Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Thursday, May 21, 2015

So Much More: Kempen Johnson's Baby bersama KPJ Ampang Puteri


baru baru ni diberi peluang untuk join satu kempen yang melibatkan nama besar
iaitu Johnson's Baby dengan kerjasama daripada KPJ Ampang Puteri..
kempen So Much More ni sangat memberi banyak ilmu terutamanya pada para ibu
contohnya The Power of Smell and Touch..The Power of Bath Time..dan banyak lagi


antara panel yang hadir dan sangat pakar dalam bidang masing masing adalah
En. Robert Kwon, Regional Director dari Johnson's Baby Asia Pacific
En. Pabitra Ghosh, Technology Manager South East  Asia Givaudan Fragrances
Doktor Nomee Ashikin, Doktor Paediatrik Hospital KPJ Ampang Puteri
dan tidak dilupakan celebrity mom yang sangat cantik haruslah Scha Al-Yahya..


selain itu, kempen So Much More ini juga diserikan dengan kehadiran VIP iaitu
Yang Berhormat Datuk Hajah Azizah Datuk Seri Panglima Haji Mohamad Dun 
yang merupakan Timbalan Menteri Kementerian Wanita, Keluarga & Masyarakat
En.Stuart Crabb, Country Director Johnson's Baby juga hadir pada hari tersebut

 selain itu Dato' Dr Abdul Wahab Ghani, Medical Director KPJ Ampang Puteri
dan ramai lagi pakar pakar yang hadir pada hari pelancaran Kempen So More
 sangat sangat memberikan ilmu yang berguna terutama di zaman yang canggih ni
ibu bapa kurang waktu bersama yang berkualiti bersama anak anak di rumah..


untuk para ibu semua..waktu mandilah merupakan waktu ikatan antara ibu & anak
bukan hanya sekadar dapat membersihkan diri tapi juga pada waktu mandilah
anak anak akan merasakan kita lebih dekat dengan mereka dan mampu menghasilkan
waktu yang paling berkualiti untuk menggalakkan perkembangan minda anak anak


melalui sentuhan kasih daripada ibu bapa, buih buih yang terhasil daripada sabun
dan bau yang wangi akan membuatkan anak seronok seterusnya dapat mewujudkan
satu aura yang positif dan perkembangan yang sihat sekiranya dijadikan rutin setiap hari
kalau mommies nak tahu, bau yang wangi mampu membangkitkan emosi yang bagus

mengikut kajian, anak anak yang dimandikan dengan produk yang harum akan
30% lebih kuat ikatannya antara ibu dan anak selepas mandi dan yang bestnya
25% daripadanya akan kurang menangis sebelum tido..sebabnya wangian tadi
mampu merangsang emosi anak anak untuk lebih ceria dan memberi aura yang baik


lagi satu nak share dengan semua, bila anak bermain dengan percikan buih buih
ia dapat membantu mereka membangunkan koordinasi tangan dan mata..
masa mandi ni juga, ibu ibu boleh lah nyanyi happy happy atau ajarkan ABC
sambil mandi sambil belajar..jadikan waktu mandi anak lebih menarik dari biasa

dengan Johnson's Baby, semua yang ibu ibu perlukan ada..1 jenama besar
kalau sebut bayi..automatik akan ingat Johnsons kan..dari produk mandian
sampailah pada produk urutan bayi..semua ada..lepas kita mandikan anak..
amalkan untuk urut badan anak dengan minyak..ianya akan melegakan anak

barulah mood anak kita sentiasa ok jer..kalau nak urut lebih prefer guna minyak
daripada lotion ya..sebab minyak ni memang dihasilkan untuk tujuan urutan..
dulu kak fink tak tahu..lotion pun kak fink guna untuk urutan pada anak..
nasiblah ada kempen So Much More..baru jelas kegunaan sesuatu produk tu

untuk lebih lanjut dan ilmu yang menarik untuk dipelajari oleh para ibu semua
bolehlah klik website: www.johnsonsbaby.com




Wednesday, May 13, 2015

Factory Outlet Jalan Riau Bandung: Hunting for Baju Raya dan Collector Parfum


kali ni kiteorang tuju jalan riau dulu sebelum jalan dago..sebab dekat bandung ni
factory outlet yang  ada di jalan riau, jalan dago, jalan setiabudhi, cihampelas walk
tapi kita fokus pada riau dulu..sebab dekat riau ni juga ada kedai perfume murah..
mulakan kaki dengan The Summit..aku tak de apa nak cari dekat sini hahaha..baik kan


tapi encit papa tu..masuk jer terus berkenan t-shirt dekat depan entrance tu
amboi dia tu..murah jer belasan ringgit jer duit kita..anak anak aku handle..
cari kerusi please hahahaha..dasar sangat..jalan sikit cari kerusi terus kan..
yang terlebih penat mestilah abg ngah yang unik itu..sikit sikit lenguh kaki haihh


tak pe la janji mama boleh layan adik kembar dengan aman di situ..duduk jom
selesai jer di sini..kami jalan kiri dan kanan jalan riau..anak anak nak baju super hero
ok la dekat sini ada..factory outlet di jalan riau tak sebanyak jalan dago..tapi ok jer
aku suka riau dan dago..cumanya harga dah tak murah macam mula mula dulu


mungkin dah ramai orang malaysia datang shopping dekat bandung kan hahaha
kena mencari betul betul..kalau kata baju budak..aku suka factory outlet Anak kecil
di jalan cimandiri...tu nanti aku cerita ya..sebab dekat sana banyak size dan design
dari baby sampai lah size budak besar..kalau di factory outlet lain tak banyak sangat

terutama size kembar..susahhhnyer la nak cari size diaorang..size besar ok
macam size abg long dan abg ngah memang banyak dekat mana mana pun..
di jalan riau ni juga aku singgah dekat collector parfum..harga RM15 sahaja
kalau korang nak juga cari factory outlet Oasis..depan tu jer...dekat entrance


korang boleh pilih nak perfume aper yang korang suka..macam aku hari tu
amik 2 jenis..issey miyake semestinya dan satu lagi bau sweet dari escada
dia ada banyakkkk bau ok..korang choose jer la..kalau tak tahu nak pilih
boleh cium dulu..pastu bayar dan dia akan bancuhkan perfume korang di situ

nak cari fridge magnet, keychains atau t-shirt bandung boleh cari di jalan riau
jalan dago mahal yer..dia pegang harga..pergi factory outlet ni time weekend
sebab kalau weekend memang ramaiiii tepi tepi jalan tu orang jual souvenirs..
kalau weekdays tak ramai sangat..so tak banyak pilihan sangatlah souvenirs tu


tapi kalau korang nak cari t-shirt..aku suggest cari dekat pasar baru jer..
sana lagi murah..di jalan riau ni korang boleh cari fridge magnet gitu laa..
murah..kalau korang beli banyak lagi dapat murah..key chains tu bawah RM1
fridge magnet pun sama juga..bawah RM3 jer rasanyer..tak ingat harga FM

klik previous entry:
Hotel Chara Bandung
Pasar Baru Bandung
Bali Heaven Bandung
Cibaduyut Bandung

paling puas hati dapat beli perfume & souvenirs la di jalan riau ni..
next entry factory outlet  jalan dago dan rumah mode


Monday, May 11, 2015

Cibaduyut Bandung: Barangan kulit pada harga yang tersangatttttttlah murah!


masa ni dah petang..dekat bandung selalu hujan petang..so tenaga pun dah low
tapi gigihkan diri juga ke Cibaduyut..encit papa nak cari sandal kulit..ok lets..
dekat sini style dia kalau korang nak tawar..tawar separuh harga dari harga asal
tapi seriously memang sangat murah untuk kulit..kiteorang dapat dalam RM30 jer

banyak kedai jual jual kasut, sandal dan bag bag kulit di kiri dan kanan jalan..
dan sepanjang jalan tu memang ada yang akan ikut korang untuk jual barang..
ni colors of bandung..so kalau tak nak, tak payah di tanya tanya..senyum jer..
dan tak payahlah marah marah atau tolak secara keras..cakap tak per saya dah beli


yer la diaorang cari rezeki kan..encit papa memang happy dapat sandal raya
lembut jer..yer la kalau nak beli dekat Malaysia mahal kan untuk barangan kulit
jadi marilah beli dekat sini..dia tunjuk jer nak yang mana..aku tukang tawar haha
dia malu nak tawar..hehhh sangat kan..nasib la ada isteri tak malu menawar ni..

aku pun beli selipar ni..harga RM4.40 jer..hahaha..test test rasa lembut jer..
boleh la nak buat pakai jemput anak sekolah atau setakat nak pergi jusco kan
selesaaaaaa..tu penting..adik aku beli sling bag kulit dekat cibaduyut ni..
diaorang punya menawar lagi menggiler ok..hoiihh takut tengok..tapi berbaloi la


sekali lagi harga semua bawah RM100..kemain diaorang gelak dapat tawar..
tak lama pun dekat sini sebab kena dukung kembar..aku tak bawa stroller masa ni
sebab kawasan cibaduyut ni tak sesuai bawa stroller..kawasan sempit..payah sikit
so dukung jer..kasut kasut budak pun murah je dekat sini..cantik dan style..


dekat Cibaduyut ni pun kiteorang beli kerepek kerepek bandung yang sedap tu
pisang cheese..kerepek anggur..tempe..sedapppp..ranguppp tak lemau..
boleh rasa dulu sebelum beli tu..so tak de lah korang beli yang tak suka kan
ingat nak beli di pasar baru..dekat tingkat bawah tapi masa tu dah tak larat..


ada keropok tu nama dia keropok setan..aku macam eh kenapa setan?
ghopernya masa dia bagi rasa..mak datok pedas dia berdesing telinga ok..
rasa terus nak tersedak sedak..patutlah nama ko setannnn hahahaha..
terus tak jadi nak beli..kesian pula kalau bebudak ni makan..mau menangis

klik previous entry:
Hotel Chara Bandung
Pasar Baru Bandung
Bali Heaven Bandung

sesaper yang nak cari kasut terutamanya..simpan duit shopping sini
next entry Factory Outlet Jalan Riau



Friday, May 8, 2015

Bali Heaven Bandung: Factory Outlet dan Nasi Bebek di tempat yang berkonsepkan bali


dari pasar baru..kiteorang terus pergi Bali Heaven..selesa sikit nak makan dekat sana
semua dah tepu masa dekat pasar baru hahaha..husband suka makan dekat sini
dia memang makan bebek (itik)..aku macam kembang kembang tekak sikit itik ni
so ada susah hati masa nak makan dekat sini..dah fikir..minum jer la..tak nak makan


tapi bila tengok menu..yayyy... selain bebek ada juga ayam..mak aii legaaaa kakak
so order ayam untuk aku dan anak anak..papa jer makan itik..tapi beratur panjang
ramainyer laa nak makan nasi bebek..rata rata semua orang indon bukan pelancong
harga pun tak mahal makan dekat sini..1 set tu dalam 20,000+ jer..ok la untuk bebek


sambal dia sedappppp..aku suka pilihan sambal yang ada dekat Bali Heaven ni
dan yang buat senang ko nak order..dia dah display siap siap set yang ada
so korang faham la..set ni ada aper..set ni ada aper kan..tak payah tanya tanya
terus tunjuk jer..air pun sama..dah display..tinggal nak pilih jer mana yang nak..


ummi dan walid yang tak tahu nak makan aper..sebenarnya poyo jer memasing
sajer suruh amik gambar kengkunun tengah pening kepala nak makan apa..chait
diaorang makan bebek rasanyer..aku jer yang tak makan..tak pe la..ayam lagi ok
set ayam ada 2 pilihan..ayam kampung atau ayam biasa..landskap sini cantik..


lepas makan..korang boleh sejukkan badan dan poket di dalam factory outlet
tapi macam biasa aku pusing pusing jer hahaha..untuk yang kurus banyak pilihan
so kakak tak tergoda pun dengan baju baju dekat sini..sebab size kakak tak de
kakak tunggu riau dan dago hekhek..next entry cibaduyut..tempat kulit yang murah


untuk lebih details nak ke Bali Heaven Bandung ni seperti di bawah:
Alamat: Jalan Pasirkaliki No. 185-189, Bandung, Jawa Barat 40153, Indonesia
Telefon No: +62 22 2041670


klik previous entry:
Hotel Chara Bandung
Pasar Baru Bandung

dekat Bali Heaven ni ada spa juga..tapi sekali lagi tak sempat berspa pun..
aktiviti sangatlah full..cibaduyut kami datang..



Thursday, May 7, 2015

Pasar Baru Bandung: Misi mencari kain raya & kain kahwin


kiteorang adik bradik dah plan..pasar baru kena jadi tempat pertama yang dituju
tak boleh pergi hari kedua atau hari hari kendian..kena hari pertama hahahaha
sebab tempat ni perempuan akan jadi sawan..so sebelum kehabisan rupiah..
baik pergi hari pertama..awal pagiiiii dah suruh supir datang..kedai pun belum buka

kenapa pergi awal? sebab nak dapat harga pecah telur..breakfast di hotel dulu
kumpul tenaga hahaha..hover tau..sampai sana baru ada sikit sikit jer kedai buka
saper nak cari T-shirt bandung..cari dekat sini jer..tingkat 3 kalau tak silap..murah
tak payah cari dekat jalan riau ke..jalan dago ke..dekat pasar baru lagi murah..


1st sekali cari kain dulu..yang bestnyerrrr walid belanjaaaaa..yayyy freeee...
tenkiu walid..pilih jer nak yang mana..walid bayar..aku dengan ummi apa lagi
tak tengok dah kain cotton ke..kain sari ke..tengok lace please hahahaha..
orang nak belanja katanyer..melampau sangat kakak kakakmu walid..hover!


tunjuk terus nak yang mengherlip jer..tanya walid ni under bajet tak..dia cakap ok
ok kasi potong..siap belanja abang ipar dan anak anak buah sekali..atotototo
suka abang abang ipar..muka ada senyum sebab isteri isteri tak menghabiskan duit
kami customer pertama kedai kain Jai Ho ni.. deal dengan lady boss dia terus


harga kiteorang dapat memang beza dengan harga customer yang kendian
sebab masa tengah potong potong tu..ada customer nak kain yang sama juga
tapi dia dapat harga standard..kiteorang dapat harga murah giler..banyak beza..
so saper yang nak pergi pasar baru..pergi pagiiiii...jadi 1st customer tu penting..


lepas selesai urusan dekat kedai kain..jalan lagi..banyak tingkat..seret kaki
encit papa nak cari kain pelekat..ok la jom cari..jumpa 1 kedai ni murah..
lupa pula nak amik nama kedai sebab dah penat..hukhuk..aku beli kain corak ni..
lama juga berkenan kain ni tapi mahal dekat malaysia..nak buat skirt uols..


pastu nak cari telekung sulam with bag katanya..jalan dalam setengah jam cari
tak jumpa yang berkenan dengan harga..still mahal..dah hampir putus asa
sebab masa ni anak anak dah buat perangai..dah lapar..adeh tak tenang mama..
tapi encit papa cakap..cari lah ma..dah alang alang sampai..akhirnya jumpa..

tak membeli pun handbag ke atau kasut dekat sini macam masa datang dulu
tak de napsu nak beli handbag sebab nanti memang tak pakai hahahaha..
kasut pun tak beli..cari kain, t-shirt dan telekung jer dekat sini..alhamdulillah
mampu membendung perasaan sawan..banyak hari lagi nak bertahan ok hewhew

klik previous entry: Hotel Chara Bandung

siap semua..janji dengan supir dekat parking atas..tak lunch di pasar baru
seterusnya..nasi bebek di Bali Heaven..



link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat