Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Monday, May 2, 2016

Izeara Extravaganza rahsia Siti Nordiana kekal langsing dari dulu hingga kini tanpa perlu bersusah payah!

Kak fink sebagai wanita cemburu betul tengok badan Siti Nordiana ataupun lebih mesra disapa dengan panggilan Nana dari dulu hingga kini macam tu jer langsing nyer..Haihh bukan senang tau nak kekalkan badan kita dari zaman remaja sampai zaman beranak pinak ni..Aku tengok Nana besar tu jer dari dulu..Tak de pun membesar bagai juara macam kak fink ni hukhuk..Nak juga tahu apa rahsia dia kan..


Disebabkan aku ni peminat lagu lagu nyanyian Nana dari dulu lagi..Memang haruslah follow dia dekat instagram uols..Dan akhirnya teka teka pada soalan apa rahsia Nana kekal langsing dari dulu hingga sekarang ni adalah dengan menggunakan serum hebat Izeara Extravaganza yang mampu menyingkirkan lemak dalam masa 48 jam..Hohemjiiii..48 jam? Ok terus study tentang serum ni..Teruja betul kakak nak kuruskan badan..


Kenapa kita PERLU guna Serum Izeara Extravaganza? Mesti korang tertanya tanya hebat sangat ke Serum Izeara Extravaganza ni kan..Harussslah uols..Hari hari order dia masuk mak oiii banyaknyer..Ramai yang dah repeat order sebab keberkesanannya..Ni kak fink kongsikan dengan korang antara sebab korang kena cuba serum Izeara Extravaganza ni..

  1. Merupakan serum kurus yang PERTAMA di pasaran yang tidak panas, tidak melekit 100% dan pastinya harga serum ini MAMPU MILIK!
  2. Serum kurus pertama di Asia yang ada Cafeisilane C..Ini adalah bahan yang paling pantas mencairkan lemak di bawah kulit..
  3. Lemak tertanggal dan terhapus dalam masa 48 Jam di mana korang akan kehilangan 6 Inci dalam masa 48 jam..
  4. Melawaskan permbuangan air besar selepas 1 jam menggunakan Serum Izeara Extravaganza ni..
  5. Hilang stretchmark lama dan baru melahirkan sekiranya korang menggunakan secara konsisten selama 7 hari
  6. Lemak lemak tepu dan degil akan disingkirkan dengan cepat! 

Cara nak guna?
Senang jer..Korang hanya perlu sapu di bahagian yang korang rasa lelemak lebih tu..Biarkan dia serap dan dah siap! Yer dah siap! Tak perlu nak tunggu tunggu lagi..Lepas sapu dah boleh terus buat kerja sendiri..Mudah kan? Nak cantik sekarang ni dah tak rumit, tak ambil masa yang lama dan yang paling penting ianya tak stress kan diri kita sendiri..


Selain dari Nana, ramai lagi yang dah berjaya dengan serum Izeara Extravaganza ni..Kalau nak tengok lebih details korang boleh check it out Instagram dan Facebook Izeara Extravaganza ni ya..Saper saper yang nak kurus sebelum raya ni boleh lah cuba sapukan serum ni..Yang penting tak melekit tu kak fink suka sebab senang dan selesa untuk kita nak buat kerja kan..Kalau melekit kang rimas pulak yer dak..Lelaki dan wanita boleh guna!




Nak tengok banyak lagi testimonial yang berjaya dengan Izeara Extravaganza, korang kena cepat cepat terjah Facebook dan Instagram Izeara Extravaganza untuk lebih lanjut ok..Ataupun boleh terus whatsApp no di bawah ni juga untuk order..Jangan tunggu lagi korang, ramai dah mempercayai dengan produk Izeara Extravaganza..Lepas ni boleh ucapkan selamat tinggal pada lemak lemak degil  terutama mereka yang busy sangat tu..Nahhh pakai jer serum ni senang..Sesambil kerja pun boleh kurus..


Instagram: @izearaxtravaganza
Telefon: 013-777 3617

selamat membuang lemak lemak degil dan tampil cantik bergaya lepas ni ;)




Saturday, April 30, 2016

Cara untuk mencegah KANSER dan bersihkan USUS..Kena Ambil Tahu!

Dulu masa umur di peringkat 2 series tenaga kita lain kan..Tapi sekarang macam aku dah masuk 3 series, tenaga pun dah semput semput juga hahaha..Eh tak sama ok..Dulu pakai kasut tinggi steady jer tapi sekarang ni ko rasa nak pakai selipar jer..Kasut tinggi tu memang dah tak de dalam senarai..Utamakan lutut lebih baik hahaha..


Makin meningkat umur kita, makin cepat rasa penat kan..Kena ada makanan tambahan untuk kita tambah balik tenaga yang berkurangan tadi..Kak fink paling suka untuk cuba sesuatu yang tak de kesan sampingan..Kalau korang yang keluar rumah dari pagi gelap subuh tu..Malam pulak baru balik..Meh la cuba produk yang terdiri daripada bahan bahan yang kaya dengan vitamin dan antioksidan..

NIA ULTIMATE JUICE
Nia Ultimate Juice sesuai dijadikan sebagai jus tambahan untuk kita mencegah kanser terutamanya bahan bahan yang terkandung di dalam nya memang bahan bahan yang anti kanser seperti daun belalai gajah, durian belanda dan epal hijau..Tapi bukan 3 bahan ni jer yang ada dalam Nia Ultimate Juice tapi sebanyak 13 bahan bahan yang mampu menjadikan badan kita untuk lebih cergas dan sihat..


1. Manggis
Membantu menyeimbangkan sistem kelenjar endokrin disamping menyembuhkan peradangan.

2. Durian Belanda
Menyerang sel kanser secara efektif dan semulajadi disamping melindungi sistem kekebalan tubuh.

3. Ekstrak Buah Naga
Diperkaya dengan serat yang membantu melancarkan sistem pencernaan manusia. Secara tidak langsung dapat menghindaar daripada risiko kanser usus.

4.Ekstrak Anggur
Mempunyai kandungan antioksida yang tinggi dan dapat bertindak menghalang racun radikal daripada terbebas dalam sel badan.

5. Ekstrak Kranberi
Merupakan sumber yang bagus dengan serat, vitamin C dan vitamin E serta dapat mengurangkan risiko mendapat penyakit jantung, darah tinggi, strok, kencing manis dan obesiti.

6. Habbatussauda
Mempunyai bahan komponen aktif seperti thymoquinone dab alpha-hederin yang dikenalpasti dapat bertindak sebagai anti kanser. Beberapa bahan akrif dalam esktrak ini juga dikenalpasti dapat bertindak juga sebagai antiradang, anti mikrob dan juga antiparasitik.

7. Ektrak Stevia
Merupakan pemanis semulajadi yang sangat sesuai untuk digunakan secara efektif untuk penghidap diabetes dan golongan pengguna yang mementingkan kesihatan dan penjagaan diri.

8. Ekstrak Biji Aprikot
Sangat kaya dengan B17 atau amigdalin  untuk tujuan kesihatan umum terutama mencegah dan merawat penyakit kanser.

9. Kiwi
Mengawal kolestrok dan darah tinggi

10. Delima
Mengandungi antioksida yang bersifat anti kanser dan melambatkan proses penuaan.

11. Ekstrak Kurma
Kaya dengan vitamin, karbohidrat dan fiber..Ianya juga membantu mengurangkan kolestrol dalam badan.

12. Ekstrak Belalai Gajah
Bertindak sebagai antikanser, antidiabetik, antioksidan dan juga anti radang.

13. Epal Hijau
Mengandungi antioksida yang bersifat antikanser dan membantu sistem pencernaan.

Cara Penggunaan:
Ambil 2 sudu sehari, 2 kali sehari sebelum makan dan jangan lupa untuk goncangkan botol sebelum digunakan..Korang boleh minum terus ataupun campur dengan jus buah buahan.


Sebab tu kak fink cakap Nia Ultimate Juice ni sesuai untuk kita kita yang ingin mencegah penyakit kanser ni..Mana tahu ikhtiar kita hari ini mampu memberikan badan kita sentiasa sihat..Aku selalu niat nak sihat untuk anak anak..So kalau korang rasa badan selalu letih selama ni, boleh lah cuba Nia Ultimate Juice ya..

Harga: RM120.00

NIA VERA
Yang Nia Vera ni pula untuk korang yang ada masalah penghadaman..Kalau rasa nak legaaaaa pagi pagi dah membuang dengan jayanya..Marilah cuba Nia Vera..InsyaAllah segala najis najis dan toksin tak kan lagi tersumbat dalam usus tu..Bila toksin keluar, badan pun rasa ringan kan..Saper yang ada masalah seminggu sekali baru nak membuang tu boleh cuba ok..


Ianya dirumus daripada Aloe Vera dan Pati Kurma Ajwa (Kurma Nabi)..Gabungan aloe vera dan pati kurma ajwa boleh membantu proses penyerapan nutrient ke dalam usus dan memudahkan proses penghadaman..Yang nak mencegah masalah sembelit dan ingin meningkatkan keupayaan sistem imun, boleh cuba ya..Yang penting sesuai untuk semua golongan dan peringkat umur..

Cara Penggunaan:
3 sudu, 2 kali sehari sebelum makan..Goncang dulu sebelum digunakan..Boleh terus diminum ataupun dicampur dengan jus buah buahan..

Harga: RM110.00

Yang nak turunkan berat badan tu, kak fink cadangkan korang ambil Nia Vera sebab sebelum nak kuruskan badan kena pastikan usus korang bersih..Buang dulu segala yang tersumbat dalam usus tu dan korang akan rasa lega..Sebab kak fink percaya, ada yang sangat susah membuang kan..Kadang tu ambil masa berminggu korang simpan dalam badan hukhuk..Memang tak selesa kan..Korang cuba la..


Instagram: @niaamirajuice
Telefon: 019-370 9002, 010-402 9002 atau 010-401 9002

boleh amalkan kedua duanya sekali gus..yang penting sebelum makan tau..
selamat mencuba korang!



Friday, April 29, 2016

Ikea: Lampu bintang yang MURAH sebagai lampu tidur di bilik

Sebenarnya kan dah lama beli lampu bintang ni..Tapi biasalah aku ni ada masalah beli dan simpan jer..Sampai la satu masa tu lampu bilik tak boleh nak On..Barulah rasa nak cemas tu datang..Sebab kembar sejenis yang tak kan tidur dalam keadaan bilik gelap..Dia kena ada lampu tidur, baru diaorang faham..Ok sekarang dah malam, semua kena tidur..Gituuu hahahahaha..

Suka lampu bintang ni sebab dia tinggi..Stand lamp macam ni, bila kita On rasa macam luas sikit pencahayaan tu kan..Plus bila lampu tu tinggi, tak kan ada tangan tangan kecik tu buat lampu ni sebagai mainan hahahaha..Sebab tinggi kan, so tak sampai! Selamat lampu mak..Dah la bintang tu kertas je..Kalau dia boleh capai..Sehari je la bentuk bintang..Lepas tu terus jadi bentuk pecahan yang mengerikan..


Terasa kena pula dengan background dinding dark purple tu..Kalau buka malam malam memang nampak jelas bintang tu..Murah je lampu ni dulu aku beli..Tak ingat berapa tapi rasanya bawah RM30..Saper ingat? Kalau peminat barang Ikea mesti korang tahu kan..Kak fink memang tak mampu ingat oii..Beli setahun yang lepas..Sekarang baru nak pakai..Camner? hahahahaha..


Dulu aku pasang lampu kekura yang boleh tukar tukar warna bintang tu..Budak kembar tengok bukan nak tidur, terus jadi tergelak gelak tengok lampu tu tukar tukar warna..Dah macam lampu kelap kelip..Eh tak per lah..Dah salah konsep pula rasanya..Daripada nak suruh tidur dah termengundang diaorang main main pulak..Ok stop terus..Mak geremmm jer..


Sebenarnya aku sendiri dah diajar tidur kena ada lampu sikit dalam bilik hahahahaha..Tu sajer la tu nak bagi alasan lampu untuk anak..Tak biasa tidur dalam gelap gulita..Sebab nanti ada perasaan susah nak lelap..Mula la keluar bayangan Munafik, Khurafat, Kak Limah hahahahaah..Imaginasi ni pun jahat tau kalau dah gelap gelap tu..


Anak anak semua mengikut mama, tidur semua kena berlampu..Kalau tak pasang lampu semua tak nak tidur..Abg long dan abg ngah pun dalam bilik berlampu hahahaha..Walaupun lelaki yer..Perangai mak dia tetap dicontohi..Encit papa pula sejenis yang kena tidur gelap gelap..Kalau tak, mata dia susah nak lena..

Tapi sesejak kawin dengan isteri yang berimaginasi tinggi ni, pasrahlah tidur dengan lampu..Eleh bukan terang pun kan..Samar samar jer..Janji tak nampak muka kak limah ok lah tu..Boleh dah kita tidur dengan aman wak hahahahaaha..Korang camner? Tidur berlampu juga ke? Ke mampu tidur dengan keadaan gelap..Tak takut kak limah lettew hahahhahahahahaha..

dah lama tak pergi Ikea..sesejak adik jadi personal shopper Ikea ni..
kalau korang nak order barang Ikea..call nombor ni 013-227 4441 (Linda)



Thursday, April 28, 2016

Barbeque di Pantai Saujana Port Dickson sempena raikan birthday Atok yang ke 62 tahun..Perghh Gigih!

Masa check in dekat Thistle Hotel, aku dah siap siap tanya dekat mana tempat yang sesuai untuk buat barbeque dekat Port Dickson ni..Kalau boleh nak tempat tu cerah dan memang tempat camping orang cakap..Terus staff Thistle cakap pergi dekat Pantai Saujana..Sana cerah dan meriah malam malam..Dari Thistle tu tak jauh sangat lah..Kami gerak ke sana lepas maghrib..

Sampai sana dalam 8 lebih..Nasib baik dapat parking oiii..Meriah sangat malam malam area Pantai Saujana tu..Macam ada downtown ke pasar malam gitu lah..Siap ada DJ bagai..Rupanya dekat sana bukan kiteorang jer nak buat bakar bakar ni..Tapi dah ramai dah pacak khemah bakar bakar dulu dari kiteorang hahahahaha..Amboi malam minggu kan..Makan sambil mengadap pantai itu best!


Pengantin lama kena memulakan proses pembakaran hahahaha..Disebabkan walid dah payung hotel, aku dengan adik perempuan payung makan makan ni..Ada kambing, daging, ayam, hot dog, udang, kentang dan nasi goreng..Berattttttttttt ok nak bawa semua menatang tu dari Cheras ke Port Dickson..Gigih pikul  siap dengan bekas bekas tu semua..Memang penat dan leceh tapi gigih juga la semua demi nak celebrate birthday atok kan..


Birthday boy makan jer hahahahaha..Amboi sangat..Pastu tanya apa yang dah siap tu..Atok kena jadi sarjan malam tu..Kena marah cucu main pasir kahkahkah..Seperti yang aku duga, budak budak lah orang yang paling happy..Mana tak happy, malam hari duduk dekat tempat berpasir pasir macam ni..Terjerit jerit mak nak panggil anak duduk..


Dah sampai suku pembakaran tu, Atok dah bising suruh cucu cucu dia makan hahahahaha..Yer la..yer la mak mak sila duduk bersila dan suap anak anak makan..Sebelum makan tu, kiteorang dah leka kan budak budak ni main UNO..Eh best rupanya UNO tu..Ala kak fink ni baru tahu  main ok hahahahaha..Kesian sangat..Dah pandai main tergelak gelak jer..


Ko tengok abg long dah berpeluh peluh..Malam tu tak de angin pula..Ingatkan duduk tepi pantai angin kuat hahahaha..Salah tafsirannyer..Tapi bebudak ni panas pun tak reti duduk diam..Meloncat sana..Meloncat sini..Kembar lagi lah siap main korek korek pasir..Haih rasa macam nak balik hotel time tu juga..


Ni lah 3 biras yang gigih mengipas untuk dinner kiteorang malam tu..Tenkiu kekanda kekanda semua..Baru nampak macho kan hahahaha..Mak mak jadi datin la..duduk atas tikar tunggu hasil pembakaran siap..Makanan malam tu tak habis pun kiteorang makan..Nak bagi orang sebelah..Orang sebelah pun membakar juga hahahaha..Simpan bawa balik hotel..Nasib pagi tu tak basi lagi..Sebab bakar kan..Boleh cuit cuit untuk breakfast..


Masa ni semua dah kenyang..Tapi tunggu apak apak semua membakar tak siap siap lagi..Aku siap bawa bantal sebab tahu anak anak jenis tidur awal kan..Gigih kan mengangkut..Abg ngah orang paling stress malam tu sebab kepanasan hahahahaha..Sekejap sekejap tanya bila kita nak balik hotel ni..Last last dia tertidur camtu jer..Tu pun lepas atok pujuk pujuk..Abg long boleh lelap siap berdengkur dengkur ok..Hehhh tak faham sorang ni..Tak panas ke?


Kalau korang nak buat bakar bakar dekat sini boleh lah..Ada je angin sepoi sepoi tu..Tak de la kuat anginnyer..Kang tak berbabeque pulak kan kalau angin kuat..Api pun segan nak bakar arang tu..Ramaiiii orang berkhemah dekat sini malam malam minggu..Tapi dengan syarat la..Kalau dah pandai bakar, kena lah pandai kemas uols..Kiteorang siap siram arang tu balik dengan ais..Nak bagi cepat sejuk senang boleh buang..

suka bab bakar bakar tu tapi bab nak mengangkut tu memang bercinta oii..
alhamdulillah..semua yang dirancang untuk atok menjadi..



Wednesday, April 27, 2016

Thistle Resort and Spa Port Dickson: Celebrate Birthday Atok yang ke 62 tahun di sini dengan semua anak anak dan cucu cucu!

Masa birthday atok bulan lepas, walid (adik lelaki) kak fink payung semua orang bercuti di Thistle Resort & Spa Port Dickson..Bulan lepas ok baru nak cerita..Kakak soooo busy like abang jib hahahahahaha..Ok la berbalik pada cerita atok..Eh tercela sudah blog aku sebut nama tu tadi..Thanks walid sponsor percutian kali ni..Murah rejeki selalu tau walid..


Kami sampai Port Dickson tu sedang elok jer la orang cakap..Memang time nak check in..Budak budak yang terlebih happynya..Diaorang sampai dah intai swimming pool dulu..Haihh tengah tengah panas ni mana la ada mood nak berendam kan..Masuk bilik dulu rehat rehat kejap..Lepas asar baru semua boleh berendam..



Bilik kami hari tuuuuu...Luasss sangat..Katil tu king size..Alhamdulillah memang selesa untuk kami 6 orang hahahaha..Hulubalang kak fink biasa semua nak lepak atas katil kalau check in hotel tapi kali ni sebab ada serambi macam tu diaorang duduk jer situ..Eh tu panggil serambi ke hahahaha..Yakin sangat ayat aku..



Luar tu ada balkoni juga untuk korang lepak amik angin sepoi sepoi bahasa..Tapi sebab elnino tu tak per la tak sepoi pun..Semua duduk dalam jer hahahahaa..Bahang ok..Di luar tu ada sediakan kerusi 2 untuk korang lepak malam malam..Kalau kena view yang mengadap swimming pool lagi best..Terutama waktu pagi..Tenang jer..



Bilik air Thistle hotel ni pun besar juga..Aku rasa ni antara hotel yang memang tak kedekut towel..Banyak towel yang disediakan dalam bilik..Toiletries pun disediakan macam biasa..Bilik ni tak ada bath tub tapi ada shower yang best..Yang penting tak de masalah tekanan air yang slow kan..So far kak fink selesa jer..


Sementara nak pergi berendam di swimming pool..Kiteorang anak beranak santai santai jer dulu dalam bilik sambil kunyah kunyah Mamee..Ni antara snek yang perlu dibawa setiap kali kami pergi bercuti..Duduk hotel memang perut sentiasa minta diisi kan..Yang kami makan ni perisa pedas..Warna pink! Korang suka perisa apa?



Pergi swimming pool pun sempat bawa bekal Mamee budak kembar tu..Swimming pool Thistle Hotel ni terletak di tingkat 1..Sama tingkat dengan Lego room dan Play room..So senang, kalau kata anak anak tak nak mandi..Bagi jer diaorang main main di Lego dan Play room tu..Tak panas kan..Anak anak pun boleh main dengan bebas dalam tu..



Ada adults dan kids pool macam biasa..Tapi yang bahagian ni dewasa atau kanak kanak pun boleh main sebab tak dalam sangat..Kena ada juga orang dewasa yang pantau ya..Paras dada abg long juga..Kalau besar kembar tu memang dalam la..Abg ngah pun ramai yang tukang perhatikan hahaha sebab dia sejenis yang terjerit jerit juga dalam kolam tu..Haihhh nak mandi tapi takut takut gitu..


Yang sorang ni gerammmm jer aku tengok..Kita suruh dia jaga anak..Dah kenapa dia yang terlebih lebih nak berendam ni..Konon nak mandi sekejap jer..Tapi bila dah dapat menyelam nyelam tu korang ingat dapat sekejap ke..Haihh stress tau..Nak mandi dekat tempat 2 meter je..Ni punca pergaduhan lah ni hahahaha..Mak baru nak feeling jadi datin silang kaki atas kerusi..Apak pula sibuk nak berendam..



Abg chik dah kepenatan..Last last baring jer dekat kerusi dengan mama hahahaha..Sampai kecut baru ingat nak naik yer nak..Tapi nak ajak naik bilik tak nak..Naik duduk dekat kerusi jer..Sabar je la..Cakap nak naik bilik semua nangis..Tak de perasaan penat gitu..Dah la malam tu kiteorang nak celebrate birthday atok..


Lepas mandi jangan lupa kunyah kunyah Mamee..Lapar kan dah kena air..Macam biasa perisa pedas lah menjadi kesukaan..Diaorang makan snek tu jer..Tak buka pun perencah yang ada dalam paket tu..Sebab makan macam tu jer dah sedap hehehe..Suka budak budak ni siap buat iklan..Renyuk Goncang Makan hahahahaha..


Ni aktiviti kami keesokkan hari nya..Mandi di laut pula..Kalau korang stay dekat Thistle Hotel ni, depan dari swimming pool tu ada private beach untuk korang mandi mandi..Kasi chance la budak kembar mandi air masin..Semua orang happy tapi adik sorang jer takut..Dia bukan takut air tu tapi dia geli pasir pantai tu hahahaha..Mengader sangat! Penggeli pula anak mak..



Abg chik memang tak geli pasir..Dia main lagi pasir tu..Nasib tak amik pasir letak atas kepala..Dulu dia pernah buat pasir tu macam shampooo..Huwaaa nak nangis hilangkan pasir pasir tu..Masa ni adik kembar dia duduk dengan papa jer..Geli kan..Aku pun tak faham kenapa adik tu geli sangat..Tapi bagus juga, dia behave dan tak lari sana sini..Mak pun tak penat hahahaha..


Tengok dia pegang jer tangan abg kembar dia hahahahaha..Adoi la..Teringin tapi takut camner..Aku ada share video dia berkepit jer dengan abang kembar dia hahaha..Comel sangat ni..Tak lama pun dekat sini sebab bila matahari dah naik, dah agak panas kan..Tapi sesiapa yang ke sini hati hati sebab masa aku pergi tu ada kaca kaca botol yang pecah..Haihhh geram tau..Dah minum buang la botol tu dalam tong sampah tak boleh ke..Kalau kena kaki kan berdarah..



Dari pantai tu, mandi dekat swimming pool pulak hahahaaha..Selagi tak check out kata nya..Ni lah Lego room yang kak fink cakap tu..Nak masuk ke sini korang kena minta lego dulu dekat kaunter depan swimming pool tu dan bagitahu nombor bilik korang..Bila dah bagitau, baru staff dia akan abgi 1 box of Lego anak korang main..Dah main nanti pulangkan balik kotak tadi pada mereka..



Settle main lego, kita masuk pula Play room ni..Sini luas sikit dari Lego room tadi..Ada banyak mainan juga untuk anak anak main..Macam dalam tempat bola ni sepatutnya untuk 4 tahun ke bawah jer hahahahaah..Tapi sebab masa masuk ni tak de orang pun dalam ni, bagi lah peluang dekat abg ngah dan abg long merasa kan hahahaha..Kalau ada orang, tak boleh ye nak..Mama terpaksa ikut peraturan kofkofkof..




Ni dari sudut Play room untuk korang tengok..Kalau besar besar kembar tu memang seronok lah..Abg long dan abg ngah diaorang lebih tertarik nak duduk dekat Lego room tu..Dia mampu main lego dengan waktu yang lamaaaaaaaaaaaaaaaaaa pun tak per..Anak anak kak fink memang peminat lego sikit..Leka nak buat bentuk bentuk tu..


Ni antara yang korang boleh main juga..Ping Pong! Depan swimming pool tu juga..Minta jer peralatan ping pong tu pada kaunter yang sama dengan kaunter minta lego tadi..Macam biasa jangan lupa bagitahu nombor bilik korang..Aku tak pandai langsung main ping pong ni hahahaha..Penat sangat oii..Asyik nak tangkap bola tu jer..Atok dengan encit papa memang terror..Lama juga bertahan nak kalah hahahaha..


Nanti kak fink kongsikan entry malam hari masa celebrate birthday atok ya..Ni review dulu Thistle Port Dickson dulu..Thanks walid untuk free stay ni..Kami check out lebih kurang pukul 1 petang dan tak ambil masa yang lama pun urusan nak check out..Pulang jer kunci dan korang dah boleh gerak..Mana mungkin balik KL terus kan..Harus singgah ke Teluk Kemang dulu hahahaha..Fefeeling pelancong tu harus ada walaupun ko pergi Port Dickson jer pun..kahkahh


Thistle Resort and Spa Port Dickson
Alamat: KM16 Jalan Pantai , Teluk Kemang, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan
Telefon: +60 6-648 2828
Website: www.thistle.com 

Thanks again walid..Till we meet again Thistle Port Dickson!
Alhamdulillah atok happy sangat di sambutan kelahiran yang ke 62 



link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat