Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Friday, December 19, 2014

Majalah Pa&Ma: Disebalik tabir photoshoot Abg Ngah


masa dapat mesej dari intan..nak shoot abg ngah dalam segmen barang kesayangan
dalam hati risau sebab abg ngah kalau yang follow blog ni dari dulu mesti maklumkan
bila suruh tengok camera..dia tengok atas lah..tengok kiri lah..tengok bawah lah..heh
pendek kata...dia tak kan tengok camera hahahaha..konsep dia..sokatilah aku lah..

makanya sebelum pergi tu..aku dah berzikir dekat dia..ngah..nanti behave ye ngah..
perangai anak memang tak sama sorang sorang kan..abg long jenis senang bergambar
tapi ko kena kenyangkan perut dia baru dia bagi kerjasama..kalau lapar..pose sentap ya
tapi kalau abg ngah ni..dia tak kisah pun lapar ke tak..my life..my rules..hohemji sangat


sampai je karangkraf..aku orang pertama..disebabkan ni group photoshoot dalam 7 kids
sementara nak tunggu yang lain sampai..sempat lah kenyangkan perut anak di cafe dulu..
bila semua dah ada..terus naik atas ramai ramai..kena pergi studio yang di atas kali ni
sampai sana ada twins yang tengah photoshoot..sementara tu kita warm up abg ngah


dia kalau ditanya..ngah cita cita nak jadi apa ngah? dengan yakinnya dia akan jawab
ngah nak jadi artis..aku bila dia jawab tu rasa macam astaghfirullah hal azimmmm
panjang gitu yer jawapan mama eh respon..gila glamer ke aper sorang ni..adoiyai..
ko tanyalah seploh kali pun tehtap jawapan cita cita saya adalah retis..hehhhhh..

tapi bukan nak jadi artis cintan cintun ni..nak jadi superheroes jer sebenarnya..
kengkonon syok kalau jadi spiderman..terbang sana..terbang sini..jadi atomen..
dapat fire sana..fire sini..haaa nak jadi macam tu..rasa power dapat jadi hero kekdahnya
boleh tolong selamatkan orang..selamatkan bumi..mulia sangat hati ngah kahkahkah


so hari tu bawa lah super heroes yang ada..nak bawa atomen semua tak semenggah
dah tak cukup sifat dah muka atomennya..patah kaki lah..mata kena kaler lah..haish
so bawak lah goku...ada yang bawa helikopter..stroller baby..kebanyakannya toys la
budak budakkan memang sinonim la dengan toys ni..nak bergambar kejap jer..

nak menyusun mak dan anak bagi semua stabil dan statik tu yang lama bahaha
sebab ni group photoshoot..bila yang lain dah get ready..kang ada yang lari lari
kesian photographer nak kena bersabar..gambar dengan budak budak kan..hakhak
tapi aku tak de pun gambar dari kamera godang masa gambar ramai ramai tu..

ngah ni penghuru hara rumah cum penglipur lara rumah..
paling tepat lagi..kawan sakit hati abg long ekekeke




Thursday, December 18, 2014

Kelahiran Kembar: Berseluar pelikat pula dia


hey korang..badan masih penat lagi..rasa macam nak demam pun ada ni..
tapi gigih juga ketuk keyboard sebab kalau tak makin banyak entry peram nanti
sebelum kak fink teruskan dengan entry Damai Laut yang banyak nak kena edit
nak kena resize..nak kena letak watermark..kita belek folder lain dekat desktop ni

tetiba ada gambar kembar yang belum di muatnaikkan hahaha..kemain ayat..
hari tu jalan jalan JJ dekat center court tu ada jual barangan dari pantai timur..
ada jual sutera..kaftan..kain pelikat semua lah..so sajer gedik gedik nampak seluar
size pulak ngam dengan kembar..wahh comel sangat ni kalau diaorang pakai..


nak color yang sama tak ada..tak per lah tak sama..janji size dia sama..
dapat mak jenis tak sabar macam ni..malam tu juga terus pakaikan bahahaha
biasalah mak akan hover bagi pihak anak..ngam je diaorang pakai seluar tu..
terus whatsApp papa dia..pa tengok ni..tomey sangat ni budak kembar pakai..


dah macam alibaba dah mama tengok hahaha..abg long jer tak de size..
untuk abg ngah dapat sehelai..nasib la dia tak mengamuk  nak juga hukhuk..
jadi mak ni kalau sorang dapat..empat empat biar dapat tapi nak buat camner
size untuk abg long tak de..size untuk budak budak kecik jer yang banyak..

so far pembesaran kembar sama je dari segi berat..tinggi..tapi kalau perangai..
adik gatai sikit hihi..abg chik macam malu malu orangnyer..



Thursday, December 11, 2014

Big Bad Wolf: Seawal pagi di sana bersama 4 hulubalang


terhasut dengan adik pergi Bid Bad Wolf cakap best ma..best sangat..amboi dia tu
terus terpegi juga isnin hari tu..hahaha terpergi tak tahan..gigih siapkan anak..
pastu terus gerak pagi pagi ke Mines..pergi pagi alhamdulillah tak ramai lagi..
parking pun senang jer..nak pilih kat mana pun boleh..plus weekdays kan..legaaa


sampai jer sana..bukan pening nak handle kembar ya..tapi nak handle abg ngah..
semua pun dia nak..hehhh..mama bawa duit sikit jer..ni dah kenapa buat perangai ni
sebab banyak buku budak budak yang murah dan memang berbaloi untuk dibeli..
nak beli komik la..adoii..macam dah besar sangat nak baca komik tau..sabar le ngah

nampak smurf dia nak smurf..sebenarnya bukan dia nak baca sangat buku tu
tapi sebab dia suka kartun tu kan..haihh..puas mujuk ok kita pergi depan lagi jom
nampak buku yang ada bunyi bunyi lah dia nakkkkk..nak kereta..nak pop up book
nasib la kembar tak buat hal sangat..bagi susu..bagi pegang buku..senyap jer..


pilih punya pilih..tak sedar dah dekat pukul 3 bahahaha...ok mari bayar dan gerak
kena balik sebelum orang balik kerja..novel murah sangatttt..RM5 jer ok..haishh
tapi iols tak beli pun novel sebab tak nak start baca novel sebab kalau dah start
memang tak jalan kerja lain..ok babai novel..buku kisah nabi RM2 jer tehehehe..


kalau korang nak cari pop up book yang best..cari dekat luar ya..dalam tak best
luar punya lagi besar besar..dalam RM10 jer untuk 1 pop up book..sangat berbaloi
kalau rasa nak tengok dulu..amik kotak..simpan dulu buku buku yang kat dalam tu
ada ruangan untuk kita simpan barang kita..so kita keluar dulu dan pilih di luar..


pastu masuk balik amik yang dalam punya pulak..tak de lah over bajet nanti kan
aku buat macam tu hari tu hihi..disebabkan mama tak beli buku mama hari tu
dekat luar tu ada jual fridge magnet super heroes..sebagai pengumpul FM
terus amik tapi refer anak dulu..ni aper ni abg long..mama tak tahu hahahaha


alhamdulillah..cuti sekolah yang dapat meriangkan hati anak anak..
tenkiu anak anak bagi kerjasama sepanjang di luar bersama mama..



Wednesday, December 10, 2014

LAROME: Apple Stemcell Slimming Serum pada harga promosi!


rasanya korang dah biasa dengar dengan produk Larome ni kan..tengah hots katanyer
eh kak fink pun tak terlepas dari mencubanya hehehe..sebab tak perlu telan telan ni
hanya sapukan di kawasan yang berlemak..berbonjol..eh sedihnyer ayat tu hahaha
masa 1st time sapu tu rasa..wahh panasssss...patutlah mampu mengurangkan inci..

seriously kalau konsisten pakai benda ni korang akan dapat rasa..bila pakai baju tu
rasalah longgar sikit..kalau pakai seluar pun tak de lah rasa ketat sangat..
maknanyer walaupun korang timbang rasa macam tak turun tapi dari segi inci tu
dia berkurangan..tak percaya? haaaa cuba beli satu dan cuba..sedap rasa badan


produk ni juga ada kelulusan KKM..so korang boleh gunakan tanpa was was..
senang jer..just sapukan pagi dan malam..dan biarkan jer..lepas beberapa minit
korang akan rasa panas dia ON OFF..dia bertindak sepanjang hari gitu..best kan
nak lebih berkesan..pakai 2 kali sehari ni secara konsisten ok..jangan skip skip


di bawah ni kebaikan produk Larome Apple Stemcell Slimming Serum ni:
LEMAK: pembakaran lemak berlaku sangat pantas 
SELULIT: perubahan ketara hanya dalam tempoh 1 minggu
LANGSING: perubahan yang amat ketara dlm 3-7 hari
STRETCH MARKS: hampir 100% hilang dlm masa 1 bulan
APPLE STEM CELL: teknologi Apple Stem Cell terkini dari Switzerland

korang juga bukan boleh sapu di perut jer..tapi di pinggul..peha dan lengan..
boleh juga di sapu di double chin dan mampu mengurangkan selulit..parut..
orange peels dan strecth marks..mengeluarkan angin angin dalam badan juga..
selepas melahirkan semua masalah tu ada kan..so tunggu apa lagi..jom berLarome

di bawah ni antara testimoni yang berjaya selepas penggunaan Larome ni.. 
testimoni 1:
saya turun 3kg dalam masa 1 minggu. 
stretch mark di bahagian perut hampir 100% hilang dalam tempoh sebulan
 
testimoni 2:
dalam masa 3 hari, pinggang saya kurang 2 inci.


kalau sebelum ni guna kaedah untuk kurus memakan harga ribuan ringgit..
dengan Larome tak perlu menggunakan harga yang begituuu tinggi..haa nak tahu?
untuk semua followers Pinky Momma sepanjang December ni..harganya adalah
RM100 sahajaaaa...FREE postage..FREE Gift lagi..ingat sebut Pinky Momma ok


nak beli di mana? haaaa meh laju laju klik details di bawah ni ya:
whatsApp / SMS / telegram : 012-646 0421 (Linda)
instagram: azlinda.alin
facebook: Larome
blog: pinky-lynn.blogspot.com 

rekomen sangat sangat untuk yang ada azam tahun baru untuk lebih langsing
dapatkan harga PROMO tu tau..giler murahhhh ok..



Monday, December 8, 2014

4 Hulubalang bergabung..budak kembar tu pun boleh tahan!


sekarang ni kan musim hujan..tak boleh nak main beskal..tak boleh main yoyo car
makanya ada je akal akal diaorang ni..mula mula yang abang abang je main..
kalau dah main haruslah sama kuat suara diaorang dengan hujan dekat luar tu..
tergelak gelak..berpeluh peluh..adik kembar tengok pun dah geram geram tepi kotak


terus abg long letak adik adik dia letak dalam kotak..muat pulak kotak tu hahaha
elok je letak 2 orang..terus duduk elok jer adik adik..haihh main lah korang..
rumah ni senyap bila diaorang tido jer..kalau salah sorang tido pun dah senyap dah
sebab geng nak melayan dah tak de kan..dia jangan empat empat jaga..haa tu pitam


ada amik video tapi aku terdelete pulak..haishh nak tekan upload tertekan delete..
tunjuk gambar ni dekat papa dia kemain papa pun suka tengok hero hero dia..
mama akan simpan gambar gambar ni untuk korang tengok bila dah besar nanti
kadang kadang rasa jangan la cepat besar nak..mama nak gelak gelak lagi..


tapi kadang rasa..eh cepat besar boleh tak bahaha..tu time menyepahkan rumah lah
tapi kalau time main main hiburkan hati camni..please anak..kecik lah selalu..
nanti mama rindu..nak jadi budak budak juga..nak jadi raksasa lawan fire fire
dengan 4 atomen..sokmo mama kena jadi raksasa..eh tak aci lah korang ni..kesian mama

kalau main polis polis pun sokmo mama yang kena jadi orang jahat..adoii kesian tau
korang jer jadi polis kacak bergaya..asyik mama jer kena tembak..pastu pura pura mati
sambil jelir jelir lidah..hahahaha..tapi tak pe lah..jadi budak budak best aper kan..
nanti bila kalian dah besar mesti mama tak boleh jadi raksasa comel lagi..hukhuk..

ok tata nak pergi jalan jalan Big Bad Wolf cari buku buku..



link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat