berkenan di hati..satu bab dah setel..legaa..
kali ni kami ke bahagian lampu dan kipas pulak..yang pasti murah & masih cantik..
sebenarnya dah banyak kedai kami pergi sini..terutama di kawasan puchong..penat okeh..
tapi satu kedai ni yang paling besttt dan murah sangat sangat! ohh sila lah percaya..

kedai ni terletak di Bandar Puchong Utama bersebelahan jer dengan kedai perabot jati..
Houses Lightings ni beroperasi setiap hari kecuali Isnin ditutup..so mark ur date!
dibuka dari pagi sampai malam..staff dia serius ramah...jadinyer proses pembelian..
akan jadi lebih cepat dan teratur..sistematik sungguh..semuanya tip top i tell you..

yang bestnya..kami jumpa downlight termurah abad ini..RM2.80 je miahaha..suka hati..
kalau nak mentol philip..kiranya kualiti yang ok lah..cuma tambah lagi RM7 jer..
kedai lain aku tak pasti korang boleh dapat tak harga semurah dan sehebat ini..
sila survey kalau rajin..tapi aku rasa sini dah murah tahap menyawankan diri haha..

naper kami pilih dan amik downlight yang jenis bulat dan bukan 4 segi? sebab?
haaa...meh dekat sikit nak citer sebabnyer..berdasarkan pengalaman umah mak kami..
yang 4 segi ni cepat terbakar sebab tertutup plus yang bulat ni ada yang terbuka..
dan ini akan mengelakkan mentol tu sendiri cepat terbakar disebabkan panas..gituu..

sekarang ni..kite beralih arah ke lampu jurai jurai idaman qolbu pulak yer kawan kawan..
ya Allah serius murah dan cantik la kak bedah oiii..tergoda sungguh melihatnyer..
untuk design ni harganyer cuma RM270 tapi dia bagi RM210..murahnyer kamu ni..
ada 2 warna..hitam dan putih..ikut mana yang korang suka..meletops kan..sexy okeh..

yang kat bawah ni pulak coraknyer..hadoiii modern lagi memikat hati..hoi hoi hoi..
ermmm korang agak agak kan berapa ratus harganyer? tak capai ratus pun okeh..
percaya lah cuma RM99 sajork..kasi sambar dua terus..kami tak fikir dah time ni..
tiba tiba perasan..taste kali ni suka yang bertempurung semuanyer..haha fedulik..

gerak ke lampu jurai jurai yang lain..siap dengan lamp shade..kerlass ko jah..
punnnn cuma RM99..ko tak nak? tak per..ahkak nak! aiyoyo..jin dah merasuk dah..
tapi yang ni aku tak beli lampu dia..aku beli tempurungnyer jer..jimaatt kan..
sebabnya aku dah ada lampunyer..so kreatifkan sikit dengan tempurung hitam itu..

haaa tu baru lampu yang di dalam umah yer kak bedah..di luar umah pulak camner?
meh nak tunjuk meh..betapa murah dan cantiknyer lampu lampu kat sini..terbaik!
mula mula masa tunjuk kat encit papa..mana pa? kasi can la dia pilih pulak kan..
kang jadi wifey durhaka pulak tak minta pendapat suami..tergiler koser namanya..

eh tiba tiba boleh pulak encit papa cakap..tak disangka terkeluar dari mulutnya..
tak mo yang ni lah ma..tak modern..cari lain..siap geleng geleng tanda tak nak!

wahhh sejak bila lakiku ada taste ni miahaha..sebelum ni semua pun tak kisah jer..
pandai jugak memilih rupanyer..ok yang ni reject..kita pilih modern sikit yer..

so aku tunjuk yang di bawah ni..terus encit papa berkenan..sebab masih murah lagi..
lebih modern dan simple kan..dah macam umah mak nyer jer huhu..tiru lagik hahaha..
harga pun murah..cumalah RM39 sahaja yer korang..pengsan lagi tengok harga kan..
siapa bawa isteri kat sini sila tenangkan bini korang hakhakhak..pegang tangan kuat kuat..

sudah!!!
cukup cukup lar di bahagian lampu yang murah..kita beralih ke arah kipas jom..

*

*

*

*

*

*

*

*

ni kipas idaman hati kecik abg long..wah dia pun nak pilih untuk bilik dia uols..
seceria kanak kanak riang yang baru nak membesar..warna warni si kumbang..
harga kipas ni kalau tak salah RM200++..ermm tak ingat pulak harga sebenar..
dia pakej skali ngan lampu..owh mama tak sabar nak deco bilik abg long nanti ;)

kipas di ruang lain kami beli jenama wings jer..tiru umah mak lagi hewhewhew
sebab? sebab kipas ni sangat laju..KDK pun tak laju macam wings..ooops jujur~
dekat kedai lain, harganya ada yang letak RM170 dan ada yang RM150..
dah lar tahan lama, laju dan murah..di sini cuma RM138 untuk satu kipas..

amacam? menarik? yer memey saangaaat menarik lagi tertarik..kasi angkat lar.. ;p
kami pergi 2 hari kedai ni..sebab rasa macam seronok duduk kat situ huhu..
mungkin rasa selesa dengan staff yang mesra alam juga sebenarnya kan..wiii..
dan ini lah hasil borongan keluarga kecik kami ari tu..nak tengok tak? tadaaaa~

hambikkkk..penuh daaa van tua tu...nasib baik bawa van..sumbat depan belakang..
itu yang kiteorang berkenan lar kann..ada banyak lagi..memang banyak pilihan..
nak lagi sawan dan sakit tengkuk..sila la berkunjung sendiri ke Houses Lightings..
pssttt..pegi kedai lampu memang mendongak je ye kak bedah..hukhukhuk..

moga perkongsian ini dapat membantu kalian yang masih mencari :)

**kisah keluarga kecik kami dr bandar ke kampung**

You Might Also Like

95 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. nuyui: buat persiapan skit skit dik :)

    ReplyDelete
  2. maera: sgt murah maera..berbaloi! ;)

    ReplyDelete
  3. wah.. bagus2.. leh g survey kat sini pasni... almaklumla.. queen pun bakal nak masuk umah baru.. kihkihkih seronok kan.. kan.. abis duit pun xpe sbb harta sendiri.. kan.. kan..

    ReplyDelete
  4. masuk umah baru ker uols
    wahhh manyak murah lol ai pow suker bab2 lampu ngan kipas ngeee

    ReplyDelete
  5. queen: sila la berkunjung..yg pasti berbaloi ngan bajet kita kan ;)

    ReplyDelete
  6. pndai abg pilih kipas.comel je.haha.akk,tlg gtau abg,kak rin nk kipas cmtu jugakkkk ;)

    ReplyDelete
  7. tang kipas tuk abg long mmg comei...sesuai tuk budak2 kan...lum pernah umi jumpe yg gini(kurang survey sebenarnya hehehe)....mmg cantek2 je lampu tu, kelas gitew hehehe

    ReplyDelete
  8. amboi kak...
    shopping je keje yea... hehehe

    ReplyDelete
  9. ayu: masuknyer tak tau lagi uols..huhu
    sajer buat persiapan awal awal..skit skit beransur :)

    ReplyDelete
  10. rin: hahaha boleh nanti akak cakap ngan abg long eh ;)

    ReplyDelete
  11. umi: tu lar kami sakan mensurvey demi mendapat harga terbaik ;)
    akhirnya jumpa jg kedai yg best hehe

    ReplyDelete
  12. nizam: mana ada slalu dik huhu..
    beli pun sebab keperluan je..beransur skit skit ;)

    ReplyDelete
  13. akakkkk..mmg plan nk beli kipas siling tu.. nk bubuh kt kg..

    ReplyDelete
  14. wah.. shopping lmpu ja ya kak ..;P...suka tgk design lmpu ni ... nk bli nek menepek dkt umh tk bleh sbb dok kuarters ...ggggrrhhh

    ReplyDelete
  15. MK: leh la datang sini dik..best price eva RM138 jer hehe..

    ReplyDelete
  16. lampu jurai2 tu sejibik lampu bilik tidur akak...hehehehe

    tak sangka taste kita sama! pastu akak pun shopping kat sini jugak masa beli kelengkapan lampu utk rumah...heheheeheeee

    ReplyDelete
  17. zaty: tak pe nanti dah ada umah sndiri..leh beli gantung kat umah hehe

    ReplyDelete
  18. kak mas: huhu serasi bersama betul kan ;)
    memang murah la kat sini..suka tengok harga dia kan..

    ReplyDelete
  19. warghh saya sangat teruja melihatnyaaa.. harus terjah nie.. tang kipas tu sangat menarik.. tapi bukan hati anak.. tapi hati mak nya.. :)

    ReplyDelete
  20. saya teruja tgk kipas tuk bilik abang long tuhhhhhhhhhhhhh...sgt lah menarik~

    ReplyDelete
  21. wow........hampir sama dgn kat rawang jugak......siap ada servis pasang sekali......

    adala beza sikit² tu

    ReplyDelete
  22. sheema: hati mak eh? hahaha jadi maknyer kena pegi cepat la..kasi sambar 1 huhu

    ReplyDelete
  23. dd: wahhh ramai berkenan kipas abg long ni huhu..kipas dia mahai skit dari kipas kami..tak leh beli banyak2 ;p

    ReplyDelete
  24. PM: patutlah pernah terbaca kat forum2 lampu2 kat kedai ni murah-murah...Ceh...memng murah giler

    p/s teringin nak ada rumah sendiri..boleh paku..pecah ..rumah sesuka hati nak hias ngan lampu bling-bling

    ReplyDelete
  25. azam: hehe dulu ai pun beli kat rawang sebab tinggal area sana tapi macam puchong lagi murah..

    ReplyDelete
  26. diana: a'ah dulu kedai dia cat lain tau..agaknyer dah untung sebab ramai yang pegi kan hehe..

    ReplyDelete
  27. wah.. sakan lalink ku ini..

    psstt: baru jengah hari ni kat sini.. dah tiba waktu tak larat dan malasnya. :(

    ReplyDelete
  28. bestnya ada kedai murah. nanti akk pon mau terjah, akk pun mmg tengah tercari2 brg utk masuk rumah baru :)

    ReplyDelete
  29. wah cantik la kak teruja benor....jelezzzz

    ReplyDelete
  30. salam diya...fuyoooo soping sakan mommma pinky kita ni....penuh betul van tu...

    kak mas teruja sgt nak tengok bila dah pasang kat rumah baru diya nanti mesti cun...:)

    ReplyDelete
  31. rupa nya kita berhabisan duet dikedai yg sama...!muehehehe

    ReplyDelete
  32. pinky! semua yg pinky tunjuk tu cantik2 la wuwuwu adehh pengsan nengoknya rasa nak sambar je, tapi umah sendiri pun takde lgi ha sadis...

    ReplyDelete
  33. aizamia: mana ada sakan lalink..beransur skit skit..beli mana yang perlu jer ;)

    ReplyDelete
  34. syariza: hehe suka dpt bagi idea bagi sesiapa yg tengah mencari :)
    sila la berkunjung hehe

    ReplyDelete
  35. yanty: ajak cik abang awok nnt yer :)
    mcm mcm adaaaa..

    ReplyDelete
  36. kak mas: assalam kak mas..umahnyer tak tau bile leh siap hahaha..sajer beli skit skit dlu ;p

    ReplyDelete
  37. hanis: nanti hanis dah balik msia leh la berkunjung di sini :)
    murah dan berbaloi nis..

    ReplyDelete
  38. wahhhhh...PM!!! tenkiu for sharing

    kebetulan pulak wani pon duk keluar masuk kedai lampu kipas ni je lately....tgh get ready nk masuk rumah baru kann...hehe

    nasib baik duk puchong je, so anytime leh terjah

    so far baru surver 2 kedai...yg PM share ni wani KIV as another 1 kedai...hehe

    cukup 4-5 kedai, baru compare dan decide nk pergi beli kt mana...haha...buleh gitu :)

    tp puchong ni mmg murah2 semuanya kalo bab2 ni

    ReplyDelete
  39. peerrggghhhh...memang murah giler kot..!!! nanti ley gi shopping kat sini jugak..:)

    ReplyDelete
  40. AIM: no biggie :)
    sama sama berkongsi..biasala perempuan kan suka bab bab murah ni hehe..

    slmt mensurvey ya..

    ReplyDelete
  41. aty: hahaha sila sila..jgn sawan kat sana sudah! meriah dan murah..owh fengsan..

    ReplyDelete
  42. yeay, downlight kita sama lah, tapi serius lah murah kan, nak nya kipas dia tu, boleh pergi ni

    ReplyDelete
  43. tina: yeszaa kipas itu sgt murah dear :)
    kedai lain paling rendah pun RM150 hehe..

    ReplyDelete
  44. ewahhh, shopping sakan...

    raya depan mesti grand giler kan semua baru di rumah baru...

    tpi mmg murah la kedai tu...

    jeles i tau!

    ReplyDelete
  45. nasib baik tak bawak lori kak. kalau tak semua di angkut nanti. hehehhee ;p

    ReplyDelete
  46. alamak..ai pulak yang berkenan ngan ni..nak gak lampu tu...

    ReplyDelete
  47. mamanoriz: alor mana ada grand pun..beli yang murah murah jer huhu ;)

    ReplyDelete
  48. siti: hahaha lori? takut promoter tu tengok nanti..tak mampooooo dik non ;p

    ReplyDelete
  49. ogosh: kan sgt berkenan di hati dan qolbu nih..apa lagi u..kasi sambar cepat hehe

    ReplyDelete
  50. perghh memg bole sawan..nanti mila da de rumah sendiri bolehla dtg puchOng terima kasih kak atas infO..suka sgt!

    ReplyDelete
  51. cantik cantik nya!! saya geram tengok kipas ladybird tuh!! :D bestnya.

    ReplyDelete
  52. amboi, pandai abg long pilih kipas...malatops...
    murah2 ye kat sini....nti blh la g soping nak masuk umah baru ni...

    ReplyDelete
  53. mila: no prob dik..skadar berkongsi je ;)

    ReplyDelete
  54. namee: huhu ramai peminat ladybird nih ;p

    ReplyDelete
  55. aanie: abg long tgk kalerful dia nak ler dik huhu..mahai dari kipas org lain ni..alahai ;p

    ReplyDelete
  56. murahlah harga dia pinky momma. Nnt one day KC nak serbu. Thnks for sharing this ye.

    ReplyDelete
  57. Wah ini betul-betul murah..lampu downlight abah dah terbakar 2 dekat rumah tu..hehehe..tapi jauh plak nk dari selayang-Puchong..
    Petai Gergasi

    ReplyDelete
  58. KC: no prob KC :)
    suka dapat share info dgn kawan kawan..

    ReplyDelete
  59. sakaaaan! lps ni kena buat house warming r! hahaha

    ReplyDelete
  60. abah khalisha: alar tak jauh mana tu :)
    kejap je dah smpai hehe..pegi la sana murah je downlight..

    ReplyDelete
  61. Yang..cantik dan menarik..tau x ritu we all habiskan RM 4- utk lighting..tp rs mahal thn kedai nie..n lg satu, mak pilih downlight 4 segi btutup tue mmg cepat tbakar downlightnyer..huhu..

    Seyess murahnya kt sini..nnt mak turun KL mak nk beli lampu jurai tue psl mak nk tukar lmpu kt living..:D

    ReplyDelete
  62. taufiq: sebab tak banyak duit tu yang kena survey tempat yg tawarkan harga yg murah tu dik hehe..kalau byk duit, beli je kat mana mana ;p

    ReplyDelete
  63. puteri: insyaAllah kami akan buat kenduri kesyukuran nanti :)

    ReplyDelete
  64. gieyana: yes yang 4 segi memang cepat terbakar..berdasarkan pengalaman umah mak dan SA kat sana pun cakap mcm tu ;)

    so prefer pakai yg bulat..sila sila nanti datang KL borong k ;)

    ReplyDelete
  65. wahhh... akak! borong sakan tue! hahaa

    ReplyDelete
  66. wahhhh..bestnya..saya suka masuk kedai lampu ni.. tapi tak ada rumah sendiri lagi.. selalu teman abah je shopping lampu kipas ni.. syoookk..

    ReplyDelete
  67. CAB: alor mana ada sakan..beli skit skit walaupun umah tak siap lagi hehe

    ReplyDelete
  68. anis: tak pe dik..nnt dah kawin dah ada umah sndiri merasa lar membeli utk umah kamu pulak k ;)

    ReplyDelete
  69. wahhhh murahnya...cantek2 lak tu..ada terbeli lebih tuk el x...sure non ado...kahkahkahkahhhh
    ni tiap2 hari ke rege cam tu or time sales sj

    ReplyDelete
  70. Waaa.. bestnya sopping...
    nak nak pulak dapat harga yang murah.. kenan la dgn kipas utk bilik abg long tu..cute sgt

    ReplyDelete
  71. bestnyer shopping..
    ain yang tgk ni pun seronok je..

    suke kipas lady bug tu..
    ader taste jugak abg long..
    comeii..hihihi

    ReplyDelete
  72. el: harga dia memang sama je setiap hari :)
    so dun worry la uols..ari ari pun murah!

    ReplyDelete
  73. suri: ramai nau plak yg berkenan kipas abg long nih huhu..cepat dapatkannyer..wah ayat tak menahan!

    ReplyDelete
  74. ain: budak budak skrg ni ain..kite dulu tak pandai kan..skrg ni dah advance huhu..smua pun mau pilih sndiri.. ;p

    ReplyDelete
  75. kat nilai 3 ari tuh..x cari sekali ker kipas n lampu..pon ada yg murah n cantik gak.. tp x leh berjalan mana dah lar kan.. :P

    ReplyDelete
  76. bambam: dah cari dah..skali jalan masa cari langsir ari tu..tapi kedai ni lagi murah huhu..puas ati lar dik :)

    ReplyDelete
  77. sakan ko kan beli lampu...meriah la umah baru ko nok

    ReplyDelete
  78. mimy: aku beli awal awal skit skit nox..kalau nak beli smua nnt..terduduk ler mak ;p

    ReplyDelete
  79. Canteknya kipas untuk bilik abg long tu.. Berkenan cheq :)

    ReplyDelete
  80. salenya sampai bila..rumah lambat lagi nak siap ni...sakan shoopin..sampaikan anak2 terlindung..

    ReplyDelete
  81. ema: ari ari pun harga dia tetap murah yang..dun worry ;)

    ReplyDelete
  82. Kenapa kipas tu cantik sangat? Ladybird gitu. Hahaha .. tak sabar nak tgk rumah baru akak =)

    Nway,akak tau tak org Tganu beli kipas KDK sebab ape?

    Sebab ' Kipas Dop Karat'

    Hahaha =) hasil pembelajaran di unit elektrik,MBKT Chendering =)

    ReplyDelete
  83. pinky mommy,
    thaaaannnxs sesgt la psl review kedai lampu murah ni. ritu ai siap bw keratan sokabar nk pi cari kedai lampu murah kat puchong, ntah nama ape.. lupe.. tp syg, x sempat..

    ekceli mommie ni pn tgh sebey lampu gak, mmg dgr cite ada kdi kat area puchong murah.. tp ntah bler dpt kunci tataw ler..

    cop, teratak idaman kat mane tu..?
    heheheh, mane taw nk wat housewarming, kite duk teghanu gop.. =)

    ReplyDelete
  84. good post... tadi siang bila wife jumpa blog ni .. terus kitorang cargas kesana .. memang meriah dengan lampu2 dan meriah dengan orang sekali .. walaupun padat dengan manusia .. tapi kitorang enjoy giler shopping kat kedai tu. siap lampu yang akak post tu pun kitorang beli terus tadi .heheheh.. patut akak dah boleh dapat komisen pasal tolong promote kedai diorang hahahaha..

    ReplyDelete
  85. tak sabo nak borong lampu ngan kipass jaaaahh~ terpakse turun dari ganu ni ke puchong semata2 nak touch up umah baru..tq 4 sharing anyway =) mantoppp~!

    ReplyDelete
  86. Salam.. kami baru renovate ruang tamu..nak gak tengok kedai tue.. next week.

    ReplyDelete
  87. salam sis kedai ni kat mana?bleh bagi alamat tak? tq...

    ReplyDelete
  88. yeayy...thank u kak....nanti boleh terjah..thn depan nak renovate rumah...kipas ladybird tu....memang mabeles

    ReplyDelete
  89. meroyan tengok harga2 tue....kira berbaloi la berhabis

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!