Pinky Momma

❀✿ PinKy Hearts ✿❀

❀✿ entry TERKINI Pinky MoMMa ✿❀

Sunday, May 29, 2016

Transformers Autobots Rollout: Dapat jumpa Bumblebee dan Optimus Prime secara dekat di 1 Utama Shopping Centre..Terujanya!

Seronok sangat anak anak cuti sekolah kali ni bila mama bawa diaorang enjoy di One Utama untuk media event Transformers..Dengarnya hari tu kami berpeluang untuk bergambar dengan the most handsome Bumblebee and Optimus Prime hahahaha..Mak yang lebih teruja bila dapat tahu ok..Rasa nak jerit tengok Bumblebee dan Optimus Prime tu..


Yang bestnya, pada 26 May 2016 hari tu..pada jam 3.00 petang hingga 6.00 petang memang dikhaskan untuk media sahaja...Auww terima kasih pihak Transformers yang sudi jemput kak fink dan anak anak untuk lebih dekat dengan our heroes..Serius tak sabar masa ni..Kalau mak excited, anak anak harus lebih excited kan sebab diaorang memang peminat Transformers..



Ada pelbagai aktiviti yang disediakan sepanjang event Transformers ni..Untuk pengetahuan korang, event ni akan berlangsung sehingga 5 Jun 2016..Cuti sekolah ni memang best untuk bawa anak anak enjoy di sini..Lagipun dekat jer kan..Korang hanya pergi ke One Utama Shopping Centre, Old Wing yang terletak di Ground Floor..Antara aktiviti yang disediakan di sana adalah permainan video, puzzles, bola dan banyak lagi..


Tengok kembar seronok sangat dapat main bola tu hahahaha..Rajin pula staff tu melayan kembar..Thanks adik sudi layan my twins..Korang tunggu apa lagi tu, cepat cepat lah datang bawa anak ke sini ya..Untuk pengetahuan korang juga, bila korang beli barang barang Transformers bernilai RM80.00 ke atas, korang akan dapat bergambar dengan Bumblebee dan Optimus Prime..Siap dengan professional photographer dan mini studio tau dekat situ..


Apa barang yang ada di situ? Banyakkkkkk...Daripada alat tulis, t-shirts, toys dan kasut, semuanya ada..Harga pun tak mahal sangat..Macam selipar kak fink tengok hari tu baru dalam RM20+..Kalau anak anak korang memang peminat Transformers boleh lah buat koleksi dan intai intai apa yang menarik di sini..Baru dapat gaji kan? Boleh lah belanja anak anak hihi..Mana tahu nak cari baju raya Transformers tahun ni..



Huwaaaaa..Bestnya kalau dapat set niiii..Adoii tergodanyaaa..Smart sangat ni..Badan ketul ketul sangat kan hahahaha..Ada banyakkkkkk sangat set Transformers bila korang tengok dekat sini..Boleh jadi pening nak pilih yang mana satu..Nanti kak fink kongsikan antara set yang kami bawa balik ke rumah hari tu..Suka betul budak budak tu dapat set Transformers..


Kami juga berpeluang menyaksikan sendiri depan mata sesi Fastest Fingers Demonstration.. Hebatnya mereka ni..Sekejap je dah bercantum semua autobots tu..Tak mudah ok nak pasang tu..Abg long pasang pun ambil masa berjam juga hukhuk..Tapi mereka yang pro ni buat dalam masa beberapa minit jer..


Untuk pengetahuan korang, sekiranya korang ada anak berumur 8-12 tahun, korang boleh bawa anak anak untuk join Fasters Fingers Challenge ni juga..Peserta yang paling cepat akan memenangi Generations Combiner Leader Figure yang bernilai RM249.90..Manakala kanak kanak yang berumur 5-12 tahun, mereka berpeluang untuk join Dynamic 5 Challenge..Pemenang akan membawa pulang hadiah dari Transformers dan mengambil gambar dengan Bumblebee dan Optimus Prime di depan cinematic Transformers Visual Background..Cool kan offers ni..


Dan yang paling paling besttttt bila kak fink dapat tengok Bumblebee dan Optimus Prime depan mata..Rasa nak jerittttttttttt hahahahahahahaha..Why my heroes so handsomeeeeeeeeeeeee? Nampak tak kereta tu? Tu lah kereta Limited Edition Chevrolet Camaro..Yer..korang berpeluang untuk bergambar dengan kereta tu..Untuk yang tak tahu..Kereta ni lah Bumblebee bila dalam bentuk kereta..



Abg ngah mula mula malu nak ambil gambar dengan Bumblebee dan Optimus Prime tapi mama cakap cepat..Ni jer peluang yang ada hahahahaha..Nampak tak mak lebih excited daripada anak anak..Thanks Transformers untuk peluang ni..Seronok sangat anak anak dapat bergambar dengan 2 hero yang gagah perkasa ni..Korang pun boleh boleh juga bergambar dengan Bumblebee dan Optimus Prime ni dalam Meet and Greet session pada hari sabtu dan ahad iaitu pada jam 3.00 petang, 5.00 petang dan 8.30 malam..


Cepat cepat bawa anak ke One Utama Shopping Centre untuk enjoy bersama Transformers kesayangan mereka ya..Yang penting, event ni berlangsung pada cuti sekolah..Memang sesuai sangat untuk bawa anak anak berseronok di sini..Nanti kak fink kongsikan dengan korang set Transformers yang kak fink bawa pulang hari tu ya..Abg long tak dapat pergi hari tu sebab sekolah tapi bila mama bawa balik t-shirt untuk dia, kemainnn sukaaa..Tak sabar dah nak pakai hahahaha..



Transformers Autbots Rollout
Tarikh: 25 Mei - 2 Jun 2016
Tempat: 1 Utama Shopping Centre (Old Wing, Centre Court)

thanks Transformers for having us..nak tahu set apa yang akan abg long pasang?
nanti kak fink kongsikan next entry ya..

Friday, May 27, 2016

Sekat website LUCAH atau iklan MEREPEK ketika anak anak melayari internet dengan Salam Browser!

Siapa sini ada masalah risau bila anak anak buka laptop nak tengok internet? Mana lah tak risau kan, takut jer diaorang terklik yang bukan bukan..Zaman sekarang ni nak larang pun tak boleh..Sebab memang zaman teknologi..Tapi yang menyakitkan hati bila ada iklan iklan yang tak sepatutnya untuk anak anak bawah umur tengok..


Macam rumah ni, memang diaorang akan buka internet untuk tengok movie atau cerita cerita kartun yang diaorang suka..Kadang kadang bukan aku yang buka kan..Diaorang sendiri pandai nak cari dan view dekat mana..Haihh..So far masih dalam pemantauan aku sebagai ibu..Cuma risau juga, tengah tengah diaorang tengok kartun tu boleh terklik website lucah...Haih seramnya!


Bila ada kawan kawan yang berkongsi tips..Kak fink rasa lega diperkenalkan dengan Salam Browser..Mesti korang pun tertanya tanya apa tu Salam Browser kan..Salam browser ni merupakan satu pelayaran internet yang berunsurkan Islamik..Ianya mampu mengawal dan menyekat iklan iklan yang tak sepatutnya di tonton oleh anak anak..Bukan setakat iklan tapi website porno dan lucah juga akan disekat serta merta..

Senang cakap ianya patuh syariah..Aku dengar Islamik tu dah cukup lega dan yakin untuk nak muat turun Salam Browser di laptop sekarang juga..Lagi pun tak de faedah kalau korang termasuk website website yang berunsurkan lucah ni sebab kadang kadang tu virus..Ada 2 bahasa yang korang boleh pilih untuk Salam Browser ni..Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu..Mudah jer nak download tu..


Bila korang dah download Salam Browser ni, korang boleh lah cuba search website Porno untuk test betul ke tak boleh masuk..Bukan tengok tau hahahaha..Amboi sangat kalau nak tengok tu..InsyaAllah korang memang tak dapat nak masuk..Inappropriate content terus haaaaa! Block! Lega tak mak mak semua? Haruslah lega..Zaman sekarang ni semua benda kita risaukan..

Walaupun Salam Browser masih diperingkat Beta..Tapi korang tak perlu risau dah sebab so far memang website website lucah dan iklan iklan merepek tu tak keluar di laptop kak fink ni..Untuk pengetahuan semua, Salam Browser ni memang web browser yang dibina khas untuk Muslim..Itu yang penting kan..Ciri Islamik yang ada pada browser ni sangat menarik minat kak fink..

Browser ni dibina menggunakan enjin Chromium yang merupakan enjin yang sama digunakan untuk Google Chrome..Tapi ianya telah diubah suai selari mengikut Etika, Privasi dan Keperluan Sekuriti..Semestinya Salam Browser membantu ibu ibu yang risau bila anak tengah melayari internet kan..
Tapi ada setengah anti virus yang akan detect app ni sebagai Trojan..Kak fink pun susah nak explain camner..Tapi so far ok jer..Tengok antivirus korang..Semoga korang dah lega dan ada inisiatif untuk kita pantau anak kita daripada tertengok dan terklik website website ataupun iklan iklan yang tak sepatutnya..Kalau korang ada masalah anak anak suka melayari internet, cepat cepat download Salam Browser ya..Lepas ni anak anak boleh tengok movie kesukaan mereka dengan selamat..


semoga bermanfaat kepada semua entry ni..selamat memuat naik mommies




Wednesday, May 25, 2016

Motherhood.com.my: Jom shopping diapers anak dengan diskaun sebanyak RM15 dan FREE shipping!

Nak tak kalau kak fink bagi RM15.00 diskaun bila korang beli diapers ke, toys ke, atau apa apa jer barangan anak anak..Tak ada minimum purchase ya..Berapa pun korang beli, korang akan dapat potongan sebanyak RM15.00 ni..So meh lah mommies kita intai intai apa yang ada dekat motherhood.com.my ni..Untuk mommies yang suka beli online tu, ni masa nya korang grab barang anak anak macam diapers, toys dan banyak lagi keperluan anak yang dijual..


Senang jer nak dapatkan RM15 discounts tu..Korang hanya perlu sign up..Nak lagi senang? Just gunakan facebook korang jer..Lagi cepat dan dah boleh beli macam biasa..Kak fink suka tengok dekat bahagian diapers huhuhuhu...Maklum diapers antara barang yang paling cepat habis dalam rumah ni..Ada anak kembar kan..So masa ni lah nak gunakan diskaun tu..Jom mommies!


Kalau nak order, boleh kena 3 packs terus..Sebab untuk bahagian diapers ni memang kena order 3 sets terus..Sesiapa yang nak beli tu cepat cepat sign up dan gunakan diskaun sebanyak RM15 korang tadi..Lagi jimatkan...Oo yer, untuk pembelian sebanyak RM99.00, korang akan dapat FREE postage..Jimat lagi duit korang..Hanya klik klik online jer..





Bukan diapers jer ada tapi mainan untuk anak anak pun ada juga..Banyak juga pilihan mainan yang ada untuk mommies pilih..Mana tahu baru dapat gaji ni nak hadiahkan sesuatu untuk anak anak.. Boleh lah cuci mata dekat website ni ya..Sementara ada banyak sales yang ada sekarang ni..Yang penting grab dulu diskaun RM15 tu..

Segala barangan tidur untuk anak anak pun ada ya..comforter, bantal, diapers bag dan banyak lagi barang barang lain untuk keperluan anak ada dijual di Motherhood..Jemput lah cuci mata korang dekat sana..Kak fink ada berkenan satu diaper bag yang dijual..Kebetulan bag kembar pun dah rosak huhu..Macam tetahu je kan..Boleh guna RM15 diskaun tu..


Macam kak fink cakap di atas, kalau nak jimat lagi boleh lah korang beli dengan jumlah RM99 ke atas..Sebab automatik korang akan dapat FREE Shipping tu..Boleh pakat pakat beli dengan kawan kawan ofis..Mana tahu dia pun nak beli diapers kan..So boleh la sekali arong jer..Segala details kak fink senaraikan di bawah ni ya..



selamat membeli belah mommies..Grab diskaun sebanyak RM15 tu..



Tuesday, May 24, 2016

Padini Clearance Sales: Serendah RM3, RM6 dan RM9 jer untuk baju dan seluar..Giler shopping raya!

Hari tu gigih oiii pergi IOI Mall Puchong semata mata nak pergi Padini Clearance..Ya Allah aku tengok harga macam nak pengsan sebab murah sangat..Mana tak nya, baju budak budak kan mahal..sekali dapat RM3, RM6 dan RM9..Ko tak nak ke? Mesti lah nak kan..Baju baju Padini memang dari dulu ok jer anak anak kak fink pakai..Tahan, simple dan smart..Gituuu katanya hahaha


Tapi lagi rasa nak pengsan bila ko tengok orang beratur seawal pagi dekat depan kedai Padini..Haihh panjang giler..Bayangkan aku sampai 9 lebih pagi pun barisan dah panjang..Korang datang pukul berapa niiiiii? Masa beratur tu pun dah rasa was was nak teruskan ke tak..Tabah ke tak sebab aku bawa semua hulubalang..Yer la laki jauh, tak de orang nak jaga kan..Nak tak nak kena lah bawa..


Pukul 11 lebih baru aku boleh masuk dalam kedai tu..Diaorang lepaskan sikit sikit sebab takut nanti dalam tu padat sangat..Bagus juga sebenarnya buat macam ni..At least kita ada ruang untuk memilih kan..Tapi yang tak bestnya ada yang bodo bodo tak gheti nak beratur tu..Sesedap hati potong que..Aku bawa 4 anak pun beratur ok..Saper yang potong que tu memang lah kena jerit dengan orang depan..Tak de sivik betul..


Baju boys dan girl dan bercampur campur..Size pun sama dah bercampur..So korang memang kena gigih memunggah hahahaha..Kena gali setiap bin tu..Aku suruh budak budak ni duduk di satu bahagian yang lapang..Semua duduk bersila..Jangan lari lari..Abg long jadi ketua pengawas kena kawal adik adik..Nasib ada abg long yang setia tolong mama dia..So masa anak anak duduk tu, mama macam lipas kudung cari baju..Terasa memang gigih hari tu..


Aku ada masalah nak beli baju anak mesti nak sedondon hahahaha..Mengader sangat pun mak tu kan..Tapi nak buat camner..Memang dah tu perangai aku suka tengok anak pakai baju sama sama..Kalau tak sama corak pun kena sama warna..Nasib lah kiteorang pergi pagi..So untuk size anak anak dari size abg long, abg ngah dan kembar memang ada lagi..Kalau dah petang petang tu aku tak pasti la ada lagi ke tak..


Tapi memang puas hati la..Nak nak size abg long kan memang murah..Biasanya size abg long kalau beli harga biasa memang menangis la sebab size besar kan..Ni dapat RM9..Sujud syukur mak tengok harga hahahahaha..Jimat oii..Design pun ok ok...Yang paling mahal aku beli pun baju berkolar dalam RM19 jer..Ok la kan..Biasa RM39 tak lari sehelai..


Aku suka bag gold tu..RM29 jer hari tu tengok..Tapi ntah la was was nak beli..Last last tak beli..Kalau warna tu pink mesti tak was was hahahahaha..Tak pe lah, janji untuk anak raya ni dah dapat kan..Mak punya nanti nanti pun tak pe..Sebab baju mak murah murah jer..Senang nak cari..Baju anak yang mahal..Sekali 4 orang mohon bertabah kalau beli bukan time sale kan..


Kasut vincci ni haaa RM10 jer..Ada banyak harga..Paling mahal pun kasut hari tu RM39 jer..Memang sawan ko duduk dalam ni lama lama..Ni hari ahad aku pergi..Kalau hari ni aku tak pasti ada lagi ke tak banyak size..Sebab hari yang aku pergi ni baru hari kedua kan..So size tu ada lagi..Nak nak aku pergi pagi..So tak risau sangat pasal size..


Dan ni lah hasil tangkapan kak fink untuk hulubalang hari tu..Jadi lah nak..Ni jer yang mama gali gali dekat bin tu yang berkenan di hati..Yang lain ada lagi tapi belang belang..Dah asyik lah belang belang pening pula aku tengok anak aku nanti kan..Kalau ada rezeki lagi, nanti lah mama top up dekat sales tempat lain..Kalau rasa nak top up la hahahaha..Vouchers Jusco ada RM200+ ..Tunggu JJ Sales la hahahaha..


saper nak pergi terus tuju tingkat 1 ya..pergi pagi kalau tak nak stress beratur
sampai hujung minggu ni jer korang..selamat menghabiskan duit..




Monday, May 23, 2016

Afy Haniff D'menc Air Freshner dan D'menc Fabric Wangi: Produk wangian dan kebersihan yang kena ada di setiap rumah!

Pernah tak korang rasa stress bila masuk kereta ada bau yang tak sedap dihidu..Terutama pagi pagi tu..Ya Allah kak fink kepantangan tau bila masuk kereta ada bau kehpam atau makanan..Boleh mengganggu mood korang pepagi tu kan..Automatik rasa nak marah..Mood rasa macam tak best..Sebab tu aku jenis bawa perfume dalam handbag sebab aku tahu aku boleh berubah mood kalau ada bau tak best..Eh kadang aku pun risau aku yang kehpam sebenarnya hahaha..Kalau terbau, mohon bagitahu ya..Paranoid memang macam ni..


Tapi sekarang kak fink dah tak risau lagi sebab kak fink dah guna Afy Haniff D'menc Air Freshner..Aku tak pernah menyesal dengan produk serai wangi Afy Haniff dulu..So kali ni bila Afy Haniff keluarkan air freshner, aku tak teragak agak nak cuba..Sebab rekod baik dah ada sebelum ni..Takkan lah ada rasa was was lagi kan..Terus grab semua bau yang ada..


Untuk Afy Haniff D'menc Air Freshner ni ada 4 bau yang korang boleh cuba..Antaranya haruman yang ada di pasaran adalah Green Apple (Fresh Green), Vanilla (Cool Air), Autumn (Odour Neutralizer) dan juga Tutty Fruity (Sweet Scene).. Sekarang ni kak fink gantung yang Green Apple (Fresh Green) dalam kereta..Ya Allah segarrrrnyaaa..Bawa kereta mampu tersenyum je sekarang ni..Memang rasa nyaman jer..Nak nak pula kena air cond tu kan..Sesuai sangat..Nak guna air freshner tu, ikut jer arahan seperti gambar di bawah ni..


Tapi Afy Haniff D'Menc Air Freshner ni bukan je sesuai gantung dekat dalam kereta je tau tapi dalam bilik pun boleh sebab kuat bau dia..Nak wangi kan baju korang? Gantung je dalam almari..InsyaAllah baju tak kehpam dah lepas ni..Kadang tu kalau kita jenis yang kuat berpeluh, baju dah basuh pun masih ada bau tu kan..Haaa nah letak je dalam almari korang..InsyaAllah wangi dan lekat bau wangi tu dibaju korang..Cubalah..InsyaAllah tahan selama 60 hari..


Lagi satu sekarang ni kak fink ada perangai suka sembur Afy Haniff D'menc Fabric Wangi dekat langsir, cadar dan comforter setiap kali pagi dan malam sebelum tidur..Dulu suka nak pasang lilin wangi tu tapi tak payah nak bakar bakar lilin dah oii..Sembur jer insyaAllah bilik tu bau best jer..Ianya juga anti bakteria ya..Memang elok sangatlah kalau korang sembur dekat cadar, comforter dan langsir tu..


Ada 4 bau juga untuk Afy Haniff D'menc Fabric Wangi ni..Antaranya Lemon Tree (Kuning), Vanilla (Biru), Lavender (Ungu) dan Strawberry (Merah)..Kalau di tanya antara empat empat ni mana yang kak fink suka, haruslah Strawberry tu..Dah cuba yang lain tapi tetap Strawberry menjadi pilihan utama..Korang cuba lah..Citarasa kita tak sama kan..


Kalau kata pagi pagi tu nak gosok baju dengan Afy Haniff D'menc Fabric Wangi ni pun boleh..Korang boleh gunakan Lavender (Ungu) dan Vanilla (Biru) untuk menggosok pakaian yer  sebab untuk 2 warna ni ada diletakkan starch (kanji) untuk easy ironing..Jimat masa korang masa menggosok kan..Kalau musim hujan nanti, baju kita sentiasa dalam keadaan lembab dan lambat untuk keringkan, jangan risau tau..Semburkan jer Afy Haniff D'Menc Fabric Wangi ni..Nak sembur dekat seat kereta pun boleh..Yang untuk mewangikan ni sesuai gunakan botol warna merah (Strawberry) dan kuning (Lemon Tree)..


Korang boleh dapatkan kedua dua produk hebat ni di pasaraya terkenal seperti Giant, Tesco dan Aeon Big untuk Afy Haniff D'menc Fabric Wangi..Manakala untuk Afy Haniff D'menc Air Freshner tu, korang boleh dapatkan di Giant dan Tesco..So tunggu apa lagi dapatkan sekarang ya..Ni nak raya tak lama lagi ni boleh lah wangi wangikan rumah korang..
Afy Haniff D'menc Air Freshener  :
Tesco - RM 10.89
Giant - RM 8.90/9.90


Afy Haniff D'menc Fabric Wangi :
Tesco - RM 8.37/RM 9.90
Giant - RM 9.90
Aeon Big - RM 8.90/9.90/10.05⁠⁠⁠⁠


Harga ikut pasaraya...kadang kadang ada promosi, harga tu akan turun... harga paling murah tu harga promosi...So korang kalau pergi pasaraya korang tengok harga berubah ubah tu jangan pelik pula yer..Sebab tak sama harganya..Memandangkan promosi di setiap pasaraya pun tak sama..Selamat mencari yer semua..Kena cuba tau..

Email: afyhaniff@yahoo.com

para isteri kena simpan produk dari Afy Haniff di rumah sebab tak mengecewakan
aku memang guna dari dulu..bukan aku jer tapi adik beradik semua guna



link within

 

Copyright © 2011 Reserved to Pinky Momma Design with love by CikBulat