Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Thursday, March 26, 2015

Wild Life Park Sunway Lagoon: Suasana persekitaran yang cantik dan bersih


semalam kan aku ada cakap masuk Wild Life Park dekat Sunway Lagoon tu..
sekarang ni kalau korang pergi Sunway Lagoon, bukan setakat mandi dan main jer
tapi korang juga boleh pegang binatang yang ada dekat situ secara dekat tau..
1st entrance korang akan dapat jumpa pak belang ni..besaaaarrrrr ok harimau ni..


 
korang boleh tengok secara dekat depan depan cermin tu..real ooo..dekat betul
bukan macam zoo kita tengok jauh jauh macam tu..tempat ni pun bersih ya..
selain tu juga ada beruang yang comel untuk korang tengok dengan lebih dekat..
yang ganas ganas ni korang tak boleh pegang la..tengok dari depan cermin..bahaya

 
tapi kalau burung burung..merak..undan semua tu korang boleh tengok depan mata
memang dilepaskan..nak nak merak tu..alololo cantiknyer dia kembangkan ekor
rezeki hari tu..kebetulan masa lalu tu, kemain cik merak kembangkan ekor..
sajer la tu nak tarik perhatian orang bahahaha..tapi jangan pegang dia takut nanti

 
dekat situ juga ada satu tempat itik itik ni cantik sangatttt..air warna hijau
ada air terjun ok..bersih jer..ohhh suka! suka area sini..damai jer rasa masa ni
terus rasa nak amik gambar hahahaha..ada juga buaya..monyet terkecil..
korang boleh lah nak selfie dengan binatang binatang ni..anak anak mesti suka

 
depan sikit korang akan jumpa ular ular..boleh pegang kalau tak geli ya
aku geliiii lahhhh..walaupun dia kecik..tetap geli sangat sangat..haishh cannot
ada juga pony..burung kasawari..eh serius banyak kalau nak amik gambar
korang datanglah sini boleh bagi anak pegang pegang binatang depan mata

 


eiii comel kan dia diri..dalam banyak banyak binatang yang ada dekat situ kan
yang ni laaa yang paling comel..geram jer tengok muka tak bersalah tu..geram betul
tengok tangan dia..oh maiii..eiii eiiii cerdik sangat..korang kena pergi tau tengok dia
eh lupa nak share gambar singa putih yang dah diberi nama Zola dan Zuri tu kan..
 


taraaaaaaa!! ni lah dia Zola dan Zuri si singa putih itu..masa media tour tu kan
dia pelik sebab ramai sangat amik gambar dia hahahaha..tak tahan nak gelak
mesti dia blur masa tu kenapa banyak sangat camera..menjadi tumpuan tetiba..
untuk korang yang nak pergi dan enjoy Wild Life Park ni..details seperti di bawah:

Alamat:
Sunway Lagoon Sdn Bhd (211311-A)
3, Jalan PJS 11/11, Bandar Sunway,
47500 Selangor Darul Ehsan,
Malaysia.
 
Telefon: 03-5639 0182

budak budak lah yang paling happy kalau dapat masuk sini..percayalaaah
 

Wednesday, March 25, 2015

Sunway Lagoon Walk Hunt di Wild Life Park Sunway Lagoon


hari ahad yang lepas, kak fink dan geng geng bloggers yang lain diberi peluang
untuk join Sunway Lagoon Walk Hunt yang memang dibuat khas dalam
Wild Life Park Sunway Lagoon yang sangatlahhhh banyak binatang untuk didekati
sebelum start walk hunt tu..semua kena panaskan badan dengan senamrobik dulu
 


bermula seawal 7 pagi semua dah bersemangat nak jelajah Wild Life Park
pengacara Chichi dan Chacha iaitu Sweet dan Haris pun ada tau join walk hunt ni
dah dapat t-shirt dan  dibahagikan kepada group masing masing..kami group 2012
semua dah ready untuk walk hunt..jomm!! ayuh kita..dapat jer soalan terus teruja..
 

 
ada 2 task..task pertama untuk jawab soalan..berkejar kejar kitaorang masa ni
Alhamdulillah semua dapat jawab..tapi penattttttnyer!!! serius sangat penat..
kejap naik atas..kejap pergi bawah hahaha tapi teamwork kami best ok..sporting!
tengok group lain pun best sebab semua terkejar kejar nak dapat jawapan hahaha..
 
 
habis jer task pertama kami kena bergambar dengan binatang yang ada di situ
kena ikut soalan yang diberi dan dapatkan sticker..kalau tak selfie, tak dapat..
gasaklah korang kena buat macam macam gaya semata mata untuk dapat sticker
memang fun sangat masa task ni..selfie jer dapat sticker..mudah gituuuuuu
 
 
tapi stresss bila kena ambil gambar dengan ular dan pegang..hehh tak suka!
semua menjerit jerit masa ni sebab semua geli ular..euwww geli sangat ular tu
tapi kami berjaya buat dan pegang..dan akhir sekali haruslah penyampaian hadiah
tapi sebelum tu, ada persembahan api api ni..wah terpegun kak fink sekejap time ni

 
 tahniah untuk team yang menang hari tu..tak kiralah juara ke saguhati ke..semua power!
saper yang join walk hunt ni automatik akan diberi sijil penyertaan sebagai kenangan..
dan peserta walk hunt juga boleh enjoy dalam sunway lagoon tu seharian..oh bestnyer
dah penat penat dapat mandi..sejukkan badan dalam air ketika cuaca panas..syok oo..
 

diakhir event pada hari tu..pihak media dibawa untuk menyaksikan singa putih
yang dirasmikan oleh General Manager Tourism Selangor, Pn. Noorul Ashikin
singa ni dah diberi nama Zola (King) dan Zuri (Queen)..comel nama dia kan..
besarrrrrr ok kalau korang tengok depan depan..next entry nanti kak fink tunjuk
 
 
walaupun kami penat hari tu..kami enjoy sangat dapat join event ni..memang best
dah lama sebenarnya kak fink tak berjalan selama ni hahaha...buang lemak lemak
next entry kak fink share gambar gambar dalam Wild Life Park dalam Sunway Lagoon
korang pun mesti nak tengok gambaran sebenar dia kan..tunggu ya..esok share!
 
sesetengah gambar kredit pada  Facebook Sunway Lagoon..thanksss Sunway!
 

Tuesday, March 24, 2015

KFC Zinger Rice Wrap: Blogger Party di Pavilion yang meriah!


lepas event di ampang hari tu, kak fink sempat join blogger party di pavilion..
sempena KFC Zinger Wrap yang terbaru tu..korang dah rasa belum? sedappppp!
sesuai sangat untuk korang yang sibuk sangat sampai tak sempat nak tinggal meja
atau tetiba perut lapar sangat masa jalan tengah jam teruk..ok sila beli satu ya..

 
sebab satu pun korang dah mampu buat perut kenyang dan terisi penuh..gituu
harga pun tak lah mahal sangat..RM4.90 sahaja..ada nasi..ayam..sayur..complete
korang boleh beli secara ala carte atau didatangi dengan combo ya..pilih jer..
yang pasti harga masih mampu poket dan mengenyangkan perut korang nanti

 
bahan bahan yang ada dalam KFC Zinger Wrap tu mesit korang nak tahu kan
gabungan tortilla yang sangattttlah lembut sebagai wrapping segala isi di dalam
digulung bersama nasi colonel, sayuran segar seperti tomato, timun dan mayo hijau
tambahkan lagi dengan ketulan zinger yang rangup tu..rasa dia perghhhh terbaik!

 
hari tu kak fink tak makan dengan sos pun sebab makan gitu jer dah puas hati
tapi nak tambahkan lagi selera korang masa makan tu..nak letak sos pun boleh ya..
tapi jangan pelik kalau makannya tak cukup 1 Zinger Wrap..mesti bertambah nya
sebab masa party ni memang ada yang bertambah tau..sedappp le tuuu..hahahaha
 
selain tu ada sekarang ni korang korang yang kaki instagram tu kan..meh sini
jom join satu contest kerjasama dari KFC Malaysia dan radio Fly & One FM
senang jer..just upload gambar dengan muka yang sedih..kecewa sebab tak lunch
dan jangan lupa untuk hashtag #GrumpyNoLunchFace..tu jer..senang kan?


 thanks KFC Malaysia untuk event blogger party yang sangat meriah dan ceria
banyak games..banyak makan hahaha..banyak bloggers yang hadir hari tu..
banyakkkk voucher KFC tu penting bahahaha...untuk yang teringin nak cuba
KFC Zinger Rice Wrap dapatkan di KFC yang berdekatan..RM4.90 sahajaaaa
 
untuk lebih lanjut korang boleh klik:
instagram: @KFCMalaysia
facebook: KFC Malaysia
website: www.kfc.com.my
 
readers kak fink cepat amik gambar dan jangan lupa hashtag untuk menang!
yang nak cuba KFC Zinger Rice Wrap..silakan cuba..sedapp ooo..
 

Monday, March 23, 2015

Sang Kaya: Ice Cream sedap berlemak yang comel sangat


hari hari kalau buka instagram mesti nampak orang post gambar sang kaya
eh nak pergi macam jauh sangat cawangannya dengan rawang..pendam jer la haha
tetiba masa keluar dari matta fair hari tu nampak dekat pintu masuk tu ada booth dia
oh mari beliii! padahal masa tu dah memang nak balik dah..nasib nampak banner
 
 
aku dengan adik aku lari lari patah balik cari sang kaya..tenkiu ummi belanja hari tu
abg long lah paling happy sekali..bayar dulu RM9.90 untuk 1 aiskrim tu..ada 3 scoops
topping kita boleh pilih sendiri nak tabur apa..dia letak sekali dengan isi kelapa ya..
masa rasa tu..perghhh berlemakkkk...rasa not soo sweet..just nice..aku suka..sedap..
 
 
macam lebih kurang kalau nak diungkapkan tu macam makan aiskrim santan hahaha
ni antara topping yang korang boleh letak atas tu..ada cornflakes, kacang, kerisik..
tapi aku tak amik kerisik tu hahaha..macam pelik jer nak makan dengan aiskrim..
taburlah banyak mana korang nak tabur..diaorang tak marah pun..go for kacang...
 
 
abg long makan sampai habis..isi isi tu pun dia makan hahahaha..suka dia
aku dengan adik tak makan sangat isi tu sebab macam tebal tebal sangat..
lebih suka makan aiskrim dia jer..antara cawangan yang aku tahu di damansara
aiskrim yang boleh dicuba dan sedap ditekak..rasa memang lemak jer..

facebook: Sangkaya
 
kreatif betul presentation aiskrim zaman sekarang kan..dulu aiskrim calong jer
tapi sedap tau sangkaya ni...cuba tau..tata!

Tuesday, March 17, 2015

Maharaja Steamboat: Buffet Breakfast, Lunch & Dinner Steamboat dalam 1 termpat


biasa kita pergi buffet steamboat hanya ada steamboat jer kan..tapi dekat sini..
Lagenda Maharaja Steamboat ada dari buffet breakfast lagi..paling suka time pagi
adalah roti bakar kaya melelehhhh diaaaa..aku duduk jer dekat situ tunggu roti
kalau tak tunggu..memang lah korang tak merasa sebab ramai suka roti ni..cuba tau
 
 
menu lain untuk breakfast adalah mee goreng..nasi lemak..lempeng cicah sambal
tapi rotiiii tu korang kena cuba..hey aku sebut roti banyak kali kan..so memang sedap
roti bakar tempat lain tak jumpa lagi meleleh camni..anak anak pun suka..tak cukup 1
nasiblah konsep buffet..tak cukup boleh tambah lagi bahahaha..kak fink suka..
 
 
untuk tengah hari ada lauk gulai gulai dengan nasi kuning..tapi aku suka suppp
sup dia melampauuu pekat ok..husband aku siap amik 2 mangkuk sup lidah..adoi
sup urat keting..sup perut muda..tu memang la kesukaan dia..sekali lagi buffet..
makanlahhh setakat perut korang mampu..kalau yang suka makan tu..untung kan..
 
 
dan malamnya ada buffet steamboat..kuah tomyam dia sedap..boleh bakar bakar juga
cicah dengan sos hitam + kuah kacang + sambal..gaul sekali pak din cakap..
kalau dipelbagaikan sos memang dah meletup sebab sos tak banyak pilihan sangat
buat sos manis dengan sos pedas..customers boleh pilih..sebab ada budak budak kan..
 
 
tapi dekat sini ada bahagian untuk budak budak tau..ada gula gula dan biskut..
anak aku belum apa apa dah amik lollypop..amik candy yang ada toys sekali
anak anak happy makanya mama pun tenang nak makan lepas tu..strategi sangat
untuk steamboat korang boleh pilih aneka pilihan tapi make sure jangan membazir
 
 
rasa nak makan baru amik ok..sayang rezeki dibuang buang kan..dari segi rasa
memang sedap menu menu dia..serious tak tipu cuma rasanya dapur kena banyak
sebab kedai ni memang tumpuan tak kira waktu..pagi pun dah ramai orang breakfast
sebab kesian dekat customers yang kena menunggu dapur yang kosong untuk diguna
 
 
 
dan disebabkan kedai ni ada sajikan steamboat..kalau tak nak pasang aircond
letak industrial fan supaya customer selesa dan dapat menikmati steamboat yang ada
sebab steamboat dah panas..so bila keadaan di luar dengan tidak berkipas masa tu
dah mengundang ketidak selesaaan pada pelanggan nak menikmati menu menu sedap
 
 
untuk lebih details..kalau korang nak pergi..landmark dia stadium selayang jer
dah sampai sana terus pandang belah kiri...dekat dekat dengan Tuuu Dia Pak Tam
harga buffet steamboat per pax RM23.90..makan lah selagi mampu konsepnya
untuk lebih details..korang semua boleh follow info dan link yang di bawah ni..
 
instagram: Maharaja Steamboat
 
address:
Maharaja Steamboat
No 6, Tingkat Bawah, Jalan 2/10, Bandar Baru Selayang
03-61386664
sup dengan roti tu memang teringat ingat lagi sampai sekarang..selamat mencuba!
 

link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat