Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Friday, February 12, 2016

Pemenang GiveAway Reebonz untuk readers Pinky Momma!

Yayyyy kak fink dah dapat email dari PR untuk contest Reebonz baru baru ni..pertama sekali thanks pada semuaaaaa yang sudi join giveaway dari kak fink..insyaAllah next time akan ada lagi giveaway dari kak fink ya..pemenang telah dipilih sendiri oleh client iaitu Reebonz sendiri..bukan kak fink pilih tau..tahniah kepada para pemenang bertuah yang telah dipilih..


Pada yang tak menang kali ni..jangan kecewa..lepas ni kalau ada giveaway lagi, korang cuba lagi tau..mana tau rezeki korang pulak lepas ni..kita tak tahu kan..Sekali lagi kak fink nyatakan dulu hadiah hadiah yang dimenangi oleh bakal pemenang untuk giveaway Reebonz untuk pembaca blog Pinky Momma seperti di bawah ni ya:

Pemenang Pertama: Coach Julia Op Art Zippy Wallet worth RM539
Pemenang Kedua: 200 credits to shop (bernilai RM200)
Pemenang Ketiga: 150 credits to shop (bernilai RM150)


Pemenang Pertama: Nadiah Hanum [nadiahhanum79@gmail.com]
Pemenang Kedua: Razlina Rabu [razlinarabu81@gmail.com]
Pemenang Ketiga: Julia Johari [juliajohari84@gmail.com]

Untuk pemenang pertama..sila berikan alamat dan nombor telefon untuk pengeposan Coach Julia Op Art Zippy wallet yang bernilai RM539..manakala untuk pemenang kedua dan ketiga, korang perlu register account di website Reebonz terlebih dahulu..dan berikan email yang didaftarkan tadi pada kak fink..pihak Reebonz akan masukkan credits sebanyak 200 untuk pemenang kedua dan credits sebanyak 150 kepada pemenang ketiga untuk korang shopping ok!


Sekiranya barang yang korang nak shopping tu lebih dari credits yang diberikan, korang boleh tambah bakinya dengan secara tunai nanti..yer la mana la tahu nak beli handbag jenama kesukaan sendiri kan..tak cukup pulak credit tu..jangan risau tambah jer guna cash..semua pemenang perlu emaikan details yang kak fink minta tadi ke diyamusa@gmail.com sebelum 17 Februari 2016..sekiranya pemenang lambat untuk memberi respon, client akan pilih pemenang yang lain ;)
Instagram: @reebonzmy

tahniahhhhhh korang..thanks Reebonz sponsor hadiah untuk giveaway ni




Thursday, February 11, 2016

British Rose: Kak fink dah cuba produk terbaru Instant Glow Body Butter dan Exfoliating Gel Body Scrub dari The Body Shop yang berwarna pink itu..sukaaaaa!

Korang peminat Body Shop tak..kak fink suka sangat dengan produk produk Body Shop..dulu masa kerja dekat KLCC..perfume body shop memang aku guna sebab tahan lama..bila habis jer, turun bawah tu dah boleh beli barang barang The Body Shop hikhik..entry sebelum ni pun, kak fink pernah kongsikan dengan readers The Body Shop Oils of Life untuk keanjalan muka tapi kali ni kak fink nak share dengan korang The Body Shop British Rose..produk terbaruuuu!


Sekarang ni kalau korang perasan..bila lalu depan kedai Body Shop mesti nampak The Body Shop British Rose ni dekat depan pintu masuk..ok sila jangan lepaskan peluang untuk cuba produk terbaru ni ya..bau dia memang betul betul bau rose..tenangggggg sangatttt..tak kuat tapi just nice bau dia..kak fink dah cuba British Rose Instant Glow Body Butter..


Jangan risau body butter ni tak melekit..sesuai untuk korang yang nak lembapkan kulit..aku suka pakai masa lepas mandi..pastu mesti nak cium cium jer tangan sendiri hahahhaha..sebab bau rose tu memang segar sangat..nak tido kalau pakai butter cream ni mesti akan feeling sleeping beauty..kelembapan British Rose Instant Glow Body Butter ni pun tahan selama 24 jam tau..tahan lama kan..


Bila korang sapu tu, korang akan rasa perbezaan pada kulit sebelum dan selepas..tak percaya? haa tu kena cuba sendiri..harga pasaran RM89 sahaja..kalau korang jenis bekerja dalam kawasan yang berhawa dingin, memang sesuai sapukan Body Butter ni sebab kulit mengeringkan..nak lembabkan just saput sikit dekat tangan dan tengkuk untuk bau yang lebih lama..sapu dekat tempat bernadi..nanti mesti orang sebelah pun terbau wangi rose tu..

Lagi satu kak fink dah cuba British Rose Exfoliating Gel Body Scrub daripada The Body Shop..yang ni bukan untuk penggunaan harian..scrub ni korang boleh guna 2,3 kali seminggu jer..sebelum mandi tu scrub jer kulit kulit terutama di bahagian pelipat tu..confirm keluar daki daki dari kulit..yang bestnyer bau rose tu..korang akan rasa bau rose yang akan menenangkan korang..macam di Spa..


Lepas korang scrub jer..saat korang bilas balik, korang akan rasa kulit tu lembuttttt sangatttt...serius lembut..dan bau wangi tu masih kekal di kulit..kena cubaaaaa..sebab ni highly recommended untuk awak awak yang nak buat spa hanya di rumah...nak kulit lembut, segar dan wangi..cepat cari British Rose Exfoliating Gel Body Scrub daripada The Body Shop..harga cuma RM105 sahaja..


Keluaran terbaru British Rose dari The Body Shop ni memang menggoda aku sangat..selain dari bau rose yang wangi tu, kak fink suka warna dia..warna pinkkkkk..alooh comel sangat packaging untuk setiap produk dari British Rose ni..macam kak fink yang memang gilerkan warna pink ni kan..warna sesuatu produk juga mempengaruhi untuk aku guna sesuatu produk tu ya..sukaaa sangat kita..


thank you The Body Shop untuk produk yang sangat berkualiti ni..
lepas ni kak fink nak cuba perfume British Rose pula..bau rose tu menggoda sangat..



Wednesday, February 10, 2016

Pizza Hut Cheesy Crown Blogger Party: Happening dan penuh dengan suasana Di Raja

Hi korang..hari tu kak fink berpeluang join dan memeriahkan sekali lagi Blogger Party anjuran Pizza Hut Malaysia..eh memang aku akan sentiasa join party dari Pizza Hut..fun giler ok party diaorang..PR semua sporting..bloggers yang datang pun sporting..gelak sesajer..tenkiu Pizza Hut jemput kak fink..kali ni party untuk pizza terbaru dari Pizza Hut iaitu Pizza Cheesy Crown..


Yang bestnyer kan..party kali ni kami berpeluang jadi raja dan permaisuri miahahaha..siap ada props bagai ni..alololo dah la meja makan pun dihias penuh dengan props seperti santapan diraja..boleh fefeeling raja malam tu..bila lagi nak rasa kan..abg long bukan main seronok sebab dapat ikut mama join party ni..sebelum ni aku tak pernah pun bawa dia..


Mak pun tak lepas peluang pakai baju raja tu hahahaha..siap crown lagi..hadooo? tapi baju tak leh kancing hahahahahaha..eh oncittt sangat ke perut kita wak..haihhh tak pe la jangan paksa kak fink..kang koyak baju orang..dah boleh sarung tu pun dah seribu syukur ya LOLLL...janji boleh pakai crown sambil posing dengan Pizza Cheesy Crown..


Taraaaaaa..ini lah Pizza Cheesy Crown yang baru tu..sedapppppp...ni jujur...kalau korang peminat cheese..korang kena cubaaa! sebab pizza ni kaya dengan parmesan dan cheddar..dah la ada isi ketam yang gemok atas tu..memang cukup sifat Pizza Cheesy Crown untuk orang orang yang suka cheese..aku dah repeat 2 kali makan pizza ni..


Masa Blogger Party tu...bukan saja pizza yang disajikan tapi juga menu menu lain dari Pizza Hut turut dihidangkan..ya Allah kenyang betul time balik tu..bestnya kalau join party dari Pizza Hut ni diaorang tak kedekut hahahahahaha..makan lah selagi ko mampu..air pun aku tak mampu nak sedut dah ok sebab terlampau kenyang..



Thanks sangat untuk adik ni yang sudi melayan kiteorang hari tu..baik hati sangat dia..eh siap tolong suapkan kembar hahahahahaha..nanti naik gaji eh dik..kalau korang nak tahu, Pizza Cheesy Crown ni bentuk LOVE..sweet sangat kan..so kalau saper saper nak celebrate birthday ke..anniversary ke dalam waktu terdekat ni boleh order Pizza Cheesy Crown..


Makan pun tetap dengan crown di kepala..hahahaha ikut tema sangat ni kan..props ni memang Pizza Hut bagi masa dekat pintu masuk tu lagi..sesuai sangat dengan slogan Pizza Cheesy Crown iaitu  "Umpama Mahkota Keemasan, Poket Berkeju Jadikan Pilihan"..ada 12 poket keemasan tau yang diisi dengan Keju Mozarella dan Cheddar dan dilitupi fondue Alfredo..ditambah dengan isi ayam, hirisan lada benggala, bawang, nenas dan sos pedas + masam..tu yang sampai 2 kali aku repeat tu huahuahua


Untuk pengetahuan korang, tepi tepi Pizza Chessy Crown tu memang cheese..nanti aku share next entry masa abg long makan kemain tarik cheese diaaaa..memang lembutttt jer pizza dia..untuk hidangan Ala' Carte harganya cuma RM32.20 dan hidangan kombo pula pada serendah RM39.90..korang boleh dapatkan promosi ni sehingga 29 Februari je tau..so tunggu apa lagi tuuuu..


Rezeki betul malam tu sebab aku menang tempat pertama untuk cari barang paling cepat..tempat kedua untuk instagram terbaik..nak tau gambar apa yang menang tu? kak fink ada kongsikan sekitar Blogger Party di Instagram kak fink @diya.nadia ..korang pergi la stalk hahahhahaha..dan saguhati makan mushroom soup paling cepat..

Eh lawan dengan budak budak lelaki memang la aku tak gigih..amik la korang menang..perut dah kenyang..kena makan mushroom soup lelaju acahner? kembang kembang tekak nak habiskan sup itu hahahahaha..ok la kalah je la..eh tapi kalah pun dapat juga hadiah saguhati..semua sekali bawa balik 4 sampul dari Pizza Hut..dapat juga set mangkuk yang cantik ni..atotototo mekasih Pizza Hut..penat aku gelak malam tu..happy sangat..


Instagram: @pizzahutmalaysia
Twitter: @pizzahutmsia
Pizza Hut Delivery: 1300-88-2525

dapatkan Pizza Cheesy Crown di Pizza Hut yang berdekatan ya..
aku nak repeat kali yang ketiga nanti..



Friday, February 5, 2016

Air Asia Green 24 Challenge: Misi menghijaukan bumi dan membersihkan alam sekitar bersama anak anak kecil

Hari tu kan kak fink bersama sama 4 orang anak kecil kak fink sama sama menjayakan misi Green 24 Challenge anjuran Air Asia..walapun ada anak yang masih kecil, itu tak menghalang kak fink untuk sama sama melakukan aktiviti menghijaukan bumi..selalu orang akan cakap..eh susah la kak..anak kecik lagi..tak! jangan fikir susah..kalau kita tak boleh nak buat sesuatu yang besar, kita mulakan dengan sesuatu yang kecil dulu..selagi kita tak bertindak, selagi tu kita tak kan tahu kemampuan kita..


Kalau orang lain panjat gunung, redah sungai untuk bersihkan persekitaran..kak fink amik inisiatif yang bermula dari rumah..kebersihan harus bermula dari rumah..kalau rumah kita bersih baru hidup keluarga kita pun sihat..dengan kudrat dan tenaga yang ada pada kak fink dan semangat anak anak..kami mulakan kitar semula dari rumah..kak fink sediakan 3 kotak untuk anak anak asingkan sampah..


Kenapa perlu asingkan? nampak macam kecil kan tapi kalau korang nak tahu..pengasingan sampah dari rumah mampu menjayakan misi Waste to Energy! yer betul..dari sampah tu kita mampu tukarkan nya kepada bahan haba, diesel dan kegunaan yang boleh diguna semula daripada sampah..negara negara maju seperti Jepun terutamanya yang mengamalkan sistem Waste to Energy ni..jadi kenapa kita tak boleh kan..kita pun mampu..semuanya bermula dari rumah..langkah pertama yang perlu kita lakukan adalah asingkan sampah! semudah itu jer..


Kotak ni kak fink kategorikan pada kertas, plastik dan kaca..senang untuk anak anak masukkan sampah yang mereka kutip ni nanti mengikut kotak yang dah dilabelkan..bila pekerja sampah datang, terus kita boleh berikan kotak mengikut kategori tersebut..mudahkan? dalam masa yang sama..mereka pun dapat menambah wang tambahan hasil penjualaan botol, kaca dan kertas kertas yang dikumpulkan tadi..seronok tau bila dapat tolong orang macam ni..

Kemudian kak fink teruskan misi dengan membersihkan kawasan depan rumah sendiri dan sederet jalan kejiranan di sini..dalam 1 kilometer panjang jalan di sini yang kami bersihkan anak beranak..seronok budak budak ni dapat menyapu dan kutip sampah sampah yang ada di tepi jalan..walaupun berpeluh peluh tapi tak menghalang anak anak buat sesuatu yang baik untuk tolong orang sambil gelak gelak adik beradik..korang akan rasa bangga bila tengok anak anak korang yang kecil ni juga mampu tunjukkan nilai murni pada kawan kawan yang lain..


Masa sapu tu sampai kena tegur dengan jiran jiran..bila ada yang tegur dengan kata kata positif..lagi la bertambah semangat anak anak kak fink..ada juga jiran yang tolong kutipkan sekali sampah yang disapu untuk dimasukkan dalam plastik..terima kasih jiran sebab bagi kerjasama..serius memang seronok tau korang aktiviti ni..walaupun diaorang kecil, itu tak membataskan usaha kami untuk menyumbang sesuatu kan..

Dalam 1 jam, anak anak bawa balik sampah seorang satu plastik..masa ni kak fink ajar cara nak asingkan sampah tadi dan buang dalam kotak yang telah dilabelkan..ada juga jiran jiran yang bawa tin tin dan botol botol kosong untuk dimasukkan sekali dalam kotak tu..haih terharu sangat ramai bagi support camni..tak sangka ada yang sudi support kami!


Selain tu, kak fink memang suka menanam pokok pokok di depan rumah..bukan hanya sekadar untuk menghijaukan halaman tapi juga pokok yang ditanam boleh diguna untuk masakan..jimat kan? itu lah pentingnya kita berbudi pada tanah..kita akan dapat balik pulangannya..korang pun boleh tanam dalam pasu pasu kecil seperti daun bawang, daun kunyit..semua tu boleh digunakan dalam masakan..


Anak anak bila diberi peluang bermain dengan tanah sambil tolong mama..memang lah tak lepaskan peluang..tak tahu nak cakap camner tapi aktiviti luar camni memang anak anak aku suka! tak perlu paksa..sebab semua rela hati akan amik bahagian masing masing..sorang gemburkan tanah..sorang sediakan pasu..sorang lagi tolong siram bila dah siap ditanam..kembar tu paling excited nak tolong juga..diaorang bahagian gembur gemburkan tanah hihi..dah macam picnic pula..


Sebagai seorang ibu, secara individunya..bila membeli barang barang dapur di pasaraya..apa yang kak fink boleh buat adalah membawa sekali recycle bag..tak kisah lah size kecik atau besar..bawa jer ok..kita mampu kurangkan penggunaan plastik..bukan sahaja pada hari sabtu tapi hari hari lain pun korang boleh praktikkan..see? macam yang aku cakap..semuanya perlu bermula dari rumah..kita yang perlu tunjukkan contoh ni pada anak anak..


Kak fink harap kak fink dapat beri sedikit sebanyak idea untuk korang buat aktiviti macam ni seminggu sekali bersama anak anak..mak mak yang ada anak kecil pun boleh ya..kalau kak fink boleh, korang pun mesti boleh kan..kita jaga kawasan yang kecil dulu sebelum kita pergi ke kawasan yang besar..semuanya perlu dipupuk dari rumah..persekitaran rumah kita sendiri harus bersih..bila rumah bersih, kita dapat membasmi penyakit penyakit seperti denggi, taun dan sebagainya..

Jom kita sama sama sumbangkan sesuatu untuk alam sekitar kita..cuba bayangkan kalau semua menjaga dan memelihara alam sekitar..dari sekecil kecil kerja yang kita lakukan tapi bila dilakukan oleh semuaaaa pihak..ia akan memberikan satu hasil yang besar dan boleh dibanggakan..kita lah yang menjadi teladan untuk anak anak dan generasi masa depan ;)

segalanya harus bermula di rumah..big clap untuk anak anak mama!
come on mommies..we can do it..ajak anak anak join ok..



Presiden Baru Shaklee Malaysia Helen Lam bermula Januari 2016

Rasanya semua orang dah kenal dengan produk jenama Shaklee..dulu masa lepas bersalin pun kak fink sendiri amalkan produk Shaklee untuk penyusuan dan juga kesihatan dalaman selepas melahirkan anak secara pembedahan..memang puas hati dengan produk Shaklee..tak perlu dinafikan lagi, produk daripada jenama Shaklee antara produk yang terbaik di pasaran..

Baru baru ni Shaklee telah membuat perlantikan baru untuk jawatan Presiden Shaklee di Malaysia bermula Januari 2016 iaitu Helen Lam..Helen merupakan seorang yang bergerak aktif dalam bidang jualan langsung selama 20 tahun  dalam bahagian pemasaran dan jualan di syarikat multinasional..sepajang penglibatan beliau, Helen telah berkarier secara meluas di seluruh Asia Tenggara untuk kedua dua pasaran bakal dan sedia ada..


Menurut Roger Barnett, CEO kepada Shaklee Corporation..mereka amat bertuah dengan kehadiran Helen menjadi sebahagian daripada keluarga besar Shaklee untuk membantu rakyat Malaysia mempunyai kehidupan yang lebih baik dan sihat..menurutnya juga kehadiran Helen sebagai presiden Shaklee Malaysia akan lebih mengeratkan jalinan perniagaan dalam keluarga besar Shaklee..

Roger Barnett juga menambah "Bukan mudah mencari seorang pengurus eksekutif yang mempunyai latar belakang dan pencapaian di dalam industri ini dengan minat yang mendalam membantu memberi impak yang positif kepada kehidupan orang lain"..ini kerana Helen mempunyai rekod cemerlang dalam berganding erat bersama para pengedar bagi memacu pertumbuhan yang stabil dalam jangka masa panjang di dalam industri jualan langsung..

moga Shaklee terus maju jaya dengan kehadiran presiden baru!



Thursday, February 4, 2016

Tips Kurus untuk Sihat: Cara membuang toksin dan mengawal selera makan dari membuak buak!

Kak fink memang tak sabar nak share benda ni dengan korang..kalau ada yang tahu..azam aku 2016 ni nak ringankan badan sikit..hahahahaha bahasa directnya nak kurus..yer aku tahu, tetiap tahun memang tu lah azamnya tapi tahun ni dia punya berkobar kobar lain machiam sikit..tapi aku tak nak kurus secara drastik..sebab bila ko turun cepat..ko naik pun cepat..give up dan terjadi lah hangat hangat tahi ayam..


Kalau dulu aku nak kurus sebab nak dapatkan body yang cantik..boleh pakai baju fit fit..eh tu duluuuu..ni dah ada anak 4 ni..baju fit tu tak mungkin la kan..kang laki aku hempuk aku kang camner? tapi kurus untuk nak sihat..nak ringankan badan..nak pergi mana mana tak mencungap..kalau kita niat kurus untuk nak sihat, insyaAllah dapat..yer tahap keyakinan aku memang level 10..tengok testimonial lagi kakak teruja..kalau dia boleh..kita pun boleh..yang penting sihat! buang segala toksin dan kerak kerak dalam usus tu dulu..


So hari tu aku diperkenalkan dengan produk Bless Teatox..selalunya air detox yang aku minum sebelum ni..tak sedapppp langsung! nak minum habiskan secawan pun dah terlompat lompat..pastu mesti rasa macam nak muntah balik..boleh dikatakan macam terseksa sangat proses ko nak detoxkan tu..serius ni..tapi bila aku minum Bless Teatox..eh apasal sedap sangat ni..apasalllll..tak cukup satu cawan..rasa macam minum iced lemon tea..minum pula kena dengan air sejuk..perghhh sedappp giler!


Kalau macam ni punya detox memang la aku happy kan..kebiasaannya aku minum Bless Teatox ni  lepas maghrib..dalam 7.30 malam macam tu..dan aku akan rasa nak membuang dalam pukul 5 pagi..yang bestnyer, aku tak rasa memulas macam nak cirit tu..rasa macam ko nak buang air besar jer..dan dalam sehari tu aku akan membuang 3 kali..tak kan lebih..legaaaaa oii pepagi dah buang najis!


Kalau korang nak tahu, kita kena buang najis sehari seberat 1 kilogram ya..kalau korang yang jenis membuang 3 hari sekali tu memang sah ada masalah usus..nak diet ke..nak cantik ke..kena bermula dari usus yang bersih..kita kena buang dulu segala mak nenek kerak dalam usus..barulah segala toksin pun akan keluar dengan lancarnya..baru lah muka akan jadi cantik bersih jer..
Tak guna korang makan supplement itu ini tapi usus korang kotor..lambat la kesannya..kena bersihkan usus dulu apa apa hal ya..kita kasi buang segala toksin, lemak, lendir yang melekat di dinding usus dengan pembuangan air besar yang lancar dulu..kalau korang nak tahu, kandungan toksin yang tinggi dalam badan akan menyebabkan pelbagai jenis penyakit termasuklah kanser..


Bukan nak takutkan korang..tapi itu lah hakikat yang ada dalam usus kita kan..makan macam macam..buangnya tak de..takut sangat kan..mesti korang nak tahu apa bahan bahan yang ada dalam Bless Tea Tox ni kan? jangan risau..semuanya bahan bahan semulajadi seperti Ekstrak Teh Hijau, Ekstrak Limau, Ekstrak Epal, Psyllium Husk dan Germa Gandum..sebab tu aku cakap tadi rasa dia macam korang minum Iced Lemon Tea..memang tak cukup segelas tu..trust me! minum tanpa paksaan..rela hati korang akan minum hari hari..sedar sedar stok nak habis dah..


Cara nak minum senang jer..sila minum dengan air sejuk ya bukan air panas..masukkan 1 1/2 scoop Tea Tox ke dalam shaker dan goncang terus..air tu hanya 150ml jer ya..aku letak ice sikit untuk rasa yang lebih wahhh! lepas tu terus minum sampai habis tau..jangan biar kan baru nak minum sebab nanti dia akan likat kalau korang biarkan lama lama selepas digoncang..tengok stok nak habis dah..aku cuba dulu baru aku berani nak share dengan korang..ini review jujur ya..


Macam mana nak beli? Senang jer..jangan risau FREE Postage termasuk sabah sarawak..semua secara online ya..korang klik link di bawah entry ni nanti dan order dari situ..buat pembayaran online ikut bank bank yang disediakan..boleh dikatakan semua bank ada sistem online sekarang ni kan..so mudah lagi keje korang..pastu tunggu barang sampai dah boleh minum dan rasa Tea Tox yang sedap itu..meh kak fink bagi details di bawah:
Harga 1 botol: RM120
-penggunaan 2 minggu

Harga 2 botol: RM180 sahaja
-Beli 2 ke atas korang akan lebih jimat dan automatik jadi ahli


2 Botol maknanya untuk sebulan..korang hanya perlu minum Bless Tea Tox ni setiap hari untuk 2 minggu yang pertama..lepas 2 minggu tu..tak perlu dah..boleh buat selang selang..lagi jimat kan? setakat ni aku minum memang tak de masalah..korang yang ada masalah nak buang air besar memang kena cuba..serius berbaloi untuk dalaman kita sebab kita sendiri tak tahu macam mana rupa usus kita kan..kena Cuci dan Buang..

Telefon:  03-2386 7773 / 03-4161 8918

pasni tak risau sangat kalau satu hari cheat day..kita detox hari hari!
come on kak fink..u can do it..cantik dan sihat misi 2016..doakannn!



link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat