Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Monday, August 3, 2015

Garsa Kitchen: Delivery Sandwiches Sedap Area KL


sekarang ni semua serba senang..ada phone boleh terus call dan order sandwich..
sebab kita ni kadang ada mood malasnyer nak keluar rumah atau keluar opis kan
malasnyer nak masak..maka nya tak perlu risau dah korang..korang pilih jer..
klik jer instagram Garsa Kitchen..meh sini nak share menu yang kak fink pilih..


ni sandwiches size L Fiesta..dalam 1 box tu ada macam macam jenis sandwich
tapiii yang paling buat makan sambil pejam mata..haruslah kak fink pilih tuna
sedappppp oiii tuna tu..dah la isi dia banyak..meleleh leleh tuna dalam mulut
yang pastinya aku boleh cakap, kalau korang makan ni jer pun dah kenyang ya


macam masa hari tu kak fink ada event di Le Meridien Hotel..dah penat kan
teringat dekat Garsa Kitchen ni terus call..kalau nak call, call 2 jam sebelum ya
baru la diaorang senang nak adjust time dan nak prepare sandwich tu nanti..
dah siap call..tunggu jer nanti delivery boy tu akan hantar depan mata korang


macam hari tu, adik tu siap naik sampai atas..wahh thanks dik..senang keje
disebabkan dekat event tu kak fink dah makan BBQ kenyang kenyang..
balik tu terus jer simpan sandwiches tadi dalam peti ais..janji tutup kotak rapat
petang tu bila nak makan..perghhh rasa tu masih kekal sedap ya..cer cuba


abg ngah makan tak berhenti hahahaha..sedap la tu..bertambah tambah..
jangan risau untuk size L ni kak fink makan 5 beranak cukup dan kenyang ya
delivery ni sekitar KL je tau..Shah Alam soon dia akan buka nanti di sana..
ok meh nak share menu yang disediakan fresh dan halal dari Garsa Kichen:


BEEFTASTIC
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)
.
CHICKSTER
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)
.
EGGXTRA-ORDINARY CHICKEN
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)
.
TUNA TURNER
L RM35 (24pcs)
M RM22 (12pcs)
.
EGGSTACY
L RM35 (24pcs)
M RM22 (12pcs)
.
TUNA ON FIRE
L RM35 (24pcs)
M RM25 (12pcs)
.
CHICKEN IN A BIKINI
L RM45 (24pcs)
M RM25 (12pcs)
.
FIESTA (mixed sandwiches)
L RM45


instagram: Garsa Kitchen
phone no: 011-3291 6119
delivery charge: RM10 (KL only)

selamat menjamu selera korang..kena cuba tau..insyaAllah puas hati!
dah banyakkk sangat makan ketupat kan..meh makan sandwich pula..




Thursday, July 30, 2015

Full House Rumah Atok: Tetamu beraya sampai pukul 12.30 pagi!


citer raya lagi la uols hahaha..padahal entry ramadhan ada lagi ni..adoi laa
kali ni beraya di rumah atok sekali lagi..kampung kak fink di cheras sajo..
minggu ni orang KL baru start nak beraya kan..ok tak de baju kurung cantik
pakai jer skirt kombang dengan blaus..tugas kak fink duduk dapur je lah


sebenarnya ni bukan open house tapi more pada jemputan kawan kawan walid
memang kawan kawan dia jer pun hari tu..ingatkan sikit jer yang nak datang
kengkawan UiTM, kengkawan kerja tempat lama, kengkawan geng BMW dia..
bersusun dalam luar tetamu datang beraya dari tengah hari sampai malam..


tukang masak untuk hari tu adalah ummi..terror ummi masak banyak banyak
kalau kak fink mesti dah risauuuuu..adoii part nak masak bagi orang makan
memang ada seram seram sikit kan..kot la nanti tak berasa ke makanan tu
masa buat makan makan ni..aku demam..penat kot badan dari malam raya..





memula dah risau juga takutlah kena denggi balik..sebab makan panadol tak ok
bila makan ubat hospital baru ok..haishh sesuatu sangat demam ni pun..saspen
sempatlah tolong tolong hidang dekat luar..potong potong nasi impit hikhik
nak makan masa ni pun tak de selera..tengok makanan tak bernapsu sangat masa tu


antara menu yang ummi dan atok masak hari tu..lontong, soto dan sambal sotong
budak budak ni yang paling happy..bila sampai jer rumah atok semua cakap wahh
sebab tengok kerusi dah banyak dekat luar tu..so semua ada can duduk luar..
rumah atok ni pintu jer..so bila ada makan makan harusla buka pintu kan..


dah semua suka main dekat luar..mak kau dah la busy dekat dalam nak buat keje
korang boleh pulak menjerit jerit main dekat luar..kete dah la banyak..haihh
kembar pun boleh tahan macam orang dah besar sangat nak melepak luar..
eh penat angkat anak sebenarnya dari buat keje dekat dapur..tarik rambutttt oii

last last aku tarik 2 kerusi letak dekat luar..angkat kembar duduk sebelah atok
hahahahahahaha eh bijakkkk sangat kau kak fink...berangin jer muka atok
dia baru nak bersembang sembang..sekali kena jaga cucu..hahahahaha..tabahlah
legaaaa nak buat kerja top up makanan yang dah habis tu tak de orang kacau


malam tu ingatkan dah surut dah tetamu walid sekali eh ramaaiii lagi rupanya..
bebudak ni semua aku dah masukkan dalam bilik dan tidurkan..aman sikit
mata aku dah mengantuk giler masa ni...atok dah sakit sakit pinggang hahahaha
tapi rumah masih meriah..termasuk abg ngah yang lari sana sini..hehhh


dia sorang jer tak tidur lagi time ni..12.30 pagi still ada tetamu datang lagi
pagi tu atok cakap..lepas ni kalau boy nak panggil kawan kawan dia makan
suruh dia buat dekat luar jer..hahahahaha atok tergive up pula ayat nyer tu..
yang paling seronok sekali lagi haruslah hulubalang hulubalang tu..

collect duit raya sesajer..abg ngah nampak orang nak bagi duit raya jer
berlari salam cium tangan..ya Allahhhh anak akuuuu



Monday, July 27, 2015

Suasana Raya di Melaka: Tenang & Cantiknya Rumah Melaka


kalau hari tu raya di rumah adik bradik atok..nasib la semua duduk dekat dekat
nak pergi satu rumah ke satu rumah tu tak perlu naik kereta pun..jalan kaki jer
memang semua duduk dekat dekat..launggg pun boleh dengar la suara tu..
settle adik bradik atok..kiteorang pergi beraya rumah BFF atok pulak ya..


kawan dari zaman kecik kecik atok..kalau ikutkan 1-2 hari memang tak cukup
tapi kita pergi setakat yang termampu je la sebab encit papa cuti pun tak lama
dah camner lah nak pergi semua..1 rumah pun dah berejam hahaha..haih la atok
kiteorang sampai dah tak larat nak duduk dekat meja makan..terik dah perut


duduk dekat luar jer..amik angin lagi seronok..barulah desa kan..sukanya la
dah la dekat sini angin kuat..yang abang abang sibuk nak main buai..
sebelah tempat buai ni macam padang luasssss..ada lembu lembu..atototo
ni rasa nak duduk kampung jer ni..bangun pagi nampak semua ni tenang kan


tu yang abg ngah sampai tak nak balik tu..buat perangai pulak dia hari tu
bila aku cakap, eh kita kena balik KL la ngah..tunggu atok duduk melaka
baru la boleh balik tengok lembu hari hari hahahaha..adoi la abg ngah ni pun
 masa ni encit papa pun santai santai lepak dekat pondok ni..nasib tak baring


ikut hati nak baring tu hahahaha tapi sebab ramai orang kan..segan la tu..
masa ni memang syok..dah la badan tengah berlengas lengas..berpeluh peluh
yer la dah banyak rumah kan kiteorang ziarah..mau tak berlengasnya badan
tapi raya kan..apa ada hal..tak kan raya nak duduk rumah jer hahaha..jalannn!


kembar paling suka kalau beraya dekat kampung ni..gelak gelak main tanggaaaa!
rumah rata ratanya jenis luas kan..ada banyak ruang tamu..sana sini ada tangga..
kemain dia main turun naik tangga tu..haihh penat mak nak control..dah la 2 orang
last last..aku biarkan jer..lantak korang laaaa..kejap tangga sana..kejap tangga sini..

tapi yang paling aku kagum perut laki aku hahahahaha..ko tengok jer dia kurus camtu
tapi setiap rumah dia steady jer bubuh nasi makan..aku macam apakah pa?
aku nak telan air pun macam tak mampu sebab dah kenyang sangat..dia rilek jer..
tapi badan besar tu jer la..tak besor besor dari zaman bujang..nyampah sangat hahaha


budak budak ni lagi tak heran nak makan..dibagi eskrem..ko ghaser..adoi laaaa
atok md yunos siap cakap..makan makan..nak nanti ada lagi..tambah adoi mama
tu pun siap pesan..makan elok elok nanti baju kotor..hahaha mak ko risau tu jer
 memang tak boleh nak sekat sekat sangat raya ni..janji tak minum air gas..mama ok


sekian sahaja jalan jalan raya di melaka..walaupun encit papa cuti singkat sangat
tapi dapat juga bawa anak anak raya di kampung..ada la mood raya tu kan
kalau lepak cheras kang semua bukan beraya..semua tido jer dalam bilik hahaha
thanks pa..raya ni sebenarnya nak bagi anak anak  rasa seronoknya beraya..tu jer..


lepas ni sambung pula kisah beraya di KL..gigih bawa anak beraya tanpa apak
eh raya tetap raya walaupun kena handle 4 hulubalang sorang sorang huhuhu



Friday, July 24, 2015

TM Raya #Pakcik Misteri: Kisah sepenuhnya dengan KLIK sambil menderma


korang dah tengok belum iklan Telekom Malaysia (TM) sempena raya ni?
kisah pakcik misteri tu..meh nak tunjuk muka pakcik misteri tu..mesti korang ingat
pakcik ni yang tolong Azura masa tengah malam dengan berikan syiling dia tu
 tapi dalam iklan tu..tak sepenuhnya cerita dia kan..haaa meh kak fink nak ajak korang


korang boleh klik link ni TM Raya 2015: #PakcikMisteri untuk tengok sepenuhnya
iklan TM untuk raya tahun ni..yang bestnya sambil korang tengok iklan tu kan..
korang boleh main game tapi bukan sebarangan game..sebab masa korang main tu
akan ada syiling terkumpul bila korang completekan game tu..haaa menarik kan


contohnya..macam korang dapat terangkan jalan ni..korang dapat kumpul syiling
klik cepat cepat dekat skrin tu nanti..lagi laju korang klik..lagi banyak la dapat
masa ni kak fink dapat 45 syiling hikhik..1 syiling bersamaan dengan 0.01 sen
dan duit tu nanti akan di dermakan dari TM kepada 3 badan kebajikan yang terpilih


macam yang ni..bila korang klik, akan ada syiling turun..so klik laju laju tau..
macam kak fink cakaplah..lagi lajuuuu..lagi banyak duit korang dapat kumpulkan
dan duit tu la nanti dengan secara tak langsungnya korang dapat buat kebajikan
kalau kita tak mampu nak bagi banyak..ini la caranya untuk korang sumbangkan


antara badan badan kebajikan yang akan disalurkan segala duit terkumpul ni adalah:
1. Pertubuhan Wanita dan Kesihatan (WAKE)
2. Rumah Kebajikan Anak Yatim & Miskin Al Munirah Pendang, Kedah
3. Sabah Earthquake Relief Fund



dan hasilnyaaaaa setelah berjaya membantu Azura menjejaki #PakcikMisteri tersebut
akhirnya jumlah terkumpul yang berjaya kak fink kumpulkan adalah sebanyak RM3.13
alhamdulillah..ni baru sekali main..kalau kak fink main dekat 10 kali..perghhh banyak tu
so korang pun boleh join untuk kita bantu mereka yang memerlukan..klik jer..senang kan!


sekali lagi jangan lupa klik link: TM Raya 2015: #PakcikMisteri

pakat share di wall masing masing..kita sebarkan kasih sayang ya..
dengan hanya klik..korang dah dapat bantu orang lain..jom klik sekarang!



Thursday, July 23, 2015

Suasana Raya di Melaka: Tawaf rumah adik beradik atok 13 orang!


lepas subuh syawal kedua semua kena mandi awal..aku la tukang kejutkan orang
dah nak bergerak balik melaka..konvoi 3 kereta..amboi semangat kak fink nak raya
cadangnya banyak rumah nak pergi beraya..kalau lelambat kang tak sempat oii..
sampai sampai je melaka terus tuju rumah pok teh..ala sedih pulak tengok pok teh


dah tak berapa sihat sangat pok teh sekarang ni..duduk jer atas kerusi roda..
sedih sebenarnya tengok keadaan pok teh camni..antara bapak sedara yang rapat
masa nak balik tu salam pok teh nak bagi angpau tetiba je pok teh cakap..
entah sempat ke tak aku nak tengok muka kau lagi yong..huwargh..zappp terus


air mata dah bertakung takung..moga pok teh kuat dan diberikan kesihatan
aku nak amik gambar dia pun rasa tak sampai hati..lepas jer beraya sini
atok ke kubur arwah babah dan mak dia..atok dan nenek kak fink la tu..
selesai di kuburan baru gerak ke rumah kakak atok..kiteorang panggil bibik


maklum atok ni 13 orang adik beradik..dia kembar yang bongsu ok uols..
ni kira rumah kakak atok yang atas dia la..sekarang ni tinggal 4 orang je..
 yang lain semua dah meninggal..bibik pun dah tak berapa sihat sangat
korang bayangkan la atok sekarang dah 61 tahun..yang atas atas lagi tua


ni la rumah pusaka..tempat atok dibesarkan dari kecik sampai besor..
tapi ni dah dibatukan..dulu rumah ni kayu bertingkat tingkat..ni bawah jer
senang kan..tak de tangga tangga dah..bilik air semua dekat dalam rumah
kalau tak, dulu masa kak fink kecik kecik nak berak kena dekat luar..


kalau balik kampung mesti aku tahan nak buang air hahahaha..seramm oii
belakang rumah nenek ni kubur..ok sila bayangkan imaginasi aku masa tu
tengah tengah melabur..tetiba cik ponti tadaaa acahner..baik aku tahan jer
pagi esok baru ajak mak teman buang segala najis yang ada hahahahaha..


ni atok pegang gambar dia 13 beradik masa dengan arwah atok dan nenek
masa ni arwah atok kak fink tok sidang kampung..tengok muka serius tak
hahahahaha..sampai sekarang kalau balik kampung..akan ada signboard
jalan Sidang Yusof..ok sila masuk dengan kembang hidong..jalan atok kau



hahaha..kalau hidup lagi 13 orang ni mesti 1 hari tak cukup nak pusing
pergi rumah pok teh tadi dah makan..sampai rumah bibik makan lagiiii
ko tengok laki saper yang paling tak sabar nak makan tu hahahahaha..
orang pertama yang duduk lepas lauk terhidang ya..ish ish sangat perangai


rumah bibik ni dari aku kecik lagi..kalau balik memang tak kan balik kosong
mesti perut terisi kenyang..orang melaka kalau tak de lauk asam pedas
tak sah lah kan..siap ada itik bagai..haihh suka la orang dapat tu makan itik
banyak rumah lagi oii nak pergi tapi perut dah terik..raya kan sila pasrah jer


lepas rumah bibik singgah rumah makcik dan maklang..masa ni dah panas
budak kembar dah nak start keluarkan perangai cantik hukhuk..sabar je la
dah muncung muncung dah mulut adik tu..dah tak selesa la tu..berfeluh dia
padahal mak ko lagi dasyat..dengan tudung yang senget..hehh sangat..

perkara paling kena bertabah selain anak anak buat perangai di hari raya..
adalah bila atok dapat borak sampai kita bagi sign banyak rumah nak pergi lagi
hahaha..ya Allah atok kalau dah balik kampung dia kan..1 rumah tu perghhh
dia punya berejam sabauuu je la aku..dah la plan banyak rumah nak pergi ni..


ok ni baru cover rumah adik beradik atok..belum rumah kawan kawan dia ya
sekian dulu laaa..sambung di entry akan datang ya..banyak gambar sangat ni
kalau balik kampung memang tak cukup masa nak pergi semuaaaa rumah..
tunggu la encit papa cuti lamaaa baru boleh beraya semua rumah dengan jayanya


kalau balik kampung ni yang meriahnya..atas meja makan diaorang tu nanti
banyakkkkkknyer kuih raya..penuhh 1 meja hahahaha..tapi tahun ni raya
aku tak jumpa lagi kuih siput dengan cik minah sayang..saper kampung melaka?
ni antara kuih tradisional yang memang dulu kena ada dalam balang kuih..

atok tak nak buat dekat kampung ke hahahaha..feel kampung tu lain machiam
kak fink memang jiwa desa desa sikit huhuhu



link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat