Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ celoteh manis MISS LIBRARIAN ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Friday, January 30, 2015

Pinky Momma Mesin Dobi..harga MURAH dan banyak FREE GIFTS!

sticky post..sila scroll down untuk entry terbaru ya..TQ

 Alhamdulillah..niat nak tolong kawan kawan yang baru nak bermula dengan dobi..
macam kami yang bermula dari bawah dan tak tahu langsung pasal bisnes dobi ni..
permulaan 2013 pembuka tirai di mana Pinky Momma Mesin Dobi akan di ketengahkan
ramai yang email dan berminat rupanya dengan bisnes dobi..tapi tak tahu nak start?
aku print screenkan salah sorang yang tanya..tak kan lah semua..huhu tak larat ahkak..

 ini adalah pakej pakej mesin dobi yang boleh dipilih mengikut bajet masing masing
dan yang PASTI..hahaha ini menarik nak terangkan..sila baca betul betul yer..
harga yang kami tawarkan adalah sangat murah disamping barang PERCUMA!
bukan satu FREE GIFT..tapi banyak..serius korang mampu tersenyum nanti..

dan kami di Pinky Momma Laundry akan bantu korang dari mula untuk operasi
sampailah kepada bagaimana barang yang di cuci dapat diberikan pada customers
kami dah rasa macam mana blurnya dulu..so tak nak bagi orang lain rasa pula..
ini lah caranya kami dapat membantu anda mengatasinya..insyaAllah..mudahkan?

ada 6 pakej kesemuanya yang dikeluarkan di bawah Pinky Momma Mesin Dobi:
sila lihat satu per satu..setiap pakej anda layak untuk dapat segala FREE GIFTS itu..

PAKEJ A & B

PAKEJ C & D


PAKEJ E & F

boleh survey dulu tapi kami JAMIN harga yang ditawarkan adalah lebih murah..
semua pakej yang ditawarkan adalah alternatif kepada cucian dry clean..menarik tak?
bukan sekadar mesin biasa..dry clean dan normal wash pun boleh..2 in 1 lah kiranyer..
sekarang ni kalau korang nak pergi kursus pun korang kena bayar..ratus ratus jugak

install pun kena bayar..silap silap ribu supplier charged ataupun cash and carry..
lagi sedih..tak tahu apa apa..kena pasang sendiri kan..haru pulak nanti mesin tu..
dengan kami..mudah! apa yang korang perlu buat, hanyalah mencari kedai..tu jer!
selebihnya..serahkan kepada kami untuk memudahkan perjalanan mesin mesin itu..

setiap pakej di atas..korang layak dapat segala free gifts tanpa ragu ragu di hati okeh..
jika ada niat, jangan berlengah..insyaAllah kami cuba berikan yang terbaik untuk semua..
dengan dobi..sekali je korang keluar modal..bulan bulan kutip keuntungan hehe
boleh like page Pinky Momma di facebook atau klik sajer di side bar yo..masyeh..

untuk sesiapa yang berminat boleh email kami di pinkymommadotcom@gmail.com
boleh juga call En. Zamri di talian 013-204 8690 untuk sebarang pertanyaan mesin..
SMS tidak akan di layan sama sekali yer kesayangan sekalian..call lebih mudah gitu..
untuk melihat pakej yang ditawarkan dengan lebih jelas..kami akan berikan quotation..

bagi mereka yang mempunyai masalah kekurangan modal atau pun kewangan..
jangan susah hati..korang boleh klik entry KEKURANGAN MODAL ni untuk rujukan
pastinya perniagaan dobi ini mampu mengubah hidup korang di masa akan datang..
klik jangan tak klik..selamat berbisnes semua..moga kita berjaya bersama sama!

ayuh bersama menjadi usahawan dobi yang berjaya..InsyaAllah..

Friday, April 18, 2014

Majalah Pa&Ma: Pinky Momma dikeluaran Hari Ibu bulan Mei 2014


petang hari tu dapat parcel dari karang kraf..alorlorlor mekasih intan untuk ini..
sajer nak bagitau uols..dapatkanlah majalah Pa&Ma edisi Hari Ibu bulan 5 ni..
ada gambar kak fink yang pink melampau kat dalam tu bahahaha..mata ke atas..
sebab pakai baju pink lah muka kemahen senyum jer..warna lain kalu tak pasti..



alhamdulillah..dah keluar di pasaran walaupun sekarang baru bulan April..
eh Pa&Ma memang advance..keluaran May..April dah keluar dah..boleh cari..
thanx untuk kak Eizan..editor majalah Pa&Ma yang mesej ahdik fink hari tu
terima kasih juga pada intan..selaku penulis dalam ruangan chit chat mama



eh tak dilupakan pada fotographer alang yang havoc..havoc..dari iols ni kayu..
boleh la tersenyum macam tu kan hakhakhak..dia memang kelakar..alang best!
dapat pulak partner hari tu sicantik manis Irena Adam..sama sama berkongsi kisah
orang tanya kisah apa kak? alar korang ni pergilah baca..beli satu Pa&Ma nanti eh



sekadar berkongsi kisah sebagai seorang mama..segalanya cerita anak anak..
sempena hari ibu diberikan peluang ni terasa sangat bermakna untuk iols..
ada banyak lagi kisah dan intipati yang menarik sempena keluaran hari ibu ni.
kalau tak nak tengok muka ahkak pun...citer lain ada lagi dalam tu okeng..


sekian sahaja melaporkan..tak sabar untuk Mega Santai Pa&Ma
di cherating 26 - 27 haribulan ni..



Wednesday, April 16, 2014

Legoland: Waterpark time..splash splash jommmm!!


dah jalan dalam theme park tu berlengas lengas kan..moh ler kita berendam pula..
balik hotel salin kan anak anak baju renang..wahh kemahen ada baju renang hahaha
siap dengan double QD  bercomel comelan dengan baju renang..tolonggg geramnyerr
siap ada topi..alolor double QD ni..sama dengan abg ngah..abg long je lain sikit..



siap jer tukar tukar baju..terus gerak masuk balik waterpark..apak dia tengok air
haihh susah aku nak luahkan pada korang..dasyattt oiii..terjun sana..gelongsor sini
tukang melayan abg long..berani la awak ni abg long naik yang tinggi tinggi tu
aku tengok pun takut oittt..dia budak kecik pun tak seram..siap ulang 2,3 kali..



lepas tu bawa abg ngah berendam juga..abg ngah hari tu mood tak de bagus huhu
semua pun tak nak main..rendam rendam kaki jer..adeh la ngah ni bukan honeymoon
puas dipujuk..asyik nak pegang kaki mama jer..dah hacaner..terkepit kepit mama
nak rendamkan adik lagi..nak pegang abg ngah lagi..boleh bayang aku dalam air?



Qalish beraniii dengan air..sikit pun tak nangis..muka sangat tak de perasaan..
tapi abg dia Qashif tak suka air hukhukhuk..letak dalam air jer..cebik cebik hahaha
terus naik tukar baju..susukan..tidokan..perghh lega pinggang bila diaorang dah tido
dekat waterpark sampai diaorang tutup okeh..dari cerah sampai gelap kulit anak anak




aku dah rasa nak tido menunggu laki pergi main air tak ingat isteri comel menunggu
nak tepon memang sah sah dia tak bawa enpong..aduhai...lamanyerrrr..sakan sangat
masa dia balik dengan abg long..siap cakap..eh anak anak dah tido..? ehhh nak kena ni
tak hagak hagak pegi main air sampai dah nak tutup..aduhai nasiblah iols penyabar..


lepas bilas bilas badan dan tukar baju..semua dah nampak muka penat tu..
tapi tak balik terus..singgah masuk hotel legoland pulak huhu..



Tuesday, April 15, 2014

Legoland: Miniland di Legoland


sambungan dari kisah cuti cuti legoland..PART 1 & PART 2 dah selesai di abadikan..
ni tempat last sekali aku pusing pusing dalam theme park legoland tu sebelum lunch
masa ni jalan pun dah tahap ko seret kaki jer..suami keding dah angkat bendera putih
dia siap cakap..mama nak amik gambar..pergi la..papa tak larat..papa nak duduk..




badan kurus tapi pun malas nak jalan..iols yang gedang ni lagi waja semangatnyer
jalan masa ni bajet pelancong sangat bahahaha..kamera asyik la nak petik gambar..
ada KLCC...ada airport..abg long siap cakap..mama MH370 dah balik..adeh la..
sedih pula tetiba..budak budak kan apa la dia tahu..asal kapal terbang je MH370




haihh terkesan juga kat kotak akal diaorang ni..miniland negara negara lain pun ada
ni antara yang sempat aku snap..tak larat nak snap semua sebab perut dah lapar
apa ko buat pun serba nak cepat..dah terbayang bayang air sejuk di tekak masa ni
korang layan gambar jer lah eh..memang aku kagum..dengan lego pun jadi bentuknya



selesai jalan di miniland..terus aku ajak encit papa dan hero hero semua sapedek
tak makan kat dalam cafe legoland tu huhuhu..sendiri mau ingatlah harga dia..
kiteorang makan di Burgerking jer..tak jauh pun dari pintu masuk legoland tu..
 yang penting ada WiFi bahaha..makan sambil berinternet..sambil bersejukan itu best



anak anak pun memang dah lapar..ok marilah take sweet time makan dengan aman
kembar pun nampak tenang sebab sejuk kan...aman ler sikit nak makan time tu
siap pesan dengan anak anak..makan kenyang kenyang sebab lepas ni nak main air
nak masuk waterpark pulak muekekeke..tapi kena balik hotel dulu ganti baju..


korang kalau nak makan..kat luar legoland tu banyak restoran..tak perlu jauh jauh..
tak perlu keluar dengan kereta pun..ada macam macam kedai..korang pilih jer..
nak makan dalam legoland pun boleh..siapkan duit jer ya..apa ko nak semua hado..
ok sekian sahaja cerita dalam theme park legoland..pasni kita citer waterpark pulak..

tak puas..rasa nak repeat lagi legoland..kalau ada rezeki boleh la jejak..
kalau nan hado..inilah terakhir kalinya hukhukhuk..kesat air idong..




Friday, April 11, 2014

Mattel Warehouse Sales: Barbie Fisher price, Thomas lelong! lelong!


aku memang muka jualan gudang..shopping mall memang aku ada berat sikit hahaha
iols ikut poket sendiri..dah poket layak jualan gudang makanya kita ke situ jer lah
saper tak suka murah khenn..kalau boleh nak FREE lagi ko suka..tapi mana ada free
tak payah hover sangat imaginasinya..ok bila dapat tau mattel ada warehouse sale


teringin ingin nak pergi gittew..gigih lah hangkut 4 anak hero hero tu sorang sorang
tanpa kehadiran encit papa..betapa aku gigih nak handle semuanyer hari tu..
sampai sana..alhamdulillah tak susah pun nak cari parking..senang jer dapat..
terus keluarkan stroller..siapkan susu anak..abg long pegang tangan abg ngah..jom!


eh sekali sampai entrance..hoihhh beratur nak masuk sebab ramai sangat..adeh
nak memilih macam hazab juga sebab aku jer sorang dengan stroller kulur kilir
tempat air cond pun aku boleh berpeluh..tengok barbie macam berbunga bunga
tapi cepat sedar diri...mana ada anak gegirl..amik gambar je boleh kan hukhuk



lepas tu jengah fisher price..berebut rebut orang amik mainan fisher price ni..
aku jer yang macam blur blur..eh yang tu ke..yang ni bahahaha..selalu konflik
so pilih punyer pilih..amik lah sikit sikit untuk budak kembar 2 orang tu main
harga memang murah..kena pandai cari la sebab ada juga yang mahal lagi..



thomas pun berebut rebut orang amik..tapi aku tak minat sangat sebab mahal lagi
so amik gambar jer..lagipun anak thomas ni dia kurang sikit..cer ko tunjuk atomen
eh tapi mana ada atomen kat sini..ada superman jer..kartun nak super hero jer..
hok kiut kiut tak nak pula diaorang ni..haish..ok lah nasib superman murah jer..



masa nak beratur tu lagi satu hazabbb..aku rasa macam nak letak balik mainan
pastu balik bahahaha..nasiblah ramai yang kesian kan mama anak 4 hari tu..
siap ada yang tolong beraturkan..bila dia dah sampai cashier..dia panggil..
alololo sweet sangat amoi sorang tu..moga tuhan tolong kebaikan yang dia buat..


hasil menyerabutkan diri dihari kejadian tak de lah banyak sangat..control control
ada orang lagi sawan dari iols hakhakhak..untuk kembar je yang banyak..2 orang kan
abang abang nak spiderman..perghhh legaaa kakak kat situ..nasib tak macam macam
alhamdulillah..jadilah nak..jualan gudang pun ok jer..main jangan kasar kasar yer..



lepas ni jualan gudang aper..sila update kakak fink pulishhhh...pureen eh?




link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat