Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Wednesday, September 2, 2015

Reads Solution: Apps yang membolehkan pengguna Android dapat Handphone FREE


hi korang...saper suka benda freeee dekat sini?? ramai yang suka kan..
eh kak fink pun suka ok...benda tak susah dan free..saper tak nak uols..
meh sini nak share dengan korang satu apps di phone yang kena download..
tak de bayaran..don worry ya..semudah download jer..hanya untuk Android..


sorry iPhone tak boleh hikhik..so sesaper yang ada Android terus download!
nama apps ni Reads Solution..so sekarang cepat cepat search dekat play store ya..
lepas dah download tu korang kena masukkan handphone no untuk register..
lepas tu setiap kali dapat panggilan telefon ataupun SMS..korang dapat point!


iklan akan dipaparkan di phone korang..bila banyak korang terima call..
ataupun banyak yang SMS..maka nya banyakkkk lah point korang nanti..
dan dari apps tu jugak korang boleh redeem point korang yang ada tu..
agak agak dah cukup point..terus jer ke Redeem Reads Point..perghh best!

sekarang ni ada FREE ice cream, desserts dan hotlink top up..dan yang lagi best
bila korang invite orang untuk download sama apps ni dan mereka pun join sama
automatik korang dapat point sebanyak 400 points..perghhhh banyak tu..
cepat la korang dapat redeem top up, ice cream tu semua nanti..senangnya keje..


eh jap jap ada lagi benda best nak share dengan korang..bermula sekarang ni
sampai 30 September 2015 ni..korang berpeluang untuk dapat FREE handphone
banyak nauuu benda free dengan Reads Solution ni hahahahaha..camner caranya?
ada button Invite Friends dekat apps tu kan? ok masukkan jer nombor kawan korang
invite la sebanyakkkkk mungkin..kalau ada 200 contacts..hantar la dekat semua
sebab saper yang download Reads Solution terbanyak dari invitation korang tadi tu..
korang akan dapat memenangi handphone Huawei P8 secara percumaaaaaa!!!
ni contest kedua dari Reads Solution tau..yang pertama dah ada pemenang..


ni dia pemenang untuk contest Invite Friends 1.0 dengan handphone percuma
iaitu Samsung S6..so korang ada masa lagi untuk Invite Friends 2.0 ni..
klik sini Reads Solution untuk download sepantas kilat..Android sahaja..
try your luck tau..mana tau rezeki kan..senang senang jer dapat handphone tu..

Facebook: Reads Solution
Website: Reads Solution
Instagram: Reads Solution


dapat handphone free saper tak nak oiiittt..klik Reads Solution cepat



Friday, August 28, 2015

EZ Qurban: Laksana Qurban dan Aqiqah dengan cara yang mudah dan cepat


ada tak yang dekat sini ada niat nak buat qurban ataupun aqiqah anak anak?
nak buat tapi tak tau cara? tak ada masa? alahh meh kak fink tolong meh..
pernah tak korang dengar tentang EZ Qurban? untuk yang tak tahu lagi..
EZ Qurban merupakan syarikat yang menguruskan perkhidmatan qurban & aqiqah

dengan menawarkan kemudahan kepada umat Islam untuk menyempurnakan
ibadah dengan mudah dan melaksanakannya di tempat yang lebih memerlukan..
antara negara yang dilaksanakan ibadah qurban ni adalah di Filipina..Indonesia..
Thailand..Kemboja..Vietnam..Bangladesh..Laos dan juga Myanmar..banyak kan?


untuk korang yang buat qurban bersama EZ Qurban..sijil penyertaan diberikan..
ni aku kongsikan dengan korang harga terkini qurban..refer gambar bawah ya.
untuk ibadah qurban..1 bahagian lembu harga RM300..1 ekor lembu RM2,100.
manakala untuk 1 ekor kambing harganya pula RM580..ok itu untuk harga..



macam mana nak daftar bersama EZ Qurban? korang hanya perlu isi borang online
klik website EZQurban..tapi sekiranya korang menghadapi masalah secara online..
korang juga boleh gunakan kaedah alternatif seperti di bawah ni..jangan risau ya..

1) WhatsApp ke +6013 318 6984
2) emelkan ke ezqurban.adm@gmail.com
3) Laman Facebook EZ Qurban Sdn Bhd

selesai semua tu..boleh lah buat pembayaran di 2 akaun  yang disediakan ni..
Maybank: 5624 0550 5189 (EZ Qurban Sdn Bhd)
Bank Islam: 1211 3010 0292 76 (EZ Qurban Sdn Bhd)
jangan lupa sertakan bukti pembayaran iaitu gambar resit transaksi korang nanti..

 pihak EZ Qurban akan menghantar email dan sms terus untuk pengesahan..cepat!
kemudian korang boleh la check secara online jer status di website EZ Qurban..
hanya dengan memasukkan nombor kad pengenalan jer dah boleh tahu status..
sangat mudah dan cepat kan proses melakukan ibadah qurban tu bersama EZ Qurban

untuk korang yang berminat nak buat qurban..tarikh tutup penyertaan qurban 2015
adalah pada 25 september 2015 ni..so masih ada masa lagi untuk nak daftar ya..
manakala untuk aqiqah, QZ Qurban Sdn Bhd membukanya sepanjang tahun..
tak de tarikh tutup..bila bila nak buat untuk anak tu terus jer daftar ok..mudahkan..


untuk yang nak berkunjung sendiri ke pejabat EZ Qurban Sdn Bhd pun boleh juga..
ni kak fink siapkan segala details dan alamat untuk memudahkan lagi urusan korang..
EZ Qurban Sdn Bhd
No. 126-1A, Jalan 3, Batu Cave Centrepoint
68100 Batu Cave, Selangor Darul Ehsan
Tel: 03-6186 1911
H/P: 013- 238 6000


lagi satu nak ditekankan..pihak EZ sentiasa memberi keutamaan dalam membantu
komuniti Muslim di kawasan pedalaman dan kampung kerana keadaan mereka
yang uzur dan kurang berkemampuan..tidak berlaku pembaziran makanan di sana kerana
setiap bahagian lembu dan kambing yang diqurbankan dengan sepenuhnya..
 
ada masa lagi untuk korang nak laksanakan qurban dan daftar dengan EZ Qurban
mudah..cepat dan murah..



Thursday, August 27, 2015

Factory Outlet Jalan Dago & Rumah Mode Bandung: Hunting Baju Super Heroes yang Murah!


 eh sambung lagi citer bandung kihkih..kak fink busy sangat..selalu jer peram..
 destinasi mencari baju raya anak selepas jalan riau hari tu..kami ke jalan dago..
kami start dari jalan depan sekali..macam biasa dekat jalan dago dan riau ni..
size untuk kembar memang kurang sikit..makanya cari untuk abang abang jer..

badan ko tak payah cakap la melekit lekit..tapi gigih tetap gigih hahaha..
aku masuk donatello kengkonon nak cari kasut untuk anak tapi tak de size..
tetiba..eh tetiba sangattttt..anak tak dapat..mak yang dapat bahahaha..
suka sangat la sandal ribbon ni..sebabnyer rasa muda dari usia sebenar gitu..


tapi sebenarnya sebab utama aku beli..dia flat hahaha..senang kejar anak..
pastu dia lembut..kalau ikutkan nafsu banyaknyer kasut yang aku suka..
sebab harga semua bawah RM50..tapi tak kan lah nak beli banyak kan..
bukannyer aku selalu keluar pun..ok jangan ikut napsu syaiton ituu..


masa ni weekend..so dekat tepi jalan dago tu memang ramai orang meniaga
dekat sini..anak anak nak baju super hero macam kembar ni RM6 je..murah!
pergi hari biasa tak ramai orang meniaga dekat sini..pergilah weekend..berlambak..
kain bukan cotton yang jarang jarang nampak tangan tu..ni cotton tebal..sukaaa!


dari sini kami gerak pergi Rumah Mode dekat jalan setiabudhi..masa ni hujan
kalau nak ikutkan harga mahal dekat Rumah Mode ni dari jalan riau dan dago..
masa ni husband aku dah surrender hahahaha..dia lepak je dekat pondok..
aku jalan bawa abg long sorang jer..sebab nak carikan sandal..nasib ada stok..


nak belikan abg ngah..tak de size pula..nasiblah pakcik tu tak mengamuk..
kalau tak, pengsan mama nak pujuk..mungkin sebab dia penat..so tak heran
dekat kembar memang tak beli apa pun dekat sini..nak beli di Anak Kecil..
so mama tahannnnn napsu itu..untuk abang abang semua dah settle..legaa..

klik previous entry:
Hotel Chara Bandung
Pasar Baru Bandung
Bali Heaven Bandung
Cibaduyut Bandung
Factory Outlet Jalan Riau Bandung
Toko Tiga Bandung
Trans Studio Bandung
masa ni dah tak larat nak petik camera sebab tu tak banyak gambar..penattt
untuk mommies yang ada anak kecik bawah 2 tahun..cari Factory Outlet Anak Kecil



Wednesday, August 26, 2015

BASF Kids Lab: Abg long belajar pelbagai ekperimen yang menyeronokkan di Petrosains


hari sabtu lepas..kak fink bawa anak anak pergi KLCC uols..pagi dah ada sana..
kali ni event yang melibatkan abg long...suka la dia dapat join BASF Kids Lab..
abg ngah tak dapat join sebabnya Kids Lab ni 6 tahun ke atas..so abg long jer..
aku dapat 1st session..start pukul 9 sampai 11 pagi..sebab petang tu ada event lagi


memang dapat join yang belah pagi jer..masa masuk tu parents tak boleh masuk..
tapi sebab kak fink blogger..ada la keistimewaan sikit dapat tengok anak kihkih..
mak pak lain kena duduk belah luar sampai lah pukul 11..alhamdulillah rezeki..
kak fink kena la masuk..dah camner nanti nak share dekat blog kan..tu sebabnya..


setelah anak anak diberi taklimat sekejap..diaorang dipecahkan ikut group..
abg long dapat partner yang agak talkative hahahaha..dia pemalu sikit..
senyumm je lebih..suara tak de..orang tanya sepatah..dia jawab sepatah..
tapi bila suruh dia buat eksperimen tu..dia buat..minat tapi malu sangat..adoii..


yang bestnyer Kids Lab ni..anak anak akan jadi lebih seronok nak belajar sains..
mula mula diaorang buat ekperimen dengan air..aku perhati je dia dari jauh..
biarkan dia berkomunikasi dengan kawan sebelah dia..jangan cakap apa apa..
mula mula tu memang abg long nampak macam pendiam sikit..anti social sangat..


tapi bila dah lama sikit..baru nampak dia nak berinteraksi dengan kawan kawan..
good job abg long...mama bangga dengan respon yang abg long tunjukkan tu..
siap panggil mama suruh tengok dia warnakan rama rama guna sabun dan kobis..
tak sangka agaknya dengan sabun pun boleh mewarna hikhik..you did great abg long!



alhamdulillah..setelah banyak eksperimen yang dicuba oleh abg long hari tu..
Miqail Darwisy dah dapat sijil daripada BASF..yayyyy! congrats untuk semua..
sebab berani mencuba dan belajar sesuatu yang baru..semua nampak enjoy hari tu..
daripada tak minat sains..dah jadi sukaaaa sangat dengan sains kan..science is fun!


terima kasih kepada staff yang terlibat dalam Kids Lab ni sebab sudi share ilmu..
sudi ajar abg long dan anak anak yang hadir hari tu..yang paling penting sekali..
boleh improve english juga sebab semua kena cakap english dalam ni hihihi..
daripada tak confident..dah jadi lebih yakin..itu yang aku nampak pada abg long la..

feedback positif ni yang mama suka tengok ni..biar abg long learn & explore..
mama akan support dari jauh dan beri ruang lagi untuk abg long cuba dan cuba..
zaman mama dulu tak de peluang best best camni..hanya belajar di sekolah jer..
mommies kalau nak bawa anak explore macam ni..boleh alert news dari Petrosains..


BASF Kids Lab, Petrosains
Petronas Twin Towers
Level 4, Suria KLCC,
50088 Kuala Lumpur.


For ticket reservations or general enquiries, please contact:
Infoline: +603 2331 8181
Fax: +603 2331 1295
Email: infopetrosains@petronas.com.my

harapnya akan datang abg ngah juga dapat join abg long di BASF Kids Lab ni..
thanks BASF for having us..program yang sangat berbaloi untuk anak anak..




Tuesday, August 25, 2015

Zoo Negara: KBBA Blogger's Day Out meraikan harijadi Panda!


hari ahad baru ni..awal awal pagi lagi kak fink dah terpacak dekat Zoo Negara..
sebelum pukul 9 pagi geng geng Kelab Blogger Ben Ashaari dah berkumpul..
kemain ramaiiii uols..maklum ada Blogger's Day Out di sana hari tu di zoo negara
sempena meraikan birthday giant panda yang ke 9 tahun..oohh tak sabar sangat ni


korang tengok jer la muka masing masing semua ada senyum nak tengok panda..
 kami di bahagikan pada 2 kumpulan..iaitu team Hornbill dan juga team Tiger..
iols dapat Hornbill mihihihi..ni lah semua ahli ahli team Hornbill yang ceria..
padahal semua nampak camera macam sawan..automatik terus senyum..


first stop kami adalah di taman rama rama..boleh tahan besar juga taman tu..
anak anak suka la tengok rama rama tu terbang sana sini..mama yang penat..
penat mengejar rama rama kembar tu oiii hahahaha..memang standard la ni..
anak anak tak penat..mak pak yang penat..sabar nak..baru 1st stop ni nak..huhu..


lepas ke raman rerama..kami di bawa ke tempat ungka..monyet...amboi bising betul..
suka agaknya tengok orang ramai datang ziarah hari ni..masa ni tak sempat bergambar..
busy dukung kembar..suka pulak diaorang tengok ungka tu bising..hahahaha..
dari tempat ungka tu terus ke dalam aquarium..perghhh sejukkk dalam tu..leganyaaa..


dalam pukul 11 pagi tu..kiteorang berkumpul ramai ramai nak tengok animal shows..
ni part paling anak anak suka..terutama abg long dan abg ngah..nasib dapat duduk..
ramai juga publics yang datang selain daripada bloggers hari tu..memang meriah la..
paling anak anak suka persembahan daripada anjing laut ni..pandai sangat dia lompat..


dari animal shows tu..bloggers diberi keistimewaan naik tram oiii..hahahahaha
mak sukaaaa sangatttt ni..tak payah beratur..terus naik macam VVIP rasanyer..
best sangat amik angin pusing pusing dalam zoo..hilang rasa sakit kaki masa ni..
rasa nak minta pusing lagi hahahaha..punya la syiokkk duduk dalam tram tu..


kiteorang stop di wild restaurant..kami di sajikan makan tengah hari oleh pihak zoo..
ada burger..kentang goreng..ayam goreng..air..memang kenyang la..semua ada..
anak anak paling suka..feeling makan KFC la tu diaorang ni..sejuk pulak dalam tu kan..
sempat kami berehat sekejap sesambil ada lucky draw lagi..tahniah pada yang menang!


lepas jer dah kenyang..aku sempat tukarkan kembar baju..settle apa apa yang patut..
terus bergerak ke muzium lebah..boleh rasa madu asli di situ secara percuma..wah!
dari sana kami bergerak terus nak jumpa pandaaaaaaa..yayyy paling dinanti nantikan..
dalam perjalanan nak ke sana..korang melalui kawasan savanah..ada badak sumbu putih..



dan berada di luar kawasan panda tu boleh tengok unta..masa ni agak panas juga..
plus hari tu tak de angin..memang berlengas lengas dah budak budak ni..tapi tak pe..
demi anak anak nak tengok panda dan celebrate birthday panda yang ke 9 tahun tu..
mari kita..janji anak anak happy dan tercapai hajat diaorang nak tengok panda live..


tak dapat nak peluk real panda..kita amik gambar dekat luar dulu ye anak anak..
dekat dalam nanti tak boleh buat bising yer korang..kena senyap jer..so sila kawal anak..
eh ke kena kawal mak hahahhaaha..takut mak yang excited lebih pulak kat dalam nanti..
masuk sini bayar asing ya..dewasa RM22..kanak kanak RM11..masa lawatan 20 minit


bila diberikan peluang masuk dalam tu..1st dalam hati..ya Allah bersihnya..
tempat sejukkkk pulak tu huhuhu...landskap cantik..pergh bahagia panda..
memang selesa bila korang duduk dalam sini..luas tempat dia..tapi jangan bising..
masa ni kiteorang boleh tengok Fu Wa a.k.a Xing Xing jer iaitu papa panda..


sebabnya mama panda dan baby masih dikuarantinkan..kena tunggu 2 bulan..
kesian dia pusing sorang sorang jer hahahaha..tapi dia memang comel sangat..
gebussssnyaaa..muka tak de perasaan pulak camtu..ya Allah gerammmmnya..
terpusing la sorang sorang...kejap jalan..kejap duduk..memang dapat tengok dekat..


masa ni staff zoo negara tengah sediakan kek harijadi untuk giant panda ni..alah comel..
siap ada kek harijadi..kemainnn sangat dia tu..siap deco deco lagi hahahaha..kerlazz..
lepas siap dihidang..baru diaorang panggil Fu Wa keluar balik untuk makan..
kiteorang yang tak sabar tengok respon Fu wa masa tu..tak sabar tengok dia makan..


taraaaaaa..bila dia keluar balik tengok ada makanan..tak tunggu dah masa ni..
terus duduk jer dekat batu tu..benda pertama yang Fu Wa makan adalah carrot..
makan sambil tutup tutup muka hahahahaha..malu ler tu..eii eiii picit kang..
ngader sangat nak tutup tutup muka..angkat sikit please..nak amik gambar ni..


dah nak habis makan baru nampak mataaaa dia..hahahaha..happy birthday Fu Wa..
sabar tau sekarang..2 bulan lagi nanti boleh jumpa mama panda dan baby panda..
baru boleh duduk bersama sama sebagai 1 keluarga hihihi..tak sabar nak tengok baby..
mesti comel lepas 2 bulan ni..korang kalau nak tengok baby pun sabar ya..2 bulan lagi..


inilahhhh dia sebahagian family kelab blogger ben ashaari yang hadir hari tu..
ni baru sebahagian ya..kalau semuaaaa datang tak tau nak bayangkan kepadatan tu..
memang meriah sangat blogger's day out hari tu..syukur semuanya berjalan lancar..
anak anak happy..mak pak automatik happy kan..tenkiu untuk semua sponsors hari tu..


korang kalau nak masuk zoo negara boleh refer details di bawah:
Website: Zoo Negara Malaysia
Instagram: ZooNegaraOnlineTicket
Telefon: 03-5124 0109
Email: saujanajutaria@gmail.com

Waktu Operasi: 9.00 pagi - 5.00 petang setiap hari
Pertunjukan Haiwan: 11.00 pagi & 3.00 petang

terima kasih Zoo Negara, Cosmoderm & Food Panda untuk tajaan..
terima kasih KBBA untuk hari yang sangat ohsem dan mengembirakan ni!



link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat