Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Thursday, March 5, 2015

Stroller Kembar: Double QD lebih diam dan bertenang dengan stroller baru ni


saper yang ikut di facebook mesti ada yang tahu..aku nak jual twins stroller kan
sebabnyer budak kembar anjer mengader ngader tu tak nak duduk dah dalam tu
huwaaa tak nak kena ikat..kalau pergi beli groceries katakanlah sejam dalam jusco
sejam tu jugaklah dia nangissss..ko ghaser? memang darah tinggi mama ko nak..

 
kalau ada papa dia ok la lagi..sorang pegang satu..dah kalau time papa tak balik
aku sorang jer..tak ke ko ghaser nak meraung raung juga sekali dalam jusco tu
so aku decide..ok tak boleh jadi..nanti nak ke hospital sorang..nak pergi klinik lagi
nak kena pergi sana sini time apak tak de..memang aku kena bergerak sorang..

 
kita tukar stroller..kena tukar sebab bila dua dua dah menjerit meraung raung
elok elok ko nak pergi tempat tu ko rasa nak balik jer terus..so jangan begitu..
mama tukar stroller yer nak..stroller lama kasi jual..rumah pun tak padat kan..
eh jual barang pre loved lagi lajuuu dari jual barang baru tau korang hahaha..suka

 
nanti kak fink tengok aper lagi boleh jual ya..setakat ni kuda kayu..bouncer semua
dah aku jualkan..thanx pada buyers yang sudi beli..ok cerita balik pasal stroller ni
1st aku suka sebab nak tutup sangatlah senang..tarik..lipat..siap! senang sangat..
tak berat..so tak senget lah tudung kak fink masa nak angkat stroller nanti bahahaha
 
kedua sebab kembar boleh duduk tanpa menjerit jerit..masa beli ni aku test dulu
letak dua dua dalam stroller dan tolak..diaorang gelak gelak jer..hahaha ok boleh beli
ada cover macam selimut sekali tapi di Malaysia kot tak kanlah nak pakai tu kan ahaks
panas ok..tak perlu la nak berselimut..ok kasi buang itu selimut..tak de function..

 
bila berPJJ dengan suami..semua perkara ko kena buat cepat..nak nak anak kembar
memang serious kena cepat..so kalau aku keluar mana mana..susu dah stand by..
kain napkin untuk adik gentel..hahahaha..bantal untuk abang kembar dia..
sebab tu dah lama tak merasa bawa handbag..bawa bag diaorang je senang..besar..
 
ok tu jer nak share..warna merah pilihan abg long dan abg ngah..mama nak hitam
tapi hitam tu ada putih pulak nanti cepat kotor..ok kita amik merah..terang nau..
so far aku dah ke hulu hilir dengan stroller ni..tak de masalah..tak de menjerit
tak de meraung raung..diaorang suka..baru boleh berjalan dengan hati yang riang..
 
lepas ni pergi hospital..mama boleh tolak sambil makan cekodok..
wahhh..so santai mama tu..ekekeke

Wednesday, March 4, 2015

Tasik Biru Kundang: Santai Menikmati Alam Semulajadi yang Best


dulu tasik biru ni tempat orang main jet ski tapi tak de dah sekarang ni aktiviti tu
lepas ditambak..jadi tempat mandi manda orang yang datang dekat situ..meriahh
air pun tak dalam..paras lutut abg long jer..jernih sangat air dia..picnic pun best ni
sebab dekat situ, petang petang ada orang jual jual..macam pasar malam tu...
 
 
tapi tak de lah banyak macam pasar malam tu..itu pun dah padat ya korang..
ada juga tempat main untuk budak budak macam buai buai tu tapi ramaiiii
ok tak payah main sini hahahaha..padat sangat..lagi petang lagi ramai dekat sini
kita main celup celup kaki jer ye nak..kiteorang tak bawa baju pun sebab tak plan
 
 
one day nanti boleh pergi bawa mihun goreng..air kopi kita picnic bentang tikar
borak borak 1 keluarga..amik angin petang ke..pagi ke..wahhh best sangat ni
tapi kena tunggu papa balik lah baru boleh nak picnic..kalau tak tak tertejar nanti
adik adik kembar dah semakin aktif..pergi shopping mall mampu handle lagi..
 
 
 
ni tengok air semua dah melompat lompat dalam stroller acahner..sabar ye nak..
ni ada video aku attachkan sekali untuk korang tengok suasana petang di tasik biru
cantik sangat tempat ni..dari rumah aku dekat rawang tu tak de lah jauh sangat..
dalam setengah jam jer rasanya..tu pun bawa kereta slow slow jer..memang santai
 

orang tua tak payah mandi lah hahaha..tengok temankan jer..tak terendam pun
dulu duduk terengganu boleh lepak mandi air pantai..sini mana la ada pantai kan
ada juga pasangan pengantin yang amik gambar outdoor dekat sini..serius cantik..
nanti aku pun plan nak amik outdoor berlatar belakangkan tasik biru..tenang jer
 
tak sabar nak plan outdoor photoshoot dekat sini..pastu canvas print..auwww

Tuesday, March 3, 2015

Cendol Bakar Kuala Selangor: Banyaknyer Makanan yang Sedap


balik dari cari mentarang hari tu, kiteorang singgah makan di Cendol Bakar
badan dah menggigil menahan lapar..memang tak sabar nak sampai sini..
encit papa order cendol bakar..kak fink order nasi ayam untuk anak anak
dan tauhu bakar untuk diri sendiri bahahaha..sedap betul tauhu bakar tu uols

 
cuaca memang tengah panas menerik..abg long memang peminat cendol
sekejap jer dia makan sorang 1 mangkuk tu..sebab tu aku suruh dia makan nasi
kalau bagi dia makan cendol nanti nasi ayam tu saper nak makan nak oii..
nasi ayam tu sepinggan RM5.00..ok la banyak dan rasa pun boleh tahan..


abg ngah yang biasanya tak nak makan tu pun nak makan nasi ayam tu
siap nak makan sendiri..haish macam kan habis jer nak makan sorang
dia tempat panas panas camni memang mood ada cantik sikit..pitam mak
tapi sebab ada papa kan hari tu..cover sikit la perangai cantik tu..takut papa

 
dekat sini dia ada banyak stall..dan kalau korang pergi time perut lapar
memang setiap stall tu korang nak beli bahahaha..bahayaa sangat ni kan
ada bakso..ada goreng pisang cheese leleh..ada kepok lekor..eh banyak..
lagi bahaya ada mainan sekali dekat situ..nasib la anak aku dah tak heran

 
sebab mak pun jual mainan ekekeke..so bab mainan tu anak aku ok jer
cendol dia biasa biasa jer..macam cendol lain yang korang pergi makan tu
cuma suasana tu yang best sikit..dengan banyak juadah yang korang boleh pilih
so memang santai santai petang dengan family..ni port terbaik untuk lepak..

area kuala selangor ni banyak sangat tempat makan yang best..
kalau tak nak makan dekat situ boleh jer nak drive thru cendol tu..kerlazz




Thursday, February 26, 2015

Misi Mencari Mentarang di Kuala Selangor: Dari Pagi jejak ke Petang


dalam rumah ni semua suka mentarang..tapi mentarang ni dekat sini tak de
belah belah kuala selangor tu baru ada..nasib la tinggal rawang..tak de la jauh
adik bradik dan atok tak pernah rasa lagi mentarang ni..so diaorang pun excited
gerak dari rumah atok pagi pagi lagi..ewahh semangat sangat korang kan..

encit papa cakap kita tuju pantai remis dulu la..dekat sikit dari sekinchan
ok la mari tuju ke sana..sampai sana ingatkan kiteorang dah paling awalll..
rupanya dikategorikan paling lambat juga la hahahaha..dah habissss..adoii
masa kiteorang sampai tu..ngam ngam dah ada orang sapu habis mentarang..


haishhh..tak tinggal sikit pun dekat orang belakang ni..tak baik tauuuu...
tak pe lah..anggap jer tak de rezeki..atok jer beli sepahat dekat situ..
aku sepahat ni tak berapa reti nak makan..so tak beli apa pun dekat sini..
encit papa cakap tak pe kita ke sekinchan jer la lagi senang..memang port dia

ingatkan sekinchan dari pantai remis tu dekat jer..tapi boleh tahan jauh juga la
kejap kejap aku tanya..dah nak sampai ke ni pa...bosan pulak duduk dalam kereta
akhirnya sampai juga dekat sana..tapi harga mentarang masa CNY hari tu..
RM20 sekiloooo!!! amboii mahal sangat ni..biasa beli RM12 jer sekilo..hehh


baru cadang nak beli 3-4 kilo tapi harga dengar macam nak pitam..2 kilo cukup
sekali makan jer dapat hakhakhak..jadilah kan..jauh dah jalan ni..tak kan tak beli
so beli la sikit buat hilang mengidam..nasib la isi dia besar besar..puas hati makan
lepas balik dari beli mentarang tu..tak balik terus..singgah pulak cendol bakar..

dah camner lah nak diet kan..laki dah susun agenda menternak lemak seriangnya
dia makan berkilo lemak pun..gitu je badannyer...tak adil betul..jauh hati kita hahaha



Wednesday, February 25, 2015

BBQ Time: Meriah bila 1 family berkumpul sempena cuti CNY


balik dari farm in the city..malam tu atok nak buat bbq sebab semua anak menantu ada
walid bawa kambing..ummi bawa udang dan ikan..kak fink bawa ayam dan hot dog..
sekali bila gabung semua makanan..hey banyaknyer..saper nak makan ni..sort balik..
ayam kurangkan sikit..sebab udang dah terlebih lebih sangat..nanti mesti tak habis..


chef bahagian perapan adalah ayah jo..adik ipar ku merangkap tukang bakar hahaha
dalam 6.30 petang tu orang lelaki dah start nak nyalakan arang..suka budak budak ni
kak fink bahagian pastikan anak anak mandi..bila dah ramai ramai..mandi ikut turn
so kena siapkan cucu cucu atok dulu..baru lah mak pak budak boleh mandi..


sementara orang lelaki membakar di luar..meh la kita buat air limau ais gitu..
kengkonon potong lemak dan keloyaan bila dah banyak banyak makan nanti..
rosak diet rosak..rosak terukkkk hahahaha..so isnin dah kena start atkins balik
eh sebenarnya bbq ni pun dah menu atkins tapi bila amik dengan banyak..bukan diet


mana mungkin dah ramai ramai tu makan nak bercatu kahkahkah..suka ya makan
pastu menyesal..eh aku selalu gitu..ok la minggu ni kena diet ketat balik..kena!
makanan yang paling laku malam tu adalah hot dog ekekeke..suka budak budak ni
adik kembar pun tido lambat malam tu..meriah sangat rumah atok..camner nak tido


alhamdulillah sesekali dapat kumpul ramai ramai memang seronokkan..
yer la selalunya suami aku tak de...kalau dia ada kang ayah jo pulak tak de..
kali ni semua berkumpul..tu yang atok request nak buat bbq..feeling malam raya..
makan besar juga hakhakhak..rindu dekat ipar ipar di terengganu masa ni..haishh

pukul 11.30 malam dah sunyi rumah atok..semua dah kenyang ketiduran
esoknyer tu nak bangun awal cari mentarang di kuala selangor pulak behehe..




link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat