Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Friday, October 17, 2014

Jalan jalan Coral Blue Menara Kuala Lumpur & Observation Deck


sambungan entry semalam..lepas makan makan dah kenyang di Atmosphere 360..
makanya turunlah kami 6 beranak ke observation deck..tak tahu la nak observe apa
KL jerebu sangat..nak tengok jalan raya kat bawah pun kabur kabur gitu..acaner tu
tak pelah kita puaskan hati anak anak nak tengok guna teropong..duduk sini kejap je


amik gambar hulubalang tua..dengan hulubalang kemetot pastu kiteorang terus turun
nak tengok apa memang tak nampak apa..tak pergi sini pun tak pe sebenarnya huhu
tapi ramai juga stop kat sini untuk tengok seluruh KL..beli fridge magnet sini murah
jangan beli dekat bawah bawah sinun...mahal ok..beza RM10 juga dengan kedai bawah



masa pergi sini..kiteorang masuk juga dalam Coral Blue ni..nak tengok ikan katanya
tapi sangatlah kecewa sebab tempat ni seceput je keluasannya..ikan pun tak banyak
boleh lah dari tak de..kalau korang tak masuk pun tak de hal..anak anak aku ok jer
diaorang apa pun suka..budak budak kan..semua pun excited tengok ikan..haihh



pastu papa dia cakap..ni kalau nak bela dekat rumah boleh la ni ma..ewah ewah wah
dah tak payah nak bela bela la pa..bagi mama duit tu buat belanja lagi bagus..
sedap nau cakap nak bela tu..nanti dia pergi kerja..2-3 minggu baru boleh jumpa..
dah tu saper nak hadap ikan ikan ni semua hukhuk..4 orang kat rumah pun dah pitam



suka bagi idea yang bukan bukan..back to back ahkak juga yang penat nanti..
dah tak payah..kita tengok akuarium orang jer..tu jer cerita hari jadi tahun ni..
32 tahun masih kekal dengan 4 heroes..masih lagi seorang perempuan dalam rumah
tak tahu la ada penambahan lagi ke tak nanti untuk 33 tahun..hahaha..lap peluh

hujung bulan sepuluh ni besday abg long pulak hukhuk...



Thursday, October 16, 2014

KL Tower Atmosphere 360 Buffet: Pinky Momma turns 32..aiceh


sebenarnya nak up entry susun atur..tapi malas nak amik gambar hahaha..boleh gitu
disebabkan minggu ni macam huru hara dengan order online bisnes kak fink tu..
kak fink terpaksa mengabaikan blog..sekarang ni rasa ok mari ketuk keyboard balik
sebab kalau lagi lama tak ketuk..nanti lagi malas..lagi peram sampai kepam entrynya

birthday iols jatuh pada 12 oktober hari tu..kena pulak hari ahad..ok mari pergi makan
kami celebrate tinggi di puncak KL hahaha..tengok kl berjerebu dari atas kekdahnyer
dia ada 2 session tau untuk lunch buffet ni..1st session start 11.30 - 1.30 petang..
kami choose yang 2nd session start dari pukul 1.30 - 3.30 petang..ramai juga masa ni


dari bawah nak naik atas tu sekejap jer..berdengung dengung juga lah telinga ni..
sampai jer kat atas tu..akan ada pelayan dia tunggu..amboi baju pelayan shantek sangat
yang perempuan siap pakai topi ekekeke..alhamdulillah rejeki dapat meja tepi cermin
makan sambil menikmati jerebu kahkahkah..kesian KL..coklat jer aku tengok dari atas


bebudak ni suka la...makan sikit duduk tepi cermin tengok bawah..hoihh gayat..
aku yang kecut kecut perut pandang bawah..settlekan abang abang makan dulu
barulah mama dan papa boleh makan..nama pun 360 kan..makin lama makan
makin jauh pulak nak pergi amik makanan hahaha..pusing la satu pusingan..adeh



tak rasa pun masa dia berpusing tu..tau tau dah jauh dengan tempat amik makanan
ni sebahagian tempat kek..eskrem..eh tempat ni jer rasa nak amik gambar..dasar sangat
aku kalau pergi buffet..aku tak tengok sangat nasi..lauk..roti tu semua..aku tengok dessert
yang comel comel..coklat coklat tu memang ler kegilaan..haish diet ntah ke mana mana


suami keding tu asyik angkut seafood jer..ketam udang..i tak minat..ok babai ketam
udang lagi tak rasa nak makan dari dulu hingga selamanya..tekak cannot go..
tak lama lepas tu..waiter dia bawa kek..sambil nyanyi nyanyi happy birthday..alololo
tutup muka..tenkiu husband..tenkiu anak anak mama..tahun yang manis untuk dikenang


tapi kalau compare foods dengan Pullman..Pullman lagi best hukhuk..jujur sangat
not so bad la tapi..ok jer..terima kasih suami untuk segalanya..kamu balik juga hari tu
walaupun sekejap jer kita jumpa..tapi kamu balik sebab 12 october..kesian kamu penat
terkejar kejar..memang tak romantik tapi kesungguhan tu la buat aku terima nikahnya


ehhhh macam dah gatal sangat ayat tu hahaha..alhamdulillah 32 tahun menjadi hamba
moga tuhan tetapkan iman senipis kulit bawang ni untuk jadi hamba yang lebih taat
isteri yang lebih solehah..anak yang lebih baik..mama yang cukup kuat untuk 4 heroes
kakak yang super cool..blogger yang tetap pink di mana mana bahahaha..merepek!

untuk yang wish birthday kak fink..kak fink sangat terharu..ada rama rama terbang
ku doakan kalian juga semua yang baik baik dalam hidup..lambai ratu sekali..



Wednesday, October 8, 2014

Cheesy Crab Rolls: Kudap Kudap Petang Untuk Anak Yang Mudah diMasak


hi korang..just nak share lagi satu resepi mudah untuk korang buat petang petang
masih menu goreng goreng..nanti kak fink bagi resepi yang bakor bakor atau
rebusan pulak yer..tapi kali ni kita goreng dulu..nama omputih Cheesy Crab Rolls
Gegulung Ketam Berkeju bahaha..gelak geguling taip nama menu..ngader sangat..

bahan bahan yang korang perlu persiapkan untuk kudap kudapan ni:
1. kulit popiah amik yang size besar..kalau kecik nanti cheese dia keluar..
2. cheese keping ni 1 paket..tak kisah lah brand apa korang suka..
3. crab stick..pun sama..tak kisah apa brand pun boleh jer ok..


cara cara membuat Gegulung Ketam Berkeju ni lagi lah sangat senang gitu:
1. potong sekeping cheese tadi pada 3 keping..jangan guna sekeping besar tu
2. crab stick tadi pun korang potongkan pada 2..kalau guna seketol tu besar sangat
3. amik kulit popiah yang besar..letak ketam tadi dan potongan cheese di tengah
4. lipat kiri kanan dan kemudian gulung macam biasa..no garam ya..cheese dah masin


lepas tu korang boleh goreng dengan keadaan minyak yang cukup..jangan sikit sangat
kalau tak nanti melekat lekat di kuali tu sebab cheese dia akan keluar juga sikit..
disebabkan itu jugak lah kena guna kulit popiah yang besar supaya tebal sikit..
kalau guna yang kecik punya size..nanti korang stress bila cheese dia melekat lekat


yang ni jangan derhaka resepi eh hahahaha..kang korang stress..ahkak tak tolong..
api macam biasa jangan besor sangat..kecik kecik..sweet sweet time menggoreng gitu
dah kekuningan..toskan dan sejukkan dulu..jangan terus makan panas panas..sabor..
dah sejuk baru korang makan..sebab cheese tu dia akan melembik nanti lagi panas

sila makan dengan sos..makan gitu pun ok jer tapi nanti cepat rasa loya sebab cheese
dah tu jer nak share ari ni..selamat mencuba..tataa!



Wednesday, October 1, 2014

Kelahiran Kembar: Video Berjoget joget Double QD


alhamdulillah..kembar dah setahun sebulan..dari duduk terbaring kelip kelip je
sekarang dah agresif naik tangga..lama juga aku bertahan rumah tanpa pagar
tapi bila makin lama..makin dasyat nau kuasa diaorang berdua ni manjat tangga
eh eh tak boleh jadi ni..lambat pulak jualan gudang my dear ni bahaha..

aku kan stok warehouse jer..tolong jimatkan poket suami..fefeeling mithali sangat
so dari aku jadi ustazah sangat dalam rumah pun pakai tudung okeh..aduhai anak
kena pakai tudung supaya diaorang bantutkan niat berdua nak panjat tangga..
sebab bila aku pakai tudung..diaorang dah set..oh mama nak keluar..nak ikut..

dah tergaru garu kepala mama dalam rumah..nak masak pakai tudung..
nak lipat baju pakai tudung..amboi mama tu..ni kalau apak tengok ni..sejuk hati
bahahaha..sebelum mama kurus sangat sebab kena naik tangga berkali kali..
jom beli pagar..balik tu terus lah papa dia gigih pasang..haa satu kelegaan kat situ

siap pasang..terus dua dua terkocoh kocoh pergi dekat pagar..tarik tarik pagar
bahahaha..rasakan..dah tak boleh naik lagi..betapa senang hati mama sekarang ni
boleh memasak dengan aman..boleh mendobi dengan senyuman..rilek rilek gitu
kalau tak..setiap saat dengar suara abg ngah menjerit..mamaaaa adik naik tangga
tapi lain pulak jadinyer bila pagar terpasang di situ..dia boleh joget joget pulak
adeh...ingatkan dah tak bernapsu nak buat aktiviti kat sana..ni joget lagi..
siap kiss kiss lagi bila dah penat berjoget..korang klik lah button play tu..amboi
sayang sangat ni..kalau tak asyik tarik rambut jer diaorang ni..puas nak leraikan

sorry Double QD..mama terpaksa sekat kesukaan kalian naik tangga
joget jer la kat depan pagar tu ya..



Tuesday, September 30, 2014

Penyapu Ajaib DAISO: Tak Stress Nak Sapu Rambut Gugur


kalau ikutkan hati ni..aku suka je rambut pendek..ringan kepala mak incik..
tapi dah ada perjanjian dengan suami..kalau aku potong rambut pendek..dia botak
aku dah la ada seriau tengok orang lelaki dewasa botak botak ni hukhuk..
rasa geli geli tengkuk ni..ini kan pula suami sendiri nak botak..cannot go..cannot go

so bertahan la dengan rambut panjang..dan masalah bila rambut panjang
harus la kalau gugur tu bukanlah sikit sikit..kalau sapu tu..sana ada rambut..
kang sini pun ada rambut..pastu terbang terbang..rasa macam dah sapu..
bila pergi depan balik..eh ada balik rambut ni..mula la rasa penat tu berganda ganda

tu belum lagi budak kembar tu asal aku baring jer..dua dua bergabung tarik rambut
adeh korang dah kenapa nak..dah terjerit jerit mama nak lepaskan diri..haish
tangan jer kecik tapi sekali tarik tu boleh tahanla perit dia..ok tu pasal rambut
belum lagi habuk kecik yang suka terbang terbang juga..pun susah nak sapu kan


so bila aku jumpa penyapu di daiso..biasalah dah masuk sana kan..macam macam la
setiap sabtu atau jumaat memang akan ke jusco untuk beli bahan basah..so singgahla
terus beli penyapu ni dengan tisu dia..penyapu RM5..tisu tu ada 30 keping RM5 juga
balik rumah dah tak sabau kakak nak sapu rambut dan habuk habuk degil itu..


lekatkan jer tisu dekat penyapu tu..kena masukkan betul betul..supaya dia lekat
tisu tu panjang..memang dah ukuran penyapu tu..pastu dah siap..boleh korang sapu
dia boleh laras ketinggian penyapu tu..habis semua celah aku sapu muahahaha..
rajin sangat rasa..sebab tak de habuk berterbang terbangan..nak tengok hasilnyer?


amacam..selamat tinggal rambut rambut dan habuk habuk semua..
saper nak cari..sila lah pergi daiso yer..dah tu jer nak share hari ni



link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat