Followers

Levi's on SALE! terjah KB Mall Kelantan..

1:17:00 PM

selepas berpanas panasan..berpeluh masam..berterik perut di Kampung Kraftangan..
encit papa tanya nak ke mana lagi hala tuju kami..nak ke hotel terus atau berjalan lagi..
ku tengok jam belom pukul 2 petang lagi..aih kenalah berjalan nampaknya..

tapi ku minta encit papa ke kawasan yang sejuk skit dan dingin huhu..
kesian pulak tengok anak anak kepanasan berpeluh peluh..terkeruk sana sini..
jadi kami decide untuk menggigihkan diri terus ke KB Mall..

masa on da way nak ke KB Mall ni..tiba tiba ku rasa Kelantan sangat maju..
siap ada tesco lagi..wahhh hebak orang kelate..dah macam kat kuantan je rasanya..
nape ganu tak de ni? patutnya ganu pun kena ada mall juga..kompius ai kak bedah..
ermmm tapi mungkin ganu dah glamer dengan pantai dan pulaunya kan..ok sedapkan hati!

sesampai je kat KB Mall ni..rasa macam lega sangat kena air cond..nyaman
menyejatkan peluh peluh masam sekejap sebelum mengangkat kaki berjalan lagi..
memang tak de mood pun nak shopping..sebab mall kan..of cos ler mahai skit..
hanya konsep menjeling menjeling ku bertentang sudeh ahahahaha...

tapi bercanggah ngan encit papa..dia suka di sini..sebab ada butik Levi's ngehhh~
ada sale lagi hukhukhuk..30% off uols..mau tak sawan suami ku tengok..
alang alang dah nak raya kan..apa lagi..kasi angkat satu la der..

belek punya belek..ada yang berkenan di kolbu..cepat cepat kasi masuk fitting room..
try test ngam ke tak dulu..tak kan tengok harga murah terus nak meroyan kan..
tengok cawat nyer..labuh nyer..dan yang penting harganyer..haruslahhh~

bila size dah ngam..cutting pun ok..harga pun under budget..sila sengih tanda mau!
pusing ke depan..ke belakang..cat walk skit depan cermin..tanya wifeynya ok ke tak..
eh tanya wifey tu penting hahaha..bukan control..minta pendapat kann..gituuu!
then dengan kombang idong baru la encit papa lapang dada ke kaunter pembayaran..

diriku tak pakai levi's sangat..suka pakai jeans biasa je hehe..golok nye je..erkkk ;p
mungkin belom sampai seru lagi kot..dah sampai seru nanti..encit papa sila jawab ye..
merana poket hubbyku..buat masa ni wifey dia masih low maintenance wahahaha..

taraaaaa...muka senang hati dapat reward untuk diri sendiri kan..
keje penat penat..kena ada satu kan cik nab..jangan kedekut dengan diri sendiri ya..
sesekali tak pe..selalu? kalau tokey gelang emas tak pe..ni kuli jugak ihiks ;p

haaaa tu lah levis yang menjadi idaman kolbu encit papa..sila pakai sampai rabak..
kalau boleh simpan sampai zaman abg long jadi anak teruna nanti huhu..giler jimat!
eh lupa nak spot dekat size dia..dulu encit papa size 28 jer..sekarang muncit skit..

kasi up sampai 32 ekekeke...dun worry pa, mama will always lurve u..whoaa~
sila tacing sampai muntah pink..ahaks..ok korang sambung lagi pasni k..
tak larat nak letak watermark satu satu..serius malas part itu hukhukhuk..

untuk entry cuti cuti kelantan yg lepas..sila klik di bawah ya :)
Part 1: Jalan Jalan di Kampung Kraftangan
Part 2: Makan di Nasi Ulam Cikgu

bila la KT nak ada mall mall yang dapat menjadi terapi diri..wahaha

You Might Also Like

37 828 PinKy PinKo say Hi!

  1. amboi, shopping sakan ye kakak ku...

    ReplyDelete
  2. MK: adikku..akakmu tak shopping pun yang..teman encit papa je :)

    ReplyDelete
  3. samaler kita.. kalau beli pun cap golok yang tak bercop tu je pakai.. hikhikhik..

    ReplyDelete
  4. aizamia: hehehe kite serasi wiiiii :)

    ReplyDelete
  5. nak gak..beli kan sehelai..saiz 33..hee

    ReplyDelete
  6. levis sale eh...alamak kena tunaikan janji encik awak..dia dah duk sebut..bini tak reti nak beli kan..

    ReplyDelete
  7. Ari tu g KB tak sempat la nak g KB mall. G Parkson jer.

    ReplyDelete
  8. ujang: hahaha nnt akak cakap ngan yana ye jang ;p

    ReplyDelete
  9. mimy: hehe sila tunaikan nok..sementara sales ni..jimat skit kan huhu ;p

    ReplyDelete
  10. pena rozie: alamak kita terbalik..ku tak sempat jejak ke parkson huhu..lalu depan tu je..ngehhh~

    ReplyDelete
  11. betul kak.. patutnya ganu kena ada mall jugak..ganu orang3 banyak duit..
    buka je mall ramai serbu.
    hahah

    ReplyDelete
  12. areniza: sale saje boleh beli..tak sale sila jeling je ngehhh~

    ReplyDelete
  13. cik hani: hahaha amboi statement tak menahan..
    ada yg tak banyak pun dik..nak pegi window je huhu ;p

    ReplyDelete
  14. lulu: ai tau u peminat tegar levi's ngeeee!

    sila terjah ye sygku hehe

    ReplyDelete
  15. sama ngan husband akak...kalau beli jeans mesti nak levi's! taste tinggi tu...hehehehee

    ReplyDelete
  16. kalu time ni umi ada kat klate leh la kiter ber comolot ye...dah dekat ngan umah umi dah tu hehehee....momma lum sampai seru kot nak berLevi's tu ihiksss

    ReplyDelete
  17. kak mas: lelaki memang camtu kot kan kak mas..tapi tak pe la..bukan slalu..reward utk dia juga..penat mencari rejeki huhu

    ReplyDelete
  18. umi: la umi org kelate ke mi?
    aduh nape tak bilang awal2 huhu..

    kalau umi dikg kompem ajak ngedate bersama hehe :)

    ReplyDelete
  19. pinky momma,
    best levis ada ale.kalau kat sini levis punya sale asik t shirt je..jeans dia takde sale pon....

    ReplyDelete
  20. missred: owh dia bukan sama smua outlet eh? ku pikirkan sama..kalau sale smua pun buat sale huhu

    ReplyDelete
  21. momma, umi pernah g tau la....rase nye lam komen pasal klate ri tu hehhe...ni mesti momma dah terlepas pandang kihkihkih

    ReplyDelete
  22. umi: erkkk ada eh? huhu..masalah pelupa lar ni :p

    nnt kalau kebetulan pegi sana umi dikg leh lar roger hehe..

    kelantannn besttt! wah jatuh chenta sudeh hehe

    ReplyDelete
  23. wow bestnya sis kitanya
    shopping lagi

    ReplyDelete
  24. kemain hepi muka laki akak dapat suar raya baru. hehehe :p

    ReplyDelete
  25. anum: bukan sis yg sopping dik..encit papa yg sopping hukhukhuk..sis tengok je ;p

    ReplyDelete
  26. siti: hahaha muka kepuasan :)
    ada reward utk diri sendiri hehe

    ReplyDelete
  27. pasni musti akak lak yg shopping... hehehe

    ReplyDelete
  28. kelantan dah maju mama...
    nnt datang lg, rogger cunndaa taw.... kekekee ^^

    ReplyDelete
  29. ble da sht btl2 nti sy pun nk cri levi sale la..rs nya kt kluang ada la kot. :) x pun pulg ke melaka tercinta.

    ReplyDelete
  30. MK: hahaha akak jeling jeling jer pun dah ok dah dik :)

    ReplyDelete
  31. cunndaa: adik duk kelantan ye..ok next time kena plan awal awal hehehe :)

    tu lar bangga la pegi kelantan..dah makin membangun!

    ReplyDelete
  32. adik stalker: peminat levi's rupanye adikku ini huhu..pegi pegi :)

    banyakkan minum air masak..skrg ni musim tak menentu dik..

    ReplyDelete
  33. waaa.. levis sale?? mest mau rembat satu laa..

    ReplyDelete
  34. farah: hehe ada 30% off :)
    terjah la yang..

    ReplyDelete
  35. barangan di KB mall klo hari2 lain je ada sale kot, if on sambutan raya the prices will be so increasing! hmmm!
    seronok tengok sis and ur family shopping :)

    ReplyDelete

Please have some respect and be courteous when you comment in my blog =)

Thanks peeps!

Blog Archive